X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • Bbbuuu Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, też mam podobną ilość. Widzę, że rozmiar rozmiarowi nierówny. Body z HM 56 jest większe niż body 62 z Sinsay, ale już więcej nie będę kupować. Mały ma wszystko z ciuszków i rzeczy do szpitala. Zostało mi jeszcze kupienie koszuli do karmienia + kosmetyki i można rodzić.

Dziewczyny takie pytanie z innej strony. Czy wy też teraz macie wrażenie, że ciąża was otępia? Ja jestem sobą załamana. Ciągle czegoś zapominam, czegoś nie ogarnę, coś zostawię. Wczoraj zgubiłam klucze do mieszkania będąc na zakupach. Z bezsilności, aż się popłakałam. Niby dorobienie to chwila moment, ale to moje nieogarnięcie mnie załamało.

Ona: 29l AMH: 5,9
    endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
    On: 29l
    morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość

Starania od 02.2023
    05, 06, 07. 2024: 3x IUI
    09. 2024:start stymulacji
    26.09 punkcja
    24 dojrzałych
    17 zapłodnionych
    3 doba 12 zarodków
    5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
    6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
    11.2024: przygotowania do transferu
    29.11- tranfer zarodka 4AB
    6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
    9.12- beta 1008

preg.png[/url]
  • Zielona2024 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mam takie wrażenie również 😅 często proszę o powtórzenie czegoś choć wszystko słyszałam ale po prostu nie zdążyłam zatrybić 🙈

Bbbuuu lubi tę wiadomość

preg.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    Cześć dziewczyny, jak tam po burzach? U nas grad, wichury i ulewa. Ale przynajmniej znowu można oddychać, bo wczoraj to już po 14 nosa z domu nie wysciubilam.
    Z dobrych i fajnych rzeczy to synek waży 1300g, ładnie rośnie. Łożysko się podnosi 💪 z mniej przyjemnych to kiepski nastrój. Znowu ten tydzień jest taki łeeee i bleeee. Myślałam, że huśtawki nastrojów to tak pierwszy trymestr, a drugi i trzeci bardziej lajtowy, ale jak widać niekoniecznie. Może się przejdę na te wyprzedaże w HM. Co u was?:) plus czy któraś z was jest w stanie podpowiedziec jak właśnie zaplanować ciuszki? Zakładając, że sierpień i wrzesień to jednak lato, to ile mieć tych z krótkim rękawem ile z długim itp. w ogóle można to jakoś zaplanować?:)
    U mnie była burza w nocy, ale dzień bardzo ciepły i duszny. I nie wiem czy to ta burza tak na mnie podziałała, bo choć raz się wybudziłam na tyle, żeby zauważyć że grzmi i wieje, to potem spałam tak twardym snem, że obudziłam się cała obolała że zdrętwiałą jedną ręką, drugą nogą, bolącą szyją, sztywnymi plecami... Aż pomyślałam, że chyba powinnam już rzucić pracę w ch.... , ale po kawie mi przeszło 😅
    Mam wrażenie, że wraca mi samopoczucie z pierwszego trymestru. Nie był dla mnie bardzo zły, ale nadwrażliwość na zapachy, humorki, senność... W drugim trymestrze mi to wszystko odpuściło, nawet nie pozwalałam sobie na drzemki w dzień bo potem miałam problem w nocy, a teraz znowu śpię w dzień i mi to zupełnie nie zakłóca snu w nocy, bo po 21 padam jakbym 12 godzin zasuwała w kopalni. Dzisiaj pół godziny szukałam źródła zapachu, który mnie drażnił - znalazłam jakiś nie zaczęty odświeżacz powietrza w szufladzie. No i czuję się taka ociężała jak czasami się czułam kilka dni przed okresem. Taka ciężka, nieładna i dużo rzeczy mnie irytuje.
    I nie wiem kiedy ja tą wyprawkę skompletuję. Idę do pracy na ledwo kilka godzin, ale potem obiad, drzemka, znowu jedzenie, ćwiczenia od fizjo, jedzenie... W międzyczasie jakieś sprawy bieżące typu zakupy spożywcze, sprzątanie itp. i bardzo szybko nadchodzi 21. To spanie i ćwiczenia zajmują mi tyle czasu, ale aktualnie są mi naprawdę bardzo potrzebne. I z jednej strony odliczam dni do ostatniego dnia pracy, ale z drugiej w wolne dni tak źle się czuję, że trochę się obawiam takiego codziennego nieróbstwa. Tak źle i tak niedobrze.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

preg.png
‹‹ 341 342 343 344 345
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ