🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Anakonda, bo to jest wojownik. On walczy nie dla siebie, tylko dla siostry. W to trzeba wierzyć. 🙌🏻
Ja naprawdę jestem bardziej nastawiona i gotowa na scenariusz, że on odejdzie teraz. Z prostej przyczyny: jeśli on przeżyje, to to będzie walka o życie każdego dnia. Miesiące w szpitalach. 3 operację na otwartym sercu w ciągu pół roku. O ile „tylko” tyle. Potem kolejne. A potem i tak to jest serce z terminem ważności. Nie chcę tego bólu dla niego i dla nas, bo się tego po prostu panicznie boję.
Ja muszę myśleć o zdrowym dziecku i starszej córce. Brutalne, ale prawdziwe.
Lekarze mówią mi to samo, że tu trzeba myśleć o skróceniu cierpienia przy takich rokowaniach i zdrowym dziecku. Ja wiem, że wiele z was o ile nie większość tego nie zrozumie, zwłaszcza jak jeszcze nie macie dzieci. Ale jak człowiek staje w szranki z takimi dylematami to życie widzi inaczej…Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca, 07:36
-
Niesamowicie mi przykro, że Was to spotkało 😢 myślę, że Twoje podejście pomoże Ci się zmęczyć z tym, choć na pewno nie umniejszy to cierpienia 😢 będę trzymać za Was kciuki żeby wszystko potoczyło się najlepszą dla Waszej rodziny drogą 😌
Kreska41 lubi tę wiadomość
27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
7tc - 💔❤️🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️
🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗
8t3d - 2cm, 176 bpm, 10t5d - 4cm 🍓,
11t4d - 5,5cm 🍋🟩12t - prenatalne - wszystko OK 🩵 14t4d - 110g, 17t4d - 220g, 19t6d - II pren - zdrowy chłopczyk, 380g
-
@adu 🫂 🙏 modlę się za całą Waszą rodzinę i ściskam mocno mocno!
-
adu wrote:Anakonda, bo to jest wojownik. On walczy nie dla siebie, tylko dla siostry. W to trzeba wierzyć. 🙌🏻
Ja naprawdę jestem bardziej nastawiona i gotowa na scenariusz, że on odejdzie teraz. Z prostej przyczyny: jeśli on przeżyje, to to będzie walka o życie każdego dnia. Miesiące w szpitalach. 3 operację na otwartym sercu w ciągu pół roku. O ile „tylko” tyle. Potem kolejne. A potem i tak to jest serce z terminem ważności. Nie chcę tego bólu dla niego i dla nas, bo się tego po prostu panicznie boję.
Lekarze mówią mi to samo, że tu trzeba myśleć o skróceniu cierpienia przy takich rokowaniach i zdrowym dziecku. Ja wiem, że wiele z was o ile nie większość tego nie zrozumie, zwłaszcza jak jeszcze nie macie dzieci. Ale jak człowiek staje w szranki z takimi dylematami to życie widzi inaczej…
Adu,ostatnio zaczęłam terapię upsychologa,że strachu nad tym co będzie i chęcią ułożenia sobie tego co było. I tam mówiła że hisyorie są różne. Są kobiety które chodzą w ciąży z bardzo chorym.dzieckiem które odejdzie jeszcze w ciąży, są kobiety które chodzą w ciąży z dzieckiem które wymaga operacji zaraz po urodzeniu i będą chorować ciężko cały czas,i są takie jak ja- których dzieci umierają choć są zdrowe.
Każda historia jest inna.
Nie mam zamiaru stawiać się w twojej.
Jest mi was zwyczajnie szkoda.
12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
03.10.202💔 3480g,58cm,38tc Różyczka.👼😭
Mutacje hetero pai1 i mthfr1
12.12.24--->II 🤰
8.02.25----> I prenatalne. Bez zastrzeżeń!
22.08.2025---> termin 🙏
Heparyna,acard,metylowany kwas foliowy,...duphrason,
Nie da się zastąpić utraconego dziecka. Ale wiarą w Niego jest niezłomna. Kocham Was dzieci !
Świat rozsypal się jak cienkie lustro. Na miliony kawałków a ja trwam.
Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam. -
Adu, Britta, Anakonda - dużo siły dla was!
Niektóre wybory są naprawdę trudne, ale czasami lepiej pozwolić komuś odejść. 😔
osiecka89 wrote:Oj myślę, że się miło zaskoczysz:) nie myśl o tym w kategorii nieróbstwa, tylko jak o ostatnich chwilach wolności, takiej po staremu, czasu dla siebie. Ja nie mówię, że życie po porodzie się kończy i już nic dobrego się nie wydarzy. Ale nie czarujmy się, już nic nie będzie takie jak dawniej, więc spędź ten czas tak jak ci się tylko zamarzy. Btw ja miałam wielkie plany porządkówna razie wciąż jest to w sferze planów:D a zaraz stuknie 2 miesiące na wolnym;)
Bbbuuu wrote:Dziewczyny, mam do was jeszcze pytanko o wyprawkę. Czy kupujecie rożek? Jeśli tak to jaki materiał? Ostatnio pani w sklepie namiętnie namawiała mnie na bambusowy (cena ok 200zl), a w bawełniany to koszt ok 50 zł . Zastanawiam się czy czterokrotny wydatek rzeczywiście jest wart swojej ceny.
Pinkiii wrote:Hej dziewczyny. Mam pytanko odnośnie wydzieliny w ciąży. Czy Wam też zwiększyła się ilość wydzieliny w 3 trymestrze na władce?
Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️
-
adu wrote:Anakonda, bo to jest wojownik. On walczy nie dla siebie, tylko dla siostry. W to trzeba wierzyć. 🙌🏻
Lekarze mówią mi to samo, że tu trzeba myśleć o skróceniu cierpienia przy takich rokowaniach i zdrowym dziecku. Ja wiem, że wiele z was o ile nie większość tego nie zrozumie, zwłaszcza jak jeszcze nie macie dzieci. Ale jak człowiek staje w szranki z takimi dylematami to życie widzi inaczej… -
Kreska, bardzo mi przykro, że was to spotkało. Trzymam kciuki za spokojne i szczęśliwe rozwiązanie.
Dziekuje dziewczyny. Naprawdę, tyle o ile, my się do tego przygotowujemy. Do każdego scenariusza próbujemy wymyślić drogi. Bólu tym nie unikniemy, ale próbujemy się z nim oswajać po prostu.
Bbbuuu, Kreska41 lubią tę wiadomość
-
@Britta gratulacje! 🎉🎉🎉Mamy pierwsze bobo na sierpniowych mamach. Dużo zdrowia dla ciebie i córeczki. Dawaj znać co tam u was.
@anakonda oby jak najdłużej w dwupaku 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
@adu dużo siły dla ciebie i twojej rodziny. Bardzo podziwiam za dojrzałość, która mocno czuć w twoich wpisach
Z tematów wyprawkowych- macie jakieś materece do łóżeczka do polecnia? -
Ja mam ten nie polecany- Gryka-kokos🫠
A ja widze że jezcze trochę i nasz sierpniowy watek będzie na tapecie jak już się weźmiemy za rodzenie😅
12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
12.12.24--->II 🤰
22.08.2025---> termin 🙏
Nie da się zastąpić utraconego dziecka. Ale wiarą w Niego jest niezłomna. Kocham Was dzieci !
Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam. -
Adu...
A czy nie wchodzi w grę wcześniejsze rozwiązanie ciąży żeby ratować Nikodema czy to się nie sprawdzi ?
Jak sytuacja u ciebie? Pozdrawiam!12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
12.12.24--->II 🤰
22.08.2025---> termin 🙏
My dzisiaj po III prenatalnych. Młoda waży 1650 g, ładnie ułożona główką do dołu, anatomia prawidłowa. Zaliczyliśmy też pierwsze KTG i wyszło super. Ale… wyszło mi na wizycie ciśnienie 122/91, w moczu ślad białka. Muszę powtórzyć badanie moczu, 4 razy dziennie mierzyć ciśnienie oraz dostałam Clexane 0,6 dodatkowo do Acardu 150 (też ze względu na BMI). I mimo żelaza hemoglobina poleciała, więc teraz biorę podwójną dawkę Feroplex. Mam nadzieję, że to ciśnienie to jednorazowy wybryk i się ustabilizuje.'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 heterozygota PAI-1 4G/5G heterozygota, kariotypy ok
18.02 ⏸️ naturalnie
27.03 poronienie zatrzymane 💔
👼 Miłosz trisomia 22
Sierpień ciąża biochemiczna 💔
11.09 IVF MZ
26.09 ET 4BB nieudany 💔
11.10 start drugiej stymulacji
26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
Euthyrox 75, Acard 150
1.12 ⏸️ naturalny cud
2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
17.02 9,5 cm Bobasa 💖
10.03 200 g Dziewczynki 🌸
15.04 połówkowe 500 g zdrowej Dzidzi 😍
-
Chętnie poczytam o tym jakie macie materace ,bo nie wiem co wybrać. Na razie skłaniam się ku marce Hevea i myślę nad lateksowym lub pianka - lateks. Przy pozostałych dzieciach miałam gryka /pianka/ kokos . U mnie się sprawdziły , dzieci żyją i są zdrowe. Nie wiem czemu teraz nie są polecane . Ciężko za tym nadążyć . 😅
Ja jutro też wizytuje i zobaczę jak urósł synek . Sądząc po ruchach i kopniakach to wydaje mi się ,że całkiem sporo .
Mam do Was pytanie - do Pań które się już szczepiły. Jak się czułyście po szczepieniu? Ja dziś miałam o 12 szczepionkę Boostrix podana. Dziwnie lekko się czuje . Nie gorączkuje ,ani nic mi nie jest ,ale kręci mi się w głowie i baaardzo się pocę . -