X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • Dysia08 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    Hej i my jesteśmy już po ostatnich prenatalnych. Synek zdrowy, waży 1630g, przepływy ok. Ja na szczęście też zdrowa :) także już po stresach. Tylko do drugich prenatalnych podchodziłam na lajcie. No, ale więcej już nie będzie:)

Jak u was waga? U mnie +8kg ... Myślę, że jutro pani dietetyk nie będzie zadowolona. Startowałam niestety z wysoką wagą i nie spodziewałam się aż takiego wzrostu. A to jeszcze nie koniec. Jeszcze 10 tygodni przede mną. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko tyle, że odżywiam się zdrowo i że w sumie nie wiem gdzie te kg idą. Nie widać po mnie żebym jakoś się roztyła, brzuch też nie jest ogromny (mam bardziej taki rozlany, niż piłeczka). Jestem ciekawa do ilu ostatecznie dobije i jak to będzie po porodzie.

@Rzelka jak wyprawka? Już jesteś na wolnym? :)
    U mnie waga 13 + na razie. Nie widzę tego jakoś mocno po sylwetce. Napewno się zaokrągliłam poza brzuchem ,ale nie jest to jakieś drastyczne . Zdecydowanie większe mam piersi i uda. To się z czasem zrzuci jak się urodzi maluszek i się dojdzie do siebie i do ładu z karmieniem.

• Dysia08 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    9 lipca ostatni raz idę pracy :)
    Zaraz jedziemy do hurtowni pooglądać łóżeczka i wanienki przy okazji.
    Dzięki. Dziś już ogólnie czuje się lepiej .
    Daj znać jak po zakupach . Jestem też na etapie poszukiwania wanienki idealnej do niezbyt ustawnej łazienki . Dajcie znać jakie macie typy .

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britta wrote:
    Witam się już rozpakowana 👶 po wielu przejściach 9.06.2025 przyszła na świat nasza córeczka Dominika (1140 g) w 31 tygodniu ciąży.

Tuż po moich postach dotyczących wysokiego ciśnienia poszłam na cito do swojego lekarza, z założeniem, że zmieni mi tabletki na ciśnienie. Okazało się jednak, że dzidziuś jest bardzo nisko z wagą w 0 percentylu i nie rośnie. Objawy wskazywały na stan przedrzucawkowy z hipotrofią. Skierowanie do szpitala trzeciej referencyjności, a konkretnie do Rudy Śląskiej na oddział patologii ciąży 😢.
    Tam przez tydzień próbowano mnie leczyć i po tygodniu dziecko faktycznie przybrało na wadze, co wzbudziło w nas ogromne nadzieje, że uda się przetrzymać chociaż do 34 tc, ale już następnego dnia okazało się, że moje wyniki się pogorszyły i trzeba będzie rozwiązać ciążę 😣 nawet nie doczekałam planowanego terminu cesarki, już czułam się tak źle... Po nieprzespanej nocy o 7.50 rano wzięli mnie półprzytomną na cc.
    Córeczka waży tylko kilogram i jest w inkubatorze bardzo dobrze zaopiekowana przez anioły jakimi są położne i pielęgniarki z Rudy Śląskiej 🥹😇 ja z kolei dochodzę do siebie po cesarce i chorobie piętro niżej. Ciśnienie dalej mam bardzo wysokie. Możemy chodzić z mężem kangurować malutką 2 h dziennie, byłam dzisiaj pierwszy raz 🦘❤️
    Kochana mimo okoliczności GRATULACJE! 💗

Przepraszam że tak długo tu nie zaglądałam i dopiero teraz nadrabiam. Mam nadzieję że powoli do przodu małymi kroczkami idziecie i że zarówno ty Jak i Dominika jesteście w coraz lepszej formie 🤞🩷

Britta lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @osiecka myślę że nawet jak startowałas z nadwagą to +8kg to ładny wybik w trzecim trymestrze ciąży :)

Ja mam obecnie jakoś +15kg ale jakoś tego po sobie specjalnie nie widzę szczerze mówiąc

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od jakiej wagi się podaje przyrost w ciąży? Od tej sprzed ciąży czy najniższej w ciąży?
    Ja teraz mam +5 od tego co było przed ciążą, ale w międzyczasie byłam -2 w pierwszym trymestrze.
    Startowałam z BMI 25, więc takim na górnej granicy normy.

A co do zakupów to zamówiliśmy łóżeczko, kupiliśmy materac, dwa prześcieradła no i wanienkę.
    Z wanienką nie kombinowaliśmy, kupiliśmy zwykłą ze zwykłym stelażem. Wcześniej widziałam w internecie rozkładane, ale nie przemówiły do mnie. I tak trzeba znaleźć na to miejsce, niewiele mniej niż na zwykłą. Mamy małą nieustawną łazienkę, ale na czas kąpieli znajdziemy miejsce na postawienie jej, a trzymać będziemy po prostu w pokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 20:18

Dysia08 lubi tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

preg.png
  • Ahossik91 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się dopiero nie odzywałam. Jakoś messenger wygodniejszy :) przy trojce dzieci za chwilę troche czasu mało :) koniec roku szkolnoprzedszkolnego trochę taki nerwowy czas .
    Zdrowka dla urodzonych dzieciątek.
    My miałyśmy dzisiaj wizytę 32+4 i waga Róży 2300 g :)
    Ja plus 11,5kg. Od wyjsciowej 59 , gin mnie pochwalił zwlaszcza ze przez 5 tygodni 1+ . Ale kiedys juz pisalam ze ja w kazdej ciazy przed końcem po kilo poltora na miesiąc :)
    Na wizycie szyjka trzyma mimo stawiania sie brzucha jakies 15 razy na dobe. Termin cc 1 lub 4 sierpnia :)
    Wszystko naszykowane i poprane . Więcej mąż ma zaplanowane przed porodem😅 i on to sie chyba nie wyrobi. Ma pomieszczenie gospodarcze w domu wypłytkować wyszpachlować i zrobić szklarnię z przystanka autobusowego😂. A czasu coraz mniej.
    Trzymam kciuki za wszystkie dzieciątka i te urodzone i te w brzuszkach ❤️🩵❤️🩵

Zielona2024, Dysia08, SandraH.97 lubią tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png
  • Zielona2024 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam ostatnie prenatalne - z Michalinką wszystko okey, mamy 1950g dzidziusia ♥️ ognisko hiperechogeniczne znalezione na drugich prenatalnych wchłonięte 👌
    Więc czas na poważnie zabrać się za wyprawkę 😊

Dysia08, Dziewiarka, SandraH.97 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Wieki mnie nie było ale chciałam dać znać że żyję i mam się dobrze 😉 Muszę nadrobić trochę zaległości i zobaczyć co u Was. Ja miałam wczoraj wizytę. Wszystko ok. Mały waży ok 1770g. A ja waga +14kg. Dużo ale walić to 😂 Ostatnio testowałam laktator i mleko już leci więc liczę na szybkie zrzucenie przy karmieniu. Poza tym szyjka się skraca co mnie trochę zaskoczyło ale chyba nie jakoś bardzo bo następna wizyta za 3 tygodnie. A tymczasem szykujemy się z dziećmi do zakończenia roku i ostatniego wypadu na wakacje we czwórkę ✌️

Zielona2024, Dziewiarka, SandraH.97 lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Bbbuuu Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahossik91 wrote:
    Ja to się dopiero nie odzywałam. Jakoś messenger wygodniejszy :) przy trojce dzieci za chwilę troche czasu mało :) koniec roku szkolnoprzedszkolnego trochę taki nerwowy czas .
    Zdrowka dla urodzonych dzieciątek.
    My miałyśmy dzisiaj wizytę 32+4 i waga Róży 2300 g :)
    Ja plus 11,5kg. Od wyjsciowej 59 , gin mnie pochwalił zwlaszcza ze przez 5 tygodni 1+ . Ale kiedys juz pisalam ze ja w kazdej ciazy przed końcem po kilo poltora na miesiąc :)
    Na wizycie szyjka trzyma mimo stawiania sie brzucha jakies 15 razy na dobe. Termin cc 1 lub 4 sierpnia :)
    Wszystko naszykowane i poprane . Więcej mąż ma zaplanowane przed porodem😅 i on to sie chyba nie wyrobi. Ma pomieszczenie gospodarcze w domu wypłytkować wyszpachlować i zrobić szklarnię z przystanka autobusowego😂. A czasu coraz mniej.
    Trzymam kciuki za wszystkie dzieciątka i te urodzone i te w brzuszkach ❤️🩵❤️🩵
    Ahosik, jako doświadczoną mamę chciałabym się spytać o rzeczy do wyprawki. Jak to jest z tymi ciuchami? Jedni piszą- nie kupuj zbyt dużo, bo zaraz wyrosnie. Inni piszą, ze lepiej więcej, bo przebierają dziecko kilka razy dziennie i po co ma chodzić pralka codziennie.
    Doradźcie proszę czy moja wyprawka ciuchowa mieści się w normie.

Bluzki
    2x 56
    1x 62

Spodenki i polspiochy
    W sumie 6 sztuk 56 i 62
    Ciężko określić, niektóre dla mnie są zawyżone.

Body
    2x 56 jeden krotki, drugi długi
    1x 62 długie
    4x 62 krótkie

Rampers
    1x 62/68

Pajacyki
    3x 56 w tym 2 z H&M (trochę zawyżone)
    6x 62 w tym 2 ze Smyka ( trochę zawyżone)

Śpioszki
    1x 62

Wszystkie ciuchy przymierzałam do siebie, bo wiem że sklep sklepowi nierówny i i te bardzo duze 62 nie zostały tutaj uwzględnione.

Sama kupiłam z tego zestawienia bardzo mało rzeczy.
    Dzidziuś szykuje się duży.

Ona: 29l AMH: 5,9
    endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
    On: 29l
    morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość

Starania od 02.2023
    05, 06, 07. 2024: 3x IUI
    09. 2024:start stymulacji
    26.09 punkcja
    24 dojrzałych
    17 zapłodnionych
    3 doba 12 zarodków
    5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
    6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
    11.2024: przygotowania do transferu
    29.11- tranfer zarodka 4AB
    6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
    9.12- beta 1008

preg.png[/url]
  • Dysia08 Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbbuuu wrote:
    Ahosik, jako doświadczoną mamę chciałabym się spytać o rzeczy do wyprawki. Jak to jest z tymi ciuchami? Jedni piszą- nie kupuj zbyt dużo, bo zaraz wyrosnie. Inni piszą, ze lepiej więcej, bo przebierają dziecko kilka razy dziennie i po co ma chodzić pralka codziennie.
    Doradźcie proszę czy moja wyprawka ciuchowa mieści się w normie.

Bluzki
    2x 56
    1x 62

Spodenki i polspiochy
    W sumie 6 sztuk 56 i 62
    Ciężko określić, niektóre dla mnie są zawyżone.

Body
    2x 56 jeden krotki, drugi długi
    1x 62 długie
    4x 62 krótkie

Rampers
    1x 62/68

Pajacyki
    3x 56 w tym 2 z H&M (trochę zawyżone)
    6x 62 w tym 2 ze Smyka ( trochę zawyżone)

Śpioszki
    1x 62

Wszystkie ciuchy przymierzałam do siebie, bo wiem że sklep sklepowi nierówny i i te bardzo duze 62 nie zostały tutaj uwzględnione.

Sama kupiłam z tego zestawienia bardzo mało rzeczy.
    Dzidziuś szykuje się duży.
    Nie wiem czy mój wpis pomoże ,ale się wypowiem. Mam już dwójkę chłopców i uważam ,że lepiej mieć więcej ciuszkow , a zdecydowanie mogą być używane.
    Nie wiadomo jak będzie z maleństwem Twoim ,ale mój drugi syn np na początku bardzo mocno ulewał. Przebierany był często w związku z tym. Ogólnie chyba u chłopców jest tak ,że częściej ta pieluszka przecieka i zdarzają się mokre spodnie . Przynajmniej ja tak zauważyłam w porównaniu z córką siostry. Wystarczy ,że siusiak gdzieś pójdzie bokiem i jak dziecko śpi to może zdarzyć się ,że będą gdzieś mokre ciuszki.
    Pytanie też jakie masz warunki i jak np szybko schnie Ci pranie . Czy masz suszarkę , czy masz balkon na którym zaraz pranie będzie suche . Jeśli np musisz dawać pranie do suszarni w bloku to może być Ci ciężko ,bo jeśli ciuszkow będzie szło dużo to będziesz musiała często prać i wieszać. Z racji tego ,że jest lato tu u nas będzie schło na tarasie ,bo taka tylko mamy opcje . Ale wiem już np,że jak nie będzie pogody to szybko nie wyschnie .
    My też będziemy już 2+3 ,więc prania będzie duuuuzo😅
    Dlatego ja uważam,że ciuszkow lepiej jest mieć troszkę więcej. Natomiast absolutnie nie muszą to być ciuchy super marek , nieużywane za niewiadomo jakie pieniądze . Warto mieć ładne że dwa zestawy czy trzy ,ale tak na co dzień to świetnie sprawdzają się używane ciuszki bądź takie z pepco,Lidla itd. Ważne,żeby były wygodne i praktyczne.

Bbbuuu lubi tę wiadomość

• anakonda Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam + 15 kg , wyszłam na przepustkę ze szpitala +14,5 kg waga z dzisiaj ale akurat waga to najmniejszy dla mnie problem .
    Ja też nie mam dużo ubranek ale zdaje sobie sprawę że będę prać codziennie lub drugi dzień jest lato szybko wyschnie .
    Ja mam rozmiar 50 i 56 ale mam z H&M większość wiec zobaczymy jak to będzie
    Rozmiar 50/56
    Body kr rękaw 8 szt/ 8szt
    Body długi rękaw 11/13
    Pajac 6 szt /5 szt
    Rampers 5 /4 szt
    Spodnie 5 szt / 4 szt
    Bluza 1 /2 szt
    Skarpetki kilka sztuk ale nie wiem czy będę używać i jedną czapeczkę . Jak coś mi braknie dokupię. Rozmiar 62 mam kilka rzeczy ale kupię jak będę wiedziała co mi się sprawdza . U nas waga w 31+3 była 1549 więc mamy nadzieję że do 2,5 kg dobije jeśli waga nam się nie zatrzyma lub szybciej trzeba będzie rozwiązać ciążę . W poniedziałek mamy kontrolę u mojego lekarza codziennie ktg a 1 lipca stawiamy się ponownie na oddział i już do rozwiązania będziemy na oddziale . Chyba że coś wcześniej będzie mnie niepokoić to mam przyjechać od razu do szpitala.

Bbbuuu, SandraH.97 lubią tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Bbbuuu Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysia08 wrote:
    Nie wiem czy mój wpis pomoże ,ale się wypowiem. Mam już dwójkę chłopców i uważam ,że lepiej mieć więcej ciuszkow , a zdecydowanie mogą być używane.
    Nie wiadomo jak będzie z maleństwem Twoim ,ale mój drugi syn np na początku bardzo mocno ulewał. Przebierany był często w związku z tym. Ogólnie chyba u chłopców jest tak ,że częściej ta pieluszka przecieka i zdarzają się mokre spodnie . Przynajmniej ja tak zauważyłam w porównaniu z córką siostry. Wystarczy ,że siusiak gdzieś pójdzie bokiem i jak dziecko śpi to może zdarzyć się ,że będą gdzieś mokre ciuszki.
    Pytanie też jakie masz warunki i jak np szybko schnie Ci pranie . Czy masz suszarkę , czy masz balkon na którym zaraz pranie będzie suche . Jeśli np musisz dawać pranie do suszarni w bloku to może być Ci ciężko ,bo jeśli ciuszkow będzie szło dużo to będziesz musiała często prać i wieszać. Z racji tego ,że jest lato tu u nas będzie schło na tarasie ,bo taka tylko mamy opcje . Ale wiem już np,że jak nie będzie pogody to szybko nie wyschnie .
    My też będziemy już 2+3 ,więc prania będzie duuuuzo😅
    Dlatego ja uważam,że ciuszkow lepiej jest mieć troszkę więcej. Natomiast absolutnie nie muszą to być ciuchy super marek , nieużywane za niewiadomo jakie pieniądze . Warto mieć ładne że dwa zestawy czy trzy ,ale tak na co dzień to świetnie sprawdzają się używane ciuszki bądź takie z pepco,Lidla itd. Ważne,żeby były wygodne i praktyczne.
    Właśnie sama się zastanawiam czy dokupić body na 56 i 62. Jednak mam KiK i Pepco zaraz pod blokiem i myślę że w razie czego wyślę męża. Mamy balkon więc z suszeniem nie będzie problemu. Na jesień planujemy dokupić suszarkę. Z 62 nam jeszcze kilka body z oznaczeniem 62/68 i one rzeczywiście są trochę większe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca, 11:54

Ona: 29l AMH: 5,9
    endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
    On: 29l
    morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość

Starania od 02.2023
    05, 06, 07. 2024: 3x IUI
    09. 2024:start stymulacji
    26.09 punkcja
    24 dojrzałych
    17 zapłodnionych
    3 doba 12 zarodków
    5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
    6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
    11.2024: przygotowania do transferu
    29.11- tranfer zarodka 4AB
    6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
    9.12- beta 1008

preg.png[/url]
  • Ahossik91 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym dokupiła ale używek ;) moje dzieci rodziły sie duze. Kiedyś pisałam ze i synek i corka 6 dni przed terminem i on 4100 ona 3700 i ona w 56 chodzila 2 tygodnie a on tylko w szpitalu i to sie nie zmiescil w 56 stopami w niektóre🫣
    Ja teraz mam body z 15 sztuk na 62 a 56 z 3 dodatkowo pajacy ze stopami i bez razem z 15 na 62 przewaga. Moj syn byl ulewający. Pralam raz w tygodniu jego ciuszki ale trzeba bylo 2x tyle co przy corce. Ja w ogole nowsze ubrania kupowalam bardziej od rozmiaru 80-86 a wczesniej raczej uzywki. Sknera ze mnie wychodzi😅 ale szkoda mi kasy. Wole sobie sushi zamowic niz wywalac w ubrania co za chwile za małe...😅 wiem ze to wszystko piękne w sklepach...ale no🤭 moze ktos powie no tak na wakacje co roku za granice (raz tak uslyszalam bo co roku latamy a to Turcja a to Egipt) a na dziecko zaluje na nowe ubrania (ale jak tak pozbierac ile trzeba wszystkiego to ladnych pare tysi sie uzbiera :) )
    Ogolnie polecam miec wiecej albo zobaczyc czy dzidzius ulewa bardzo czy wcale i po porodzie szybciutko dokupic. Teraz paczki idą 2 dni :)

Dysia08, Bbbuuu, SandraH.97 lubią tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png
  • Dysia08 Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahossik91 wrote:
    Ja bym dokupiła ale używek ;) moje dzieci rodziły sie duze. Kiedyś pisałam ze i synek i corka 6 dni przed terminem i on 4100 ona 3700 i ona w 56 chodzila 2 tygodnie a on tylko w szpitalu i to sie nie zmiescil w 56 stopami w niektóre🫣
    Ja teraz mam body z 15 sztuk na 62 a 56 z 3 dodatkowo pajacy ze stopami i bez razem z 15 na 62 przewaga. Moj syn byl ulewający. Pralam raz w tygodniu jego ciuszki ale trzeba bylo 2x tyle co przy corce. Ja w ogole nowsze ubrania kupowalam bardziej od rozmiaru 80-86 a wczesniej raczej uzywki. Sknera ze mnie wychodzi😅 ale szkoda mi kasy. Wole sobie sushi zamowic niz wywalac w ubrania co za chwile za małe...😅 wiem ze to wszystko piękne w sklepach...ale no🤭 moze ktos powie no tak na wakacje co roku za granice (raz tak uslyszalam bo co roku latamy a to Turcja a to Egipt) a na dziecko zaluje na nowe ubrania (ale jak tak pozbierac ile trzeba wszystkiego to ladnych pare tysi sie uzbiera :) )
    Ogolnie polecam miec wiecej albo zobaczyc czy dzidzius ulewa bardzo czy wcale i po porodzie szybciutko dokupic. Teraz paczki idą 2 dni :)
    Chyba każdy rozsądny rodzic wie , że na chwilach z dziećmi i ich edukacji się nie oszczędza akurat . Ale na szmatach jak najbardziej tak . Dzieci rzeczy szybko niszczą ,brudzą , wyrastają z nich . Tez wolę kupić ciuszki na vinted dzieciom ,a zabrać je na super wakacje czy zapłacić im za urodziny w sali zabaw lub opłacić jakiś kurs czy zajęcia dodatkowe. Ja dla swoich starszych dzieci też bardzo dużo kupuje używek , właśnie na Vinted np. Jakieś stroje galowe , świąteczne sweterki ,które będą być może w tym rozmiarze używane jeden raz . Dla maluszka też mam używki od koleżanek bądź zamawiane .

Ahossik91 lubi tę wiadomość

• Rzelka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahossik91 wrote:
    Pffff niech ludzie lepiej pilnują swojego nosa. Mogłabym kupić furę nowych ubrań i zabrać to wszystko do Egiptu :D, ale po co, skoro komuś zalegają dosłownie kilka razy użyte rzeczy? Wolę wydać na coś, co dłużej posłuży i na bezpieczeństwo maleństwa, czyli w wózek, fotelik, łóżeczko, ew. ciekawe i zdrowe zabawki.
    A na wycieczki zawsze warto wydać pieniądze. ;)
    Zobaczę jeszcze co dostanę z używek, może kilka rzeczy dokupię nowych, ale w promieniu 1km mam trzy galerie handlowe z wszelkimi smykami, kidsworlds, hm, Reserved, zara, itp., więc w razie potrzeby dokupienie tony nowych ciuchów to kwestia godziny. Internet też dociera już prawie wszędzie, paczki idą 2 dni, paczkomaty są już na nawet odległych wsiach, więc problemu nie ma.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

preg.png
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajnie się czyta pozytywne wiadomości z Waszych wizyt ❤️ Nie ukrywam, że messenger bardziej wciąga i jest wygodniejszy, ale staram się tutaj wpadać w miarę regularnie i podczytuje co tam u Was i Waszych szkrabów słychać, mimo tego, że się nie odnoszę do wiadomości 😊
    Ja na temat ilości ciuszków w wyprawce nie będę się wypowiadać bo jako pierworódkę poniósł mnie szał zakupów i zdecydowanie mam ich więcej niż potrzeba 😅 ale dużo też mam z lumpeksu bo fajne łupy udało mi się dorwać 😊

My we wtorek mamy 3 prenatalne i jak Marianka będzie współpracować, będziemy chcieli nagranie 3d/4d na pendrive 😊 mam nadzieje, że uda się fajnie uchwycić na pamiątkę 😍

Trzymam kciuki za wszystkie nadchodzące wizyty I czekam na wieści 🥰

osiecka89 lubi tę wiadomość

Ona👱‍♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021 2xCP, Krwotok i usu. jajo.
    wizyta u M.P. 06. 2024--> histero.,(adeno.)08.24--> 1 stym.😍--> 0 blasto.💔11.24-->2 stymu. ❤️ 5 zarodków ^^ świ.tra. 5AA i 4 ❄️5DPT 12.8 6- 26.0 Prog.17.4 ng,7-46.5 9- 131,0 mIUProg. 23.0 ng11- 285.0 12- 412.0 14- 858.0Prog. 35.4 ng 16- 1758,0 p.ciążo.i żół.🥹21DPT 1.8 mm Orzeszka z❤️🥹6w6d CRL 1,11 cm❤️8w6d CRL 2.16 cm❤️10w2d Tańczący Orzeszek ❤️🥰11w6d I pren.-->5.57 cm,160❤️ Karyo Plus zdrowa córeczka 🥹🩷14w1d Księżniczki😍15w5d Księżniczka z bijącym ❤️17w2d Pannicy😍🩷19w6d II prenatalne, 337 g 🐱😍 21w1d ślicznej kobietki ❤️24w2d 776 g Księżniczki ❤️24w6d echo serca Oki, 835 g 🐭28w2d 1470 g Królewny ❤️30w6d 3 prena. 1730g Słodziaka 😍
    preg.png
  • osiecka89 Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć po długim weekendzie! Jestem po spotkaniu z dietetyczką i nie ma może szału, ale nie ma też tragedii;) stwierdziła, że fajnie jakbym teraz trzymała się wzrostu 0.5kg na tydzień. Planuje się zważyć w środę, bo w weekend trochę poszalalam u teściow z żarciem i wiem, że to co zobaczę na wadze mnie unieszczęśliwi :p i dietetyczka ciśnie, żeby jednak podnieść to żelazo i pogadać z ginem, żeby coś przepisał. W środę mam wizytę, więc pogadam z nim. Reszta wyników ok, więc kolejne spotkanie dopiero w styczniu:)

Nie wiem jak u was, ale ja dziś nosa nie wysciubie z chałupy. 31 stopni!!! Czas przejrzeć netflixa:)

Dziewiarka lubi tę wiadomość

rocznik 89
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

preg.png
  • Britta Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny 🙂 z radością informuję, że moja kruszynka wczoraj przekroczyła wagę urodzeniową i wszystko jest z nią dobrze 🐣 dalej jest w inkubatorze. Ja jako pacjentka szpitala czekam aż dziecko będzie gotowe do przejścia do łóżeczka i wtedy zamieszkam z nim w jednym pokoju. Laktacja mi się rozkręciła i mała jest karmiona moim mlekiem przez sondę, a nawet udało mi się zamrozić 10 butelek pokarmu w razie wu.
    Chwała Bogu! 😇🙏

Dawajcie znać co tam u Was czasami 🫂🌷

Dysia08, smoothie, Milka1991, Ala1118, Rzelka, anakonda, Bbbuuu, osiecka89, Kreska41, Luna_, Zielona2024, Jasmin1517, migotka_, SandraH.97, Patabr, Sreberko, Dziewiarka, aswalda lubią tę wiadomość

Starania od lutego 2021

AMH 1.9
    Od 2023 naprotechnolog dr Kandzia (Katowice)
    03.2024 - laparoskopia - endometrioza, zmiany wycięte
    04-11.2024 - stymulacja
    10.2024 - Lipiodol + Nowenna pompejańska
    27.11.2024 - ⏸️ 🎉🫄

age.png

+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2
  • Kreska41 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britta wrote:
    Cześć, dziewczyny 🙂 z radością informuję, że moja kruszynka wczoraj przekroczyła wagę urodzeniową i wszystko jest z nią dobrze 🐣 dalej jest w inkubatorze. Ja jako pacjentka szpitala czekam aż dziecko będzie gotowe do przejścia do łóżeczka i wtedy zamieszkam z nim w jednym pokoju. Laktacja mi się rozkręciła i mała jest karmiona moim mlekiem przez sondę, a nawet udało mi się zamrozić 10 butelek pokarmu w razie wu.
    Chwała Bogu! 😇🙏

Super wieści!

Ja kontynuuje terapię, natomiast kolejne spotkanie przełożyłam na wrzesień...wtedy już może będę mamą...

Dokupiłam.kilka ubranek z tych cieńszych,z krótkimi rękawkami,kilka rampersow, bo moja Izabela jest grudniowa i wszystko grubsze...
    Od jutra zaczynam gruntowne szykowanie domu.

Wizyta za tydzień.

Britta, Zielona2024 lubią tę wiadomość

12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
    03.10.202💔 3480g,58cm,38tc Różyczka.👼😭
    Mutacje hetero pai1 i mthfr1
    12.12.24--->II 🤰
    8.02.25----> I prenatalne. Bez zastrzeżeń!
    22.08.2025---> termin 🙏
    Heparyna,acard,metylowany kwas foliowy,...duphrason,
    Nie da się zastąpić utraconego dziecka. Ale wiarą w Niego jest niezłomna. Kocham Was dzieci !

Świat rozsypal się jak cienkie lustro. Na miliony kawałków a ja trwam.

Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam.
  • Luna_ Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britta wrote:
    Chwała Bogu! 😇🙏

Cudowne informacje! Czyli wszystko idzie w dobrym kierunku 🥰 niech Twoja kruszynka dalej rośnie i się zdrowo rozwija 🫶

Britta lubi tę wiadomość

Starania od 08.2023 🫶

👱‍♀️34.
    ❌️Endometrioza ❌️Adenomioza ✅️Jajowody drożne ✅️Tarczyca ✅️AMH

🧑36.
    ✅️Badanie nasienia (morfologia 5%, 74 mln/ml, pH 7.9)

💔01.2024 biochem. 5 tc
    💔09.2024 biochem. 5 tc

⏸️28.11.24
    16.12.24 jest ❤️ (6+1)
    30.01.25 I prenatalne,niskie ryzyka,dziewczynka🩷
    26.03.25 II prenatalne - 24 cm, 400 g 😍
    24.04.25 719 g 🥰
    21.05.25 1290 g 🍀
    4.06.25 1710 g 🤗
    2.07.25 2700 g 🫶

preg.png
‹‹ 346 347 348 349 350 ››