🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
My mamy Avionaut Pixel z bazą po starszej, teraz też jeździ tyłem w kolejnym Avionaucie. Dokupiliśmy też drugą bazę, więc ze skakaniem między samochodami nie ma problemu
Dziewiarka lubi tę wiadomość
-
To ten avionaut już kilka razy się powtórzył
A ta baza obrotowa to bajer dodatkowy czy faktycznie przydatne to jest? Temat fotelików jeszcze dla mnie magia jest 😅
Dziewiarka to super że ta baza może posłużyć też później to duży plus! -
Rzelka wrote:
Jakie i gdzie kupujecie koszule i piżamy? Takie z myślą o karmieniu? Ja kupiłam jedną przez internet na milk &love. Bardzo ładna i równie droga. Drugą kupiłam w markecie za kilka dyszek - 100% bawełny, rozpinana na dekolcie, fajny wzorek i naprawdę wygodna, ale krój na wór do ziemniaków. xD
Ja zamówiłam na allegro z ForMommy, materiał ok i nie farbują jak coś. Różne modele, do koloru do wyboru -
Smerfetkaa wrote:Ja zamówiłam na allegro z ForMommy, materiał ok i nie farbują jak coś. Różne modele, do koloru do wyboru
-
Smerfetkaa wrote:To ten avionaut już kilka razy się powtórzył
A ta baza obrotowa to bajer dodatkowy czy faktycznie przydatne to jest? Temat fotelików jeszcze dla mnie magia jest 😅
Dziewiarka to super że ta baza może posłużyć też później to duży plus! -
Smerfetkaa wrote:To ten avionaut już kilka razy się powtórzył
Dziewiarka to super że ta baza może posłużyć też później to duży plus!
Moim zdaniem bardzo przydatne, nie trzeba odwalać całej jogi, żeby dziecko wyjąć 😅'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 i PAI-1 4G/5G hetero, kariotypy ✅
18.02 ⏸️ naturalnie
27.03 poronienie zatrzymane 💔
👼 Miłosz trisomia 22
Sierpień ciąża biochemiczna 💔
11.09 IVF MZ 26.09 ET 4BB nieudany 💔 11.10 start drugiej stymulacji 26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
1.12 ⏸️ naturalny cud
2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm
28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹🌸
6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
17.02 9,5 cm Bobasa 💖
10.03 200 g Dziewczynki 🌸
15.04 połówkowe 500 g zdrowej Dzidzi 😍
16.06 1650 g i prawidłowe III prenatalne ☺️
-
A które marki śpiworkow polecacie ? Ja nie stosowałam poprzednio przy dzieciach ,bo nie lubili w nich spać. Ale może w sumie jeden na próbę bym kupiła ,nawet używany i zobaczymy . Na początek biorę rożek i otulacz i zobaczymy .
Z fotelików to ja mam cybex -cloud G i size . Też jest dość lekki i rozkłada się do spania . Na razie uważam ,że jest bardzo ok. Nie wiem tylko czy kupować bazę . Na ten moment nie mam i postanowiliśmy ,że zobaczymy " w praniu " czy będzie potrzebna . Bo jak coś zawsze można dokupić . Problem jest taki ,że fotelik będzie przekładany w systemie z auta do auta ,no i też w aucie maluszek będzie jeździł raz z przodu , raz z tyłu . Na dodatek na tyle mam już jeden fotelik , całkiem spory .
😅 Na ten moment nie kupujemy ,a jak podejmiemy decyzję ,że nas to jednak denerwuje to poprostu zamówimy . -
Sreberko wrote:Też mam i uwielbiam póki co za długość do kostek 😄 dwie nowe kupiłam na vinted i jedną mam po starszej córce, także myślę, że 4 koszule wystarczą do szpitala w sam raz.
Formommy to chyba to samo co milk &love, albo mają tych samych dostawców, bo widzę wszystkie rzeczy, które kupiłam.
Co do lęku przed porodem, to czasami boję się trochę, czasami nie, a czasami to mam takie "jezuchrystematkoboskojedynacotobedzieolaboga".
Staram się układać to sobie w głowie, że to już nie czasy, że umiera co trzecia i że poważne powikłania się zdarzają, ale wcale nie tak często jak się słyszy, a właśnie to najważniejsze, żeby nasza dwójka wyszła z tego cało bez jakichś długofalowych skutków. A to czy będzie bolało, czy będzie trzeba mnie pociąć (CC czy nacięciem krocza), to właściwie mniej istotne sprawy.
Bardziej się chyba obawiam samej końcówki ciąży i tego, żeby trafić do szpitala w odpowiednim momencie.Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️
-
Co do fotelika też mamy avionaut pizel pro 2.0 C na bazie obrotowej^^ po pierwsze pasował do samochodu i ma odpowiedni kont nachylenia co jest bardzo ważne, aby dzidzius był bezpieczny, po drugie jest lekki bo waży 2.5 kg, gdzie np. Maxi cosi na który też patrzyliśmy miał 4.5 kg więc myślę, że 2 kg różnicy robi robotę, po trzecie bazę można właśnie wykorzystać nie tylko do tego fotelika ale i tych późniejszych co powoduje mniejsze koszta, po czwarte jest oceniany dobrze w testach także to też braliśmy pod uwagę 😊 no i ma super kolory do wyboru ^^
My dla Marianki mamy rożek, otulacz, śpiworek i kocyk bambusowy zobaczymy co się w praktyce sprawdzi 😊Ona👱♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021 2xCP, Krwotok i usu. jajo.
wizyta u M.P. 06. 2024--> histero.,(adeno.)08.24--> 1 stym.😍--> 0 blasto.💔11.24-->2 stymu. ❤️ 5 zarodków ^^ świ.tra. 5AA i 4 ❄️5DPT 12.8 6- 26.0 Prog.17.4 ng,7-46.5 9- 131,0 mIUProg. 23.0 ng11- 285.0 12- 412.0 14- 858.0Prog. 35.4 ng 16- 1758,0 p.ciążo.i żół.🥹21DPT 1.8 mm Orzeszka z❤️🥹6w6d CRL 1,11 cm❤️8w6d CRL 2.16 cm❤️10w2d Tańczący Orzeszek ❤️🥰11w6d I pren.-->5.57 cm,160❤️ Karyo Plus zdrowa córeczka 🥹🩷14w1d Księżniczki😍15w5d Księżniczka z bijącym ❤️17w2d Pannicy😍🩷19w6d II prenatalne, 337 g 🐱😍 21w1d ślicznej kobietki ❤️24w2d 776 g Księżniczki ❤️24w6d echo serca Oki, 835 g 🐭28w2d 1470 g Królewny ❤️30w6d 3 prena. 1730g Słodziaka 😍
-
Rzelka wrote:4 do szpitala? O kurczę, ja myślałam że 4 wystarczą tak ogólnie, na cały czas 😅 .
-
Dysia08 wrote:Napisałam bez sensu 😅 Nie służy mi upał 🫠
A tak z ciekawości zapytam - boicie się trochę porodu ? Tego ,że to już się zbliża i zaraz nadejdzie ta zmiana w życiu albo samego faktu ,że to zaraz i jak to przebiegnie ? -
Dysia08 wrote:Napisałam bez sensu 😅 Nie służy mi upał 🫠
A tak z ciekawości zapytam - boicie się trochę porodu ? Tego ,że to już się zbliża i zaraz nadejdzie ta zmiana w życiu albo samego faktu ,że to zaraz i jak to przebiegnie ?
Mój mąż tylko sie uśmiechnie i dziecko już do niego leci. Po prostu boję się, że moje dziecko mnie nie polubi.
Ze starszymi dziećmi +3 lata jakos potrafię złapać więź, ale takich maluchów po prostu nie czuje.Ona: 29l AMH: 5,9
endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
On: 29l
morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość
Starania od 02.2023
05, 06, 07. 2024: 3x IUI
09. 2024:start stymulacji
26.09 punkcja
24 dojrzałych
17 zapłodnionych
3 doba 12 zarodków
5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
11.2024: przygotowania do transferu
29.11- tranfer zarodka 4AB
6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
9.12- beta 1008
[/url]
-
Bbbuuu wrote:Porodu się nie boję. Zmian w życiu bardziej. Nigdy jakoś nie byłam fanką małych dzieci i nie potrafię do nich zagadywać. Zawsze jak ktoś mi wciskał zdjęcia bombelka lub pchał mi go na ręce to sobie myślałam fuuuuuj, wolę kotki czy pieski.
Mój mąż tylko sie uśmiechnie i dziecko już do niego leci. Po prostu boję się, że moje dziecko mnie nie polubi.
Ze starszymi dziećmi +3 lata jakos potrafię złapać więź, ale takich maluchów po prostu nie czuje.
Też tak miałam, ale swoje to swoje-zobaczysz.
Ja się boję że coś się stanie.
Zaczynam lekko,powoli panikować. Wtedy wyliczam ile biorę leków,ile mam wozyt,jak dzidziuś kopie, jakie są wyniki badań- twarde fakty.
Ale i tak się zaczynam bać.
12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
03.10.202💔 3480g,58cm,38tc Różyczka.👼😭
Mutacje hetero pai1 i mthfr1
12.12.24--->II 🤰
8.02.25----> I prenatalne. Bez zastrzeżeń!
22.08.2025---> termin 🙏
Heparyna,acard,metylowany kwas foliowy,...duphrason,
Nie da się zastąpić utraconego dziecka. Ale wiarą w Niego jest niezłomna. Kocham Was dzieci !
Świat rozsypal się jak cienkie lustro. Na miliony kawałków a ja trwam.
Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam. -
My też mamy avionaut pixel, ale ta stara opcje, bo kiedyś nie miała takiego bajeru jak baza obrotowa. Teraz bym brała :p przy starszej córce mieliśmy potem Besafe na bazie obrotowej i to było złoto. Teraz niestety już przeszła do fotelika przodem z ciężkim sercem 😭
Ja się boję porodu ale z wiadomych względów. No i u nas to już kwestia max dwóch tygodni, bo wczoraj na wizycie lekarka powiedziała że raczej tego 09.07 już mnie położą do szpitala, żeby zdążyło zebrać się konsylium i pewnie zaraz po będą ciąć. Dzieci już słabo przybierają, spadły na 5 i 2 centyl. A generalnie tu o nią walczymy, więc no.. to mnie zmartwiło. Wczoraj 33+5 i ona na 1786g(w 31+3 1571g) a on 1611g (w 31+3 1383g) . Mam obserwować ruchy i o.
Ja do walizki spakowałam chyba 3 koszule, dwa biustonosze, tych majtek siateczkowatych sporo. Dopakuje chyba jeszcze jakies legginsy i koszulkę zwykłą żeby w niej chodzić jak tam będę przed. -
Macie do polecenia jakiś film o naturalnym porodzie, żeby pokazać mężowi? 😁 Na szkole rodzenia kobieta wspomniała o jakimś francuskim dokumencie, ale nie zapytałam o konkretny tytuł, a mąż po jakimś czasie sam stwierdził, że chyba powinien coś takiego zobaczyć. Ja cały czas mu o tym ględziłam, bo on bardzo chce przy tym być i bardzo to doceniam, ale dobrze wiem, że on nie wie na co się pisze i że dobrze byłoby go przynajmniej w pewnym stopniu uświadomić 😌Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️
-
Rzelka wrote:Macie do polecenia jakiś film o naturalnym porodzie, żeby pokazać mężowi? 😁 Na szkole rodzenia kobieta wspomniała o jakimś francuskim dokumencie, ale nie zapytałam o konkretny tytuł, a mąż po jakimś czasie sam stwierdził, że chyba powinien coś takiego zobaczyć. Ja cały czas mu o tym ględziłam, bo on bardzo chce przy tym być i bardzo to doceniam, ale dobrze wiem, że on nie wie na co się pisze i że dobrze byłoby go przynajmniej w pewnym stopniu uświadomić 😌
Badassmotherbirther - na Ig, filmiki z porodów, piękne
Możesz wybrać jakieś, które uznasz za odpowiednie do pokazania mężowi ☺️27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
7tc - 💔❤️🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️
🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗
8t3d - 2cm, 176 bpm, 10t5d - 4cm 🍓,
11t4d - 5,5cm 🍋🟩12t - prenatalne - wszystko OK 🩵 14t4d - 110g, 17t4d - 220g, 19t6d - II pren - zdrowy chłopczyk, 380g
-
adu wrote:My też mamy avionaut pixel, ale ta stara opcje, bo kiedyś nie miała takiego bajeru jak baza obrotowa. Teraz bym brała :p przy starszej córce mieliśmy potem Besafe na bazie obrotowej i to było złoto. Teraz niestety już przeszła do fotelika przodem z ciężkim sercem 😭
Ja się boję porodu ale z wiadomych względów. No i u nas to już kwestia max dwóch tygodni, bo wczoraj na wizycie lekarka powiedziała że raczej tego 09.07 już mnie położą do szpitala, żeby zdążyło zebrać się konsylium i pewnie zaraz po będą ciąć. Dzieci już słabo przybierają, spadły na 5 i 2 centyl. A generalnie tu o nią walczymy, więc no.. to mnie zmartwiło. Wczoraj 33+5 i ona na 1786g(w 31+3 1571g) a on 1611g (w 31+3 1383g) . Mam obserwować ruchy i o.
Ja do walizki spakowałam chyba 3 koszule, dwa biustonosze, tych majtek siateczkowatych sporo. Dopakuje chyba jeszcze jakies legginsy i koszulkę zwykłą żeby w niej chodzić jak tam będę przed.
A jak będzie wyglądała kwestia po urodzeniu syna w Twoim szpitalu ? Jeśli oczywiście mogę zapytać ,bo jeśli nie chcesz tu poruszać tego tematu to oczywiście rozumiem i przepraszam.
Ja boję się porodu . Po pierwsze boję się trzeciej cesarki. Boję się ,że to będzie rzeźnia. Nie wiem czemu,bo poprzednie nie były bardzo drastyczne ,ale krwi straciłam dużo i źle się czułam na początku . Boję się też ,że coś nie tak będzie z dzieckiem . Mój pierwszy syn urodził się z niepełnosprawnością. Na USG wszystko było ok i prenatalne też super. Czas jednak pokazał nam ile pracy i problemów przed nami . Świadomie decydowałam się na kolejne dziecko i liczę się z tym ,że coś może być nie tak . Mimo wszystko jak rodziłam pierwsze dziecko to byłam sporo młodsza . Miałam mega energię do walki , rehabilitacji , terapii. Poświęciłam temu spory kawałek życia . Boję się trochę takiego rozczarowania i tego trudnego macierzyństwa ,kiedy trzeba walczyć o pierwsze słowo...pierwsze kroki ...
Myśmy też mieli brać ten avionaut ,a nam bardzo go odradzali w bobowozkach🫤 zawsze miałam tez cybexy ,więc postawiłam na tą markę. Plusem jest to ,że ten się trochę rozkłada do spania . Podoba mi się ta opcja .
Wracam właśnie z dziećmi po całym dniu spędzonym w aquaparku i powiem Wam ,że już czuję ,że to ostatnie tygodnie . 😅 Ekstra foka ze mnie .
-
Hejo, ja mam do was pytanko o otulacze, śpiworki do wózka i fotelika. Poki co jeszcze to jest odległy temat, ale już patrzę z nudów w internecie jak zabezpieczyć takiego malucha przed chłodem. Czy zamierzacie kupić specjalne kombinezony jesienno zimowe i do tego zwykły kocyk lub kołderka? Czy mylicie o śpiworkach lub otulaczach do wózka lub fotelika?
Znalazłam takie coś w necie i wydaje mi się wyglądać solidnie, ale czy praktycznie
https://www.sleepee.pl/pl/p/OtulaczKocyk-do-Fotelika-Samochodowego-Magic-Jungle-Powder_Pink/2334Ona: 29l AMH: 5,9
endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
On: 29l
morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość
Starania od 02.2023
05, 06, 07. 2024: 3x IUI
09. 2024:start stymulacji
26.09 punkcja
24 dojrzałych
17 zapłodnionych
3 doba 12 zarodków
5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
11.2024: przygotowania do transferu
29.11- tranfer zarodka 4AB
6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
9.12- beta 1008
[/url]
-
Bbbuuu, najlepsze do fotelika dla takich maluchów są śpiworki rollersy
pięknie przylegają, nic nie przewiewa i nie są niebezpieczne jak te grubsze otulacze które pod plecami są normalnie wyczuwalne.
Dysia, tak naprawdę jeszcze nic nie wiem. Jeśli nie przeżyje no to wiadomo, tylko jedno dziecko. A jeśli przeżyje to najpierw jedną operację i x czasu na różnych oddziałach, po Y czasu dopiero na oddziale na którym jest się dłużej niż tylko dwugodzinne odwiedziny. U nas to i tak będą tylko odwiedziny, bo nie będziemy w stanie być z nim w szpitalu ze względu na noworodka i starszą córkę. Ale to mogą być nawet meisiace. Dwa na pewno.Bbbuuu lubi tę wiadomość