☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Piret wrote:Gratuluje kolejnych wizyt prenatalnych i kciuki za te najbliższe 🤞🤞🤞 ja czekam jeszcze tydzień 🥹 a czy wchodźcie na prenatalne ze swoimi partnerami/mężami? Mam nadzieję, że lekarz pozwoli, bo nie robie u swojego tylko na NFZ.
Też jem monotematycznie najbardziej na obiady wchodzą makarony, dania obiadowe lub mięsne nie daję rady zjeść, owoców wcinam zdecydowanie więcej niż przed ciążą i nad czym najbardziej ubolewam jajka przestały mi smakować wręcz mam odruch 🤮 ani na twardo, jajecznica, sadzone no nie przejdzie oby to szybko minęło bo na śniadania uwielbiałam 😒
Dziewczyny jak Wy dajecie radę łykać te duże kapsułki w tych kompleksowych witaminach 🥴 ja biorę wszystko osobno dlatego że mam Wit d w kropelkach oleje tak samo kwas foliowy się rozpuszcza a Wit b się trzyma pod językiem 🙈 właśnie dzisiaj oglądałam te wszystkie witaminy w komplecie bo mam dosyć brania osobno ale jak zobaczyła te duże kapsułki z proszkiem w środku to jest dla mnie nie do przyjęcia 🫣 no koszmar. A tajnym chciał brać jedną tabletkę zamiast wszystkiego osobno ehhhh
Jak wzięłam pierwsza tabletkę femibionu 1 to dostałam takiego odruchu wymiotnego, że siedziałam 5 minut i walczyłam z tym aby nie puścić pawia ale niestety i tak wylądowałam w toalecie 😂🙈 nie wiem czy chodziło właśnie o to, że jest w miarę duża czy o zapach. Ale już się przyzwyczaiłam i więcej się to nie powtórzyło. Dodatkowo biorę jeszcze Wit d3 bo mam wrażenie, że w tych kompleksach witamin to zawsze za mało jej dają. No i wieczorem biorę magnez, bo trochę odczuwam zmęczenie nóg wieczorami -
Ja na prenatalne od razu weszłam z mężem, pani od razu ze fajnie ze jesteśmy razem, miał w kącie krzesełko przygotowane i nawet swoj mniejszy ekranik

Nie wiem czy któraś zna, ale nam usg robila Pani dr Wioletta Rozmus-Warcholińska, przesympatyczna Pani
👱♀️29 ♥️ 32👦
10.2025 💔
05.12 ⏸️
08.12 beta 73.4
10.12 beta 72.6
12.12 beta 115
15.12 beta 424
17.12 beta 860
30.12 1.1cm i ♥️ • 03.01 1.5cm • 27.01 4.8cm • 02.02 6.0 cm -
ŚWIEŻYNKA97 wrote:Ja również przyjmuje wszystko oddzielnie Amber89, chociaz moja lista jest krótsza niz u Ciebie i az sie troche martwię czy nie jem za malo 🙉🤭
U mnie wit.D, b12, kwas foliowy, cholina, magnez z b6, DHA i EPA 🤔
Chodziło mi czy zwiększacie / zmniejszacie czegoś dawke
Mysle o wprowadzeniu małej ilości żelaza, bo ferrytyny za wysokiej nie mialam ostatnio🫣 ale gin oczywiście nic nie wspomniała 🫣
Super ze na wizytach wszystko dobrze dziewczyny 🥰
Ja mam podobny zestaw, D3 4000, dha 600, b12, foliany, laktofetyna, jod, cholina i magnez. Nie wiem w sumie czy coś zmieniać w II trymestrze, nie interesowałam się tym jeszcze 😅
Żelazo organiczne chce dołączyć od 16 tygodnia, bo ferrytyne miałam tylko 17 przy pierwszych badaniach (jakoś 8-9 tydzień). Pani doktor jednak mówiła, że żelaza mam nie supleentowac, dopiero od 16 tygodnia można. Hemoglobinę póki co mam w normie na szczęście chociaż się obniża troszkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:48
10.2024 rozpoczęcie starań
05.12 planowana kolejna histeroskopia (polip endometrium)
2.12 blada druga kreska 🤞
3.12 beta hcg 367
histeroskopia odwołana
12.12 USG 5+6: pęcherzyk ciążowy 10,7mm + żółtkowy
23.12 robaczek 12mm i serduszko ❤️
08.01 2,8cm szczęścia
27.01 prenatalne - wszystko super maluch 6,3cm 🧸

-
Umówiłam się do luxmed na USG w przyszłym
tygodniu, bo nie wytrzymam do kolejnej u mojej prowadzącej (03.03), ale mam obawy, że mnie lekarka opierniczy 😂 Bo to będzie prawie 16 tydzień, a ja będę pierwszy raz na USG w luxmedzie.10.2024 rozpoczęcie starań
05.12 planowana kolejna histeroskopia (polip endometrium)
2.12 blada druga kreska 🤞
3.12 beta hcg 367
histeroskopia odwołana
12.12 USG 5+6: pęcherzyk ciążowy 10,7mm + żółtkowy
23.12 robaczek 12mm i serduszko ❤️
08.01 2,8cm szczęścia
27.01 prenatalne - wszystko super maluch 6,3cm 🧸

-