☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciekawe, zablokowali mi konto chyba, ale napisałam test.
Jak próbuję napisać krem to mam komunikat, że konto zablokowane.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca, 11:28
👩🏻 86'
KIR AA -> Accofil
HLA C1 (HLA C*01,*07)
👨🏻🦱 84'
HLA C1 (HLA C*07)
lipiec 2024 - wizyta w klinice, zlecony Duphaston od 18dc
styczeń 2025 - skierowanie na IVF
SIBO, IBS - nie poszliśmy, leczenie do jesieni
Naturalsik 💚
22.12.2025 - beta HCG 38,9, prog 17,74
Wsparcie: Duphaston
29.12.2025 -beta HCG 1401
30.12- wdrożony Accofil
13.01.2026 - pierwsze usg - bijące serduszko ❤️
2.02 - ostatni Accofil
17.02.2026 - Felia Test -Synek 💙, niskie ryzyka
25.02 - I usg prenatalne
Cudzie trwaj! 🤞

-
Amber86 dzięki za słowa wsparcia, bardzo je doceniam. ♥️🌈
Napinanie macicy to takie uczucie jak skurcze miesiączkowe. Jak macica będzie większa to wręcz można wyczuć ręką jak robi się twarda. U mnie to czasem jest tylko denerwujące, a czasem wręcz mnie boli i odciąga moją uwagę.
Dzisiaj rano byliśmy w przedszkolu na spotkaniu z psychologiem mojego dziecka i dał nam dużo do przemyślenia. Jego zdaniem dajemy mu za dużo uwagi. Powiedział, że skoro drugie dziecko w drodze to bardzo dobry moment, żeby nad tym popracować.
Amber86 lubi tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Niedomoga lut (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA niskie ryzyka 🩵
12.01 CRL 3,80 cm 10+4 ♥️
19.01. prenatalne
13.02 9,86cm

-
Locus tulę za ten cięższy czas oby x każdym dniem było u Ciebie lepiej 🙏🏻
Falka powodzenia u dentysty 🤞🏻 a nie ma szans na kanałowe?
Amber86 biorę acard już drugą ciąże, podczas starań również zażywałam. Nie boję się tego brać. Przy ryzyku preklampsji tym bardziej bym brała zwłaszcza jeśli lekarz prowadzący by tak zadecydował.
zoltyjesiennylisc super, że drugi trymestr jest dla Ciebie łaskawszy 🙏🏻
Ja miałam napinanie macicy pod koniec ciazy, a te ostatnie dni to brzuch był twardy jak kamień
Wczoraj byłam na wizycie i zobaczyła się z moim bobaskiem kochanym. 156g gramów szczęścia 🥰
U nas piękna pogoda, czekam aż wyjdę z tego choróbska i marzę o spacerze.
Jakie plany na weekend?
Sigi133, Falka93., Ewelajna95, zoltyjesiennylisc, Amber86, Locus, Anilamk lubią tę wiadomość
-
Amber86 wrote:Super, gratuluję dobrego wyniku. A te HPV to standardowe badanie w ciąży czy z jakiegoś konkretnego powodu u Ciebie badali? Mi kiedyś badali raz jak miałam słabszą cytologię, ale nie wyszło nic.
Sama zrobiłam bo jest darmowy program u mnie w przychodni a lekarz prowadzący ostatnio chciał mnie naciągnąć na parę stówek na to badanie. Mam możliwość zrobić za darmo to robię nie ma co się zastanawiać 🙂
Amber86, Sigi133, rozia lubią tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Locus tulę za ten cięższy czas oby x każdym dniem było u Ciebie lepiej 🙏🏻
Falka powodzenia u dentysty 🤞🏻 a nie ma szans na kanałowe?
Amber86 biorę acard już drugą ciąże, podczas starań również zażywałam. Nie boję się tego brać. Przy ryzyku preklampsji tym bardziej bym brała zwłaszcza jeśli lekarz prowadzący by tak zadecydował.
zoltyjesiennylisc super, że drugi trymestr jest dla Ciebie łaskawszy 🙏🏻
Ja miałam napinanie macicy pod koniec ciazy, a te ostatnie dni to brzuch był twardy jak kamień
Wczoraj byłam na wizycie i zobaczyła się z moim bobaskiem kochanym. 156g gramów szczęścia 🥰
U nas piękna pogoda, czekam aż wyjdę z tego choróbska i marzę o spacerze.
Jakie plany na weekend?
Chyba nie ma szans bo do połowy złamany, nie ma co chyba już leczyć. Stopniowo się wykruszał. Jeszcze chcą zobaczyć czy jest co ratować. -
Polecam SPF marki Thank you farmer, takie jasnozielone opakowanie. Nawilża i chroni, świetnie się nakłada, nie bieli skóry.Ewelajna95 wrote:A powiedzcie, coraz więcej słońca za oknem, uzywacie jakichś specjalnych kremów w filtrem, albo ogolnie kremów na twarz? Czy to, co uzywalyscie przed ciąża? Wiadomo, bez mocnych kwasów u kosmetyczki itp. Niby kwas salicylowy nie jest wskazany, a każdy mój szampon do włosów go ma, więc chyba tez nie ma co wariować.
Ale polecajki kremów z filtrem do twarzy chętnie przyjmę, jestem mega bladziochem i cosby się przydało 😎😊
Dodatkowo polecam bardzo delikatny peeling enzymatyczny w pudrze marki Basiclab, takie różowe opakowanie. Na początku ciąży moja skóra wyglądała jak w gimnazjum, a teraz rzadko kiedy coś wyskakuje.
Jest delikatny i pięknie przywraca skórę do równowagi.
-
Gratuluję i bardzo się cieszę, że wszystko w porządku. ❤️ Za to do mojego wymazu zrobiono dodatkową cytologię płynną i potwierdziło się, że to najłagodniejsze zmiany. Mam zaleconą kolposkopię. Będę próbowała robić na NFZ, bo w Lux życzą sobie ponad 600 zł.Falka93. wrote:Mam wyniki HPV. Wszystkie warianty łącznie z 16 i 18 ujemne 🎉 Wyniki na 4 dzień od pobrania. Szybko.
HPV też robiłam w Lux, ale pani położna zrobiła to w ramach NFZ. Mam nadzieję, że z kolposkopią uda się tak samo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca, 14:55
Amber86, Locus, Falka93. lubią tę wiadomość
-
Przeżyłam dziś bardzo silny stres. Syn zwalił na siebie szafę na buty i ma draśnięcie na plecach. Stało się to jak byłam w łazience. Ogólnie nic mu nie jest ale za dobry tydzień mamy komisję i będę musiała się srogo tłumaczyć bo mi nie uwierzą. Coś czuję że będę miała z tego powodu nieprzyjemności 🙁 Obejrzałam go dokładnie i nie ma innych obrażeń niż to zadrapanie na plecach. Napewno będzie z tego siniak wzdłuż...
-
Luna11 wrote:Gratuluję i bardzo się cieszę, że wszystko w porządku. ❤️ Za to do mojego wymazu zrobiono dodatkową cytologię płynną i potwierdziło się, że to najłagodniejsze zmiany. Mam zaleconą kolposkopię. Będę próbowała robić na NFZ, bo w Lux życzą sobie ponad 600 zł.
HPV też robiłam w Lux, ale pani położna zrobiła to w ramach NFZ. Mam nadzieję, że z kolposkopią uda się tak samo.
Dobrze że tak a nie coś gorszego, chociaż lepiej żeby nic nie było. Trzymam kciuki za to żeby udało Ci dostać kolposkopię na fundusz ✊️🙂 Ja bym się trochę bała w ciąży robić. Jak teraz byłam na wymazie to położna powiedziała że mam polipa na boku szyjki i żeby nic z tym teraz nie robić. -