☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
zoltyjesiennylisc wrote:Ehh dziewczyny, rozpisalam się na temat weekendu i snów i mi się skasowało, nie mam już siły już tego drugi raz pisać

Tylko chciałam dać znać że mi morfologia na początku ciąży wyszła idealnie, a teraz miałam 3 parametry poza normą, między innymi obniżone erytrocyty i hematokryt. Nie pokazywałam jeszcze lekarzowi, ale czat mówi że to normalne zjawisko w ciąży, więc się póki co na zapas nie martwie...
To forum ma błąd, ja wcześniej rozpisywałam się o kremie to też nie mogło przejść, a w konsoli pojawiał się błąd, że konto zablokowane. Mogliby to ogarnąć jakoś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca, 21:08
👩🏻 86'
KIR AA -> Accofil
HLA C1 (HLA C*01,*07)
👨🏻🦱 84'
HLA C1 (HLA C*07)
lipiec 2024 - wizyta w klinice, zlecony Duphaston od 18dc
styczeń 2025 - skierowanie na IVF
SIBO, IBS - nie poszliśmy, leczenie do jesieni
Naturalsik 💚
22.12.2025 - beta HCG 38,9, prog 17,74
Wsparcie: Duphaston
29.12.2025 -beta HCG 1401
30.12- wdrożony Accofil
13.01.2026 - pierwsze usg - bijące serduszko ❤️
2.02 - ostatni Accofil
17.02.2026 - Felia Test -Synek 💙, niskie ryzyka
25.02 - I usg prenatalne
Cudzie trwaj! 🤞

-
rozia wrote:Dziewczyny, a ja mam kolejnego stresa. Odebrałam właśnie wyniki krwi z dzisiaj i do tej pory co badanie leukocyty, neutrofile i limfocyty mi rosły, a dzisiaj spadły, nie jakoś drastycznie i nie do poziomu sprzed ciąży, ale do badań w 6tc, czyli samego początku ciąży. Eh, nie mam żadnej infekcji, jestem jedynie ostatnio osłabiona, ale też spadły mi erytrocyty do 3,74 więc pewnie już wpadnie żelazo. Czy wasze parametry krwi stale rosną? Zwracacie na to w ogóle uwagę? Czy ja znowu jestem przewrażliwiona?
Z leukocytami to nie wiem w sumie jak to powinno zadziałać.
Czy wpadnie żelazo to zależy od hemoglobiny raczej, ewentualnie od ferrytyny.
Ja się właśnie zastanawiam, bo mi prowadząca nie zaleciła aktualnie żadnych badań w tym miesiącu.
Mam przerwę od kłucia po raz pierwszy od bardzo dawna. Na poprzednią wizytę miałam zlecony mocz, ale robiłam morfologię i ferrytynę dodatkowo sama, bo chciałam je sprawdzić po raz pierwszy od odstawieniu Accofilu.
Pokazałam prowadzącej, wpisała w kartę ciąży i tyle.
Wy robicie morfologię co wizytę?
👩🏻 86'
KIR AA -> Accofil
HLA C1 (HLA C*01,*07)
👨🏻🦱 84'
HLA C1 (HLA C*07)
lipiec 2024 - wizyta w klinice, zlecony Duphaston od 18dc
styczeń 2025 - skierowanie na IVF
SIBO, IBS - nie poszliśmy, leczenie do jesieni
Naturalsik 💚
22.12.2025 - beta HCG 38,9, prog 17,74
Wsparcie: Duphaston
29.12.2025 -beta HCG 1401
30.12- wdrożony Accofil
13.01.2026 - pierwsze usg - bijące serduszko ❤️
2.02 - ostatni Accofil
17.02.2026 - Felia Test -Synek 💙, niskie ryzyka
25.02 - I usg prenatalne
Cudzie trwaj! 🤞

-
Tak, ja robię morfologię, progesteron i TSH co wizytę. Hemoglobinę też mam już niższa 11,3 a ferrytynę chciałam robić, ale finalnie nie zrobiłam i żałuję. Zobaczę co mi jutro dr powieAmber86 wrote:Z leukocytami to nie wiem w sumie jak to powinno zadziałać.
Czy wpadnie żelazo to zależy od hemoglobiny raczej, ewentualnie od ferrytyny.
Ja się właśnie zastanawiam, bo mi prowadząca nie zaleciła aktualnie żadnych badań w tym miesiącu.
Mam przerwę od kłucia po raz pierwszy od bardzo dawna. Na poprzednią wizytę miałam zlecony mocz, ale robiłam morfologię i ferrytynę dodatkowo sama, bo chciałam je sprawdzić po raz pierwszy od odstawieniu Accofilu.
Pokazałam prowadzącej, wpisała w kartę ciąży i tyle.
Wy robicie morfologię co wizytę?
Carrie12 lubi tę wiadomość
👩🏻 33 👱🏼♂️ 33
starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0
KIR Bx | PAI-1 homo, MTHFR i V R2 hetero
(białka C, S i antytrombina ✅)
🔬 histero 10.2024 - 3 polipy, CD138+
🔬 HSG 03.2025 ✅
🔬 histero 05.2025 - 1 polip, end. polipowate, CD138-
💊 Letrozol od 07.2025 | 🧪 08.2025 Lipiodol
10.02 7cm / tętno 151 / 90% 💙
10.03 180g szczęścia
07.04 👨🏻⚕️⏳
01.04 prenatalne ⏳
💊 Euthyrox 50 • Utrogestan 2x200 • Accard 75
💉 Clexane 0,4
27cs | 5cs Letrozol | 4cs Lipiodol | ⏸️ od 09.2023🤞🏼

-
Spadło, ale nadal się mieści w granicy normy. Tylko czytałam kiedyś już kiedyś, że leukocyty powinny rosnąć całą ciążę, a u mnie taki spadek i już mam w głowie czarny scenariusztunka wrote:Ja od początku co badanie miałam leukocytoze (wbc powyżej normy), a w tym ostatnim sprzed tygodnia się unormowało. U Ciebie spadek tzn. że spadło do normy czy całkiem poniżej? Jeśli wszystko tak poleciało poniżej, to może to po prostu jakiś błąd labu? Same erytrocyty też nie będą wyznacznikiem, pytanie jak hemoglobina, jesli ona też nisko to warto poszerzyc badania o żelazo i ferrytynę, ale to wszystko lekarz Ci pewnie powie.
👩🏻 33 👱🏼♂️ 33
starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0
KIR Bx | PAI-1 homo, MTHFR i V R2 hetero
(białka C, S i antytrombina ✅)
🔬 histero 10.2024 - 3 polipy, CD138+
🔬 HSG 03.2025 ✅
🔬 histero 05.2025 - 1 polip, end. polipowate, CD138-
💊 Letrozol od 07.2025 | 🧪 08.2025 Lipiodol
10.02 7cm / tętno 151 / 90% 💙
10.03 180g szczęścia
07.04 👨🏻⚕️⏳
01.04 prenatalne ⏳
💊 Euthyrox 50 • Utrogestan 2x200 • Accard 75
💉 Clexane 0,4
27cs | 5cs Letrozol | 4cs Lipiodol | ⏸️ od 09.2023🤞🏼

-
Ja nawet nie wiedziałam że w ciąży jakieś parametry mają rosnąc. Patrzę tylko czy coś jest poza normą i tyle
ale z ciekawości sprawdziłam i leukocyty też mi spadły od poprzedniego badania, więc to chyba nic niespotykanego. 
A co do częstotliwości to ja miałam póki co tylko dwie morfologię w ciąży, a zaczynam już 16 tydzien. Ale lekarz mi powiedział żebym teraz robiła średnio co miesiac
rozia, Sigi133 lubią tę wiadomość
starania od 08.2024
👀
16 TC, dziewczynka 🩷 -
Ja miałam co wizytę morfologię, a teraz nic. Myślę, że dr przy l4 zapomniał już mi powiedzieć. 😛
Miłego dnia, dziewczyny. Ja właśnie szykuje się do pracy ♥️
Mart na tej połówce bonjesty czuję się dużo lepiej 🤞 Dzięki za radę, bo nie wpadłabym na to, żeby to kroić na pół.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 08:08
rozia, Sigi133, Mart0511 lubią tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Niedomoga lut (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA niskie ryzyka 🩵
12.01 CRL 3,80 cm 10+4 ♥️
19.01. prenatalne
13.02 9,86cm

-
Amber86 wrote:Jejku, współczuję. Co za sadyzm, aby robić takie akcje bez znieczulenia i to w dodatku w ciąży.
Prędzej spodziewałabym się tego na NFZ a nie w prywatnym gabinecie no ale... Najważniejsze że już opatrunek działa i teraz tylko pilnować by nie wypadł przed wizytą wypełniającą 🙂 -
Amber86 wrote:Wy robicie morfologię co wizytę?
Ja mam wizyty co miesiąc i na ten moment po za pierwszymi badaniami (te na kiłe, hiv itd), na każdą wizytę mam zalecane morfologie, badanie moczu, tsh i ft4. Przy ostatnich badaniach mialam tez zrobic ferrytynę ze względu na stale spadającą hemoglobinę.
Co do leukocytów to też nigdzie nie słyszałam o tym, że powinny rosnąć, jedynie o tym że mogą, bo cialo traktuje ciążę troche jak stan zapalny. Tak samo na ostatniej wizycie lekarka nie skomentowala spadku wbc do normy, wiec mysle ze tez nie musisz się mocno stresować - jedynie dopytaj na wizycie
Ilość krwinek może też wychodzić ciut niższa jeśli krew jest "rozwodniona", czyli dużo wypiłaś przed pobraniem lub całkiem w drugą stronę więcej krwinek, jeśli krew jest zagęszczona, bo jesteś odwodniona.
W każdym razie wszystko co nas niepokoi powinnyśmy skonsultować z lekarzem.
Ja mam jeszcze pytanie co do suplementów, czy te z was które biorą suple ciążowe z żelazem (te takie niewielkie ilości, a nie konkretnie suplementujące żelazo) - zquważyłyście może zmianę barwy swojej 💩?👱♀️26👱♂️24 🐈⬛🐈⬛
2 cs ⏸️
10dpo beta 28,3 • 12dpo beta 111 • 16dpo beta 928,1
2.01 3,7mm ❤️
29.01 3,65cm
6.02 ponad 5 cm małego wstydziocha -
Ja ostatnio leczyłam jeden ząb z lekką próchnicą. Byłam prywatnie. Dał mi znieczulenie, ale jakieś inne, nasiąkowe ze względu na ciążę i niestety nie zadziałało i finalnie miałam robionego zęba na żywca… Ponad tydzień mnie ten ząb pobolewał, a do teraz jest bardziej wrażliwy na zimne.
-
Zostały mi polecone BEZPŁATNE warsztaty https://bezpiecznymaluch.pl - z pierwszą pomocą dla dziecka. Jako, że jestem z tych przezornych i lękowych - zapisałam się już teraz
.
Wiem, że mają warsztaty stacjonarne w wielu miastach w Polsce jak i szkolenia online (również bezpłatne). Myślę, że warto się zapoznać z tematem.
ŚWIEŻYNKA97 lubi tę wiadomość
-
Falka jeju współczuję przeżyć z zębem
ciekawe czemu w ciąży nie można chirurgicznie
Ja robię badania z krwi i mocz co wizytę czyli co 3 tyg.
U mnie tym razem łożysko na tylnej ścianie ale raczej jeszcze nie czuję, chyba to jelita albo sama nie wiem 😁
Pogoda ładna to i od razu lepsze humory, samopoczucie też trochę lepsze ale mdłości jeszcze męczą na szczęście nie z taką częstotliwością jak na początku.
Teraz już będzie tylko lepiej i tego się trzymam 🙏🏻
Mój brzuszek 💗
Pokażcie swoje 🥰
Jak dodać zdjęcie?
Wejdź na stronę: https://pl.imgbb.com/
Po wgraniu zdjęcia wybierz BBcode full linked, skopiuj link, wklej na forum i gotowe.
Można przypiąć instrukcję do pierwszego posta 🙏🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 11:24
Falka93., zoltyjesiennylisc, Locus, Anilamk, Misia114, Czajnik, Luna11, martakam, Piret, rozia, Sigi133, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
-
Falka dlaczego nie dostałaś znieczulenia? Przecież można w ciąży 🫣😳Falka93. wrote:Prędzej spodziewałabym się tego na NFZ a nie w prywatnym gabinecie no ale... Najważniejsze że już opatrunek działa i teraz tylko pilnować by nie wypadł przed wizytą wypełniającą 🙂
Póki co mój dzień w pracy mija milion razy lepiej niż tydzień temu. Byłam wtedy niewyspana i roztrzęsiona. Mam nadzieję, że się powoli rozkręcę.
Poza tym umieram z głodu. Od wczorajszego wieczoru mogłabym non stop jeść. Po śniadaniu musiałam się dopchać mlecznymi bułeczkami, zjadłam drugie śniadanie i już mnie ssie godzinę później.
Liyss🧚🏻, tunka, Sigi133 lubią tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Niedomoga lut (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA niskie ryzyka 🩵
12.01 CRL 3,80 cm 10+4 ♥️
19.01. prenatalne
13.02 9,86cm

-
Liyss🧚🏻 wrote:Falka jeju współczuję przeżyć z zębem
ciekawe czemu w ciąży nie można chirurgicznie
Ja robię badania z krwi i mocz co wizytę czyli co 3 tyg.
U mnie tym razem łożysko na tylnej ścianie ale raczej jeszcze nie czuję, chyba to jelita albo sama nie wiem 😁
Pogoda ładna to i od razu lepsze humory, samopoczucie też trochę lepsze ale mdłości jeszcze męczą na szczęście nie z taką częstotliwością jak na początku.
Teraz już będzie tylko lepiej i tego się trzymam 🙏🏻
Mój brzuszek 💗
Pokażcie swoje 🥰
Jak dodać zdjęcie?
Wejdź na stronę: https://pl.imgbb.com/
Po wgraniu zdjęcia wybierz BBcode full linked, skopiuj link, wklej na forum i gotowe.
Można przypiąć instrukcję do pierwszego posta 🙏🏻

Może dlatego że biorę leki przeciwzakrzepowe ale w sumie jeśli chce mi go wypełnić to znaczy że ząb jest do uratowania 🙂 Zazdroszczę Ci takiej szczupłości bo mnie to już wywaliło jak beczkę 🙈 -
Locus wrote:Falka dlaczego nie dostałaś znieczulenia? Przecież można w ciąży 🫣😳
Póki co mój dzień w pracy mija milion razy lepiej niż tydzień temu. Byłam wtedy niewyspana i roztrzęsiona. Mam nadzieję, że się powoli rozkręcę.
Poza tym umieram z głodu. Od wczorajszego wieczoru mogłabym non stop jeść. Po śniadaniu musiałam się dopchać mlecznymi bułeczkami, zjadłam drugie śniadanie i już mnie ssie godzinę później.
Chciała sprawdzić czy wytrzymam bez, dała dopiero na koniec żeby mnie w domu nie bolało ale niestety nie zadziałało i wyłam z bólu całą drogę do domu 😓 -
Liyssz, piękny brzuszek! Ja mimo że mam ciazę młodsza o tydzień, to mój brzuch jest jak rozmiaru i kształtu duuuzej piłki, sporo większy (bardziej wypukły) niż Twój 🙈 ale to u mnie robią głównie wzdęcia, prawdziwy ciążowy brzuszek czuję nas spojeniem łonowym, taka mała twardsza kuleczkę

Edit: Falka, też piękny! ❤️ Ja mam podobny kształt, taki właśnie okrąglutki. Wszystko wskazuje na to że będę miała tak samo duży jak Ty jak będę w Twoim wieku ciąży, mimo to że to moja pierwsza ciąża, więc w teorii powinnam mieć mniejszy 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 11:54
Liyss🧚🏻, Falka93., rozia lubią tę wiadomość
starania od 08.2024
👀
16 TC, dziewczynka 🩷 -
Falka93. wrote:Chciała sprawdzić czy wytrzymam bez, dała dopiero na koniec żeby mnie w domu nie bolało ale niestety nie zadziałało i wyłam z bólu całą drogę do domu 😓
Jak współczuję! Samo czytanie boli 😩 dzielna jesteś
-
Falka93. wrote:Może dlatego że biorę leki przeciwzakrzepowe ale w sumie jeśli chce mi go wypełnić to znaczy że ząb jest do uratowania 🙂 Zazdroszczę Ci takiej szczupłości bo mnie to już wywaliło jak beczkę 🙈
No to są dobre wiadomości, że ząb do uratowania 🙏🏻
Ja i tak tę ciążę zaczęłam 8kg więcej niż pierwszą, boje się o wagę w dniu porodu. Szkoda, że muszę zajadać mdłości 😀 -
Jesienny liść brzuszki są różne! U mnie też zależy jeszcze od wzdęć ale już coś jest! Poka 😁
Falka super wyglądasz!
Ja kocham ciążowe brzuszki, kobiety w ciąży są namaca wyjątkowe i sexy!🥰
zoltyjesiennylisc, Falka93., Flora96, rozia lubią tę wiadomość