☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też jadę na połówkach ale ciężko ja przekroicLocus wrote:Ja miałam co wizytę morfologię, a teraz nic. Myślę, że dr przy l4 zapomniał już mi powiedzieć. 😛
Miłego dnia, dziewczyny. Ja właśnie szykuje się do pracy ♥️
Mart na tej połówce bonjesty czuję się dużo lepiej 🤞 Dzięki za radę, bo nie wpadłabym na to, żeby to kroić na pół. -
rozia wrote:Kliknęłam “lubię to” po przeczytaniu informacji o wizycie i chłopcu, a potem doczytałam resztę - tego oczywiście nie lubię. Wiesz kiedy będziesz mieć biopsję?
Lekarz kazał mi przyjsc do przychodni we wtorek na 16, tam przyjmuje lekarz który się zajmuje biopsja. Ale nie zrozumiałam czy od razu mi ją wykonają czy dopiero się będę umawiać. Mówił tylko, że to koszt ok. 250 zł. Myślałam żeby może próbować na nfz ale z drugiej strony to nie jest jakaś ogromną kwota a na bank będę miała zrobione to szybciej.
Trochę mojej winy w tym jest, bo z 10 lat temu miałam biopsje w tej lewej piersi i powinnam co roku to kontrolowac a ostatni raz na badaniu piersi byłam 8 lat temu 🙈 -
Flora96 wrote:Lekarz kazał mi przyjsc do przychodni we wtorek na 16, tam przyjmuje lekarz który się zajmuje biopsja. Ale nie zrozumiałam czy od razu mi ją wykonają czy dopiero się będę umawiać. Mówił tylko, że to koszt ok. 250 zł. Myślałam żeby może próbować na nfz ale z drugiej strony to nie jest jakaś ogromną kwota a na bank będę miała zrobione to szybciej.
Trochę mojej winy w tym jest, bo z 10 lat temu miałam biopsje w tej lewej piersi i powinnam co roku to kontrolowac a ostatni raz na badaniu piersi byłam 8 lat temu 🙈
A na NFZ nie muszą Cię czasem wcześniej teraz przyjąć że względu na ciążę? Dowiedz się może. Bo do lekarza mają tydz,żeby zapisać
Flora96, rozia lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 20:19
Flora96, Piret, Komanuss, Luna11, Liyss🧚🏻, Anilamk, Sigi133, Frajda, rozia, Locus, Misia114, Falka93., tunka lubią tę wiadomość
10.2024 rozpoczęcie starań
05.12 planowana kolejna histeroskopia (polip endometrium)
2.12 blada druga kreska 🤞
3.12 beta hcg 367
histeroskopia odwołana
12.12 USG 5+6: pęcherzyk ciążowy 10,7mm + żółtkowy
23.12 robaczek 12mm i serduszko ❤️
08.01 2,8cm szczęścia
27.01 prenatalne - wszystko super maluch 6,3cm 🧸

-
Komanuss wrote:Pięknie, a co to za sukienka ? Bo muszę uzupełnić szafę?
Właśnie nic specjalnego, bo kupiła na shein, niestety sam poliester 😬ale jest tak wygodna i mięciutka 😜 -
Wszystkie macie śliczne brzuszki 🥰
Flora kciuki za biopsję 🙏🏻 w ciąży muszą do 7 dni przyjąć na wizytę ale czy na biopsję też? Dopytaj bo warto skorzystać 🙏🏻
Borowinka super sesja 🥹 ja w pierwszej ciąży też robiłam sobie domową sesję i tym razem też bym chciała 🥹
borowinka, Flora96 lubią tę wiadomość
-
borowinka lubi tę wiadomość
-
Komanuss wrote:A macie do polecenia jakieś sukienki żeby na święta ubrać i ładnie ten brzuch wyglądał?
Ja ogólnie mam kryzys zakupowy jeśli chodzi o ciuchy 😂 Nie wiem jakie rozmiary, co będzie dobrze wyglądać i przez to nie chce mi się nic kupować 😭
Zamówiłam z HM dużą paczkę ciuchów, głównie dresy, legginsy i koszulki i prawie wszystko za duze - jeszcze 😅
Flora96 lubi tę wiadomość
10.2024 rozpoczęcie starań
05.12 planowana kolejna histeroskopia (polip endometrium)
2.12 blada druga kreska 🤞
3.12 beta hcg 367
histeroskopia odwołana
12.12 USG 5+6: pęcherzyk ciążowy 10,7mm + żółtkowy
23.12 robaczek 12mm i serduszko ❤️
08.01 2,8cm szczęścia
27.01 prenatalne - wszystko super maluch 6,3cm 🧸

-
Troche mialam do nadrobienia, ale juz jestem na bieżąco 🙉😅
Flora96 wracając do prysznica, pisałaś o problemach z odpływem, jeśli jednak dałoby rade, to ja serdecznie polecam prysznic z firmy rea taki z drzwiczkami
elegancki, a jednak cieplutko pod nim 
Ale macie piękne brzuszki, ja ogólnie zawsze na brzuchu mialam oponkę na dole i teraz to tylko wieczorami czuje jakies zaokrąglenie, dzis 17t5d..
Czy to normalne? 🫣
Wy juz takie seksi jesteście 🥰😈
Ja w sumie oprócz badan podstawowych, teraz dostałam zlecenie na mocz i morfologie, jutro mam teleporade, poproszę jeszcze o tsh i ferrytyne lekarza poz:)
Ja jestem teoche zielona i sama nie wiem czy odczuwam jakies ruchy juz czy to jelita / rozciąganie 🫣😅
Co do ubran u mnie jest tragedia, zostawilam sobie ostatnio 2 sukienki, z bonprix, jedna taka słodka na szelkach w kratę, ale jeszcze za mały brzuch 😅
Ze spodniami mam problem, na 11 par zostawilam jedne dresy...czas chyba zamówić cos z h&m 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 11:00
👱♀️29 ♥️ 33👦
10.2025 💔
05.12 ⏸️
08.12 beta 73.4
10.12 beta 72.6
12.12 beta 115
15.12 beta 424
17.12 beta 860
30.12 1.1cm i ♥️
Rośniemy 🥹♥️ -
Flora96 - gratuluję chłopczyka 💙 i współczuję takich przygód. Mam nadzieję że te guzy nie zwiastują czegoś bardzo niedobrego a biopsja tylko to potwierdzi!
borowinka - cóż za extra sesja! ❤️ będą piękne pamiątki 🙂
Liyss🧚 - właśnie coś mi ta kiecka znajoma bo oglądam ją od miesiąca na Shein, planuję jakieś małe zakupy na wiosna/lato i jest na mojej liście ulubionych 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 11:02
borowinka, Liyss🧚🏻, Flora96 lubią tę wiadomość
-
Polecenia sukienki nie mam, ale mogę polecić spodnie z H&M. Wczoraj je kupiłam i bardzo mi się podobają. W końcu coś innego niż legginsy. W komentarzach dziewczyny pisały, że są za krótkie, ale na moje 163 są nawet ciut za długie. 🫠
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1229840003.html
Czy któraś z Was też mierzy się z alergią? 😵💫 W piątek mam wizytę u alergologa, ale już mam katar, kicham i swędzą mnie oczy. Dużo siedzę w ogródku, bo nie mogę się powstrzymać przy tak pięknej pogodzie, ale potem się męczę. W morfologii z lutego pierwszy raz od lat nie miałam podwyższonych eozynofilii, więc myślałam, że układ immunologiczny się wyciszył, ale nic z tego. 😁 -
borowinka wrote:Ja ogólnie mam kryzys zakupowy jeśli chodzi o ciuchy 😂 Nie wiem jakie rozmiary, co będzie dobrze wyglądać i przez to nie chce mi się nic kupować 😭
Zamówiłam z HM dużą paczkę ciuchów, głównie dresy, legginsy i koszulki i prawie wszystko za duze - jeszcze 😅
Ostatnio kupiłam sobie na allegro 2 pary leginsów i nie obyło się bez dwukrotnego zwrotu. Zazwyczaj noszę M to wzięłam rozmiar większe. Czarne spoko a szare melanżowe muszą być XL bo się słabo rozciągały 🙉 Za to koszulki ciążowe prążkowane z HM jak wzięłam swoje M to powinny wystarczyć do końca pod warunkiem że nie spuchnę w ramionach 🫠 -
Tak, ja... co prawda największą alergię mam na brzozę i później trawy, ale już te wczesne drzewa też mnie uczuliły. Przez tydzień brałam leki przepisane od mojej alergolog jak już jej powiedziałam o ciąży, teraz odstawiłam i obserwuję. W 1 ciąży też brałam, ale nie codziennie tylko doraźnie i od 2 trymestru. Przed ciążą kilka miesięcy chodziłam na odczulanie na trawy ale dla bezpieczeństwa pani doktor kazała przerwać.Luna11 wrote:Polecenia sukienki nie mam, ale mogę polecić spodnie z H&M. Wczoraj je kupiłam i bardzo mi się podobają. W końcu coś innego niż legginsy. W komentarzach dziewczyny pisały, że są za krótkie, ale na moje 163 są nawet ciut za długie. 🫠
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1229840003.html
Czy któraś z Was też mierzy się z alergią? 😵💫 W piątek mam wizytę u alergologa, ale już mam katar, kicham i swędzą mnie oczy. Dużo siedzę w ogródku, bo nie mogę się powstrzymać przy tak pięknej pogodzie, ale potem się męczę. W morfologii z lutego pierwszy raz od lat nie miałam podwyższonych eozynofilii, więc myślałam, że układ immunologiczny się wyciszył, ale nic z tego. 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 11:10
P🙍🏻♀️32 | M🙍🏻♂️33 | K 👶🏼2 | G🐈3

6 cs ⏸️
19.12.2025 - 25 mIU/ml - 11 dpo
22.12.2025 - 113,7 mIU/ml - 14 dpo
29.12.2025 - 1524,5 mIU/ml - 21 dpo
31.12.2025 - 3505,6 mIU/ml - 23 dpo
09.01.2026 - OM 7+0, CRL 6,55 mm i ❤️
23.01.2026 - OM 9+0, CRL 19,96 mm 🧸
06.02.2026 - OM 11+0, CRL 32,53 mm
16.02.2026 - OM 12+3, CRL 5,84 cm - prenatalne
27.02.2026 - OM 14+0, 87g
Duphaston, Acard 150, Glucophage XR 500 2x1

-
Te akurat nie są ciazowe tylko taki wysoki stan i dobrze się układają jupilam na transmisji na tik toku jeszcxe przed ciaza . Modomania.ŚWIEŻYNKA97 wrote:Można wiedziec skąd masz te spodenki? 🙉🙉🥰
ŚWIEŻYNKA97 lubi tę wiadomość