X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
Odpowiedz

☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️

Oceń ten wątek:
  • borowinka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej! Nadrobiłam Was, było kilka stron a nie czytałam chyba 3 dni 😂

Co do imienia, to u nas póki co zostało Remek, Remiś, Remcio 🥰 Chociaż gdyby nie stanowczość męża, to chętnie bym nazwała Julek

Mały od wczoraj jest mniej aktywny, nawet dzisiaj w nocy soc nie mogłam, bo się zaczęłam martwić, ale widocznie się ułożył plecami bo czuję co jakiś czas jak się rozpycha.

A jeśli chodzi o brzuch, to też już jest mi ciężko. Skarpetki tylko na siedząco zakładam, wczoraj goliłam całe nogi to się zmachałam jak po kopaniu rowów, schylanie zamieniam na kucanie. Byliśmy też na standupie ostatnio, to w połowie myślałam, że wstanę i zacznę chodzić, bo już mi było tak niewygodnie i nawet noga zaczęła mi cała jakby drętwieć. Nad ranem też mam dłonie starasznie zastygnięte (tu myślę że to niedobry głównie Wit B12).
    Ogólnie dochodzą coraz to nowe objawy, ale jakbym miała określić ogólnie samopoczucie, to jest naprawdę dobrze 😀

Zrobiłam też wczoraj przegląd ciuchów, szczególnie letnich i sukienek, to o dziwo część jeszcze dobrze leży, kiecki też niektóre super się układają na brzuszku. Jednak dwie duże torby zapakowałam z myślą, że wejdę w te rzeczy po porodzie 😅

Za to zabieranie się do wyprawki idzie mi tragicznie, przynajmniej Wy mnie motywujecie jak piszecie co już macie 😀

rozia, Sigi133 lubią tę wiadomość

10.2024 rozpoczęcie starań
    05.12 planowana kolejna histeroskopia (polip endometrium)

2.12 blada druga kreska 🤞
    3.12 beta hcg 367

histeroskopia odwołana

12.12 USG 5+6: pęcherzyk ciążowy 10,7mm + żółtkowy
    23.12 robaczek 12mm i serduszko ❤️
    08.01 2,8cm szczęścia
    27.01 prenatalne - wszystko super maluch 6,3cm 🧸

preg.png
  • Misia114 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka93 trzymaj się!🫂

08.2024 👼🏼 7tc

11.2025 ⏸️
    06.12 beta 1488
    08.12 beta 3370
    16.12 CRL 0,59cm i jest ❤️
    09.01 CRL 2,89cm
    16.01 CRL 4,12cm
    26.01 prenatalne - niskie ryzyka🤞🏼
    03.02 CRL 7,7cm
    17.03 320g 🩵

preg.png
  • Misia114 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Babyboom jest spoko jak jest zamknięty wątek i też jest się anonimowo 😌

Nie wiem co o tym myślicie ale chyba lepiej jeśli się przenieść to osoby, które są z nami od początku? Bo ja jakoś nie ufam komuś, kto tylko podczytuje a nagle się ujawnia bo chcemy się gdzieś przenieść. A myślę, że z każdym kolejnym tygodniem a potem i poród połóg to już będą bardziej prywatne tematy :)

Tak więc fajna opcja przenieść się gdzieś anonimowo na zamknięty wątek 😌

Masz rację! Jak ktoś tak z ukrycia czyta to szczerze mówiąc trochę creepy, zwłaszcza jak wrzucamy czasem tutaj bardzo prywatne sprawy/historie. Wszystkie jesteśmy już w połowie ciąży, kto miał dołączyć to myślę, że już dołączył, a zdecydowana większość z Nas jest na wątku od samego początku.

Liyss🧚🏻, Flora96, Luna11, Asiok, rozia lubią tę wiadomość

08.2024 👼🏼 7tc

11.2025 ⏸️
    06.12 beta 1488
    08.12 beta 3370
    16.12 CRL 0,59cm i jest ❤️
    09.01 CRL 2,89cm
    16.01 CRL 4,12cm
    26.01 prenatalne - niskie ryzyka🤞🏼
    03.02 CRL 7,7cm
    17.03 320g 🩵

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia114 wrote:
    Masz rację! Jak ktoś tak z ukrycia czyta to szczerze mówiąc trochę creepy, zwłaszcza jak wrzucamy czasem tutaj bardzo prywatne sprawy/historie. Wszystkie jesteśmy już w połowie ciąży, kto miał dołączyć to myślę, że już dołączył, a zdecydowana większość z Nas jest na wątku od samego początku.

No dokładnie, kto chciał to już dołączył zwłaszcza, że większość z nas już po połówkowych jest.

Ja już byłam na innych wątkach to zawsze wtedy jak był temat przeniesienia to zawsze ale to zawsze się ujawniały osoby, które niby od miesięcy podczytują i teraz się ujawniły bo chcą dalej czytać nasze historie 😜

Wiadomo zrobimy tak jak chce większość ale chciałam się podzielić swoją perspektywą bo jestem na forum tutaj już kilka lat.

Amber86, Carrie12, Luna11, rozia, Misia114, tunka lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak macie fotki ciuszków i wyprawek to chwalcie się ja chętnie pooglądam 😁

FlowerGirl, rozia lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻

preg.png
  • Ollaaa Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka bądź dzielna i trzymaj się! Bardzo mocno trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze

preg.png
  • Ollaaa Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borowinka u mnie z wyprawką również niemrawo. Kupiłam trochę ciuszków dla małej jak były szalone promki w Pepco no i kupiliśmy uzywany wozek. Padło na Bebetto Bresso nie wiem czy dobrze to partner przeczesal opinie i wybrał ten. Czy macie jakieś doświadczenie z tym modelem? Musimy go na pewno dobrze umyc i dać do ozonowania. Pocieszam się ze teraz wszystko jest tak naprawdę od ręki dostępne i można zamówić przez internet. Przed polowkowymi balam się cokolwiek większego kupiwac nawet partnera ofuknelam za ten wozek że tak się pospieszył bo strasznie się stresowałam czy wszystko dobrze w związku z tymi pierwszymi niepokojącymi wynikami. Od dwóch dni jestem już spokojna ale chyba musi mi stres opasc bo nie mam sily nawet odpalić komputera żeby czegoś poszukać. Pocieszam się ze jeszcze jest czas.

preg.png
  • Amber86 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ollaaa wrote:
    Borowinka u mnie z wyprawką również niemrawo. Kupiłam trochę ciuszków dla małej jak były szalone promki w Pepco no i kupiliśmy uzywany wozek. Padło na Bebetto Bresso nie wiem czy dobrze to partner przeczesal opinie i wybrał ten. Czy macie jakieś doświadczenie z tym modelem? Musimy go na pewno dobrze umyc i dać do ozonowania. Pocieszam się ze teraz wszystko jest tak naprawdę od ręki dostępne i można zamówić przez internet. Przed polowkowymi balam się cokolwiek większego kupiwac nawet partnera ofuknelam za ten wozek że tak się pospieszył bo strasznie się stresowałam czy wszystko dobrze w związku z tymi pierwszymi niepokojącymi wynikami. Od dwóch dni jestem już spokojna ale chyba musi mi stres opasc bo nie mam sily nawet odpalić komputera żeby czegoś poszukać. Pocieszam się ze jeszcze jest czas.

Hej, a gdzie daje się wózki do ozonowania? w sensie są takie specjalne firmy? Też mamy używany wózek, choć po rodzinie, to może wystarczy umyć.

👩🏻 86'
    KIR AA -> Accofil
    HLA C1 (HLA C*01,*07)
    👨🏻‍🦱 84'
    HLA C1 (HLA C*07)

lipiec 2024 - wizyta w klinice, zlecony Duphaston od 18dc
    styczeń 2025 - skierowanie na IVF
    SIBO, IBS - nie poszliśmy, leczenie do jesieni

Naturalsik 💚
    22.12.2025 - beta HCG 38,9, prog 17,74
    Wsparcie: Duphaston
    29.12.2025 -beta HCG 1401
    30.12- wdrożony Accofil
    13.01.2026 - pierwsze usg - bijące serduszko ❤️
    2.02 - ostatni Accofil
    17.02.2026 - Felia Test -Synek 💙, niskie ryzyka
    25.02 - I usg prenatalne

Cudzie trwaj! 🤞

preg.png
  • Amber86 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka93. wrote:
    Wczoraj przeżyłam kolejny silny wieczorny stres. Dzień jak co dzień. Dostałam załamania nerwowego. Mąż musiał zwolnić się z pracy i przyjechał w asyście mojego ojca do mnie na interwencję. Nie będę juz pisać dlaczego. Brzuch mi się wczoraj przez to stawia i zdrętwiał. Od wczoraj nocy nie czuję ruchów dziecka tylko same skurcze. Jedno jest pewne. W takich czynnikach stresowych nie donoszę ciąży. Nie dość że mi cukier wali w górę od tego stresu to jeszcze ciśnienie i mam skurcze macicy. Od wczoraj całkowicie nie jem cukrów i wróciłam na moją dietę cukrzycową dzięki której schudłam 15kg przed ciążą.

Robię sobie przerwę od forum na jakiś czas i mam nadzieję że nie wrócę tu ze złymi informacjami. Jestem przygotowana na wszystko. Psychika siadła... Trzymajcie się!

Jeśli jednak czytasz to trzymam za Ciebie kciuki, aby było wszystko dobrze. Ja niezmiennie polecam jogę nidrę/relaksacje oddechowe. Mam wrażenie, że pomogły mi zajść w ciąże i teraz pomagają w chwilach stresu, których nie brakuje.
    Naprawdę dużo mi zmieniają na głowę.

👩🏻 86'
    KIR AA -> Accofil
    HLA C1 (HLA C*01,*07)
    👨🏻‍🦱 84'
    HLA C1 (HLA C*07)

Naturalsik 💚
    30.12- wdrożony Accofil
    2.02 - ostatni Accofil
    25.02 - I usg prenatalne

Cudzie trwaj! 🤞

preg.png
  • Flora96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka trzymam kciuki za ciebie i twoje zdrówko. Ja też ostatnio przeszłam ogromne stresy i bardzo się boję, że może to mieć wpływ na synka. Staram się nie myśleć o tych moich zdarzeniach ale mam wrażenie, że podświadomie i tak ciągle to analizuje. Jutro połówkowe to mam nadzieję, że się trochę uspokoje jak zobaczę dzidziola 🩵

Carrie12, Lulli, rozia, Sigi133, Misia114 lubią tę wiadomość

08.24 6tc 💔
    11.25 cb 💔
    12.25 ⏸️🥹

preg.png
  • Amber86 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z wyprawką słabo, nawet mój przegląd ciuchów czeka na zrobienie, a coraz trudniej się ubrać. Ogólnie mało udaje mi się zrobić w ciągu dnia. Ten tydzień w ogóle masakra bo codziennie coś, albo lekarz, albo fizjo a jutro mamy warsztaty z bezpiecznego malucha to muszę jakiś prowiant przygotować i siłę zebrać. Długie to będzie, ale mam nadzieję, że warte tego czasu.

👩🏻 86'
    KIR AA -> Accofil
    HLA C1 (HLA C*01,*07)
    👨🏻‍🦱 84'
    HLA C1 (HLA C*07)

Naturalsik 💚
    30.12- wdrożony Accofil
    2.02 - ostatni Accofil
    25.02 - I usg prenatalne

Cudzie trwaj! 🤞

preg.png
  • FlowerGirl Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Jak macie fotki ciuszków i wyprawek to chwalcie się ja chętnie pooglądam 😁

Właśnie to miała pisać 😊😊😊 też chętnie pooglądam bo jeszcze nic nie kupiłam 🤦‍♀️

Też uważam, że ja teraz ktoś nagle dołączył to jest dziwna sprawa.

rozia lubi tę wiadomość

preg.png

„Żeby być dużym, najpierw trzeba być małym.”
  • FlowerGirl Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flora96 wrote:
    Falka trzymam kciuki za ciebie i twoje zdrówko. Ja też ostatnio przeszłam ogromne stresy i bardzo się boję, że może to mieć wpływ na synka. Staram się nie myśleć o tych moich zdarzeniach ale mam wrażenie, że podświadomie i tak ciągle to analizuje. Jutro połówkowe to mam nadzieję, że się trochę uspokoje jak zobaczę dzidziola 🩵

Flora musimy mieć jakieś dobre myśli w głowie dla naszych brzuszkowych Aleksandrów 🌷

Falka trzymam kciuki

preg.png

„Żeby być dużym, najpierw trzeba być małym.”
  • Ollaaa Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ozonowania wózka to mi się coś obiło że akurat w Warszawie firma clean whale ma taką usługę. Kiedyś z nich korzystałam do prania kanapy bylam bardzo zadowolona. Więc z wózkiem też do nich pewnie będę celować.

Amber86 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Luna11 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falko, trzymaj się, Kochana. ❤️

W sumie to macie rację. Lyiss, przekonałaś mnie. Kto chciał, to już pewnie dołączył. :)

Zaraz Wam wyślę ubranek. 😊

👧 28

✨️ 09.12 pierwsze dwie kreski w 12 cs

🌼 19.12 - CRL 0,77 mm okruszka
    🌼 08.01 - CRL 1,54 cm + ❤️
    🌼 16.01 - CRL 2,5 cm
    🌼 01.02 - nifty - zdrowy chłopczyk 💙
    🌼 13.02 - CRL 7,16 cm
    🌼 16.03 - 243 g (17+2)
    🌼 03.04 - 369 g (19+4)

preg.png
  • Ewelajna95 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja we wtorek miałam prematalne, 400g dziewczyny, wszystko w normie. Dalej walczę z przeziębieniem i zatokami, ale kazdego dnia jest coraz lepiej. Kupiliśmy też pierwsze ubranka dla małej, jakieś śpioszki 56 i 62. W jakie rozmiary głównie celujecie? Dlugie czy krótkie rekawy? Tak samo zastanawiam się nad materiałem rozka i spiworka, bo niby termin na końcówkę sierpnia, ale z pogodą w Polsce różnie bywa. Pierwsza ciąża i tyle niewiadomych...

Falka, dużo zdrówka dla Was 🥰

Lulli, borowinka, rozia, Sigi133, Misia114 lubią tę wiadomość

30&31

preg.png
  • Lulli Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wysłałbym co upolowalam za grosze na używanych ale nie wiem jak tu dodać zdjęcie 😅 poniekad też do tego by się przydało zmienić forum żeby bez wysiłku coś wstawić.

Współczuję Wam wszystkim tych objawów ciężkich 🫂 . Ja gdyby nie brzuch to nie wiedziałabym że w ciąży 🤣na nic nie mogę narzekać, każdemu bym takiej życzyła. Chociaż są tego minusy na początku ciągle się martwiłem że coś nie tak. Teraz ciężko nadal mi w to uwierzyć i właśnie mam opory nadal przed kupowaniem, mam wrażenie że jesteś jeszcze mnóstwo czasu.
    I chyba dzis w nocy czułam pierwsze ruchy, już takie wyrazniejsze, bo wcześniej to czułam takie pękanie babelkow w środku-więc myślałam że to nie to, ja to jestem "dziwna" bo zawsze wszystko czuje i odbieram inaczej niż inni 🙈 zawsze czekam na jakieś efekty wow a później mam takie "to tyle? Xd" nie wiem czy ktoś mnie zrozumie, takie może trochę wyprawie z uczuć/odczuć mam 😥

• Lulli Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graficzka wrote:
    Kindii a gaziki - te pierwsze są dość duże i puchate w porównaniu z gazikami, są spoko do okolic pieluszkowych a te drugie bardziej do uszu, oczu, wydaje mi się że jednak szybciej jest ogarnąć dziecko z tymi płatkami bo są bardziej chłonne.

Co do podkładów to dużo tego nie schodzi, na allegro można znaleźć 10pak za ok 10 zł, my kupiliśmy max 3 paczki przez pierwszy rok bo przewijak łatwo się czyści a więkość schodziła w mc publicznych, u lekarza jeśli akurat nie było tam żadnego podkładu itp.

A z koszulą to jak Ci wygodniej, jak dla mnie jedną rozpinana warto mieć na oddział, co chwilę są jakieś obchody i odwiedziny a sale kilkuosobowe (zazwyczaj) I tak łatwo jedną ręką się rozpiąć, zapiąć z dzieckiem czy lekko zasłonić:) w domu używałam zwykłych tshirtow i podwijałam je do góry na czas karmienia.

Właśnie wiem że podkładów dużo schodzi i patrzyłam na all takie paczki ze są 100szt i wychodzi po 45gr za sztukę / gdzie dziecięce ok 1zl jak Napsialas.

• Luna11 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje ubranka dla malucha - wszystko z vinted poza świątecznym 3-pakiem body z Reserved. Dużo więcej mam na 9-24 msc po dzieciach rodzeństwa. :)

20260416-124904.jpg

20260416-125046.jpg

20260416-125207.jpg

20260416-125308.jpg

Lulli, na pierwszej stronie w poście masz info, jak wstawiać zdjęcia. :)

Graficzka, rozia, Irynka, Misia114 lubią tę wiadomość

👧 28

✨️ 09.12 pierwsze dwie kreski w 12 cs

🌼 19.12 - CRL 0,77 mm okruszka
    🌼 08.01 - CRL 1,54 cm + ❤️
    🌼 16.01 - CRL 2,5 cm
    🌼 01.02 - nifty - zdrowy chłopczyk 💙
    🌼 13.02 - CRL 7,16 cm
    🌼 16.03 - 243 g (17+2)
    🌼 03.04 - 369 g (19+4)

preg.png
  • Asiok Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, dzisiaj zaczełam spotkania z położna fajna babka za 2 tygodnie się z nia widze znów :D
    Co do wyprawki wózek wybrany ale mam dylemat czy brać bazę do auta czy nie co myślicie?
    Troszkę ubranek mam, butelke,dwa smoczki i tyle :D

‹‹ 210 211 212 213 214
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ