X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
Odpowiedz

☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️

Oceń ten wątek:
  • Falka93. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, znowu zepsuł się samochód. Myśleliśmy że padł kolejny akumulator ale to jednak rozrusznik. Mechanik weźmie auto dopiero za tydzień żeby to wymienić więc zostajemy tydzień bez samochodu. Całe szczęście że nie mam żadnych wizyt bo nie wiem czym bym musiała jeździć te 30km. Martwi mnie tylko to że to się dzieje blisko zaplanowania krzywej cukrowej. Boję się że to auto będzie długo stać na warsztacie nim coś zaczną robić. Chciałam jeszcze zabrać syna przed majówką do Smyka po jakieś zabawki i kupić coś do wyprawki. No i mam kolejny powód do zmartwień 😣

01.2019 💔👼🏻 9tc
    03.2020 💔👼🏻 35tc
    01.2023 💙👶🏼🌈 38tc
    11.2025 ⏸️🤰▪️9dpo - 12,1▪️12dpo - 129 ▪️14dpo - 346▪️6t4d - 8mm▪️9t4d - 3.2cm▪️10t6d - 4.8cm▪️12t6d - 7.6cm▪️16t4d - 11.5cm▪️20t0d - 388g 💙▪️21t6d - 583g▪️25t4d - ⏳️▪️

Czekamy na Wiktora 💙

preg.png
  • Carrie12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka93. wrote:
    Ehh, znowu zepsuł się samochód. Myśleliśmy że padł kolejny akumulator ale to jednak rozrusznik. Mechanik weźmie auto dopiero za tydzień żeby to wymienić więc zostajemy tydzień bez samochodu. Całe szczęście że nie mam żadnych wizyt bo nie wiem czym bym musiała jeździć te 30km. Martwi mnie tylko to że to się dzieje blisko zaplanowania krzywej cukrowej. Boję się że to auto będzie długo stać na warsztacie nim coś zaczną robić. Chciałam jeszcze zabrać syna przed majówką do Smyka po jakieś zabawki i kupić coś do wyprawki. No i mam kolejny powód do zmartwień 😣

Bardzo współczuję. Nam też ostatnio rozkraczyło się auto :(. Na szczęście, mieszkamy w centrum miasta więc zawsze można gdzieś podjechać autobusem. Nie mniej jednak, rozglądamy się za nowym - już praktycznie jesteśmy pewni że weźmiemy albo toyotę corollę albo hyundaia i30 ale musi się trafić dobra oferta.

Może uda się ogarnąć rozrusznik dość szybko? Może nie będzie tak źle? Trzymam kciuki :)

31 👩‍🦰

Endometrioza + Trombofilia
    12.2023 - początek starań

23.06 - 1 IUI ❌
    1.12 - 2 IUI (na pękniętym pęcherzyku)
    Beta 11 dpo - 33,8 mIU/ml Beta-hCG
    Beta 14 dpo - 152 mIU/ml Beta-hCG
    Beta 21 dpo - 2827,1 mIU/ml Beta-hCG
    dziewczynka 🩷

preg.png
  • Ollaaa Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozia wrote:
    U mnie moja ciocia sąsiadka 😁 też już robi kocyk 🙈 ja chciałam się nauczyć, pomyślałam, że jak będę na L4 i będę mieć tyyyyle wolnego czasu to będę dużo czytać i uczyć się nowych rzeczy, szczególnie takich. No i co? I dupa, czasu ciągle mało 🫣

U mnie to samo! myślałam że jak będę na L4 to tyle zrobię i tyle się nauczę no bo przecież całe dnie wolne...a gdzie tam najpierw mnie mdłości i wymioty złapały no i straszny stres związany z wynikami badań a teraz jak już trochę wróciłam do żywych i już stres opadł po połówkowych to mi czas przez palce ucieka....nie wiem nawet kiedy

preg.png
  • Falka93. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carrie12 wrote:
    Bardzo współczuję. Nam też ostatnio rozkraczyło się auto :(. Na szczęście, mieszkamy w centrum miasta więc zawsze można gdzieś podjechać autobusem. Nie mniej jednak, rozglądamy się za nowym - już praktycznie jesteśmy pewni że weźmiemy albo toyotę corollę albo hyundaia i30 ale musi się trafić dobra oferta.

Może uda się ogarnąć rozrusznik dość szybko? Może nie będzie tak źle? Trzymam kciuki :)

Rozrusznik to godzina pracy ale wkurza mnie ten czas oczekiwania żeby wziąć auto na warsztat. Tydzień to i tak krótko w porównaniu z innymi warsztatami. Rozważam nowy samochód bo ile można. Jak to się będzie sypać cyklicznie to nie dojadę nawet do szpitala na poród. Chciałabym coś w automacie ale jeszcze nie mam określonego modelu. Dopiero pomysł kupna auta kluje się w głowie 🙂

01.2019 💔👼🏻 9tc
    03.2020 💔👼🏻 35tc
    01.2023 💙👶🏼🌈 38tc
    11.2025 ⏸️🤰▪️9dpo - 12,1▪️12dpo - 129 ▪️14dpo - 346▪️6t4d - 8mm▪️9t4d - 3.2cm▪️10t6d - 4.8cm▪️12t6d - 7.6cm▪️16t4d - 11.5cm▪️20t0d - 388g 💙▪️21t6d - 583g▪️25t4d - ⏳️▪️

Czekamy na Wiktora 💙

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carrie12 wrote:
    Discord to dobre miejsce na takie rzeczy - jest anonimowy ale i łatwy w obsłudze :)
    Nie znam. My się na jednym forum przenioslysmybna babyboom i tam też nadal jesteśmy anonimowe. Z drugiego forum dziewczyny zadecydowaly, że będzie to Messenger. Mam też grupę dziewczyn z czasów ciąży z córką. Mamy ze sobą kontakt już 14 lat. Z niektórymi nawet udało się spotkać😉
    Jestem za anonimowym miejsce. Dostosuje się, bo ja to nie ogarniam takich rzeczy😉 proszę o mnie pamiętać w razie coś.. choć ostatnio udaje mi się w miarę na bieżąco byc

Carrie12 lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 208 209 210 211 212
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ