X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
Odpowiedz

☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️

Oceń ten wątek:
  • Flora96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka jak super, że do nas wróciłaś. Masz przepiękny brzuszek 😍

Co do terminu porodu to ja bardzo chciałabym urodzić w sierpniu ale termin mam na 30.08 więc taka skrajna data 😅

W sobotę byłam na długim spacerze w lesie i powiem wam, że przegięłam. Tak mnie bolały nogi i brzuch mocno ciągnął aż się wystraszyłam. Już się nie mogę chyba tak zajeżdżać. Chociaż zazdroszczę dziewczynom, które są mega aktywne w ciazy.

Falka93. lubi tę wiadomość

08.24 6tc 💔
    11.25 cb 💔
    12.25 ⏸️🥹

preg.png
  • Mart0511 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam dziewczyny wózek, miał być venicci claro, a w końcu jest roan ivi 2.0. Stwierdziliśmy, że może jest większy i cięższy, ale na wieś musi mieć solidne koła, szczególnie w zimę jak nie odśnieża.

Ewelajna95, Falka93., Sigi133, borowinka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Ollaaa Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do terminu to ja mam niby na 29 sierpnia ( zmieniony z 31 sierpnia) i bardzo bym chciała żeby mała dociągnęła do sierpnia. A którego to już mi wszystko jedno. Mam jakieś takie przeczucie ze sie urodzi wcześniej. Na razie medycznie nie ma żadnych oznak ale i ja i szczególnie mój brat byliśmy wczesniakami więc może kontynuować rodzinną tradycję

preg.png
  • Ewelajna95 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart0511 wrote:
    Zamówiłam dziewczyny wózek, miał być venicci claro, a w końcu jest roan ivi 2.0. Stwierdziliśmy, że może jest większy i cięższy, ale na wieś musi mieć solidne koła, szczególnie w zimę jak nie odśnieża.

Moja kumpela ma ten wózek roan ivi, bardzo zadowolona jest. Tez nad nim myślę, aczkolwiek wizja 3 pietra bez windy mnie przeraża, bo wszyscy mówią, że dość ciężki on jest.

Kilka dni temu zastanawialam się, czy z małą wszystko jest ok, bo taka spokojna była w ciągu dnia. Od 2 dni żyć nie daje, kopie non stop 😅

W sobotę była u nas piękna pogoda, zatoki mi odpuszczaja, poszłam na spacer. Kondycja siadła całkowicie... Parę kroków i zadyszka 🤣

30&31

preg.png
  • Graficzka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 13.08 a z usg wyszło 8.08. Poprzednim razem było cc po indukcji więc po terminie i na to się nastawiam, chyba że będę mieć wyznaczony termin cc lub zacznie się wcześniej, wtedy miło się zaskoczę.

Wszystkie moje koleżanki z kolei rodziły przed terminem. Mi ten ostatni, poterminowy tydzień było już ciężko wytrzymać.

93'

05.2024 Synek 🤎

preg.png
  • tunka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka, super że tal sprawnie poszło z mieszkaniem (trzymam kciuki za bezproblemową przeprowadzkę)!

Ollaaa tu myślę, że nie ma reguły - moja przyjaciółka miała podobnie, ona i rodzeństwo rodzeni przed czasem/wcześniaki i też się nastawiała na poród miesiac wczesniej, a koniec końców miała cc po terminie 😀

Dziewczyny ja mam pytanie z całkiem innej kategorii, bo wykańczamy mieszkanko, a właściwie już tylko łazienkę i kuchnię (mamy się wprowadzać w przyszły weekend 🙃) i zastanawiam się jaki sprzęt do łazienki kupić, tzn. Myślę nad zestawem pralka i suszarka, ale totalnie nie wiem, której firmie zaufać - może pochwalicie się swoimi dotychczasowymi doświadczeniami z tymi sprzętami?😋

Falka93. lubi tę wiadomość

👱‍♀️26👱‍♂️24 🐈‍⬛🐈‍⬛
    2 cs ⏸️
    10dpo beta 28,3 • 12dpo beta 111 • 16dpo beta 928,1
    2.01 3,7mm ❤️
    29.01 3,65cm
    6.02 ponad 5 cm małego wstydziocha
  • Falka93. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się ustabilizować cukry w parę dni na diecie cukrzycowej 🎉 Jeszcze tam czasem fiknie 97 na czczo ale to dlatego że zdarza się zjeść złą kolację po której cukry w normie ale odbija się później na porannych pomiarach. Zaczęłam pić do śniadania Fertistim Mio. Dziś się ważyłam i schudłam 200g czyli cukry już nie wariują i nie tyję jak 🐷 np. 2kg w tydzień. Chcę uniknąć insuliny. Staram się sama ogarnąć ten burdel dietą i idzie świetnie 🙂

Sigi133 lubi tę wiadomość

01.2019 💔👼🏻 (9tc)
    03.2020 💔👼🏻 (35tc)
    01.2023 💙👶🏼🌈 (38tc)
    08.2026 💙👶🏼⏳️

✨️ 9dpo - beta 12
    ✨️ 12dpo - beta 129
    ✨️ 14dpo - beta 346
    ✨️ 6t4d - 8mm i ❤️
    ✨️ 9t4d - 3.2cm
    ✨️ 10t6d - 4.8cm
    ✨️ 12t6d - 7.6cm
    ✨️ 16t4d - 11.5cm
    ✨️ 20t0d - 388g 💙
    ✨️ 21t6d - 583g

preg.png
  • borowinka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tunka wrote:
    Falka, super że tal sprawnie poszło z mieszkaniem (trzymam kciuki za bezproblemową przeprowadzkę)!

Ollaaa tu myślę, że nie ma reguły - moja przyjaciółka miała podobnie, ona i rodzeństwo rodzeni przed czasem/wcześniaki i też się nastawiała na poród miesiac wczesniej, a koniec końców miała cc po terminie 😀

Dziewczyny ja mam pytanie z całkiem innej kategorii, bo wykańczamy mieszkanko, a właściwie już tylko łazienkę i kuchnię (mamy się wprowadzać w przyszły weekend 🙃) i zastanawiam się jaki sprzęt do łazienki kupić, tzn. Myślę nad zestawem pralka i suszarka, ale totalnie nie wiem, której firmie zaufać - może pochwalicie się swoimi dotychczasowymi doświadczeniami z tymi sprzętami?😋

Ja mam pralkę i suszarkę z Beko i jestem zadowolona, suszarka to w ogóle chyba 3 lata ma i nic się nie dzieje, mimo intensywnego użytkowania. Chciałam ogólnie zestaw bosch, ale oni mają tylko takie wielkie rozmiarowo 😀

10.2024 rozpoczęcie starań
    05.12 planowana kolejna histeroskopia (polip endometrium)

2.12 blada druga kreska 🤞
    3.12 beta hcg 367

histeroskopia odwołana

12.12 USG 5+6: pęcherzyk ciążowy 10,7mm + żółtkowy
    23.12 robaczek 12mm i serduszko ❤️
    08.01 2,8cm szczęścia
    27.01 prenatalne - wszystko super maluch 6,3cm 🧸

preg.png
‹‹ 217 218 219 220 221
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ