☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Falka jak super, że do nas wróciłaś. Masz przepiękny brzuszek 😍
Co do terminu porodu to ja bardzo chciałabym urodzić w sierpniu ale termin mam na 30.08 więc taka skrajna data 😅
W sobotę byłam na długim spacerze w lesie i powiem wam, że przegięłam. Tak mnie bolały nogi i brzuch mocno ciągnął aż się wystraszyłam. Już się nie mogę chyba tak zajeżdżać. Chociaż zazdroszczę dziewczynom, które są mega aktywne w ciazy.
Falka93. lubi tę wiadomość
-
Zamówiłam dziewczyny wózek, miał być venicci claro, a w końcu jest roan ivi 2.0. Stwierdziliśmy, że może jest większy i cięższy, ale na wieś musi mieć solidne koła, szczególnie w zimę jak nie odśnieża.
Ewelajna95, Falka93., Sigi133, borowinka lubią tę wiadomość
-
Co do terminu to ja mam niby na 29 sierpnia ( zmieniony z 31 sierpnia) i bardzo bym chciała żeby mała dociągnęła do sierpnia. A którego to już mi wszystko jedno. Mam jakieś takie przeczucie ze sie urodzi wcześniej. Na razie medycznie nie ma żadnych oznak ale i ja i szczególnie mój brat byliśmy wczesniakami więc może kontynuować rodzinną tradycję
-
Mart0511 wrote:Zamówiłam dziewczyny wózek, miał być venicci claro, a w końcu jest roan ivi 2.0. Stwierdziliśmy, że może jest większy i cięższy, ale na wieś musi mieć solidne koła, szczególnie w zimę jak nie odśnieża.
Moja kumpela ma ten wózek roan ivi, bardzo zadowolona jest. Tez nad nim myślę, aczkolwiek wizja 3 pietra bez windy mnie przeraża, bo wszyscy mówią, że dość ciężki on jest.
Kilka dni temu zastanawialam się, czy z małą wszystko jest ok, bo taka spokojna była w ciągu dnia. Od 2 dni żyć nie daje, kopie non stop 😅
W sobotę była u nas piękna pogoda, zatoki mi odpuszczaja, poszłam na spacer. Kondycja siadła całkowicie... Parę kroków i zadyszka 🤣 -
Ja mam termin na 13.08 a z usg wyszło 8.08. Poprzednim razem było cc po indukcji więc po terminie i na to się nastawiam, chyba że będę mieć wyznaczony termin cc lub zacznie się wcześniej, wtedy miło się zaskoczę.
Wszystkie moje koleżanki z kolei rodziły przed terminem. Mi ten ostatni, poterminowy tydzień było już ciężko wytrzymać. -
Falka, super że tal sprawnie poszło z mieszkaniem (trzymam kciuki za bezproblemową przeprowadzkę)!
Ollaaa tu myślę, że nie ma reguły - moja przyjaciółka miała podobnie, ona i rodzeństwo rodzeni przed czasem/wcześniaki i też się nastawiała na poród miesiac wczesniej, a koniec końców miała cc po terminie 😀
Dziewczyny ja mam pytanie z całkiem innej kategorii, bo wykańczamy mieszkanko, a właściwie już tylko łazienkę i kuchnię (mamy się wprowadzać w przyszły weekend 🙃) i zastanawiam się jaki sprzęt do łazienki kupić, tzn. Myślę nad zestawem pralka i suszarka, ale totalnie nie wiem, której firmie zaufać - może pochwalicie się swoimi dotychczasowymi doświadczeniami z tymi sprzętami?😋
Falka93. lubi tę wiadomość
👱♀️26👱♂️24 🐈⬛🐈⬛
2 cs ⏸️
10dpo beta 28,3 • 12dpo beta 111 • 16dpo beta 928,1
2.01 3,7mm ❤️
29.01 3,65cm
6.02 ponad 5 cm małego wstydziocha -
Udało mi się ustabilizować cukry w parę dni na diecie cukrzycowej 🎉 Jeszcze tam czasem fiknie 97 na czczo ale to dlatego że zdarza się zjeść złą kolację po której cukry w normie ale odbija się później na porannych pomiarach. Zaczęłam pić do śniadania Fertistim Mio. Dziś się ważyłam i schudłam 200g czyli cukry już nie wariują i nie tyję jak 🐷 np. 2kg w tydzień. Chcę uniknąć insuliny. Staram się sama ogarnąć ten burdel dietą i idzie świetnie 🙂
Sigi133 lubi tę wiadomość
-
tunka wrote:Falka, super że tal sprawnie poszło z mieszkaniem (trzymam kciuki za bezproblemową przeprowadzkę)!
Ollaaa tu myślę, że nie ma reguły - moja przyjaciółka miała podobnie, ona i rodzeństwo rodzeni przed czasem/wcześniaki i też się nastawiała na poród miesiac wczesniej, a koniec końców miała cc po terminie 😀
Dziewczyny ja mam pytanie z całkiem innej kategorii, bo wykańczamy mieszkanko, a właściwie już tylko łazienkę i kuchnię (mamy się wprowadzać w przyszły weekend 🙃) i zastanawiam się jaki sprzęt do łazienki kupić, tzn. Myślę nad zestawem pralka i suszarka, ale totalnie nie wiem, której firmie zaufać - może pochwalicie się swoimi dotychczasowymi doświadczeniami z tymi sprzętami?😋
Ja mam pralkę i suszarkę z Beko i jestem zadowolona, suszarka to w ogóle chyba 3 lata ma i nic się nie dzieje, mimo intensywnego użytkowania. Chciałam ogólnie zestaw bosch, ale oni mają tylko takie wielkie rozmiarowo 😀10.2024 rozpoczęcie starań
05.12 planowana kolejna histeroskopia (polip endometrium)
2.12 blada druga kreska 🤞
3.12 beta hcg 367
histeroskopia odwołana
12.12 USG 5+6: pęcherzyk ciążowy 10,7mm + żółtkowy
23.12 robaczek 12mm i serduszko ❤️
08.01 2,8cm szczęścia
27.01 prenatalne - wszystko super maluch 6,3cm 🧸

-