X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
Odpowiedz

☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️

Oceń ten wątek:
  • Flora96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam okropny baby brain. Zapominam czasami najprostszych słów. Uczę się jeszcze hiszpańskiego i momentami na zajęciach to aż mi wstyd 😅

08.24 6tc 💔
    11.25 cb 💔
    12.25 ⏸️🥹

preg.png
  • Rozemocjonowana Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flora96 wrote:
    Ja też mam okropny baby brain. Zapominam czasami najprostszych słów. Uczę się jeszcze hiszpańskiego i momentami na zajęciach to aż mi wstyd 😅
    Oj słowa też uciekają. Albo myślę o jednym a z moich ust wychodzi inne słowo xd.

Zamówiliśmy dzisiaj wózek i fotelik. To był bardzo przyjemny dzień

👩 30 lat (AMH 3,68, hormony w normie)
    👨 30 lat (FSH 26, pojedyncze plemniki; AZF ✔️; kariotyp ✔️; CFTR ✔️ )

💑 od 11.2024
    🌸 IVF #1
    21.10.2025 – kwalifikacja do programu
    24.10.2025 - start stymulacji
    06.11.2025 - punkcja 🥚17 - 11 MII - 7 zapłodnionych -❄️ 3
    03.12.2025 - transfer 🍍cykl sztuczny
    10 dpt beta 243
    12 dpt beta 526
    22.12.25 5tc+3 USG GS,YS
    07.01.26 7tc+5 USG ♥️ CRL 1,21
    28.01.26 10tc+5 USG ♥️ CRL 3,12
    12.02.26 12tc+6 USG CRL 6,6
    07.04.26 20tc+4 380g dziewczynki
    preg.png
  • Amber86 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flora96 wrote:

To też mam i to nawet po polsku. Mąż czasem się ze mnie śmieje, że wysłów się w końcu.
    A najlepsze, że ja generalnie szybko mówię i mówiłam przed ciążą a teraz taki cyrk.

👩🏻 86'
    KIR AA -> Accofil
    HLA C1 (HLA C*01,*07)
    👨🏻‍🦱 84'
    HLA C1 (HLA C*07)

lipiec 2024 - wizyta w klinice, zlecony Duphaston od 18dc
    styczeń 2025 - skierowanie na IVF
    SIBO, IBS - nie poszliśmy, leczenie do jesieni

Naturalsik 💚
    22.12.2025 - beta HCG 38,9, prog 17,74
    Wsparcie: Duphaston
    29.12.2025 -beta HCG 1401
    30.12- wdrożony Accofil
    13.01.2026 - pierwsze usg - bijące serduszko ❤️
    2.02 - ostatni Accofil
    17.02.2026 - Felia Test -Synek 💙, niskie ryzyka
    25.02 - I usg prenatalne

Cudzie trwaj! 🤞

preg.png
  • Amber86 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozia wrote:
    Amber, nie wiem czy Cię to pocieszy, ale jak mam tak zjechany kręgosłup, że prócz regularnych treningów, odwiedzam 2/3 razy w miesiącu fizjo. I jak tylko zrobię miesiąc przerwy, to wszystko wraca, więc narazie nie ma perspektyw, że miałabym to zmienić. Walczę z nim od 3 lat! Miałam niezdiagnozowane długo adhd i mega napięcia w ciele przez to, głównie w klatce piersiowej i odcinku od piersiowego aż do głowy. Latami leczyłam się lekami od neurologa na napięciowe bóle głowy, kilka razy miałam zapalenie nerwu trójdzielnego na twarzy, od 2021 roku mam szum w jednym uchu i latami to diagnozowałam… a się finalnie okazało, że te wszystkie dolegliwości to od kręgosłupa i napięć. Jak byłam dzieckiem to trochę pewnie moi rodzicie nie zwracali na to uwagi, a trochę były inne czasy i z tym się nic nie robiło. Jak postawili mi diagnozę adhd i zaczęłam dbać o kręgosłup to jest lepiej, bo się nie pogłębia, z bólami głowy miewam już problemy tylko od czasu do czasu, ale wystarczy kilka dni, że się nie ruszam albo mam więcej roboty i nie myślę o postawie i wszystko wraca. Także nie martw się, myślę że takich wraków jest więcej w naszym wieku 🙈 bo to trochę inne czasy były i się kiedyś o to nie dbało, teraz my na nasze dzieci będziemy już zwracać z tym uwagę 🤷🏼‍♀️

Nie pociesza mnie to, nie życzę nikomu takiego cyrku, ale rozumiem problem. Ja już z 15 lat się bujam z chodzeniem po fizjo (zaczęłam od kolan, ale wtedy miałam dużą nadwagę więc moja wina). Z plecami od lat tak z 1-2 razy w miesiącu chodziłam, zastanawiałam się jak pierwszy trymestr przetrzymam jak nie mogłam pójść, ale jakoś dałam radę.

Zauważyłam już przed ciążą że jak zszedł stan zapalny w organizmie to plecy też mi się mniej spinały. Więc ta upierdliwa dieta od jelit plus relaksacje tutaj też zaplusowały. Nadal jednak nie sądzę, żebym zeszła kiedykolwiek z fizjo w 100%, chyba że przez brak funduszy;).

Zastanowiło mnie jednak to co napisałaś z ADHD. Podejrzewam u siebie, ale nie diagnozowałam się nigdy. Na pewno mam sporo cech zdecydowanie. Leczysz to jakoś po diagnozie skoro pomogło Ci to na plecy?

👩🏻 86'
    KIR AA -> Accofil
    HLA C1 (HLA C*01,*07)
    👨🏻‍🦱 84'
    HLA C1 (HLA C*07)

lipiec 2024 - wizyta w klinice, zlecony Duphaston od 18dc
    styczeń 2025 - skierowanie na IVF
    SIBO, IBS - nie poszliśmy, leczenie do jesieni

Naturalsik 💚
    22.12.2025 - beta HCG 38,9, prog 17,74
    Wsparcie: Duphaston
    29.12.2025 -beta HCG 1401
    30.12- wdrożony Accofil
    13.01.2026 - pierwsze usg - bijące serduszko ❤️
    2.02 - ostatni Accofil
    17.02.2026 - Felia Test -Synek 💙, niskie ryzyka
    25.02 - I usg prenatalne

Cudzie trwaj! 🤞

preg.png
‹‹ 215 216 217 218 219
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ