X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
Odpowiedz

☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️

Oceń ten wątek:
  • north_node Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amber86 wrote:

Każdy mnie pyta czy mam jakieś zachcianki w ciąży a ja nic nie mogę zjeść. Lubię słodkie, ale zjedzenie cukru to ryzyko infekcji, a infekcja bakteryjna w ciąży jest bardzo niebezpieczna. Gluten odpada, nawet zwykłe jabłko szkodzi.

Dziś idziemy na te warsztaty bezpieczny maluch i nawet jedzenie muszę sobie wziąć sensowne, nie wezmę ani kanapki ani nic. Muszę wziąć pojemnik normalnie, widelec i etc. Będą się ludzie na pewno fajnie patrzyli.

I tak po ludzku mam poczucie, że moi rodzice tak bardzo ze mną spieprzyli sprawę (jestem najstarsza, 6 lat starsza od siostry którą mama zawsze chroniła), nasłuchałam się o tych porodach od dziecka więc lęk przed ciążą miałam latami ogromny, potem niepłodność przyszła i poprawiła inne lęki. Miałam więcej pracy w gospodarstwie jako najstarsza, więc te plecy z wadą i słaby brzuch dostały swoje i teraz zbieram żniwa tego.

Potem infekcje, problemy z sercem i oczami. Nic krytycznego, ale stres był i żyć normalnie się nie dało, leki i kasa na lekarzy poszła. Jestem tak cholernie zmęczona już tym. Teraz ciąża cud, która jest moją pierwszą i ostatnią szansą na dziecko. Jak się nie uda to się nigdy nie pozbieram. Całe życie pod górę.
    Widzę, że wiele Dziewczyn martwi się wagą, a ja się martwię czy plecy wytrzymają ciąże i czy infekcja nie zabije mi dziecka.

Amber oddech! Wiem, że może być ciężko.
    Nikt jednak się nie będzie dziwnie patrzył, że jesz swoje jedzenie z pojemnika. To jest wyraz troski o siebie, o swoją dietę, ja bym co najwyżej pomyślała, o jak super, że ta dziewczyna tak o siebie dba, przygotowała dla siebie posiłek. 🥗

Ale rozumiem, że dla Ciebie to wysiłek, jednak na pewno masz dużo motywacji, dla swojego zdrowia, i maleństwa.

Niestety, dzieciństwo nas millenialsow nie było pełne świadomości o zdrowiu dzieci. Jest w naszym pokoleniu dużo problemów z kręgosłupem, tak samo z zębami… tak sobie myślę, że jedyne konstruktywne, co możemy z tym zrobić, to dbać o nasze dzieci, żeby zdrowotnie miały inne życie.

A Ty jesteś dzielna, na razie z ciążą wszystko w porządku, nie martw się tak na zapas. Spróbuj! Proszę. Możesz trafić na świetne warunki w szpitalu, w którym nikogo nie znasz. Teraz porodówki są naprawdę o wiele lepsze, niż jeszcze 10 lat temu. Będzie dobrze 🧡

Carrie12, Luna11 lubią tę wiadomość

💁‍♀️91 🙋🏻‍♂️91

♀ AMH 2,2 || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp ✅ || MTHFR Hetero, PAI hetero, białko S ✅, ale: p/c p. kardiolipinie IgG wysokie miano ❌ --> wdrożone Neoparin i Acard
    ♂Parametry nasienia poniżej normy ❌ || Kariotyp ✅

2x IUI ❌ || IVF: 09.2025
    💉Punkcja: 8🥚, 6 MII, 4 udało się zapłodnić, 1❄️=> PGT-A: prawidłowy 🥰
    🫧FET 19.11.2025
    🫧β 6pdt 24,3 🫧β 10dpt 255
    🫧6+3 CRL 0,6 cm 🫧8+3 CRL 1,77 cm 🫧10+0 CRL 3,18 cm
    🫧Felia +PAPP-A: Bąbel zdrowy 🎀

preg.png
  • north_node Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czajnik wrote:
    Hej, ja jak coś to nie kupuje jeszcze żadnych rzeczy i nie mam póki co na to czasu bo lecę jutro z koleżankami na Majorkę 🤣 robię screenshoty i może w maju zacznę tez cos patrzeć jak zredukuje trochę pracę.
    Ale melduję że jestem już kilka dni po połówkowych, 398g zdrowej dziewczynki! 🩷🩷🩷

Czajnik wygrałaś nastawieniem. 😃
    Udanej wycieczki! 🌴
    I super, że Bąbel zdrowy 🩷

Czajnik, Sigi133 lubią tę wiadomość

💁‍♀️91 🙋🏻‍♂️91

♀ AMH 2,2 || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp ✅ || MTHFR Hetero, PAI hetero, białko S ✅, ale: p/c p. kardiolipinie IgG wysokie miano ❌ --> wdrożone Neoparin i Acard

🫧FET 19.11.2025

preg.png
  • Asiok Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    north_node wrote:
    Hej Dziewczyny, chwilę mnie tu nie było, ale Discord jak najbardziej dla mnie byłby okej 😊 kiedyś tam miałam konto, mogę wrócić.

Locus, az mnie zmroziło, kiedy przeczytałam te historię z psem, jak dobrze, że Bobasowi to nie zaszkodziło.

Jutro idziemy po raz drugi do Bobowozkow, myślę o zamówieniu Muuvo five, wizualnie to nie jest mój top faworyt, ale tak czytam o innych, i żaden nie jest optymalny.
    Inna rzecz, BoboWózki w moim mieście są dość małe i nie każdy model jest do obejrzenia, a w ciemno chyba nie chce kupować.
    Z drugiej strony, którego by nie nie wybrało, te dzisiejsze wózki i tak są 1000 razy lepsze niż te z naszego dzieciństwa 🤓

Na stronie supermaluch sa często tańsze wózki.
    Ja rozważam nowe muuvo co wyszlo bo muuvo one nam anulowali Brak koloru i nie wiadomo czy sierpnia by doszedł.
    A ten nowy wydaje sie fajny i jest mój kolor,gondola składana,jest lżejszy i muuvo one i ten nowy jest w tej samej cenie praktycznie

north_node lubi tę wiadomość

• north_node Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiok wrote:
    Na stronie supermaluch sa często tańsze wózki.
    Ja rozważam nowe muuvo co wyszlo bo muuvo one nam anulowali Brak koloru i nie wiadomo czy sierpnia by doszedł.
    A ten nowy wydaje sie fajny i jest mój kolor,gondola składana,jest lżejszy i muuvo one i ten nowy jest w tej samej cenie praktycznie
    No właśnie na poprzedniej stronie Ty i Luna11 wspomniałyście o Muuvo Fold, Rozia z kolei o Venicci Tila i widzę, że obydwa mają łatwo składaną gondolę, a to by dużo ułatwiło, bo nie mamy za dużo miejsca w mieszkaniu, na korytarzu też nie ma miejsca, by zostawiać wózek.
    Wygląd też mi się podoba.
    Więc na pewno o te dwa zapytam!! ☺️

💁‍♀️91 🙋🏻‍♂️91

🫧FET 19.11.2025

preg.png
‹‹ 214 215 216 217 218
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ