☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Amber86 wrote:
Każdy mnie pyta czy mam jakieś zachcianki w ciąży a ja nic nie mogę zjeść. Lubię słodkie, ale zjedzenie cukru to ryzyko infekcji, a infekcja bakteryjna w ciąży jest bardzo niebezpieczna. Gluten odpada, nawet zwykłe jabłko szkodzi.
Dziś idziemy na te warsztaty bezpieczny maluch i nawet jedzenie muszę sobie wziąć sensowne, nie wezmę ani kanapki ani nic. Muszę wziąć pojemnik normalnie, widelec i etc. Będą się ludzie na pewno fajnie patrzyli.
I tak po ludzku mam poczucie, że moi rodzice tak bardzo ze mną spieprzyli sprawę (jestem najstarsza, 6 lat starsza od siostry którą mama zawsze chroniła), nasłuchałam się o tych porodach od dziecka więc lęk przed ciążą miałam latami ogromny, potem niepłodność przyszła i poprawiła inne lęki. Miałam więcej pracy w gospodarstwie jako najstarsza, więc te plecy z wadą i słaby brzuch dostały swoje i teraz zbieram żniwa tego.
Potem infekcje, problemy z sercem i oczami. Nic krytycznego, ale stres był i żyć normalnie się nie dało, leki i kasa na lekarzy poszła. Jestem tak cholernie zmęczona już tym. Teraz ciąża cud, która jest moją pierwszą i ostatnią szansą na dziecko. Jak się nie uda to się nigdy nie pozbieram. Całe życie pod górę.
Widzę, że wiele Dziewczyn martwi się wagą, a ja się martwię czy plecy wytrzymają ciąże i czy infekcja nie zabije mi dziecka.
Amber oddech! Wiem, że może być ciężko.
Nikt jednak się nie będzie dziwnie patrzył, że jesz swoje jedzenie z pojemnika. To jest wyraz troski o siebie, o swoją dietę, ja bym co najwyżej pomyślała, o jak super, że ta dziewczyna tak o siebie dba, przygotowała dla siebie posiłek. 🥗
Ale rozumiem, że dla Ciebie to wysiłek, jednak na pewno masz dużo motywacji, dla swojego zdrowia, i maleństwa.
Niestety, dzieciństwo nas millenialsow nie było pełne świadomości o zdrowiu dzieci. Jest w naszym pokoleniu dużo problemów z kręgosłupem, tak samo z zębami… tak sobie myślę, że jedyne konstruktywne, co możemy z tym zrobić, to dbać o nasze dzieci, żeby zdrowotnie miały inne życie.
A Ty jesteś dzielna, na razie z ciążą wszystko w porządku, nie martw się tak na zapas. Spróbuj! Proszę. Możesz trafić na świetne warunki w szpitalu, w którym nikogo nie znasz. Teraz porodówki są naprawdę o wiele lepsze, niż jeszcze 10 lat temu. Będzie dobrze 🧡
Carrie12, Luna11 lubią tę wiadomość
💁♀️91 🙋🏻♂️91
♀ AMH 2,2 || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp ✅ || MTHFR Hetero, PAI hetero, białko S ✅, ale: p/c p. kardiolipinie IgG wysokie miano ❌ --> wdrożone Neoparin i Acard
♂Parametry nasienia poniżej normy ❌ || Kariotyp ✅
2x IUI ❌ || IVF: 09.2025
💉Punkcja: 8🥚, 6 MII, 4 udało się zapłodnić, 1❄️=> PGT-A: prawidłowy 🥰
🫧FET 19.11.2025
🫧β 6pdt 24,3 🫧β 10dpt 255
🫧6+3 CRL 0,6 cm 🫧8+3 CRL 1,77 cm 🫧10+0 CRL 3,18 cm
🫧Felia +PAPP-A: Bąbel zdrowy 🎀

-
Czajnik wrote:Hej, ja jak coś to nie kupuje jeszcze żadnych rzeczy i nie mam póki co na to czasu bo lecę jutro z koleżankami na Majorkę 🤣 robię screenshoty i może w maju zacznę tez cos patrzeć jak zredukuje trochę pracę.
Ale melduję że jestem już kilka dni po połówkowych, 398g zdrowej dziewczynki! 🩷🩷🩷
Czajnik wygrałaś nastawieniem. 😃
Udanej wycieczki! 🌴
I super, że Bąbel zdrowy 🩷
Czajnik, Sigi133 lubią tę wiadomość
💁♀️91 🙋🏻♂️91
♀ AMH 2,2 || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp ✅ || MTHFR Hetero, PAI hetero, białko S ✅, ale: p/c p. kardiolipinie IgG wysokie miano ❌ --> wdrożone Neoparin i Acard
🫧FET 19.11.2025

-
north_node wrote:Hej Dziewczyny, chwilę mnie tu nie było, ale Discord jak najbardziej dla mnie byłby okej 😊 kiedyś tam miałam konto, mogę wrócić.
Locus, az mnie zmroziło, kiedy przeczytałam te historię z psem, jak dobrze, że Bobasowi to nie zaszkodziło.
Jutro idziemy po raz drugi do Bobowozkow, myślę o zamówieniu Muuvo five, wizualnie to nie jest mój top faworyt, ale tak czytam o innych, i żaden nie jest optymalny.
Inna rzecz, BoboWózki w moim mieście są dość małe i nie każdy model jest do obejrzenia, a w ciemno chyba nie chce kupować.
Z drugiej strony, którego by nie nie wybrało, te dzisiejsze wózki i tak są 1000 razy lepsze niż te z naszego dzieciństwa 🤓
Na stronie supermaluch sa często tańsze wózki.
Ja rozważam nowe muuvo co wyszlo bo muuvo one nam anulowali Brak koloru i nie wiadomo czy sierpnia by doszedł.
A ten nowy wydaje sie fajny i jest mój kolor,gondola składana,jest lżejszy i muuvo one i ten nowy jest w tej samej cenie praktycznie
north_node lubi tę wiadomość
-
No właśnie na poprzedniej stronie Ty i Luna11 wspomniałyście o Muuvo Fold, Rozia z kolei o Venicci Tila i widzę, że obydwa mają łatwo składaną gondolę, a to by dużo ułatwiło, bo nie mamy za dużo miejsca w mieszkaniu, na korytarzu też nie ma miejsca, by zostawiać wózek.Asiok wrote:Na stronie supermaluch sa często tańsze wózki.
Ja rozważam nowe muuvo co wyszlo bo muuvo one nam anulowali Brak koloru i nie wiadomo czy sierpnia by doszedł.
A ten nowy wydaje sie fajny i jest mój kolor,gondola składana,jest lżejszy i muuvo one i ten nowy jest w tej samej cenie praktycznie
Wygląd też mi się podoba.
Więc na pewno o te dwa zapytam!! ☺️💁♀️91 🙋🏻♂️91
🫧FET 19.11.2025

-