Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
Odpowiedz

☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️

Oceń ten wątek:
  • north_node Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amber86 wrote:

Każdy mnie pyta czy mam jakieś zachcianki w ciąży a ja nic nie mogę zjeść. Lubię słodkie, ale zjedzenie cukru to ryzyko infekcji, a infekcja bakteryjna w ciąży jest bardzo niebezpieczna. Gluten odpada, nawet zwykłe jabłko szkodzi.

Dziś idziemy na te warsztaty bezpieczny maluch i nawet jedzenie muszę sobie wziąć sensowne, nie wezmę ani kanapki ani nic. Muszę wziąć pojemnik normalnie, widelec i etc. Będą się ludzie na pewno fajnie patrzyli.

I tak po ludzku mam poczucie, że moi rodzice tak bardzo ze mną spieprzyli sprawę (jestem najstarsza, 6 lat starsza od siostry którą mama zawsze chroniła), nasłuchałam się o tych porodach od dziecka więc lęk przed ciążą miałam latami ogromny, potem niepłodność przyszła i poprawiła inne lęki. Miałam więcej pracy w gospodarstwie jako najstarsza, więc te plecy z wadą i słaby brzuch dostały swoje i teraz zbieram żniwa tego.

Potem infekcje, problemy z sercem i oczami. Nic krytycznego, ale stres był i żyć normalnie się nie dało, leki i kasa na lekarzy poszła. Jestem tak cholernie zmęczona już tym. Teraz ciąża cud, która jest moją pierwszą i ostatnią szansą na dziecko. Jak się nie uda to się nigdy nie pozbieram. Całe życie pod górę.
    Widzę, że wiele Dziewczyn martwi się wagą, a ja się martwię czy plecy wytrzymają ciąże i czy infekcja nie zabije mi dziecka.

Amber oddech! Wiem, że może być ciężko.
    Nikt jednak się nie będzie dziwnie patrzył, że jesz swoje jedzenie z pojemnika. To jest wyraz troski o siebie, o swoją dietę, ja bym co najwyżej pomyślała, o jak super, że ta dziewczyna tak o siebie dba, przygotowała dla siebie posiłek. 🥗

Ale rozumiem, że dla Ciebie to wysiłek, jednak na pewno masz dużo motywacji, dla swojego zdrowia, i maleństwa.

Niestety, dzieciństwo nas millenialsow nie było pełne świadomości o zdrowiu dzieci. Jest w naszym pokoleniu dużo problemów z kręgosłupem, tak samo z zębami… tak sobie myślę, że jedyne konstruktywne, co możemy z tym zrobić, to dbać o nasze dzieci, żeby zdrowotnie miały inne życie.

A Ty jesteś dzielna, na razie z ciążą wszystko w porządku, nie martw się tak na zapas. Spróbuj! Proszę. Możesz trafić na świetne warunki w szpitalu, w którym nikogo nie znasz. Teraz porodówki są naprawdę o wiele lepsze, niż jeszcze 10 lat temu. Będzie dobrze 🧡

Carrie12, Luna11, rozia, FlowerGirl, Larnaka, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość

💁‍♀️91 🙋🏻‍♂️91

♀ AMH 2,2 || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp ✅ || MTHFR Hetero, PAI hetero, białko S ✅, ale: p/c p. kardiolipinie IgG wysokie miano ❌ --> wdrożone Neoparin i Acard
    ♂Parametry nasienia poniżej normy ❌ || Kariotyp ✅

2x IUI ❌ || IVF: 09.2025
    💉Punkcja: 8🥚, 6 MII, 4 udało się zapłodnić, 1❄️=> PGT-A: prawidłowy 🥰
    🫧FET 19.11.2025
    🫧β 6pdt 24,3 🫧β 10dpt 255
    🫧6+3 CRL 0,6 cm 🫧8+3 CRL 1,77 cm 🫧10+0 CRL 3,18 cm
    🫧Felia +PAPP-A: Bąbel zdrowy 🎀

preg.png
  • north_node Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czajnik wrote:
    Hej, ja jak coś to nie kupuje jeszcze żadnych rzeczy i nie mam póki co na to czasu bo lecę jutro z koleżankami na Majorkę 🤣 robię screenshoty i może w maju zacznę tez cos patrzeć jak zredukuje trochę pracę.
    Ale melduję że jestem już kilka dni po połówkowych, 398g zdrowej dziewczynki! 🩷🩷🩷

Czajnik wygrałaś nastawieniem. 😃
    Udanej wycieczki! 🌴
    I super, że Bąbel zdrowy 🩷

Czajnik, Sigi133, rozia, FlowerGirl, Amber86 lubią tę wiadomość

💁‍♀️91 🙋🏻‍♂️91

♀ AMH 2,2 || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp ✅ || MTHFR Hetero, PAI hetero, białko S ✅, ale: p/c p. kardiolipinie IgG wysokie miano ❌ --> wdrożone Neoparin i Acard

🫧FET 19.11.2025

preg.png
  • Asiok Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    north_node wrote:
    Hej Dziewczyny, chwilę mnie tu nie było, ale Discord jak najbardziej dla mnie byłby okej 😊 kiedyś tam miałam konto, mogę wrócić.

Locus, az mnie zmroziło, kiedy przeczytałam te historię z psem, jak dobrze, że Bobasowi to nie zaszkodziło.

Jutro idziemy po raz drugi do Bobowozkow, myślę o zamówieniu Muuvo five, wizualnie to nie jest mój top faworyt, ale tak czytam o innych, i żaden nie jest optymalny.
    Inna rzecz, BoboWózki w moim mieście są dość małe i nie każdy model jest do obejrzenia, a w ciemno chyba nie chce kupować.
    Z drugiej strony, którego by nie nie wybrało, te dzisiejsze wózki i tak są 1000 razy lepsze niż te z naszego dzieciństwa 🤓

Na stronie supermaluch sa często tańsze wózki.
    Ja rozważam nowe muuvo co wyszlo bo muuvo one nam anulowali Brak koloru i nie wiadomo czy sierpnia by doszedł.
    A ten nowy wydaje sie fajny i jest mój kolor,gondola składana,jest lżejszy i muuvo one i ten nowy jest w tej samej cenie praktycznie

north_node lubi tę wiadomość

• north_node Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiok wrote:
    Na stronie supermaluch sa często tańsze wózki.
    Ja rozważam nowe muuvo co wyszlo bo muuvo one nam anulowali Brak koloru i nie wiadomo czy sierpnia by doszedł.
    A ten nowy wydaje sie fajny i jest mój kolor,gondola składana,jest lżejszy i muuvo one i ten nowy jest w tej samej cenie praktycznie
    No właśnie na poprzedniej stronie Ty i Luna11 wspomniałyście o Muuvo Fold, Rozia z kolei o Venicci Tila i widzę, że obydwa mają łatwo składaną gondolę, a to by dużo ułatwiło, bo nie mamy za dużo miejsca w mieszkaniu, na korytarzu też nie ma miejsca, by zostawiać wózek.
    Wygląd też mi się podoba.
    Więc na pewno o te dwa zapytam!! ☺️

rozia, Luna11 lubią tę wiadomość

💁‍♀️91 🙋🏻‍♂️91

🫧FET 19.11.2025

preg.png
  • rozia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart0511 wrote:
    Ja będę kupować na początek łóżeczko turystyczne. Bratowa miała i była zadowolona. Potem jak młodemu zrobimy pokój, to kupimy drewniane, a turystyczne pójdzie na dół do salonu.
    Turystycznym łatwiej manewrować i wydaje mi się, że posłuży dłużej niż dostawką
    Ja już też kupiłam turystyczne na dół, bo drewniane będzie w sypialni na piętrze. Kupiłam takie z dwoma poziomami, jest dosyć lekkie, ma kółka i łatwo nim manewrować. Jedynie wiem, że będę musiała dokupić materac dodatkowy, bo ten w zestawie jest dosyć cienki i dla niemowlaka, który na początku będzie w nim spędzać pewnie sporo czasu, może być niewygodny.

👩🏻 33 👱🏼‍♂️ 33
    starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
    💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0

KIR Bx | PAI-1 homo, MTHFR i V R2 hetero
    (białka C, S i antytrombina ✅)

🔬 histero 10.2024 - 3 polipy, CD138+
    🔬 HSG 03.2025 ✅
    🔬 histero 05.2025 - 1 polip, end. polipowate, CD138-
    💊 Letrozol od 07.2025 | 🧪 08.2025 Lipiodol

16.12 beta 2756,40 mIU/ml
    18.12 beta 5322,50 mIU/ml
    26.12 0,49cm ❤️
    01.04 344g zdrowego chłopaka 💙 Hubert, tętno 154/min
    28.04 604g, szyjka 35mm
    26.05 👨🏻‍⚕️⏳

💊 Euthyrox 50 • Utrogestan 1x200 • Accard 75
    💉 Clexane 0,4
    27cs | 5cs Letrozol | 4cs Lipiodol | ⏸️ od 09.2023🤞🏼

preg.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    north_node wrote:
    Ah jeszcze zaczęłam czytać o Venicci Tila, no ładny się wydaje 🌝

Ostatnio dostałam od koleżanki która też jest w ciąży prezent, i taki naprawdę ładny i porządny, m in kocyk z Konges Slojd, sweterek wełniany dla dziecka 😱

Myślę teraz o prezencie dla niej, to będzie jej drugie dziecko, wiec nie wiem, czy tak aż ucieszy się z rzeczy dla bobasa.
    Myślałam żeby jej kupić koszulę z Francis and Henry, I jeden z tych ich balsamów(Lucy), myślicie, że to dobry pomysł? Czy lepiej iść w rzeczy dla dziecka?
    Nie znam jej aż tak dobrze, ale bardzo lubię.

Czy mogę zostać Twoją koleżanką? 😁 fantastyczny prezent, jeszcze jak ktoś interesuje się fajnymi, niszowymi, polskimi markami to w ogóle.

Luna11, tunka, rozia, Carrie12, north_node lubią tę wiadomość

👩🏼 ’88 🧔🏻‍♂️ ’88
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Mały cud ❤️
    15.12.2025 ⏸️
    15.12.2025 beta 107, prog 26,8
    17.12.2025 beta 332
    20.12.2025 beta 1568, prog 22,4
    08.02.2026 wyniki Nifty Pro, zdrowa dziewczynka 🌸

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FlowerGirl wrote:
    Dziewczyny bo będę szyła część wyprawki, typu becik, otulacz, kołderkę itp i zastanawiam się czy wybrać muślin czy bawełnę organiczną. Czy któraś się zastanawiała nad tym?

Co do przeniesienia to jestem na tak. Z poprzedniej ciąży mamy tajny wątek na fb.

Ja bym się zdecydowala na bawełnę raczej. Musli to dla mnie materiał na lato. Ale to moje zdanie 😉

preg.png
  • Carrie12 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego weekendu!
    Pytanie do tych jeszcze pracujących - czy wam też jest trochę ciężej się skupić? Ja mam wrażenie, że muszę czytać wszystko kilka razy żeby uniknąć pomyłek.

north_node - sama bym się ucieszyła z takiego prezentu więc brałabym! A kocyk od Konges Slojd to też moje małe wyprawowe marzenie :D.

Swoją drogą, jestem z siebie dumna, że zrobiłam dzisiaj rano trening! Chciałabym Wam przy okazji go polecić:

FIT CIĄŻA 🤰| SUPER TRENING DLA KOBIET W CIĄŻY | 27 MIN. | Codziennie Fit
    https://www.youtube.com/watch?v=Cod7JhKvOLs

W poprzednim tygodniu robiłam jogę dla kobiet w ciąży i też z czystym sumieniem polecam:

Joga w Ciąży ♥ Sesja Rozluźniająco-Rozciągająca
    https://www.youtube.com/watch?v=RUIsLSOXYn0

Joga w Ciąży ♥ Sesja Wzmacniająca
    https://www.youtube.com/watch?v=JEMc3xO8e2I

Piret, Sigi133, Mart0511, rozia, Ollaaa, north_node, Frajda lubią tę wiadomość

31 👩‍🦰

Endometrioza + Trombofilia
    12.2023 - początek starań

23.06 - 1 IUI ❌
    1.12 - 2 IUI (na pękniętym pęcherzyku)
    Beta 11 dpo - 33,8 mIU/ml Beta-hCG
    Beta 14 dpo - 152 mIU/ml Beta-hCG
    Beta 21 dpo - 2827,1 mIU/ml Beta-hCG
    dziewczynka 🩷

preg.png
  • Amber86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    north_node wrote:
    Amber oddech! Wiem, że może być ciężko.
    Nikt jednak się nie będzie dziwnie patrzył, że jesz swoje jedzenie z pojemnika. To jest wyraz troski o siebie, o swoją dietę, ja bym co najwyżej pomyślała, o jak super, że ta dziewczyna tak o siebie dba, przygotowała dla siebie posiłek. 🥗

Ale rozumiem, że dla Ciebie to wysiłek, jednak na pewno masz dużo motywacji, dla swojego zdrowia, i maleństwa.

Niestety, dzieciństwo nas millenialsow nie było pełne świadomości o zdrowiu dzieci. Jest w naszym pokoleniu dużo problemów z kręgosłupem, tak samo z zębami… tak sobie myślę, że jedyne konstruktywne, co możemy z tym zrobić, to dbać o nasze dzieci, żeby zdrowotnie miały inne życie.

A Ty jesteś dzielna, na razie z ciążą wszystko w porządku, nie martw się tak na zapas. Spróbuj! Proszę. Możesz trafić na świetne warunki w szpitalu, w którym nikogo nie znasz. Teraz porodówki są naprawdę o wiele lepsze, niż jeszcze 10 lat temu. Będzie dobrze 🧡

Dzięki! Niestety popłakałam sobie, aż Synek zaczął się wiercić w brzuchu i to mnie przywróciło do porządku trochę.
    W sensie też się boicie zawsze, że szkodzicie Bobasom w brzuchu jak płaczecie?

Potem zrobiłam jogę nidrę i było trochę lepiej.

Z tą świadomością to masz rację, każde kolejne pokolenie coraz bardziej dba o dzieci, dla nas jest normalne, że dziecko bierze się do fizjo od małego żeby skontrolować czy wszystko dobrze się rozwija. Za mojego dzieciństwa to niby w szkole sprawdzali postawę, ale jak widać słabo to robili, patrzyli tylko na płaskoskopie. Za to rodzice uznawali, że ta pseudo gimnastyka korekcyjna w szkole coś daje i też tego nie pilnowali. Jak ktoś nie miał problemu od dziecka ma lepiej, jak miał jak u mnie to wiek to pogłębił.

Akurat moi rodzice przeszli sami złych dentystów więc o nasze zęby dbali i leczyliśmy zęby u dobrej, prywatnej dentystki. Raz tylko ze mną zaliczyli wpadkę, bo zabrali mnie ze 2 razy do dentystki państwowej, która niby miała być dobra wg opinii ludzi. Skończyło się tak, że po 2 miesiącach plomba w szkole wypadła jak jadłam kanapkę razem z połową zęba. I tak pojechałam do tej dobrej dentystki, tyle że mam martwy ząb i amalgamat nadal, a ruszenie tego oznacza, że stracę zęba. Czasem mam poczucie, że te pierwsze dziecko to taki first pankcake jak to Amerykanie mówią, przynajmniej w moim przypadku. Trochę eksperyment niezbyt udany;).

Jejku, mam nadzieję że z Synkiem ogarniemy to jednak lepiej. Choć chyba nie da się niczego nie zepsuć jako rodzic.

👩🏻 86'
    KIR AA -> Accofil
    HLA C1 (HLA C*01,*07)
    👨🏻‍🦱 84'
    HLA C1 (HLA C*07)

lipiec 2024 - wizyta w klinice, zlecony Duphaston od 18dc
    styczeń 2025 - skierowanie na IVF
    SIBO, IBS - nie poszliśmy, leczenie do jesieni

Naturalsik 💚
    22.12.2025 - beta HCG 38,9, prog 17,74
    Wsparcie: Duphaston
    29.12.2025 -beta HCG 1401
    30.12- wdrożony Accofil
    13.01.2026 - pierwsze usg - bijące serduszko ❤️
    2.02 - ostatni Accofil
    17.02.2026 - Felia Test -Synek 💙, niskie ryzyka
    25.02 - I usg prenatalne

Cudzie trwaj! 🤞

preg.png
  • Amber86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carrie12 wrote:
    Dobrego weekendu!
    Pytanie do tych jeszcze pracujących - czy wam też jest trochę ciężej się skupić? Ja mam wrażenie, że muszę czytać wszystko kilka razy żeby uniknąć pomyłek.

north_node - sama bym się ucieszyła z takiego prezentu więc brałabym! A kocyk od Konges Slojd to też moje małe wyprawowe marzenie :D.

Swoją drogą, jestem z siebie dumna, że zrobiłam dzisiaj rano trening! Chciałabym Wam przy okazji go polecić:

W poprzednim tygodniu robiłam jogę dla kobiet w ciąży i też z czystym sumieniem polecam:

Ja już nie pracuję, ale myślałam że pouczę się czegoś zawodowo, bez szans. Baby brain.
    Jeszcze jak pracowałam to już było dużo gorzej. Czekam na powrót mojego mózgu ;)

👩🏻 86'
    KIR AA -> Accofil
    HLA C1 (HLA C*01,*07)
    👨🏻‍🦱 84'
    HLA C1 (HLA C*07)

Naturalsik 💚
    30.12- wdrożony Accofil
    2.02 - ostatni Accofil
    25.02 - I usg prenatalne

Cudzie trwaj! 🤞

preg.png
  • Amber86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Nie no hit. Czy ktoś też miał problem z dodawaniem dłuższych postów? Edytować też nie mogę…

Tak, z długimi mam często problem, a przedwczoraj miałam problem z krótszym nawet. Coś mu nie pasowało. Kiedyś Wam pisałam, że konto mi chyba zablokowali a to też był problem z dodawaniem postów.
    Zazwyczaj jak coś nie działa to patrzę w konsoli (F12) co tam się dzieje, ale generalnie to forum ma błędy.

👩🏻 86'
    KIR AA -> Accofil
    HLA C1 (HLA C*01,*07)
    👨🏻‍🦱 84'
    HLA C1 (HLA C*07)

Naturalsik 💚
    30.12- wdrożony Accofil
    2.02 - ostatni Accofil
    25.02 - I usg prenatalne

Cudzie trwaj! 🤞

preg.png
  • Amber86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy wczoraj na warsztatach bezpieczny maluch, bardzo ciekawie było. Tylko trochę wprowadziło nas w panikę jak się okazało jak mało wiemy o tym wszystkim (Pani z Chicco na pewno miała radość w sobie jak nie wiedziałam jak dostawka wygląda ;)) i jacy jesteśmy nieprzygotowani, a przy tym jak łatwo tego bobasa uszkodzić. Nawet mąż od rana oglądał jak te dziecko dobrze przewracać. Generalnie dali nam do myślenia.

Trochę nam namieszali z koncepcją spania. U nas jest tak, że łóżeczko ze szczebelkami drewniane dostaliśmy, ma już wprawdzie chyba z 13 lat ale stan bardzo dobry więc niekoniecznie chcę duże łóżeczko dokupować. Myślałam, że damy je do pokoju dziecka a do sypialni kupimy dostawkę. Ale okazuje się, że dostawka jest na krótko co mi się nie podoba.
    I druga sprawa, że podobno te monitory oddechu słychać tylko jak jest się w tym samym pokoju? Czy wiecie coś o tym?
    U nas pokój Synka byłby przez ścianę z naszą sypialnią.

Za to wczoraj widzieliśmy ciekawy produkt od Chicco: BABY HUG ARMONIA 4W1. Nie wierzę w jego wykorzystanie jako stolik do jedzenia, bo jednak materiałowy ubrudzi się błyskawicznie ale podoba mi się koncepcja przemieszczania dziecka i tego że mogę go przypiąć na chwilę z jakąś zabawką jak potrzebuję wzrok odwrócić. Mógłby też robić za dostawkę w pierwszych miesiącach, chociaż nie wiem czy będę tak kombinować czy jednak uda mi się dać duże łóżeczko w sypialni. Muszę pobiegać z metrówką i pomierzyć. Czy takie duże łóżeczko przy naszym łóżko sprawdzi się po CC?
    Czy te siatkowe są wygodniejsze?

My też mieszkamy w domu ze schodami i często jest tak, że trzeba pobiec po coś na piętro, więc myślę że zamiast nosić bobasa mogłabym tak tego używać. Ewentualnie wsadzić go w to i pociągnąć za sobą np. do kuchni czy łazienki żeby nie płakał że sam jest.
    Nie wiem, co myślicie. Warte zakupu? Bezpieczne dla bobasa? Może ktoś miał/ma/widział w użyciu?

rozia lubi tę wiadomość

👩🏻 86'
    KIR AA -> Accofil
    HLA C1 (HLA C*01,*07)
    👨🏻‍🦱 84'
    HLA C1 (HLA C*07)

Naturalsik 💚
    30.12- wdrożony Accofil
    2.02 - ostatni Accofil
    25.02 - I usg prenatalne

Cudzie trwaj! 🤞

preg.png
  • Amber86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze jedno pytanie nowicjuszki. Czy na foteliki też się tak długo czeka jak na wózki?

Mamy wózek w spadku taki 2w 1 (też 13-letni ale cii), jest w bardzo dobrym stanie, ma aluminiową ramę ale pompowane koła czego podobno się już nie robi. Ładne są te nowe wózki, na pewno lepsze materiały (fajne są te filtry UV) ale w praktyce to nie wierzę, że z gondoli dużo pokorzystam. Termin mamy na koniec sierpnia, wrzesień i październik to jeszcze jakoś tam, ale jak się rozkręci sezon grzewczy to u nas jest duży smog, więc nie spodziewam się jakichś bardzo długich spacerów. Dobrze jak w ogóle się uda na chwilę go przewietrzyć.

Przy spacerówce to pomyślę czy nie kupić czegoś, bo to jednak na długo, ale zobaczymy czy on w ogóle będzie wózkowy. Chyba nie każde dziecko w ogóle lubi wózki?

👩🏻 86'
    KIR AA -> Accofil
    HLA C1 (HLA C*01,*07)
    👨🏻‍🦱 84'
    HLA C1 (HLA C*07)

Naturalsik 💚
    30.12- wdrożony Accofil
    2.02 - ostatni Accofil
    25.02 - I usg prenatalne

Cudzie trwaj! 🤞

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulli wrote:
    Również nie znam discorda :( może watsapp? Tam chyba tylko nr tel trzeba.

U mnie po polowkowych wszystko dobrze, 350g dziewczynki 💓 Nadzieja jest wybrane już od X czasu, mam nadzieję że mąż nie ulegnie presji swojej mamy, że jej się nie podoba 😬

Chyba wcześniejszy wpis mi się nie dodał. Dobrze rozumiem, że chcecie dać córce na imię Nadzieja? Też miałam taką myśl przy pierwszej ciąży. Moja najukochańszq babcia właśnie Nadzia była😍 koniec końców wybraliśmy inne imię, z nikim się nam nie kojarzące.

preg.png
  • Locus Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carrie12 wrote:
    Dobrego weekendu!

Na szczęście póki co nie mam baby brain. Jedynie ciążowe niewyspanie. W pierwszej ciąży miałam i to była masakra. Mam pracę pychiczno-fizyczną póki co mi te fizyczne aspekty doskwierają - bóle reumatyczne, nudności, brzuch już troche lepiej sobie układam, ale nadal są takie dni, że mnie szybko gniecie.

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰
    💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem

Niedomoga lut (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
    10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️

07.11.2025 dr Jarosz ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
    18.11.2025 kwalifikacja invitro
    12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
    30.11 ⏸️
    01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
    03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
    12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
    07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA niskie ryzyka 🩵
    12.01 CRL 3,80 cm 10+4 ♥️
    19.01. prenatalne
    13.02 9,86cm /13.03 284g/10.04 562g

preg.png
  • Asiok Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam wozek muuvo fold bedzie w maju 💙
    Myślę o zakupie kocyka bambusowego/muslinowego
    Gdzie polecacie zamowic?

north_node, rozia, Frajda lubią tę wiadomość

• rozia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amber86 wrote:
    Dzięki! Niestety popłakałam sobie, aż Synek zaczął się wiercić w brzuchu i to mnie przywróciło do porządku trochę.
    W sensie też się boicie zawsze, że szkodzicie Bobasom w brzuchu jak płaczecie?

Potem zrobiłam jogę nidrę i było trochę lepiej.

Z tą świadomością to masz rację, każde kolejne pokolenie coraz bardziej dba o dzieci, dla nas jest normalne, że dziecko bierze się do fizjo od małego żeby skontrolować czy wszystko dobrze się rozwija. Za mojego dzieciństwa to niby w szkole sprawdzali postawę, ale jak widać słabo to robili, patrzyli tylko na płaskoskopie. Za to rodzice uznawali, że ta pseudo gimnastyka korekcyjna w szkole coś daje i też tego nie pilnowali. Jak ktoś nie miał problemu od dziecka ma lepiej, jak miał jak u mnie to wiek to pogłębił.

Akurat moi rodzice przeszli sami złych dentystów więc o nasze zęby dbali i leczyliśmy zęby u dobrej, prywatnej dentystki. Raz tylko ze mną zaliczyli wpadkę, bo zabrali mnie ze 2 razy do dentystki państwowej, która niby miała być dobra wg opinii ludzi. Skończyło się tak, że po 2 miesiącach plomba w szkole wypadła jak jadłam kanapkę razem z połową zęba. I tak pojechałam do tej dobrej dentystki, tyle że mam martwy ząb i amalgamat nadal, a ruszenie tego oznacza, że stracę zęba. Czasem mam poczucie, że te pierwsze dziecko to taki first pankcake jak to Amerykanie mówią, przynajmniej w moim przypadku. Trochę eksperyment niezbyt udany;).

Jejku, mam nadzieję że z Synkiem ogarniemy to jednak lepiej. Choć chyba nie da się niczego nie zepsuć jako rodzic.
    Amber, nie wiem czy Cię to pocieszy, ale jak mam tak zjechany kręgosłup, że prócz regularnych treningów, odwiedzam 2/3 razy w miesiącu fizjo. I jak tylko zrobię miesiąc przerwy, to wszystko wraca, więc narazie nie ma perspektyw, że miałabym to zmienić. Walczę z nim od 3 lat! Miałam niezdiagnozowane długo adhd i mega napięcia w ciele przez to, głównie w klatce piersiowej i odcinku od piersiowego aż do głowy. Latami leczyłam się lekami od neurologa na napięciowe bóle głowy, kilka razy miałam zapalenie nerwu trójdzielnego na twarzy, od 2021 roku mam szum w jednym uchu i latami to diagnozowałam… a się finalnie okazało, że te wszystkie dolegliwości to od kręgosłupa i napięć. Jak byłam dzieckiem to trochę pewnie moi rodzicie nie zwracali na to uwagi, a trochę były inne czasy i z tym się nic nie robiło. Jak postawili mi diagnozę adhd i zaczęłam dbać o kręgosłup to jest lepiej, bo się nie pogłębia, z bólami głowy miewam już problemy tylko od czasu do czasu, ale wystarczy kilka dni, że się nie ruszam albo mam więcej roboty i nie myślę o postawie i wszystko wraca. Także nie martw się, myślę że takich wraków jest więcej w naszym wieku 🙈 bo to trochę inne czasy były i się kiedyś o to nie dbało, teraz my na nasze dzieci będziemy już zwracać z tym uwagę 🤷🏼‍♀️

Carrie12 lubi tę wiadomość

👩🏻 33 👱🏼‍♂️ 33
    starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
    💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0

KIR Bx | PAI-1 homo, MTHFR i V R2 hetero
    (białka C, S i antytrombina ✅)

🔬 histero 10.2024 - 3 polipy, CD138+
    🔬 HSG 03.2025 ✅
    🔬 histero 05.2025 - 1 polip, end. polipowate, CD138-
    💊 Letrozol od 07.2025 | 🧪 08.2025 Lipiodol

16.12 beta 2756,40 mIU/ml
    18.12 beta 5322,50 mIU/ml
    26.12 0,49cm ❤️
    01.04 344g zdrowego chłopaka 💙 Hubert, tętno 154/min
    28.04 604g, szyjka 35mm
    26.05 👨🏻‍⚕️⏳

💊 Euthyrox 50 • Utrogestan 1x200 • Accard 75
    💉 Clexane 0,4
    27cs | 5cs Letrozol | 4cs Lipiodol | ⏸️ od 09.2023🤞🏼

preg.png
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozia wrote:
    Amber, nie wiem czy Cię to pocieszy, ale jak mam tak zjechany kręgosłup, że prócz regularnych treningów, odwiedzam 2/3 razy w miesiącu fizjo. I jak tylko zrobię miesiąc przerwy, to wszystko wraca, więc narazie nie ma perspektyw, że miałabym to zmienić. Walczę z nim od 3 lat! Miałam niezdiagnozowane długo adhd i mega napięcia w ciele przez to, głównie w klatce piersiowej i odcinku od piersiowego aż do głowy. Latami leczyłam się lekami od neurologa na napięciowe bóle głowy, kilka razy miałam zapalenie nerwu trójdzielnego na twarzy, od 2021 roku mam szum w jednym uchu i latami to diagnozowałam… a się finalnie okazało, że te wszystkie dolegliwości to od kręgosłupa i napięć. Jak byłam dzieckiem to trochę pewnie moi rodzicie nie zwracali na to uwagi, a trochę były inne czasy i z tym się nic nie robiło. Jak postawili mi diagnozę adhd i zaczęłam dbać o kręgosłup to jest lepiej, bo się nie pogłębia, z bólami głowy miewam już problemy tylko od czasu do czasu, ale wystarczy kilka dni, że się nie ruszam albo mam więcej roboty i nie myślę o postawie i wszystko wraca. Także nie martw się, myślę że takich wraków jest więcej w naszym wieku 🙈 bo to trochę inne czasy były i się kiedyś o to nie dbało, teraz my na nasze dzieci będziemy już zwracać z tym uwagę 🤷🏼‍♀️
    Ja ide w poniedzialek na jakies ciazowe cwiczenia . Jestem ciekawa jak to bedzie.

Ona '89
    On '86

■niskie amh
    ■wysokie fsh

❤️ naturals grudzień 2025
    ♡ 9+2- 3cm
    ♡ 12+5 tc 6,9 cm 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
    ♡ 14 tc 🐨 92 gram
    ♡ 18tc 🦫 238 gram ( wciąż nie znam płci ale w brzuszku się wierci)
    ♡ 19+2 tc baby girl 🩷🩷🩷
    ♡ 20+5 tc 🐹418g
    preg.png

Czekamy na Marcelinke 🩷
  • Ollaaa Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amber86 wrote:
    Ja już nie pracuję, ale myślałam że pouczę się czegoś zawodowo, bez szans. Baby brain.
    Jeszcze jak pracowałam to już było dużo gorzej. Czekam na powrót mojego mózgu ;)

Amber ja to samo. Jeszcze na samym początku udawało mi się tak z godzinkę półtorej dziennie pouczyc. Teraz mam wrażenie że ciężko mi się skupić na mało.ambitnym serialu na Netflixie. Całkowite zaćmienie mozgu mi przyszlo wraz z mdlosciami i zupełnie nie jestem w stanie się uczyć. Podziwiam te z Was które jeszcze pracują. Ja bym nie dala rady

preg.png
  • Rozemocjonowana Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carrie12 wrote:
    Dobrego weekendu!

Też mi się ciężej skupić, okropnie zapominam i tracę wątek w trakcie rozmowy. Ale dajemy radę

👩 30 lat (AMH 3,68, hormony w normie)
    👨 30 lat (FSH 26, pojedyncze plemniki; AZF ✔️; kariotyp ✔️; CFTR ✔️ )

💑 od 11.2024
    🌸 IVF #1
    21.10.2025 – kwalifikacja do programu
    24.10.2025 - start stymulacji
    06.11.2025 - punkcja 🥚17 - 11 MII - 7 zapłodnionych -❄️ 3
    03.12.2025 - transfer 🍍cykl sztuczny
    10 dpt beta 243
    12 dpt beta 526
    22.12.25 5tc+3 USG GS,YS
    07.01.26 7tc+5 USG ♥️ CRL 1,21
    28.01.26 10tc+5 USG ♥️ CRL 3,12
    12.02.26 12tc+6 USG CRL 6,6
    07.04.26 20tc+4 380g dziewczynki
    preg.png
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ