☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
N_wm wrote:Cześć Dziewczyny!
Chciałabym nieśmiało do Was dołączyć. Ciąża jest dla mnie totalnym zaskoczeniem, ale bardzo się ucieszyłam, jestem już mamą dwójki maluchów.
Jedyne co mnie martwi to wyniki bety. W poprzedniej ciąży te wartości były o wiele wyższe. Obecnie:
13 dpo - 25
15 dpo - 68
19 dpo - 224
21 dpo - 415
Nie chcę robić kolejnych bet, ale nie daje mi to spokoju. Wg. OM dziś jestem 5tc 2 dni. Ginekologa mam dopiero 19.01, zastanawiam się czy jest sens próbować umówić coś już teraz zaraz, czy lekarz cokolwiek zobaczy na USG.
Hej! Też mam już na pokładzie 2 synów i też ciąża z pewnego zaskoczenia 😉
Co do bety, ja w każdej z ciąż miałam trochę inny wynik na podobnym etapie, czasem wystarczy, że implantacja zaszła 1-2 dni później i już inny wynik. Nie ma co się martwić. I na Twoim miejscy postarałabym się znaleźć wizytę na początku stycznia.
Felka jak widzę kogoś po takich przejściach to jestem pełna podziwu tej siły, którą w sobie masz. Z całego serca życzę nudnej i donoszonej ciaży.
Falka93. lubi tę wiadomość
-
N_wm wrote:Cześć Dziewczyny!
Chciałabym nieśmiało do Was dołączyć. Ciąża jest dla mnie totalnym zaskoczeniem, ale bardzo się ucieszyłam, jestem już mamą dwójki maluchów.
Jedyne co mnie martwi to wyniki bety. W poprzedniej ciąży te wartości były o wiele wyższe. Obecnie:
13 dpo - 25
15 dpo - 68
19 dpo - 224
21 dpo - 415
Nie chcę robić kolejnych bet, ale nie daje mi to spokoju. Wg. OM dziś jestem 5tc 2 dni. Ginekologa mam dopiero 19.01, zastanawiam się czy jest sens próbować umówić coś już teraz zaraz, czy lekarz cokolwiek zobaczy na USG.
Przecież ładne przyrosty. Pójdziesz na USG teraz i nie nie będzie jeszcze widać i tylko będziesz sie stresować niepotrzebnie.
Ja nic nie badam, po prostu sie ciesze z tego co teraz trwa, a co sie stanie to sie stanie. Szkoda sie stresować i szkodzić sobie.
My powiedzieliśmy mojemu tacie, bo był u nas. A w Wigilię powiemy teściom, bo przylatują na swieta. Dopiero w lutym (ok 14tyg po usg) polecimy do Polski i oznajmimy reszcie rodziny.
tortum, Sigi133, Falka93. lubią tę wiadomość
♀️1994
♂️1988
12/2025 💔 5t -
Ja dzisiaj informuję rodziców i brata, bo i tak wiem, że mama mu wypapla. A że mój brat ma 4 miesięczną córeczkę to na pewno ucieszą się, że mała będzie miała kuzyna albo kuzynkę tylko rok młodszego 😁
tortum, Sigi133, Luna11, Falka93., Esbe, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Wszystko w porządku. ❤️ Jeden pęcherzyk w macicy. Nasz bąbelek ma już 0,7 mm. 😂🥹
Mam też już kartę ciąży i zwolnienie ciążowe, także zaraz czeka mnie telefon do dyrekcji, bo niedługo im wskoczy do systemu. Bardzo się cieszę. Uściśnięliśmy sobie dłoń z doktorkiem na koniec. 😂
📅 Można mi wpisać wizytę 8 stycznia. To w jego prywatnym gabinecie. Zaklepał mi termin, ale jak coś się zwolni w luxmedzie, to mam się tam przepisać.
Do tego mieliśmy "pogadankę" o tym, że jestem nadgorliwą pacjentką i od dzisiaj sobie ufamy i współpracujemy i nie robię już dodatkowych badań poza tym, co ustalimy. 🤭
Misia114, tunka, Esbe, Irynka, Falka93., martakam, Liyss🧚🏻, borowinka, Anilamk, Locus, Pyśkaaa lubią tę wiadomość
-
Poproszę też o przepisanie mi daty porodu na 22 sierpnia, bo owulka była wcześniej. Doktor powiedział, żebym zadzwoniła do invicty i umówiła się na prenatalne, bo terminy szybko znikają. Dodzwoniłam się i mam I prenatalne 13 lutego, a połówkowe 3 kwietnia. Poczekam z zapisaniem na pierwszej stronie aż dojdziemy z takimi datami w kalendarzu. 😂
tunka, Falka93., Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Luna11 wrote:Wszystko w porządku. ❤️ Jeden pęcherzyk w macicy. Nasz bąbelek ma już 0,7 mm. 😂🥹
Mam też już kartę ciąży i zwolnienie ciążowe, także zaraz czeka mnie telefon do dyrekcji, bo niedługo im wskoczy do systemu. Bardzo się cieszę. Uściśnięliśmy sobie dłoń z doktorkiem na koniec. 😂
📅 Można mi wpisać wizytę 8 stycznia. To w jego prywatnym gabinecie. Zaklepał mi termin, ale jak coś się zwolni w luxmedzie, to mam się tam przepisać.
Do tego mieliśmy "pogadankę" o tym, że jestem nadgorliwą pacjentką i od dzisiaj sobie ufamy i współpracujemy i nie robię już dodatkowych badań poza tym, co ustalimy. 🤭
Super!
Na zwolnieniu zamierzasz zostać już do końca? 😁
Ja właśnie wróciłam z bety, ale pierwszy raz robiłam badania w alabie, więc nie mam pojęcia kiedy spodziewać się wyników.
Luna11 lubi tę wiadomość
👱♀️26👱♂️24 🐈⬛🐈⬛
2 cs ⏸️
10dpo beta 28,3
12dpo beta 111
16dpo beta 928,1
2.01 3,7mm ❤️ -
Luna super wieści!😊
📅 Proszę mnie wpisać na wizytę na 9.01 i też na prenatalne na 27.01 🤞🏼
Luna11, tunka lubią tę wiadomość
-
Dziękuję. 😊 Tak, pracuję w przedszkolu specjalnym z dziećmi z autyzmem i dla mojego pracodawcy nawet jest na rękę, jak od razu jestem na zwolnieniu.tunka wrote:Super!
Ja właśnie wróciłam z bety, ale pierwszy raz robiłam badania w alabie, więc nie mam pojęcia kiedy spodziewać się wyników.
tunka lubi tę wiadomość
-
tunka wrote:Super!
Beta w alabie może być między 15-16. Przynajmniej u mnie tak było 🙂 -
Luna11 wrote:Wszystko w porządku. ❤️ Jeden pęcherzyk w macicy. Nasz bąbelek ma już 0,7 mm. 😂🥹
Super! Co za niespodzianka z tą wcześniejszą owulacją ❤️
Luna11 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję. ❤️ W sumie to nie jestem nią zaskoczona, bo u mnie owulacje są 11-13 dc. Byłam na badaniu w 10 dc i miałam już 18 mm pęcherzyk, więc podejrzewaliśmy, że za 2 dni pęknie. Z korekcją daty wolałam się wstrzymać do wizyty.Falka93. wrote:Super! Co za niespodzianka z tą wcześniejszą owulacją ❤️
-
Luna super wieści i fajnie, że już zaklepany termin 🍀
Luna11 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Wam za wsparcie i miłe słowa, Dziewczyny. ❤️
tunka lubi tę wiadomość
-
Luna11 wrote:Dziękuję. ❤️ W sumie to nie jestem nią zaskoczona, bo u mnie owulacje są 11-13 dc. Byłam na badaniu w 10 dc i miałam już 18 mm pęcherzyk, więc podejrzewaliśmy, że za 2 dni pęknie. Z korekcją daty wolałam się wstrzymać do wizyty.

Najważniejsze że się wstrzeliliście i jest wszystko dobrze ☺️ Rośnijcie zdrowo i spokojnie ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2025, 13:49
Luna11 lubi tę wiadomość
-
Gratuluję udanej wizyty 🥰
Luna11 lubi tę wiadomość
👩🏻36 🧔🏻♂️42
🍀 Początek starań 09.2024
🤞🏻 Na poważnie od 01.2025
10.2025 💔 4+3
01.12.2025 ⏸️
09.12.2025 hcg 837,1 mIU/ml
15.12.2025 hcg 10281,60 (+130%), TSH 1,054, FT4 1,23
12.01.2026 TSH 0,694, FT4 1,15
13.01.2026 2,75 cm 🥰
02.02 prenatalne
👩🏻 Hashimoto, niedoczynność tarczycy. Niedomoga lutealna❓
dydrogesterone 10 mg, Euthyrox

-
Luna11 wspaniale, że wszystko w porządku❤️ Gratulacje
Luna11 lubi tę wiadomość
👩🏻95
kariotyp ✅
amh 2.27 ng/ml
👦🏻95
kariotyp ✅
prawidłowa struktura DNA plemników 89%
morfologia 0% ➡️ 6%
starania o pierwszego Bąbla od 10.24
05.25 cb 💔
08.25 11tc (8tc)💔
26.11 ⏸️😍
28.11 beta 19.60 progesteron 18
01.12 beta 114
04.12 beta 532
16.12 na USG trzy malutkie, bijące serduszka ❤️❤️❤️
30.12 maluchy mają 15,1mm, 16,4mm i 16,5mm 😍
20.01 kolejna wizyta
27.01 badania prenatalne 🍀
Heparyna 1×1 💉
Acard 1×1 🤍

-
Luna11 piękna sprawa i szczerze zazdroszczę, że jesteś już po tej pięknej wiadomości, że wszystko jest ok.
Jak ja wytrzymam do 8 stycznia…
Luna11 lubi tę wiadomość
-
Nie dziwię się i sama nie mogłam się doczekać. Jeszcze było opóźnienie i ledwo tam wysiedziałam. 🫣 Mogę Cię pocieszyć, że teraz też czekam do 8 stycznia na wizytę serduszkową, więc jestem w tym z Tobą. 😘martakam wrote:Luna11 piękna sprawa i szczerze zazdroszczę, że jesteś już po tej pięknej wiadomości, że wszystko jest ok.
Jak ja wytrzymam do 8 stycznia… -
Super 🙌 Cieszy mnie Twoja udana wizyta!Luna11 wrote:Wszystko w porządku. ❤️ Jeden pęcherzyk w macicy. Nasz bąbelek ma już 0,7 mm. 😂🥹
Luna11 lubi tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz konsultacja pierwszorazowa ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA ⌛️
12.01 CRL 3,80 cm 10+4 ♥️
19.01. prenatalne ⌛️
13.02 kontrola ⌛️

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH