☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dalej jestem w trójkącie kanapa-łóżko-łazienka i powoli dociera do mnie, że na pewno nie pojadę do innego województwa na święta 😩😮💨☹️👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz konsultacja pierwszorazowa ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA ⌛️
12.01 CRL 3,80 cm 10+4 ♥️
19.01. prenatalne ⌛️
13.02 kontrola ⌛️

-
Hej dziewczyny!
Mało się odzywam, ale od siedzenia w telefonie jest mi źleeee 🫣
Generalnie u mnie coraz ciężej, jutro wchodzę w 7 tydzień (wg USG, nie OM bo mam długie cykle). Od 2 dni tak mnie mdli, że ciężko mi wysiedzieć w pracy, ale staram się doczłapać do poniedziałku, bo od 23 mam urlop 😀
Nie jest lekko, ciężko mi coś zrobić do jedzenia, a jak nie zjem, to bardziej mdli 😂 Zastanawiam się jak ja przygotuję na wigilię wszystko co zaplanowałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2025, 16:21
-
Super Luna, że wizyta się udała i lekarz Cię uspokoił
.
Ja o dziwo po tym leku czuje się znośnie, mdłości mam jeszcze i zawroty, ale mogę chociaż coś ugotować i najważniejsze zjeść to unikając ubikacji.
Ale dalej jak o czasie nie zjem to mnie strasznie mdli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2025, 16:21
Locus, Luna11 lubią tę wiadomość
-
martakam wrote:Ja dzisiaj informuję rodziców i brata, bo i tak wiem, że mama mu wypapla. A że mój brat ma 4 miesięczną córeczkę to na pewno ucieszą się, że mała będzie miała kuzyna albo kuzynkę tylko rok młodszego 😁
Ja zamówiłam już dla rodziców takie niespodzianki pod choinkę z wysuwaną bombką „zostaniecie dziadkami”, więc bliska rodzina dowie się w Święta, ale będziemy prosić o zachowanie na razie tego dla siebie, bo jest wcześnie 😊
Locus lubi tę wiadomość
-
Trzymaj się 🤞 Jeszcze tylko kilka tygodni 😭borowinka wrote:Hej dziewczyny!
Mało się odzywam, ale od siedzenia w telefonie jest mi źleeee 🫣
Generalnie u mnie coraz ciężej, jutro wchodzę w 7 tydzień (wg USG, nie OM bo mam długie cykle). Od 2 dni tak mnie mdli, że ciężko mi wysiedzieć w pracy, ale staram się doczłapać do poniedziałku, bo od 23 mam urlop 😀
Nie jest lekko, ciężko mi coś zrobić do jedzenia, a jak nie zjem, to bardziej mdli 😂 Zastanawiam się jak ja przygotuję na wigilię wszystko co zaplanowałam.
borowinka lubi tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz konsultacja pierwszorazowa ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA ⌛️
12.01 CRL 3,80 cm 10+4 ♥️
19.01. prenatalne ⌛️
13.02 kontrola ⌛️

-
Locus wrote:Trzymaj się 🤞 Jeszcze tylko kilka tygodni 😭
Ty też się trzymaj, bo w porównaniu do Ciebie, to u mnie jeszcze cud miód i orzeszki 😂
Ale wiecie, mimo tych niedogodności, to czuje się jakąś satysfakcję z tych typowo ciążowych objawów 😆
Locus lubi tę wiadomość
-
Mam nadzieję, że moja już też będzie serduszkowa. W końcu to będzie już 7 tydzień.Luna11 wrote:Nie dziwię się i sama nie mogłam się doczekać. Jeszcze było opóźnienie i ledwo tam wysiedziałam. 🫣 Mogę Cię pocieszyć, że teraz też czekam do 8 stycznia na wizytę serduszkową, więc jestem w tym z Tobą. 😘
Luna11, tunka lubią tę wiadomość
-
Mam wyniki!
Beta 16dpo: 928,1 mIU/ml
Tsh 1,651 😀
Jestem zadowolona 🥰 i teraz z coraz większą niecierpliwością czekam na pierwszą wizytę!
borowinka, Pyśkaaa, Mart0511, Luna11, Locus, Liyss🧚🏻, Esbe, Anilamk, Irynka, Frajda lubią tę wiadomość
👱♀️26👱♂️24 🐈⬛🐈⬛
2 cs ⏸️
10dpo beta 28,3
12dpo beta 111
16dpo beta 928,1
2.01 3,7mm ❤️ -
Gratuluję udanej wizyty i pięknych przyrostów bety dziewczyny ♥️
Ja aktualnie jestem trochę wycofana, pojawiły się wczoraj objawy z pierwszej ciąży, bardzo boli mnie miednica i lewy pośladek, mocno mi to promieniuje. Do tego mdłości i wymioty połączone z moim bólem gardła bo od wczoraj jestem przeziębiona 🤧 zapowiadają się cudowne święta🤯
Luna11 lubi tę wiadomość
🫶🏽 2013
💒 2020
⏸️ 1.2024 🥹 ⬇️
♥️👶🏻 09.2024 ♥️
⏸️ 12.2025 🥹 -
Panuje jakiś wirus bo i u mnie w otoczeniu mama właśnie ma, miałam w pon do niej jechać ale przyjadę dopiero w święta.
A ja zrobiłam badania co lekarz mi zlecil i wyszła mi jakąś bakterie w moczu i faktycznie czuje, że często latam do toalety, mam nadzieję, że do pon się nie rozkręci i cos mi da lekarz
-
Cześć dziewczyny!
Chciałabym do was dołączyć
Krótko o mnie, starania zaczęliśmy w lipcu tego roku, ale tak totalnie na luzie i chyba źle sie wstrzeliliśmy z działaniem i się nie udalo.
W sierpniu zobaczylam na teście ⏸️ kreski, ale nasze szczęście nie trwało dlugo, bo poroniłam i z początkiem października miałam leczenie farmakologiczne, na szczęście udało sie lekami i po 1 miesiaczce dostaliśmy zielone światło
No i ... 5 grudnia po raz kolejny zobaczylam ⏸️ kreski.
Zrobiłam 1 betę i proga, którego wynik nie byl zadowalający, więc tel do gin i wizyta, na ktorej ładne 12mm endometrium i jajniki ok. Recepta na proga I powtórka bety za 2 dni. A tam rozczarowanie, beta SPADLA O 0.8 ...
Załamanie, płacz i godzenie sie, ze to biochem.
Ale gin nie kazała odstawiać proga I powtórzyć kolejny raz bete...I sie opłacało, zerknijcie w stopkę
Chcialam to napisać, bo czesto pojawiają sie wpisy, ze cos nie tak z beta, a moj przypadek pokazuje, ze nadzieja jest do końca. Oczywiście strach pozostaje, aż do wizyty. Jeszcze mam babcie w szpitalu, co tak mnie stresuje, ze nie moge sobie poradzić. Jakieś sposoby?
📅 Pierwszą wizytę mam 30.12 📅
Termin według miesiączki 12.08
Dzis aktualnie 6t 3d
Objawow większych brak, czasem zawroty glowy, choc myślałam, ze to przez proga, głód o poranku i czasem minimalne mdłości
Ściskam Was dziewczyny i mam nadzieję, ze wszystkie w spokoju dotrwamy do sierpnia!
Gratulacje 😘
tunka, emciak, borowinka, Luna11, martakam, Pyśkaaa, Mart0511, Sigi133, Irynka, Anilamk, Falka93., Frajda lubią tę wiadomość
👱♀️28 ♥️ 32👦
10.2025 💔
05.12 ⏸️
08.12 beta 73.4 prog 8.66 (cyclogest + besins)
10.12 beta 72.6
12.12 beta 115
15.12 beta 424
17.12 beta 860
30.12 1.1cm kropka i ❤️
03.01 1.5cm kropka -
ŚWIEŻYNKA97 wrote:Cześć dziewczyny!
Krótko o mnie, starania zaczęliśmy w lipcu tego roku, ale tak totalnie na luzie i chyba źle sie wstrzeliliśmy z działaniem i się nie udalo.
W sierpniu zobaczylam na teście ⏸️ kreski, ale nasze szczęście nie trwało dlugo, bo poroniłam i z początkiem października miałam leczenie farmakologiczne, na szczęście udało sie lekami i po 1 miesiaczce dostaliśmy zielone światło
Zrobiłam 1 betę i proga, którego wynik nie byl zadowalający, więc tel do gin i wizyta, na ktorej ładne 12mm endometrium i jajniki ok. Recepta na proga I powtórka bety za 2 dni. A tam rozczarowanie, beta SPADLA O 0.8 ...
Ale gin nie kazała odstawiać proga I powtórzyć kolejny raz bete...I sie opłacało, zerknijcie w stopkę
Chcialam to napisać, bo czesto pojawiają sie wpisy, ze cos nie tak z beta, a moj przypadek pokazuje, ze nadzieja jest do końca. Oczywiście strach pozostaje, aż do wizyty. Jeszcze mam babcie w szpitalu, co tak mnie stresuje, ze nie moge sobie poradzić. Jakieś sposoby?
Dzis aktualnie 6t 3d
Objawow większych brak, czasem zawroty glowy, choc myślałam, ze to przez proga, głód o poranku i czasem minimalne mdłości
Ściskam Was dziewczyny i mam nadzieję, ze wszystkie w spokoju dotrwamy do sierpnia!
Gratulacje 😘
Trzymaj się 🫂 może odwiedziny babci albo telefon do niej Cię uspokoją?🥹 -
U mnie wraz z wybiciem 5 tygodnia ciąży rozpoczęły się mdłości. Mam nadzieję, że się nie rozkręcą tak jak w pierwszej ciąży 🥲
Zmęczenie, senność, kołatanie serca a od wczoraj mdłości. Na ten moment taki zestaw. A Wy jak się czujecie? -
Kurcze, mam wrażenie, że mam mniejsze objawy… Wczoraj tylko chorobliwe ziewanie w pracy, piersi bolą mniej, w brzuchu coś tam zaćmi.
Zrobiłam test wczoraj oczywiście, ciemny ładny. Głupia zrobiłam i dzisiaj i kreska lekko jaśniejsza niż wczoraj i oczywiście się nakręciłam.
Idę na trzecią betę, bo zwariuję. -
martakam wrote:Kurcze, mam wrażenie, że mam mniejsze objawy… Wczoraj tylko chorobliwe ziewanie w pracy, piersi bolą mniej, w brzuchu coś tam zaćmi.
Zrobiłam test wczoraj oczywiście, ciemny ładny. Głupia zrobiłam i dzisiaj i kreska lekko jaśniejsza niż wczoraj i oczywiście się nakręciłam.
Idę na trzecią betę, bo zwariuję.
Może to kwestia bardziej rozcieńczonego moczu, nie stresuj się - jeśli potrzebujesz to zrób betę, ale podejdź do tego ze spokojem.👱♀️26👱♂️24 🐈⬛🐈⬛
2 cs ⏸️
10dpo beta 28,3
12dpo beta 111
16dpo beta 928,1
2.01 3,7mm ❤️ -
ŚWIEŻYNKA97 wrote:Cześć dziewczyny!
Dzis aktualnie 6t 3d
Gratulacje 😘
Podczytywałam wątek miesięczny i trzymałam kciuki za Ciebie.
Życzę spokojnej i nudnej ciąży od tego momentu!
ŚWIEŻYNKA97 lubi tę wiadomość
👱♀️26👱♂️24 🐈⬛🐈⬛
2 cs ⏸️
10dpo beta 28,3
12dpo beta 111
16dpo beta 928,1
2.01 3,7mm ❤️ -
Liyss🧚🏻 wrote:U mnie wraz z wybiciem 5 tygodnia ciąży rozpoczęły się mdłości. Mam nadzieję, że się nie rozkręcą tak jak w pierwszej ciąży 🥲
Zmęczenie, senność, kołatanie serca a od wczoraj mdłości. Na ten moment taki zestaw. A Wy jak się czujecie?
Ja absolutnie nie mogę narzekać na ten moment jedynie zmęczenie i wieeelki apetyt, a od wczoraj nieco zmniejszyły się bóle brzucha. Piersi cały czas pełne i nieco tkliwe, ale przyznam szczerze, że czasem przy PMS mnie mocniej bolały.
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
👱♀️26👱♂️24 🐈⬛🐈⬛
2 cs ⏸️
10dpo beta 28,3
12dpo beta 111
16dpo beta 928,1
2.01 3,7mm ❤️ -
Ja tez mam obwy, ze moje objawy sa jakies wyciszone, jeszcze za dwa dni 6t4d, kiedy to zatrzymała sie poprzednia ciąża i mysli multum 🥹
Sutki lekko tkliwe tylko, zachcianek brak, od niczego mnie nie odrzuca, a mdłości to w sumie nie wiem czy przed ciąża tez takie nie bywały 🙉👱♀️28 ♥️ 32👦
10.2025 💔
05.12 ⏸️
10.12 beta 72.6
12.12 beta 115
15.12 beta 424
17.12 beta 860
30.12 1.1cm kropka i ❤️
03.01 1.5cm kropka -
Już kilka razy miałam mdłości i odrzucenie od przygotowywania posiłku. Natomiast wczoraj w markecie na dziale z rybami prawie zwymiotowałam. 😆Liyss🧚🏻 wrote:U mnie wraz z wybiciem 5 tygodnia ciąży rozpoczęły się mdłości. Mam nadzieję, że się nie rozkręcą tak jak w pierwszej ciąży 🥲
Zmęczenie, senność, kołatanie serca a od wczoraj mdłości. Na ten moment taki zestaw. A Wy jak się czujecie?
Oprócz tego duży ból piersi, czasem bolą po prostu przez dotyk stanika i koszulki. Zmęczenie, czasem kręcenie w głowie. Co ciekawe, mam też problem, żeby znaleźć odpowiednie słowo, wysłowić się. Także u mnie objawy wjechały dość intensywnie. Ciekawe, czy mdłości się rozkręcą w najbliższych tygodniach.
Świeżynko, jak miło Cię tu zobaczyć! ❤️ Mam nadzieję, że najświeższe śnieżynki z naszego wątku też tu zawitają. ❄️
ŚWIEŻYNKA97 lubi tę wiadomość
-
Ja też czekam na resztę dziewczyn z grudniowego wątku 🙉🥰
Luna11 lubi tę wiadomość
👱♀️28 ♥️ 32👦
10.2025 💔
05.12 ⏸️
10.12 beta 72.6
12.12 beta 115
15.12 beta 424
17.12 beta 860
30.12 1.1cm kropka i ❤️
03.01 1.5cm kropka
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH