X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
Odpowiedz

☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️

Oceń ten wątek:
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 21 grudnia, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌿Martakam ja kocham lato i upały więc mi to nie przeszkadzało. Ale też nie spuchłam ani nic. Połóg też dla mnie lepiej znośny przez to, że było ciepło i słońce, bo w jesień i zimę mogłabym dostać depresji w tej ciemnicy. 🫣

🌿Pyśkaaa też Cię kojarzę! 🥰 hej ❤️ dużo zdrówka!

Ja prowadziłam prywatnie, ale miałam opcję zwrotu z Luxmedu. W Luxmedzie robiłam wszystkie badania krwi + czasem szłam na dodatkowa wizytę jak chciałam podejrzeć bobo. 🙂

Pyśkaaa lubi tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Luna11 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kycia wrote:
    Ooo no to super, ja właśnie w poprzedniej ciąży prowadziłam z luxmed, całą ciąże u jednego lekarza + prenatalne też u niego i uważam że to był właśnie duży błąd, możliwe że gdyby spojrzał inny lekarz zobaczyłby że syn ma za małą wagę a ten chyba to przeoczył 🙄
    Więc uważam że chociaż prenatalne powinno się zrobić u innego lekarza właśnie.
    Tak, to u mnie właśnie też tak będzie. Ciąża w luxmedzie, a prenatalne i połówkowe w Invicta.

👧 28 (endometrioza powierzchniowa)

💊 omegame prenatal, kwas foliowy metylowany

🌼 09.12 - beta 27,00 mIU/ml prog 30,20 ng/ml
    🌼 11.12 - beta 83,3 mIU/ml TSH - 1,310 μIU/ml
    🌼 15.12 - beta 502,00 mIU/ml
    🌼 18.12 - beta 1455,00 mIU/ml

pierwsze dwie kreski w 12 cs 😭❤️

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Widzę, że zrobiłaś sobie to co ja 😂 czyli dzieciaki rok po roku. Między moimi synami jest 1,5 roku różnicy. Teraz jest super, naprawdę są mega ze sobą związani. Ale początki… No i ciąża z dzieckiem, które ledwo chodzi…

Haha 😛 na początku będzie ciężko ale myślę, że warto 🥹

Moja motywacja są takie kobiety jak Ty, które dały sobie radę 🙏🏻

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    Beta 12dpo 105,60
    Beta 14dpo 423,40
    🔜 wizyta u gin

Heparyna 💉/ Acard

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę prowadzić ciążę prywatnie i mieć zwrot za fakturę z luxmed. Jedynie badania będę płacić normalnie bo nie wiem czy będzie mi się chciało dojeżdżać do luxmed.

Prenatalne robiłam i będę robić u innego lekarza niż prowadzący.

Ja kiedyś pomyślałam, żeby iść do NFZ do gin i mieć skierowanie na badania ale przez to, że robię zastrzyki to będą widzieć, że prowadzę ciążę gdzieś prywatnie 😛

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    Beta 12dpo 105,60
    Beta 14dpo 423,40
    🔜 wizyta u gin

Heparyna 💉/ Acard

preg.png
  • Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nick wrote:
    Hej, Dziewczyny.

Na wstępie wszystkim serdecznie gratuluję i nieśmiało dołączam do grona. :)
    Niedawno dowiedziałam się, że starania poszły szybciej niż myślałam i wszystkie gwiazdy na niebie wskazują na to, że jestem w ciąży. Kalendarz wskazuje natomiast na poród w sierpniu 2026 r. 🫣

Beta sprawdzona, przyrost ok, czekam na pierwszą wizytę u lekarza w styczniu, ustawiłam ją w Luxmed około 7-8 tyg. :)

Ciągle rozkminiam jednak, jak prowadzić ciążę, czy NFZ, czy prywatnie. Mam pakiet Luxmed, ale z tego co się orientowałam prowadzenie ciąży tam ma pewne ograniczenia - USG tylko 2d, zresztą nie wyobrażam sobie polowania na wizytę u konkretnego lekarza w konkretnym terminie (a chyba tak to się tam odbywa).

Chciałabym skorzystać w końcu z NFZ po latach płacenia składek i leczenia się głównie prywatnie, ale doszłam do informacji, że w gabinetach częściej jest starszy sprzęt, gorsze USG, mam totalny dylemat… 😅

Czy mogłybyście podzielić się swoimi przemyśleniami i dać znać, co Was doprowadziło do konkretnej decyzji w tym temacie?
    Ja pierwszą ciążę prowadziłam prywatnie. Wizyty co 2-3 tyg po 300 zł, nie powiem nie była to tania ciąża. Ale jestem z tych bardziej panikujących, więc wolałam być w dobrych rękach, każda moja wizyta trwała ponad 30 min i moja lekarka poświęcała mi dużo uwagi, jak tylko coś było nie tak to od razu brała mnie do siebie na oddział, teraz w drugiej też do niej chodzę. O NFZ słyszałam same złe opinie, że ciezko się dostać, że krótkie wizyty i nie zawsze USG, nie jest to oczywiście potwierdzone bo na NFZ nigdy nie byłam ale patrząc na to, że do innych lekarzy też zawsze chodzę prywatnie bo ci na NFZ mnie zawiedli to w przypadku ciąży tym bardziej nie chce próbować i sprawdzać jak to jest. Jedyne co to myślałam o tym, by załatwić sobie na NFZ badania krwi, bo nie ukrywam, że te badania w Alabie kosztowały mnie fortunę, co 2-3 tyg mocz, morfologia, TSH i przeciwciała, a jak były badania rozszerzone to pamiętam ponad 1000 zł płaciłam 🙉 nie wiem jeszcze jak to zrobię ale pomyślałam, że moje mój lekarz rodzinny mógłby mi dać takie skierowanie chociaż na te badanie moczu, morfologi i TSH ?

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

Ja jak zdrowo doniosę ciążę to urodzę dziecko 1,5 miesiąca przed 2 urodzinami syna ♥️ już słyszę te teksty ciotek „boże tak szybko” a dla mnie to w sumie normalne, między mną a bratem jest 2 lata różnicy i na początku mama mówiła, że nie było łatwo ale później z każdym rokiem jest łatwiej bo ta różnica wieku jest idealna♥️
    Sama już widzę, że ta druga ciąża nie jest tak beztroska jak pierwsza, ale mam nadzieję, że będzie ok 🥰♥️

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • Kycia Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Między moimi dziećmi będzie 3,5 roku różnicy. Celowałam w bliżej 3 bo tak chciałam ale i tak jestem szczęśliwa. Więc oby wszystko było dobrze. Ogólnie jedyne co mnie trochę stresuje że chcemy w święta ogłosić ciążę bliskim a jest to tak wcześnie 🥹 ale z drugiej strony i tak jak się coś wydarzy złego to chciałabym się z tym z bliskimi podzielić więc nie ma chyba co przeciągać, a moment idealny uważam 😁

👩30 👨 32 👦 2 & 🐕🐈
    Starania po wyjęciu Mireny od 05.2025
    09.2025 💔
    14.12.2025 ⏸️
    Progesteron 27,10 ng/ml
    Beta 191 mIU/ml
    Beta po 48h 463 mIU/ml
  • Locus Autorytet

Wysłany: 21 grudnia, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kycia wrote:
    Między moimi dziećmi będzie 3,5 roku różnicy. Celowałam w bliżej 3 bo tak chciałam ale i tak jestem szczęśliwa. Więc oby wszystko było dobrze. Ogólnie jedyne co mnie trochę stresuje że chcemy w święta ogłosić ciążę bliskim a jest to tak wcześnie 🥹 ale z drugiej strony i tak jak się coś wydarzy złego to chciałabym się z tym z bliskimi podzielić więc nie ma chyba co przeciągać, a moment idealny uważam 😁
    U mnie będzie 6 lat różnicy. Po 4rz dopiero wyszliśmy na tyle na prostą, że zaczęliśmy dopuszczać do siebie myśl o kolejnym dziecku. Później przygotowania finansowe, bezpłodność i oto tu jesteśmy 🤭

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
    💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem

Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
    10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️

07.11.2025 dr Jarosz konsultacja pierwszorazowa ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
    18.11.2025 kwalifikacja invitro
    12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
    30.11 ⏸️
    01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
    03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
    12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
    19.01. prenatalne ⌛️

preg.png
  • Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kycia wrote:
    Z tym wybieraniem sobie różnicy wiekowej między dziećmi też nie jest tak łatwo bo przecież niektórzy starają się latami. My z mężem zaczęliśmy po roczku syna bo byliśmy przekonani, że to nie jest takie łatwe i na pewno zajmie kilka miesięcy a tu niespodzianka od razu 🤭
    A co do ogłaszania ciąży, to uważam, że święta są suuuuper czasem, ale ja jednak poczekam troszkę, myśle, że gdyby to był 9-10 tydz i wiedziałabym, że bije serduszko to bym powiedziała, ale narazie nawet nie zobaczyliśmy jeszcze zarodka w pęcherzyku więc się wstrzymamy. W pierwszej ciąży rodzicom powiedzieliśmy właśnie jakoś w 8-9 tygodniu, a dalszej rodzinie i znajomym dopiero po 14 jakoś. Ja nie neguję tych co chcą ogłosić od razu całemu światu, ale ja jakoś tak wolałam się wstrzymać bo boję się później rozczarowania i pytań. A teściówą mam taką, że z radości mogłaby ogłosić to wszystkim wkoło dlatego nie informujemy świeżo po zrobieniu testu ciążowego 🤭♥️

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 21 grudnia, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak wszystko się uda to będzie różnicy 2 lata i miesiąc. Będzie na pewno ciężko, ale z drugiej strony wiem, że im łatwiej robi się teraz z synkiem tym mniej chciałabym wracać do pieluch. No i akurat udało się w 1 cyklu… 🫣

My w święta powiemy moim rodzicom i rodzeństwu, bo na pewno i tak by się zaraz domyślili. Widzimy się praktycznie co chwilę i jesteśmy mocno blisko ze soba więc w przypadku niepowodzenia i tak by się dowiedzieli…

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Anilamk Znajoma

Wysłany: 21 grudnia, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    Ja pierwszą ciążę prowadziłam prywatnie. Wizyty co 2-3 tyg po 300 zł, nie powiem nie była to tania ciąża. Ale jestem z tych bardziej panikujących, więc wolałam być w dobrych rękach, każda moja wizyta trwała ponad 30 min i moja lekarka poświęcała mi dużo uwagi, jak tylko coś było nie tak to od razu brała mnie do siebie na oddział, teraz w drugiej też do niej chodzę. O NFZ słyszałam same złe opinie, że ciezko się dostać, że krótkie wizyty i nie zawsze USG, nie jest to oczywiście potwierdzone bo na NFZ nigdy nie byłam ale patrząc na to, że do innych lekarzy też zawsze chodzę prywatnie bo ci na NFZ mnie zawiedli to w przypadku ciąży tym bardziej nie chce próbować i sprawdzać jak to jest. Jedyne co to myślałam o tym, by załatwić sobie na NFZ badania krwi, bo nie ukrywam, że te badania w Alabie kosztowały mnie fortunę, co 2-3 tyg mocz, morfologia, TSH i przeciwciała, a jak były badania rozszerzone to pamiętam ponad 1000 zł płaciłam 🙉 nie wiem jeszcze jak to zrobię ale pomyślałam, że moje mój lekarz rodzinny mógłby mi dać takie skierowanie chociaż na te badanie moczu, morfologi i TSH ?

Też ostatnio pomyślałam, żeby załatwić skierowanie od rodzinnego. Zadzwoniłam w czwartek i usłyszałam, że nie mogę tak zrobić, bo to lekarz specjalista zlecił mi badania i je później będzie analizował. A lekarz rodzinny wydaje skierowania na podstawie swojej własnej oceny. Dziwne to, ale nie miałam nic do gadania - wykupiłam badania za 370zł w alabie. Teraz myślę, że mogłam po prostu umówić wizytę u rodzinnego bez wyjaśniania sytuacji na rejestracji, bo rodzinny pewnie widziałby to inaczej.

A jeśli chodzi o różnicę wieku między dziećmi, to może nie będę się wypowiadać 😂❤️

📆 Poprosiłabym też o wpisanie wizyty na 30.12. Będziemy oceniać lokalizację trojaczków i worki owodniowe, oby każdy miał swój bo wtedy bezpieczniejsza ciąża 🤞

Locus lubi tę wiadomość

👩🏻95
    kariotyp ✅
    amh 2.27 ng/ml

👦🏻95
    kariotyp ✅
    prawidłowa struktura DNA plemników 89%
    morfologia 0% ➡️ 6%

starania o pierwszego Bąbla od 10.24
    05.25 cb 💔
    08.25 11tc (8tc)💔

26.11 ⏸️😍
    28.11 beta 19.60 progesteron 18
    01.12 beta 114
    04.12 beta 532
    16.12 na USG trzy malutkie, bijące serduszka ❤️❤️❤️
    30.12 wizyta u specjalisty od ciąż trojaczych 📆

Heparyna 1×1 💉
    Acard 1×1 🤍
  • Anilamk Znajoma

Wysłany: 21 grudnia, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o newsach planujemy powiedzieć rodzinom (mojej i męża) teraz na święta. Moja mama już wie i poprosiła, żeby chociaż było to po kolacji, żeby goście cokolwiek zjedli 😂

Pyśkaaa, borowinka, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość

👩🏻95
    kariotyp ✅
    amh 2.27 ng/ml

👦🏻95
    kariotyp ✅
    prawidłowa struktura DNA plemników 89%
    morfologia 0% ➡️ 6%

starania o pierwszego Bąbla od 10.24
    05.25 cb 💔
    08.25 11tc (8tc)💔

26.11 ⏸️😍
    28.11 beta 19.60 progesteron 18
    01.12 beta 114
    04.12 beta 532
    16.12 na USG trzy malutkie, bijące serduszka ❤️❤️❤️
    30.12 wizyta u specjalisty od ciąż trojaczych 📆

Heparyna 1×1 💉
    Acard 1×1 🤍
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z tych, które cieszą się ciążą od razu a powiedzenie szybciej czy później niczego nie zmieni. Najważniejsze to robić z własnym sumieniem jak nam pasuje 🙏🏻

Co do różnicy wieku to często ciężko to zaplanować. My chcieliśmy małą ale zaczęliśmy już bo ostatnio udało się dopiero w 11 cyklu. W życiu nie myśleliśmy, że uda się za pierwszy razem teraz.

U nas będzie różnica wieku około rok i 7 miesięcy 😁

Cerva, Pyśkaaa lubią tę wiadomość

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    Beta 12dpo 105,60
    Beta 14dpo 423,40
    🔜 wizyta u gin

Heparyna 💉/ Acard

preg.png
  • Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Ja jestem z tych, które cieszą się ciążą od razu a powiedzenie szybciej czy później niczego nie zmieni. Najważniejsze to robić z własnym sumieniem jak nam pasuje 🙏🏻

Co do różnicy wieku to często ciężko to zaplanować. My chcieliśmy małą ale zaczęliśmy już bo ostatnio udało się dopiero w 11 cyklu. W życiu nie myśleliśmy, że uda się za pierwszy razem teraz.

U nas będzie różnica wieku około rok i 7 miesięcy 😁
    Bardzo bym chciała też mieć w sobie taką radość, w pierwszej ciąży pamietam, że do 4 miesiącach nie wierzyłam. Teraz też jakoś tak jeszcze nie czuję, mam takie wrażenie jakbym na to wszystko nie zasługiwała 🙈 mąż za każdym razem od samego początku się bardzo cieszy, jest pozytywnie nastawiony i właśnie zawsze mu zazdrościłam tego spokoju w sercu 🥹♥️

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilamk wrote:
    Też ostatnio pomyślałam, żeby załatwić skierowanie od rodzinnego. Zadzwoniłam w czwartek i usłyszałam, że nie mogę tak zrobić, bo to lekarz specjalista zlecił mi badania i je później będzie analizował. A lekarz rodzinny wydaje skierowania na podstawie swojej własnej oceny. Dziwne to, ale nie miałam nic do gadania - wykupiłam badania za 370zł w alabie. Teraz myślę, że mogłam po prostu umówić wizytę u rodzinnego bez wyjaśniania sytuacji na rejestracji, bo rodzinny pewnie widziałby to inaczej.

A jeśli chodzi o różnicę wieku między dziećmi, to może nie będę się wypowiadać 😂❤️

📆 Poprosiłabym też o wpisanie wizyty na 30.12. Będziemy oceniać lokalizację trojaczków i worki owodniowe, oby każdy miał swój bo wtedy bezpieczniejsza ciąża 🤞
    A no u mnie właśnie jest tak, że nawet nie muszę iść na spotkanie z rodzinnym, ostatnio jeszcze przed ciążą chciałam sprawdzić hormony tarczycy to poprosili mnie tylko o wypisanie na kartce co chce i od razu tego samego dnia miałam skierowanie 🙂 tyle, że działa to jednorazowo 🙂 a zastanawiam się właśnie nam tym, czy nie poszukać ginekologa na NFZ tylko po to by mieć skierowania na badania, ale to tak można prowadzić ciążę u 2 lekarzy ?

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    Bardzo bym chciała też mieć w sobie taką radość, w pierwszej ciąży pamietam, że do 4 miesiącach nie wierzyłam. Teraz też jakoś tak jeszcze nie czuję, mam takie wrażenie jakbym na to wszystko nie zasługiwała 🙈 mąż za każdym razem od samego początku się bardzo cieszy, jest pozytywnie nastawiony i właśnie zawsze mu zazdrościłam tego spokoju w sercu 🥹♥️

Trzymam kciuki, żeby ta radość przyszła ja najszybciej 🙏🏻

Dopóki nie miałam mdłości to nie czułam się ciążowo. Od 2 dni nie mam złudzeń 😆 a Ty jak się czujesz? Lepiej cos?

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    Beta 12dpo 105,60
    Beta 14dpo 423,40
    🔜 wizyta u gin

Heparyna 💉/ Acard

preg.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 21 grudnia, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

My kobiety jesteśmy naprawdę zdolne do wielkich rzeczy.

Ja teraz już będę mieć dużą różnicę między moją dwójką a trzecim. 5 i 6,5 roku… Sporo, ale wierzę, że jakoś to będzie.

Pyśkaaa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

👩🏼 ’88 🧔🏻‍♂️ ’88
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Mały cud ❤️
    15.12.2025 ⏸️
    15.12.2025 beta 107, prog 26,8
    17.12.2025 beta 332
    20.12.2025 beta 1568, prog 22,7

preg.png
  • borowinka Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już myślami na wtorkowej wizycie i czuję coraz większy stres..
    Ale staram się opierać na faktach, bo objawy mam, 12.12 na wizycie było 5+6, pęcherzyk ciążowy miał 10mm i żółtkowy też był.

Obawiam się, że ten stres nie puści do końca ciąży :D

10.2024 rozpoczęcie starań
    04.2025 histeroskopia
    05.2025 cb 😢
    05.12 planowana kolejna histeroskopia (polip przy poprzedniej nie został usunięty)

2.12 blada druga kreska 🤞
    3.12 około 18dpo beta hcg 367
    histeroskopia odwołana
    6.12 beta HCG 1567
    11.12 beta HCG 10735
    12.12 USG 5+6: pęcherzyk ciążowy 10,7mm + żółtkowy
  • Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

Dopóki nie miałam mdłości to nie czułam się ciążowo. Od 2 dni nie mam złudzeń 😆 a Ty jak się czujesz? Lepiej cos?
    Tak dziś już zdecydowanie lepiej, dziękuję ♥️ katar i trochę kaszel nadal pozostał ale nie mam gorączki więc to nic poważnego. Za to kompletnie nie mam mdłości ani innych objawów ciążowych, a kilka dni temu miałam, więc nie wiem o co chodzi 😅

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 21 grudnia, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

To w sumie wcześnie Cię wzięły. Może też szybko miną… 🤪

Kiedy się umawiacie na wizytę? Ja chyba już tak, żeby było serduszko. Ostatnio było w 6+2

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
‹‹ 26 27 28 29 30
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ