☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Cerva wrote:To w sumie wcześnie Cię wzięły. Może też szybko miną… 🤪
Kiedy się umawiacie na wizytę? Ja chyba już tak, żeby było serduszko. Ostatnio było w 6+2
Ja mam własnie 23.12, będzie wtedy 7+3 i liczę na serduszko, a następną mam na 8.0110.2024 rozpoczęcie starań
04.2025 histeroskopia
05.2025 cb 😢
05.12 planowana kolejna histeroskopia (polip przy poprzedniej nie został usunięty)
2.12 blada druga kreska 🤞
3.12 około 18dpo beta hcg 367
histeroskopia odwołana
6.12 beta HCG 1567
11.12 beta HCG 10735
12.12 USG 5+6: pęcherzyk ciążowy 10,7mm + żółtkowy -
Cześć wszystkim,
Pozwoliłam sobie dołączyć do wątku. Jestem tu nowa, ale juz jakiś czas przegladam to forum.
Od pięciu miesięcy jestem mamą małego szkraba, a teraz się okazuje że będzie rodzeństwo. Między dziećmi będzie 13 miesięcy różnicy 😱 Osobiście z mężem bardzo się cieszymy.
Zrobiłam trzy testy, wszystkie pozytywne. Wizytę u gin mam dopiero 2 stycznia. Myślicie, że warto iść na bete? Jeśli tak, to z tego co czytałam to najlepiej robić ją co dwa dni, ale teraz wypadają światła. Czy ma sens robić ją teraz i po świętach - to będzie jakieś 3-4 dni różnicy miedzy wynikami?
Widziałam, że są mamy które też mają dzieci rok po roku. Nie martwi mnie wychowywanie dwójki dzieci, ale wpływ dziecka, które już jest na ciąże - chodzi mi o noszenie dziecka, lulanie na rękach, noszenie fotelika itp. Wszyscy mówią, że nie wolno dźwigać w ciąży, a taki bobas waży 7-8 kg plus fotelik, to jest lekko 10 kg. Czy nie odbiło się to na waszej ciąży? Myślicie, że może to być jakieś zagrożenie dla płodu?
Pcoieszam się, że pierwsza ciąża mineła bez żadnych powikłań i z drugą będzie tak samo 😏
Anilamk, Falka93., Luna11 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny powodzenia na kolejne dwa dni wizyt! Bardzo tego dużo! Trzymam kciuki, żeby każda wizyta była udana!
Karol.cia witamy! Gdyby noszenie dzieci powodowało poronienia, to nie przetrwalibyśmy jako ludzkość. Dopóki ciąża nie jest zagrożona i nie czujesz sama dyskomfortu to nie ma problemu.
borowinka, Mart0511, tunka, Falka93. lubią tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz konsultacja pierwszorazowa ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
19.01. prenatalne ⌛️

-
Locus wrote:Dziewczyny powodzenia na kolejne dwa dni wizyt! Bardzo tego dużo! Trzymam kciuki, żeby każda wizyta była udana!
Karol.cia witamy! Gdyby noszenie dzieci powodowało poronienia, to nie przetrwalibyśmy jako ludzkość. Dopóki ciąża nie jest zagrożona i nie czujesz sama dyskomfortu to nie ma problemu.
@Locus w sumie nie myslałam tak o tym, masz rację. Pocieszyłaś mnie 🥰 -
Anilamk wrote:A o newsach planujemy powiedzieć rodzinom (mojej i męża) teraz na święta. Moja mama już wie i poprosiła, żeby chociaż było to po kolacji, żeby goście cokolwiek zjedli 😂
Też planujemy świąteczną niespodziankę. Rok temu było to samo, też mówiliśmy na święta, że zostaną po raz pierwszy dziadkami. W tym roku ich poinformujemy, że będzie rodzeństwo 😱🤣 Aż się boję świąt za tok 🤣🤣🤣🤣
Który tydzień ciąży będziesz mieć na święta?
Anilamk lubi tę wiadomość
-
Kiedy się umawiacie na wizytę? Ja chyba już tak, żeby było serduszko. Ostatnio było w 6+2
Haha oby ta teoria się sprawdziła!
Ja idę wcześniej na wizytę bo będę 5+4 ale gin chciała mnie zobaczyć szybciej. Ale chyba wolałabym iść dopiero na serduszkową 🙊 -
No to super, święta się odbędą 😁Pyśkaaa wrote:Tak dziś już zdecydowanie lepiej, dziękuję ♥️ katar i trochę kaszel nadal pozostał ale nie mam gorączki więc to nic poważnego. Za to kompletnie nie mam mdłości ani innych objawów ciążowych, a kilka dni temu miałam, więc nie wiem o co chodzi 😅
W sumie nic tylko się cieszyć z braku objawów! A który jesteś tydzień? -
Karol.cia wrote:Cześć wszystkim,
Pozwoliłam sobie dołączyć do wątku. Jestem tu nowa, ale juz jakiś czas przegladam to forum.
Od pięciu miesięcy jestem mamą małego szkraba, a teraz się okazuje że będzie rodzeństwo. Między dziećmi będzie 13 miesięcy różnicy 😱 Osobiście z mężem bardzo się cieszymy.
Zrobiłam trzy testy, wszystkie pozytywne. Wizytę u gin mam dopiero 2 stycznia. Myślicie, że warto iść na bete? Jeśli tak, to z tego co czytałam to najlepiej robić ją co dwa dni, ale teraz wypadają światła. Czy ma sens robić ją teraz i po świętach - to będzie jakieś 3-4 dni różnicy miedzy wynikami?
Widziałam, że są mamy które też mają dzieci rok po roku. Nie martwi mnie wychowywanie dwójki dzieci, ale wpływ dziecka, które już jest na ciąże - chodzi mi o noszenie dziecka, lulanie na rękach, noszenie fotelika itp. Wszyscy mówią, że nie wolno dźwigać w ciąży, a taki bobas waży 7-8 kg plus fotelik, to jest lekko 10 kg. Czy nie odbiło się to na waszej ciąży? Myślicie, że może to być jakieś zagrożenie dla płodu?
Pcoieszam się, że pierwsza ciąża mineła bez żadnych powikłań i z drugą będzie tak samo 😏
Hej Karol.cia, fajnie, że z nami jesteś 😌 Jeśli chodzi o betę to możesz robić już teraz i mieć te 3-4 dni różnicy - jest sporo kalkulatorów online do przyrostu bety w których sprawdzisz swój przyrost podając daty i wartości.👩🏻95
kariotyp ✅
amh 2.27 ng/ml
👦🏻95
kariotyp ✅
prawidłowa struktura DNA plemników 89%
morfologia 0% ➡️ 6%
starania o pierwszego Bąbla od 10.24
05.25 cb 💔
08.25 11tc (8tc)💔
26.11 ⏸️😍
28.11 beta 19.60 progesteron 18
01.12 beta 114
04.12 beta 532
16.12 na USG trzy malutkie, bijące serduszka ❤️❤️❤️
30.12 wizyta u specjalisty od ciąż trojaczych 📆
Heparyna 1×1 💉
Acard 1×1 🤍 -
Karol.cia wrote:Też planujemy świąteczną niespodziankę. Rok temu było to samo, też mówiliśmy na święta, że zostaną po raz pierwszy dziadkami. W tym roku ich poinformujemy, że będzie rodzeństwo 😱🤣 Aż się boję świąt za tok 🤣🤣🤣🤣
Który tydzień ciąży będziesz mieć na święta?
Super, czyli niespodzianki rok po roku 😄
W wigilię będę 7+5 tc wg ostatniej miesiączki ale bobasy są kilka dni młodsze, będą wielkości tak gdzieś 7+0. No właśnie, jak tu teraz podawać ten wiek ciąży 😵💫👩🏻95
kariotyp ✅
amh 2.27 ng/ml
👦🏻95
kariotyp ✅
morfologia 0% ➡️ 6%
05.25 cb 💔
08.25 11tc (8tc)💔
26.11 ⏸️😍
01.12 beta 114
04.12 beta 532
Heparyna 1×1 💉
Acard 1×1 🤍 -
Ja idę na swoją własnie w okolicy 6+3 i liczę na fasolkę z serduszkiem 💗
Też rozważamy powiedzenie w święta jednej części rodziny, a drugiej już po wizycie, bo akurat wtedy będziemy tam jechać
-
Locus wrote:Dziewczyny powodzenia na kolejne dwa dni wizyt! Bardzo tego dużo! Trzymam kciuki, żeby każda wizyta była udana!
Dziękuję! ❤️ Mam mega stres przed jutrzejszym dniem i zaliczyłam nawet kryzys psychologiczny 🫣
Dziewczyny wizytujące jutro na którą macie? Ja na 14.30
Witam serdecznie nowe w grupie! 👋☺️
-
Falka93. wrote:Dziękuję! ❤️ Mam mega stres przed jutrzejszym dniem i zaliczyłam nawet kryzys psychologiczny 🫣
Dziewczyny wizytujące jutro na którą macie? Ja na 14.30
Witam serdecznie nowe w grupie! 👋☺️
Ja mam na 17:30, też się denerwuje bo ostatnio na tym etapie dostałam wiadomość, że serduszko nie bije. Ale trzeba byc dobrej myśli. -
Dziewczyny, powodzenia na wizytach jutro i pojutrze. Trzymam kciuki i będę czekać na wieści. 🤞🏻❄️❤️
Falka93., Mart0511, borowinka, Sigi133, tunka lubią tę wiadomość
-
Mart0511 wrote:Ja mam na 17:30, też się denerwuje bo ostatnio na tym etapie dostałam wiadomość, że serduszko nie bije. Ale trzeba byc dobrej myśli.
Kurcze, jak tu nie zwariować do tego czasu 🤔 Miejmy nadzieję że wyjdziemy z dobrymi wieściami, trzymam mocno za Ciebie kciuki 🍀✊️ Będzie dobrze, musi!
Mart0511 lubi tę wiadomość
-
Powodzenia na wizytach, trzymamy kciuki i czekamy na info!🍀
Falka93., Mart0511 lubią tę wiadomość
👩🏻95
kariotyp ✅
amh 2.27 ng/ml
👦🏻95
kariotyp ✅
morfologia 0% ➡️ 6%
05.25 cb 💔
08.25 11tc (8tc)💔
26.11 ⏸️😍
01.12 beta 114
04.12 beta 532
Heparyna 1×1 💉
Acard 1×1 🤍 -
Niby tak 🤭 6+3Liyss🧚🏻 wrote:No to super, święta się odbędą 😁
W sumie nic tylko się cieszyć z braku objawów! A który jesteś tydzień?
Dziewczyny powodzenia jutro na wizytach ! ♥️ trzymam kciuki za same dobre wieści 🥰♥️
🫶🏽 2013
💒 2020
19.01.24 ⏸️
20.01.24 Beta 68,6 🥹
22.01.24 Beta 304,2 ❤️
27.01.24 Beta 2487,4 ❤️ -
Ja 30.12 gdy mam wizytę, będę miała 7t6d 🙉 troche moze późno, ale mam nadzieję, ze przez święta szybko minie i usłysze dobre wieści, bo ostatnio serduszko zatrzymało sie podobno jakos w okolicach 6t4d 🥹
Trzymam kciuki za dzis i za jutro dziewczyny! ✊️🥰
U mnie dzis i jutro stresujący czas, bo niestety czeka mnie pogrzeb mojej ukochanej prababci 🥺
Noce sa straszne, budze sie z ogromnym ściskiem w żołądku, tak bardzo boje sie o kropka 🥺
Czy wiecie moze czy my możemy cos przyjac na uspokojenie? Chyba nie, jedynie meliska, co? 🥺
👱♀️28 ♥️ 32👦
starania od 07.25
2.10 💔 8+2 (zatrzymanie6+4)
05.12 ⏸️
08.12 beta 73.4 prog 8.66 (cyclogest + besins)
10.12 beta 72.6
12.12 beta 115
15.12 beta 424
17.12 beta 860
30.12 ⏳️👩🏼⚕️ -
Hej.
Na ten moment zobaczyłam 2 kreski na teście. Na betę się nie wybieram. Lekarza umowie gdzieś na połowę stycznia.
Nadal jestem w totalnym szoku. O drugie dziecko staraliśmy się 9 lat. A tu taka niespodzianka. Ja bardzo chciałam 3 ciego maluszka. Aczkolwiek na chwilę obecną jestem totalnie przerażona i targają mną mega skrajne emocje. Na pokładzie prawie 13 latka i 1.5 roczniak🥰