❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
BitterSweetSymphony wrote:Kochane przy bakteriach konieczne jest też odstawienie cukru. Niestety bakterie uwielbiają się przy nim namnażać.
Warto też włączyć sporą dawkę witaminy C, aby zakwasić mocz. Może woda z cytryną rano na czczo? Jak kto woli.
Dziękuję za pomysł! Piję rano wodę z cytryną i miodem, ale chyba zregyznuję z miodu na rzecz większej ilości cytryny.. -
Hej dziewczyny:)
Co do kp, to młodego karmiłam 22 miesiące. Uparłam się strasznie i dymilam do położnych w szpitalu jak dały mm przy badaniu. U nas nie obyło się bez nakładek, bardzo długo z nich korzystaliśmy, młody nie chciał zlapac normalnie, totalnie mnie wkurzały bo mleko ciekło mi jak szalone. Jak z jednej piersi karmiłam tak z drugiej cała mokra wkładkę miałam.. w końcu sam odstawił te cholerstwa i później karmienie to już niemal przyjemność.
Aczkolwiek wiem że tym razem może byc różnie. Namiętnie piłam jeszcze napój laktacyjny mom sos. Smaczny, tańszy niż femaltiker i widziałam ogromną różnicę!
W czwartek jadę na amnio, w piątek mam wizytę u gina a z tego wszystkiego zapomniałam badań do niego zrobić ale już trudno.. młody znowu chory więc w ogóle nie mam do tego głowy. Cukry mi szaleją, do endo muszę się wybrać. Wyniki z amnio dostanę przed samymi połówkowymi. Oszaleję do tego czasu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 16:07
-
Odebrałam wyniki i mam bardzo liczne bakterie w moczu, PH mam niskie,bo 5. Pije dużo skoków pomarańczowych 100% stąd może dość niskie ph. Leukocytów nie mam.
No i hemoglobina 11,0 hematokryt i czerwone krwinki poniżej normy, także pewnie dostanę żelazo 😑 Ech, A chciałam jak najdłużej go unikać.
Co do wózków rok po roku, u mnie nieco większa różnica wieku była bo 2 latka i 9 miesięcy, ale pamiętam, że ani synek ani córeczka w wieku 2 lat już dużo nie jeździli w wózku. Bardziej dla takiego dziecka polecam taka podstawkę do wózka- taka deseczke - typu xboard, buggyboard. My jej uzywalismy gdy musiałam np szybko.odebrac syna z przedszkola i nie miałam czasu, żeby z nim długo spacerować, bo wiadomo takie maluchy po drodze wszystkim się interesują i normalnie z 10 min spaceru w jedną stronę robi się z 25;)
Co innego jak mamy rok różnicy między dziećmi, bo jednak taki roczniaczek albo nie chodzi jeszcze dobrze, a nawet jeśli, to nie da rady przejść dłuższej odległości i nie jest zbyt stabilny do jazdy na stojąco.
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
No u mnie po odebraniu wyników amniopunkcji, ruszyla lawina zakupowa. Mamy już wózek, trafila sie okazja z drugiej ręki, zamówiłam termometr, materac do łóżeczka i prześcieradełka, lampkę nocną i troche ciuchów do kp. Detektor pożyczę od koleżanki także jedno mniej. No i ogólnie zaczynamy dostosowywać mieszkanie, do nowej lokatorki ♡ imię wybrane także nie możemy się doczekać. Ciuszki zostawiam na koniec, po przesegregowaniu spływających spadków
olkakarolka, BusiaT lubią tę wiadomość
-
Ja też po wizycie, wszystko w porządku, USG potwierdziło dziewczynkę 😊
Jutro powiemy starszej córeczce że będzie miała siostrę, nie mogę się doczekać jej reakcji. A ja mogę zacząć gromadzić wyprawkę 😄
Agulineczka, brak leukocytów i niskie ph sugerują, że bakterie mogę być efektem zanieczyszczenia próbki podczas pobierania albo wynikać ze zbyt długiego przechowywania próbki w temperaturze pokojowej. Myślę, że warto powtórzyć badanie stosując się do tych zasad: https://www.doz.pl/czytelnia/a2710-Jak_prawidlowo_pobrac_mocz_do_badaniaaganieszkam, Sylwia_i_Niki, Aaasti, Kika, bezsilna, BitterSweetSymphony, Sto_krotka lubią tę wiadomość
-
❤️ Heart ❤️ wrote:Dziewczyny, zastanawiam się co do wózków i mam pytanie do mam z pociechami 1.5 - 2 lata lub mam z doświadczeniem "rok po roku". Czy warto kupować podwójny wózek? Mam na myśli taki co może mieć na początek gondolę dla noworodka, a obok fotel spacerowy dla starszaka na jednym stelażu.
❤️ Heart ❤️ lubi tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
U nas, u wielu znajomych i sąsiadów idealnie przy roznicy ok 2 lata sprawdziła się ta podstawka do wózka my mieliśmy buggyboard. Jak córka miała 2 lata, to za nic w świecie nie dałaby się wsadzić do wózka 🙈 afera na pół osiedla 😂
❤️ Heart ❤️, Sto_krotka lubią tę wiadomość
-
Mała_matylda dzięki za odpowiedź. Próbkę pobralam na pewno dobrze, nauczyłam się tego w pierwszej ciąży kiedy po dwóch badaniach wyszły mi bardzo liczne bakterie, a bakterii w rzeczywistości nie było dużo.
Co do probki, zawiozłam ja do laboratorium w przeciągu max 40min. Ile stała w labo, nie wiem.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Co do badania moczu to zawsze wychodzily mi bakterie. Teraz zrobiłam jak zalecała koleżanka. Pierw zrobiłam trochę siusiu później zastosowała zel do higieny intymnej. Ubrałam rękawiczki jednorazowe wtedy nasiusialam do pojemnika.
I mocz wyszedł idealny. Nawet osadu nie było żadnego 💪😎 także metoda najwidoczniej się sprawdziła.
Ps. Dzisiaj czuje ruchy małej zdecydowanie mocniej. Jak przyłożę rękę do brzucha to nawet ja czuć 😍🥰 coś pięknego a zarazem strachliwego 🤣Sto_krotka, aganieszkam, BitterSweetSymphony lubią tę wiadomość
-
Ja już po połówkowych. Wszystko w porządku ❤️ ale zaskoczenie roku... Dwóch lekarzy mówiło, że na 80 procent będzie dziewczynka. Dziś się lekarz pyta czy płeć znana ja mówię że no tak dziewczynka a on na to że yyyy...nie chłopiec no i pokazał wiadomo co 🙈 także nie wiem co zrobię z tymi różowymi ciuszkami 🤣 dobrze że nie kupiłam bardzo dużo. Najważniejsze że zdrowie dzieciątko chociaż będę się musiała teraz z mężem przestawić. Miała być Tereska a będzie Michałek 😃
aganieszkam, Aaasti, ❤️ Heart ❤️, bezsilna, Agi83, Elleen, Kika, BitterSweetSymphony, agulineczka, Kobi96, olkakarolka, Sto_krotka, BusiaT, Patryśka lubią tę wiadomość
08.2021 - synek 💙
06.2024 - synek 💙 -
Dlatego warto się wstrzymać z wyprawką do połówkowych 😉 ja nadal nie jestem pewna płci, a niby widziałam jajka i siusiaka 😅
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
aganieszkam wrote:Dlatego warto się wstrzymać z wyprawką do połówkowych 😉 ja nadal nie jestem pewna płci, a niby widziałam jajka i siusiaka 😅
bezsilna, Kobi96 lubią tę wiadomość
-
agulineczka wrote:Busia a jak Twoje wyniki? Dostałaś już żelazo?
Zalecała mi jeszcze codziennie jesc 2 buraki, a jak nie dam rady, to kupić suplement Burak z herbapolu- pozyskiwany naturalnie i tego x4 razy dziennie. Ale nic żelaza i ferrytyny nie mam badać 🤷🏻♀️ -
KarolinaK super że wszystko jest ok 😍 A to Ci maluszek zrobił niespodzianke 😁😁
Bezsilna ja też wczoraj poczułam konkretne ruchy ❤️ Czułam malutka trzymając rękę na brzuchu! Cudowne uczucie i już nie mogę się doczekać kolejnych 😁aganieszkam, bezsilna lubią tę wiadomość
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏