❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Agnieszka przede wszystkim regularne posiłki i 5 dziennie to podstawa. U mnie z tym był problem. Trzy posiłki, nieregularne, w międzyczasie jakaś kawa i przekąska. Potrafiłam rano zjeść śniadanie i to dość późno (a powinno być Max do 1h po wstaniu) i później do późnego obiadu nic albo coś bardzo mało wartościowego. Dietetyczka rozpisala mi dietę, ale nie było latwo, bo przygotowywanie tylu posiłków, zdrowo i energetycznie, przy malutkim dziecku w domu to nie lada wyzwanie. Na szczęście przepisy były dość łatwe i szybkie, bo o takie prosiłam. Warto tez podjadac cos zdrowego między posiłkami, np orzechy. No i więcej tłuszczu- oczywiście tego zdrowego (np dobrej jakości oliwy) dodawać do każdego talerza zupy, do kanapek, salatek. Wytycznych dostałam sporo i efekty przychodziły. Przykladowe Menu na 1 dzien: śniadanie: placuszki bananowe, 2 sniadanie: zupa krem, na Obiad przykladowo ryż z kurczakiem i szpinakiem, podwieczorek kasza jaglana z bananem i na kolację 2 grzanki z mozzarellą i pomidorem.
aganieszkam, Kleng lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Cześć, my chorzy z młodym już oboje 🙄 on już kończy antybiotyk i ma się lepiej a ja co? Teleporada we wtorek a jak nic mam zapalenie tchawicy, znam ten ból doskonale mogę coś brać prócz prenalenu? W sensie jakiś syrop przeciwkaszlowy, albo coś na gardło, inhalacje, cokolwiek? Pomocy 😞
-
olkakarolka wrote:Cześć, my chorzy z młodym już oboje 🙄 on już kończy antybiotyk i ma się lepiej a ja co? Teleporada we wtorek a jak nic mam zapalenie tchawicy, znam ten ból doskonale mogę coś brać prócz prenalenu? W sensie jakiś syrop przeciwkaszlowy, albo coś na gardło, inhalacje, cokolwiek? Pomocy 😞
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
agulineczka wrote:Agnieszka przede wszystkim regularne posiłki i 5 dziennie to podstawa. U mnie z tym był problem. Trzy posiłki, nieregularne, w międzyczasie jakaś kawa i przekąska. Potrafiłam rano zjeść śniadanie i to dość późno (a powinno być Max do 1h po wstaniu) i później do późnego obiadu nic albo coś bardzo mało wartościowego. Dietetyczka rozpisala mi dietę, ale nie było latwo, bo przygotowywanie tylu posiłków, zdrowo i energetycznie, przy malutkim dziecku w domu to nie lada wyzwanie. Na szczęście przepisy były dość łatwe i szybkie, bo o takie prosiłam. Warto tez podjadac cos zdrowego między posiłkami, np orzechy. No i więcej tłuszczu- oczywiście tego zdrowego (np dobrej jakości oliwy) dodawać do każdego talerza zupy, do kanapek, salatek. Wytycznych dostałam sporo i efekty przychodziły. Przykladowe Menu na 1 dzien: śniadanie: placuszki bananowe, 2 sniadanie: zupa krem, na Obiad przykladowo ryż z kurczakiem i szpinakiem, podwieczorek kasza jaglana z bananem i na kolację 2 grzanki z mozzarellą i pomidorem.
agulineczka lubi tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
23dpt jest ♥️
Starania od 10.2016r. -
Tantum verde, Uniben, płukanie gardła woda z łyżką wody utlenionej min 3 razy dziennie, dużo imbiru, Wit C, inhalacje z nebu dose
Trzymajcie dziewczyny kciuki za moje dzisiejsze polowkowe 🙂 stresik jest...Elleen, Sto_krotka, olkakarolka, aganieszkam, kluskaaa, Kika, Ola777 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Pomyliłam placówki i musiałam jechać na drugi koniec miasta do tej właściwej. Teraz już siedzę pod gabinetem już ponad godzinę, bo się spóźniłam sporo i będę mogła wejść jedynie między pacjentami, a dziś chyba wszyscy są i nikt nie zrezygnował z wizyty i nawet nie wiem jak długo będę jeszcze czekać.
Od tego czekania mam już zgagę 😣
Okropnie się czuje. Nie mogę zrezygnować z tej wizyty, bo mi skierowanie przepadło 😭 -
agulineczka wrote:Tantum verde, Uniben, płukanie gardła woda z łyżką wody utlenionej min 3 razy dziennie, dużo imbiru, Wit C, inhalacje z nebu dose
Trzymajcie dziewczyny kciuki za moje dzisiejsze polowkowe 🙂 stresik jest...
Kciuki ❤️ ja dopiero 8 kwietnia idę 🙈 oszaleję do tego czasu, jeszcze nie wiem czy wyniki amnio będą przed świętami.. -
❤️ Heart ❤️ wrote:Pomyliłam placówki i musiałam jechać na drugi koniec miasta do tej właściwej. Teraz już siedzę pod gabinetem już ponad godzinę, bo się spóźniłam sporo i będę mogła wejść jedynie między pacjentami, a dziś chyba wszyscy są i nikt nie zrezygnował z wizyty i nawet nie wiem jak długo będę jeszcze czekać.
Od tego czekania mam już zgagę 😣
Okropnie się czuje. Nie mogę zrezygnować z tej wizyty, bo mi skierowanie przepadło 😭olkakarolka lubi tę wiadomość
2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0 -
Mnie coś od kilku dni boli prawa strona pod żebrami 🤦♀️
Wyczytałam, że to może być wątroba. Straszne kłucie, rozrywanie.. aj..
Bez opisywania szczegółów jeśli to wątroba to może być niebezpiecznie 🤦♀️
Ach te internety.
W środę mam dopiero do ginki.. ale wcześniej może do rodzinnego? Tylko wydaje mi się, że on nie jest taki kompetentny.. jest moim rodzinnym ze względu, że jest endokrynologiem i nic więcej mnie nie przekonuje do niego..
Ach.. 🤦♀️ -
Sto_krotka wrote:I jak tam Heart, udało się już wejsc? 🙂
Udało się, dziękuję za troskę 😄
Jest zdrowa dziewczynka i termin znowu skorygowany, jest teraz aż na 18 sierpnia 💗
Po wyjściu z gabinetu msiałam pędzić do domu, bo starsza zaczęła niszczyć mieszkanie, a mąż musiał brać udział w telekonferencji i można tylko sobie wyobrazić co się działo 🙆 Jak przyjechałam do nie miałam ani chwili dla siebie. usnęłam razem z dzieckiem. Dopiero teraz odetchnęłam i nogę wreszcie napić się kawy i wreszcie obejrzeć zdjęcia dzidzi, bo na USG nie widziałam monitoru.
Edit:
No i skończyła się moja kawa, mała się obudziła 🤦Aaasti, aganieszkam, olkakarolka, Kika, Ola777, bezsilna lubią tę wiadomość
-
Patryśka, może masz problemy z pęcherzykiem żółciowym? Mi się to przydarzyło w poprzedniej ciąży a zaczęło się właśnie od bólów z prawej strony, później już wokół całej klatki.. i pamiętam, że internista mówił, że bardzo często przez zmiany hormonalne trafiają do niego kobiety w ciąży z tą przypadłością.
Heart, super, że wszystko jest dobrze ♥️ -
Ja wczoraj miałam polowkowe, wszystko jest dobrze, zdrowa dziewczynka. Z racji podwyższonego ryzyka trisomii21 w 1 trymestrze mam za miesiąc echo serca dzieciątka na NFZ. Ruchy są delikatne, a malutka raczej spokojna Wg usg 1 trymestru termin 10.08. Kika proszę o dopisanie do listy
Bardzo się bałam czy wszystko ok, bo na usg 1 trymestru mnie inna Pani nastraszyla. Teraz już jestem spokojna. Szyjka macicy dluga, w porządku. Wizyta u gina 8.04 a na nią biocenoza, morfologia, mocz i crp.
Muszę teraz ogłosić informacje o ciąży w rodzinie, bo czekalismy do polowkowyvh. Ciekawe jak zareaguje corka, prawie 4 l. W brzuszku mam 90cm, pod szerszym ciuchami mało widać.
Elleen, Kika, aganieszkam, Aaasti, agulineczka, bezsilna, olkakarolka, ❤️ Heart ❤️ lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratulacje udanych wizyt. Ja juz po polowkowych i czekam na wizyte u swojej gin i chwile prawdy na temat szyjki. Nasza dzidzia juz ma 340g i jak na razie wszystko ok
Elleen, aganieszkam, bezsilna, olkakarolka, ❤️ Heart ❤️ lubią tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
No i niestety moje obawy się potwierdziły, wody przy dolnej granicy normy, dlatego taki malutki brzuch, z córką miałam większy
Ale poza tym wszystko super, szyjka też dobra, długa, zamknięta.
Muszę pić więcej wody, może przez to mam te skurcze bo jestem odwodniona... No nic, na połówkowych okaże się, czy jest ok.
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
23dpt jest ♥️
Starania od 10.2016r. -
Aga pij duzo zeby dzidzia mogła rosnac.
U mnie skracania szyjki ciag dalszy 3mm w 3 tyg wychodzi 1mm na tydz. Obecnie jest ok 3,5 wiec ok.aganieszkam lubi tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Agnieszka pij, pij..jak nie wodę to inne soki. Ja mam takie parcie na picie, że czasami na wieczór mam wrażenie, że pęknę. Wychodzę z domu i już chce mi się pić. Idę spać, napije się, położę i znów chce mi się pić jak bym nie piła sekundę temu 🙈
Cudnie dziewczyny, że wszystko dobrze u Was z Dzieciaczkami ❤️🥰🥰 -
Aaasti wrote:Patryśka, może masz problemy z pęcherzykiem żółciowym? Mi się to przydarzyło w poprzedniej ciąży a zaczęło się właśnie od bólów z prawej strony, później już wokół całej klatki.. i pamiętam, że internista mówił, że bardzo często przez zmiany hormonalne trafiają do niego kobiety w ciąży z tą przypadłością.
Heart, super, że wszystko jest dobrze ♥️
A jakie zalecenia miałaś??
Być może, że to pęcherzyk bo jedno i drugie w jednym miejscu jest.
Rodzinny lekarz będzie ok czy mam szukać jakiegoś specjalisty??
Na szczęście nie boli mnie cały czas ale momentami aż bardzo. I niepokoi mnie to.. -
Patryśka wrote:A jakie zalecenia miałaś??
Być może, że to pęcherzyk bo jedno i drugie w jednym miejscu jest.
Rodzinny lekarz będzie ok czy mam szukać jakiegoś specjalisty??
Na szczęście nie boli mnie cały czas ale momentami aż bardzo. I niepokoi mnie to..
No i tak jak u ciebie, nie bolało ciągle, tylko w najmniej oczekiwanych momentach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2021, 20:21