❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja dzisiaj miałam polowkowe. Dzidzia zdrowa, wszystkie narządy prawidłowe, rośnie zgodnie z wiekiem ciąży i wazy ok 325g. Łożysko na tylnej ścianie wysoko, szyjka 54mm 🙂
No i hit na koniec: lekarz wykonujący badanie pyta: płeć znana?
Ja na to: tak, lekarz prowadzący mówił ostatnio, że dziewczynka
Lekarz: jaka dziewczynka? Siurak jak nic 😂😂
Szok! Mi co.prawda od początku było raczej wszystko jedno, mam już i synka i córkę w domu, no ale już jakoś przywyklam do myśli, że będzie druga córka, może Zosia? A tu chłopak 😆 muszę się przestawić teraz. Na szczęście nic nie kupowałam, bo zawsze czekam do polowkowych.
Mam zdjęcie usg z zeszłej wizyty i też widziałam 3 kreseczki- taka bułeczkę i też bym stawiała na dziewczynkę, no ale pepowina była tez między nóżkami i może zasłaniala.
Zobaczymy na przyszłej wizycie- mam tydzień po świętach czy mój lekarz prowadzący potwierdzi 🙂Elleen, Aaasti, aganieszkam, Kika, bezsilna, Kleng, Rucola, Agi83, kluskaaa, AgnesNitt, Mała Matylda, olkakarolka, ❤️ Heart ❤️, BusiaT lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Aaasti no to tak czy inaczej mało pocieszające.. dieta, szpital a później zabieg.
Mimo, że ja jakoś tłusto nie jem, lekkie rzeczy, czasem zjem dużo ale to przez zachłanność..ale rzadko.
Teraz zastanawiam się czy kiedyś już nie bolało mnie a dopiero teraz tym się zainteresowałam..
Aj..
Dzięki za podpowiedź 🤗 -
Agulineczka, a to psikus! 😀
Patryśka, spokojnie się poobserwuj, może to hormony dają się znać reszcie organizmu? ☺️ Warto zgłosić to lekarzowi rodzinnemu, ale nie stresuj się na zapas. Cieszmy się ciążą i każdym dniem razem 🤗Patryśka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Gratulacje wszystkich wizyt! U nas tez po połówkowym, rośnie mała kobietka anatomicznie jest ok tylko ja mam przepływy słabe i muszę to kontrolować.. ehh zawsze coś i dodatkowa informacja: zero stresu - jakby to było takie proste 🙈
Kika, agulineczka, Aaasti, Mała Matylda, olkakarolka, ❤️ Heart ❤️ lubią tę wiadomość
-
Boże, jaki dzisiaj miałam koszmar 😥 nie będę nawet pisać, ale niepotrzebnie czytalam w internecie przed snem o małowodziu 😥
Doczytałam, że przy słabych przepływach bierze się Acard?
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Gratuluję udanych wizyt dziewczyny 🙂.
Kika, cudne zdjęcie, jakie duże już te nasze dzieci😊.
Agulineczka, co za niespodzianka!
Agnieszka, Karolina, Elleen, piękne macie brzuszki. Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, każdy brzuszek jaki widziałam był cudowny, bez względu na rozmiar. Pozazdrościłam Wam i też zrobiłam sobie zdjęcie, dokładnie w połowie ciąży:
Aaasti, bezsilna, Elleen, aganieszkam, Kika, kluskaaa, Agi83, BusiaT, olkakarolka, ❤️ Heart ❤️, Glenka, Sto_krotka, KarolinaK lubią tę wiadomość
-
Mała Matylda pięknie! ❤️ Kochane, jakie wy wszystkie jesteście szczuplutkie!
Agnieszkam, tak, przy słabych przepływach bierze się Acard. Samemu można włączyć profilaktyczną dawkę 75mg,a lekarz może zalecić podwójną, 150mg.
Rozumiem, że się stresujesz, to całkiem normalne. Tak z ciekawości poszperałam w internecie i piszą, że stricte o małowodzie mówi się dopiero po 33tc, więc może i tu wystarczy się przyjrzeć i po prostu mieć rękę na pulsie? Trzymaj się♥️aganieszkam, Mała Matylda, Sto_krotka lubią tę wiadomość
-
Mała Matylda, bezsilna u was też śliczne brzuszki😘
bezsilna, Mała Matylda lubią tę wiadomość
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Dziś byliśmy na urodzinach u szwagra, który ma 3 letniego synka. No i mały zauważył mój brzuch i pytał co to 😉 Zaczęliśmy mu tłumaczyc że w środku jest dzidzia i niedługo się urodzi i będzie miał siostrę. Był mocno zdziwiony i zapytał czemu ją zjadłam 🤣 A potem podchodził, delikatnie pukał i mówił: cześć, jak się nazywasz? Rozczulił nas tym bardzo ❤️ Pytał czy będzie mógł ją nosić i wozić w wózku 😁 Jestem ciekawa jego reakcji jak już malutka się pojawi 😉
aganieszkam, Aaasti, bezsilna, Elleen, Mała Matylda, Patryśka, Sto_krotka lubią tę wiadomość
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
Hej dziewczyny,kilka razy podpatrywałam wątek, ale pomyślałam, że "oficjalnie" się przedstawię.
Staraliśmy się z mężem o ciąże 2.5 roku, najpierw naturalnie, później 3xIUI,a w na koniec października 2020 podeszliśmy do IVF i maluszek został już z nami. 🙂
Obecnie 21+3tc,termin porodu na 3 sierpnia. Malutka dobrze się rozwija, narządy prawidłowe, ciążę ogólnie raczej nieźle przechodzę 🙂 mam za słabe przepływy w tętnicach, ale ratujemy sytuację Acardem.
Pozdrawiam wszystkie sierpniowe mamusie ❤️bezsilna, Elleen, Mała Matylda, ❤️ Heart ❤️, aganieszkam, Kika, AgnesNitt, Patryśka, Sto_krotka, olkakarolka lubią tę wiadomość
-
Aleczemutek wrote:Hej dziewczyny,kilka razy podpatrywałam wątek, ale pomyślałam, że "oficjalnie" się przedstawię.
Staraliśmy się z mężem o ciąże 2.5 roku, najpierw naturalnie, później 3xIUI,a w na koniec października 2020 podeszliśmy do IVF i maluszek został już z nami. 🙂
Obecnie 21+3tc,termin porodu na 3 sierpnia. Malutka dobrze się rozwija, narządy prawidłowe, ciążę ogólnie raczej nieźle przechodzę 🙂 mam za słabe przepływy w tętnicach, ale ratujemy sytuację Acardem.
Pozdrawiam wszystkie sierpniowe mamusie ❤️
Piszesz malutka, czyli masz dziewczynkę, tak?
Odpowiedz coś więcej o sobie, np. czy rodzina już wie, ile masz lat its. Oczywiście jak chcesz coś osobie więcej powiedzieć 😁 -
Aleczemutek gratulacje ❤️ Rozgość się u nas, a ja dopisze Was do listy sierpniowek 😁
bezsilna lubi tę wiadomość
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
Hej Dziewczyny! Piękne macie brzuszki! U mnie też już widać Dawno nie pisałam, bo miałam bardzo ważne rzeczy zawodowe i totalnie byłam tym pochłonięta, ale teraz już luz i mogę leżeć i skupić się na hodowaniu bobasa . W poniedziałek idę na USG połówkowe razem z Echem serca maluszka, ze względu na tą podwyższoną przezierność w 1.trymestrze.
Pochwalę się wam, że kupiłam też pierwszą rzecz do wyprawki , taki bambusowy kocyk/otulacz. Synek sporo rzeczy będzie miał po córce, ale kocyk zdecydowanie musi mieć swój, bo siostra się nie podzieli swoimi kocysiami Btw. jakbyście szukały fajnych, naturalnych kocyków to mega wam polecam te z Le pampuch. Co poniedziałek przeceniają inny kolor w sklepie i do piątku jest w niższej cenie Te używane przez córkę były prane już milion razy i nadal jak noweAaasti, AgnesNitt, bezsilna, Mała Matylda, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
❤️ Heart ❤️ wrote:Hejka 🙂
Piszesz malutka, czyli masz dziewczynkę, tak?
Odpowiedz coś więcej o sobie, np. czy rodzina już wie, ile masz lat its. Oczywiście jak chcesz coś osobie więcej powiedzieć 😁
Ja mam 30 lat, mąż 34.
Rodzice wiedzieli od początku, łącznie z leczeniem niepłodności, a pozostałym osobom powoli mówiliśmy od 4 miesiąca. Zresztą teraz u mnie już nie da się nie zauważyć brzuszka 🙂Aaasti, bezsilna, ❤️ Heart ❤️, Patryśka lubią tę wiadomość
-
Jakis czas temu rozmawiałysmy o imionach i mowilam ze siostra zarezerwowala Hanie dzis oficjalnie dowiedzialam sie ze w pazdzierniku zostane ciocia 😊 marzenia sie spelniaja szykuje sie nam baby boom w tym roku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2021, 16:22
Aaasti, bezsilna, Elleen, Mała Matylda, Sto_krotka, agulineczka lubią tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.