❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ellen ja też wczoraj miałam takie uczucie ciazenia, pierwszy raz w tej ciąży. A co Ty masz powiedzieć z dwójką na pokładzie
Mnie na szczęście kręgosłup nie bolał w żadnej ciąży, ale bole krzyżowe miałam za to przy porodzie syna...
Ładne imiona dziewczyny. Chyba z dwóch Kiki bardziej podoba mi się Nela 🙂 Gaja też coraz bardziej popularne się robi, choć jak kiedys usłyszałam pierwszy raz to się zdziwiłam. Podobnie jak Greta, oba imiona bardzo oryginalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2021, 11:45
munequita lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Ellen te uczucie ciążenia czy jak to nazwać, też niestety mam... Ja się albo wtedy kładę, albo trzymam sobie brzuch 😂
Kika dopisz mi proszę dziewczynkę
My mamy imię wybrane już dawno 🙈 BiankaKika, Elleen, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Sylwia i Niki, to samo robiłam😂 Leżałam po południu już, a jak wstawałam do toalety to odruchowo łapałam brzuch bo miałam wrażenie, że dosłownie opada. Dzisiaj jest już lepiej, ale szczerze mówiąc zaczynam się obawiać delikatnie co będzie za 2-3 miesiące jak już to teraz lekko nie jest.
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Powiem Wam, że wybrałam się dzisiaj na spacer i po drodze zahaczylam o lumpka. Kupiłam cała siatkę małych ubranek na 50-56 dla siostry poki co bo termin za 3 tyg a małych brakowało + 2 kocyki bawełniane ażurowe i uwaga ⚠ zapłaciłam za całość aż 14 zł 🤣 poprostu czasem idzie wyhaczyc takie perełki. Jedna rzecz nawet z metka jeszcze 🙂 pewnie odziedzicze za 3 miesiące 🤣
Aaasti, Elleen, Kika, aganieszkam, Agi83, Mała Matylda, Patryśka lubią tę wiadomość
-
Sylwia_i_Niki wrote:bezsilna, a skąd Ty jesteś?? W moich okolicach o dobrego lumpka bardzo ciężko....kiedyś był komis dziecięcy, ale ceny mieli z kosmosu.... Za używany ciuch tyle co za ten sam na wyprzedaży... Więc trochę to mijało się z celem
Z Torunia a Ty?Agi83 lubi tę wiadomość
-
Miałam dzisiaj USG połówkowe prywatnie i jestem zadowolona. Wszystko ok, Młody rośnie, lekarka bardzo długo i dokładnie wszystko sprawdzała, aż mnie plecy bolały od leżenia tam z 40 minut 😅
Mały waży 440g, szyjka 44mm, afi aż 11. Ja nie wiem czy wody się podniosły, czy tamta lekarka mnie nastraszyła 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2021, 20:58
bezsilna, Agi83, Aleczemutek, Elleen, Scotch, Kika, agulineczka, Aaasti, Sylwia_i_Niki, BitterSweetSymphony, Mała Matylda, Sto_krotka, Patryśka, I am waiting for a miracle lubią tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
My rowniez po wizycie. Mala wazy 635g szyjka 3cm, skrocila sie o 5mm przez 3 tyg...
Bezsilna uwielbiam taka adrenaline. Dla siebie w lumpeksie nie potrafie szukac ale dla dzieci przepadam. Kiedys kupilam kocyk bugaboo? (Tej samej firmy co wozki) za 10zl.aganieszkam, Elleen, Kika, Aaasti, Sylwia_i_Niki, bezsilna, BitterSweetSymphony, ❤️ Heart ❤️, Mała Matylda, Sto_krotka, Patryśka lubią tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Wow ale fajne te wasze USG 3D. Sama nie planowałam ale chyba też się zdecyduję ☺️
U mnie z dolegliwości to zgaga i rwa. No i brzuch mam chyba już tak duży i ciężki że nie wyobrażam sobie jak to będzie jak będzie jeszcze cięższy i większy. A jutro dopiero zaczynamy 25t.
Co do imienia to u nas chyba będzie Borys 🥰 ale negocjacje jeszcze trwają 😂bezsilna, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Jej, ale śliczne Dzieciątka tu się pojawiły Śliczne buźki!
Widzę, że tematy wyprawkowe już pełną parą My dziś kupiliśmy wózek i fotelik mam nadzieję, że to ostatni taki duży wydatek.
W ogóle dostałam wyniki cytologii i wyszło, że są jakieś czynniki infekcyjne... Wizytę mam 5-go maja dopiero, ale umówiłam się do położnej.
Scotch lubi tę wiadomość
08.2021 - synek 💙
06.2024 - synek 💙 -
KarolinaK wrote:Jej, ale śliczne Dzieciątka tu się pojawiły Śliczne buźki!
Widzę, że tematy wyprawkowe już pełną parą My dziś kupiliśmy wózek i fotelik mam nadzieję, że to ostatni taki duży wydatek.
W ogóle dostałam wyniki cytologii i wyszło, że są jakieś czynniki infekcyjne... Wizytę mam 5-go maja dopiero, ale umówiłam się do położnej. -
Agnieszkam ale piękny buziaczek 😊
Ja dziś byłam u kardiologa, bo jak powiedzialam lekarzowi, że zdaża się, że serce wali mi jak szalone, a np. leżę.... To wysłał mnie szybko na wizytę. No i wyszły jakieś dziwactwa... Serce niby zdrowe, ale ciążowo obciążone, jakieś płyny... Nie za wiele ogarnęłam 😒 ogarnęłam jedynie tyle, że będę bardzo puchła, a moje szybsze przyrosty wagi ostatnio to przez to, bo zatrzymuje za wiele płynów.... Szczerze nie wiem co ma piernik do wiatraka 🤷♀️ ale tym puchnięciem mnie dobiła 😒aganieszkam lubi tę wiadomość
-
Ja z kolei mam skłonność do odwodnienia, bo ciało nie chce zatrzymywać wody i muszę się gimnastykować i na różne sposoby zatrzymywać wodę szczególnie teraz. Na dodatek jeszcze muszę się faszerować olejami, a także tłuszczem zwierzęcym, ale on musi być obowiązkowo na ciepło, więc np. szynka czy baleron że sklepu odpada, chyba że sama sobie upiekę. Ale mogę jeść żeberka dopóki ciepłe 😋
Z imieniem nadal jesteśmy w lesie. To może Jagoda będzie 😂
Patryśka lubi tę wiadomość
-
Heart my usg robiliśmy w evaclinic koszt 240 zł, wydaje mi się, że to dobra cena. Ze zdjęcia jestem zadowolona, a biorąc pod uwagę łożysko na przedniej ścianie i to, że mała właśnie za nim się schowała, to już w ogóle 😂 na pewno są już lepsze sprzęty, na których można wykonać lepsze zdjęcie, ale widziałam ceny i po 500 zł 🤦♀️
❤️ Heart ❤️ lubi tę wiadomość
-
Z wózkami jest jeszcze taka komplikacja, że inaczej się nimi jeździ z obciążeniem i inaczej bez. Czasem ten super wygodny gdy jest pusty bardzo traci ma komforcie gdy w środku usiądzie dziecko. Patryśka, pożyczenie upatrzonego wózka razem z małym pasażerem byłoby chyba najbardziej miarodajnym testem😜
BitterSweet, jaka śliczna Helenka😍
U nas około dziesiątego tygodnia zapadła decyzja, że jeśli będzie dziewczynka to Hania. No i jest😊
Agnieszkam, cieszę się, że wizyta przyniosła takie dobre wieści i jeszcze cudne zdjęcie 🥰
Agi, duża już ta Twoja córeczka! Szyjka na 3cm to wciąż norma, ale skrócenie o 5mm w 3 tygodnie rzeczywiście może niepokoić. Badanie wykonywał ten sam lekarz na tym samym sprzęcie? Dostałaś jakieś zalecenia?
Sylwia, rzeczywiście słaba perspektywa. Można jakoś wpłynąć na to zatrzymywanie wody czy metody typu duża ilość płynów, w tym napar z pokrzywy, ruch, ograniczenie soli w takich przypadkach nie dają efektów?Agi83, aganieszkam, Patryśka, BitterSweetSymphony lubią tę wiadomość
-
Mała Matylda, następna wizyta za 3tyg chyba ze cos bedzie siędziac typu bole, skurcze itp to mamy przyjechac na cito. Duzo lezec i odpoczywac, malo chodzic, stać. Od poczatku jestem na podtrzymaniu wiec mam wór leków (mialam ta sama historie w poprzedniej ciazy). Jesli wytrzymam te 3 tyg i nadal sie bedzie skracac to bedzie krążek.W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Od wczoraj czuję mocniej ruchy i rośnie wierciuch nr 2 🙈 czuję go prawie cały czas i cały brzuch skacze 🙈
Elleen, Patryśka, Mała Matylda lubią tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r.