❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi odnośnie pieluszek - napewno muszę jeszcze sporo ich dokupić 😉
Mała Matylda dzięki za listę, bardzo się przyda. U mnie dużo koleżanek używa kropli Sab Simplex na problemy z brzuszkiem, no i bardzo sobie chwaliły. Mieszkam przy granicy więc kupujemy takie rzeczy w niemieckiej aptece. Macie jakieś doświadczenia z tymi kropelkami?Mała Matylda lubi tę wiadomość
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
Tak, tak Matylda! To jest właśnie ta maść.
Bardzo Ci dziękuję. Jesteś nieceniona! 😘
No i dziękuję również za tą listę wyprawkową 🤩
Kika używałam u córki bo miała silne bóle brzuszka i bardzo jej pomogły 👍 Espumisan nie dawał rady.Kika, Mała Matylda lubią tę wiadomość
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
Hej Mamuśki, ostatnio nie mam czasu się udzielać ale czytam na bieżąco 😄
Screeny wyprawek i innych rzeczy z rozmów zrobiłam więc czas zacząć i swoją listę pisać.
Aj.. niby drobne rzeczy a sporo potrzeba..
Gratulacje Dzidziusiów niech rosną ❤️😊
Ja to już boje się wejść na wagę. To co miałam przytyć w miesiąc przybrałam w 3tyg 🤦♀️
Nie wiem jak 🤦♀️
Dziś miałam robioną glukozę.
Jak żesz mogłam się dziś zdenerwować to tylko ja wiem.
Chciałam badania zrobić w szpitalu, bo zawsze to taniej. Jeszcze koleżanka mi mówiła 'idź, kobiety w ciąży przepuszczą'. Ok. Mąż mnie podrzucił i pojechał do pracy. Wchodzę do szpitala a tam ok 30os 🤦♀️ matko. Popatrzyli na mnie i nikt się nie odezwał, że może mnie przepuszczą. Aj.. wyszłam wściekła i szybko poszłam do diagnostyki bo już nie chciałam przekładać tego na poniedziałek.
Moja glukoza:
Nadczczo -79
1h-146
2h-108
A teraz mam pytanie do Was wszystkich.
Czy któraś z Was ma problemy z hemoroidami?
Czy coś używacie?
Czy po porodzie mogliście coś użyć? Jeśli tak to co?Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, teraz jakiś zeszycik i to wszystko ładnie zapisać ☺
Ja dzisiaj przymierzalam do wózka 🙂 jutro mają ściągnąć mi jeszcze jeden model o możliwe że złożę zamówienie bo trafiła się u Nas super promocja w smykolandzie -30℅ na Muuvo 😎 -
Patryśka to samo miałam w medicover jak poszłam po wyniki. Pech, że akurat mieli medycynę pracy i ludzi masa. I to chłopaczek co temperature mierzył decydował kto może akurat wejść do środka, żeby nie było za dużo osób. I wpuszczał np kogoś kto się spóźnił a ja czekałam. W końcu rozpielam kurtkę i powiedziałam że potrzebuję wyniki do lekarza a wizytę mam za 40 min na drugim końcu miasta dopiero łaskawie mnie wpuścił z kolejki przed drzwiami do kolejki do rejestracji🤦♀️ i też nikt nie widzi, że ciężarna. A np w sklepie mnie wczoraj jedna Pani zawołała, że mnie przepuści, miłe to, że są jeszcze ludzie życzliwi.
Patryśka lubi tę wiadomość
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Kupując kolejne opakowanie Espumisanu dla starszej córki zorientowałam się, że poza wariantem 40 mg, który już w nazwie ma dopisek o przeznaczeniu dla dzieci po pierwszym miesiącu życia jest jeszcze wersja 100 mg, która dopiero w części ulotki na temat dawkowania ma wymienione niemowlęta. Tam jest podana jakaś liczba kropel do każdego karmienia i pamiętam że miałam dylemat ile podawać bo wychodziło znacznie więcej niz przy poprzednim. Tym razem jeśli będzie potrzeba od razu kupię ten silniejszy Espumisan.
BitterSweet, ja poprzednio też używałam Maltanu, ale tym razem kupię lanolinę z Ziai - to lanolina wpływa na sutki, dodatkowe substancje są wręcz niepożądane.
Patryśka, gratuluję krzywej, zarówno wyniku jak i tego że po prostu masz już z głowy 🙂Patryśka, BitterSweetSymphony lubią tę wiadomość
-
Elleen, w sklepie nie ma problemu, ekspedientki wołają, że skasują wcześniej, jakieś pojedyncze osoby też chcą przepuścić, ale póki mi się nie śpieszy to odmawiam przepuszczenia bo wiem, że każdy też gdzieś się spieszy. A tym bardziej ekspedientki które miały wychodzić spod kasy a nagle idę ja 🤣 więc mówię, że nie ma problemu, poczekam przy drugiej kasie 😅
Sama pracowałam w sklepie i wiem jak ludzie potrafią być okrutni i bez szacunku do ekspedientek.
I tak, to jest miłe jak chcą przepuścić aż mi się potrafi łezka zakręcić 😁 taka moja natura 😅Elleen lubi tę wiadomość
-
No miłe jak przepuszcza. Ja na poczatku jak mialam zrobic glukoze pojechalam do diagnostyki a tam 15 osob na zewnatrz, na drzwiach kartka ze w ciazy maja poza kolejka, wiec wyciagnelam karte i zapytalam na poczatku czy moge wejsc to jeszcze mnie dziady stare opierdolily ze czekaja od rana juz od godz i nie puszcza. Starsza babka i dziadek i mloda laska co sie spieszy do pracy. Dopiero 4ta pani w kolejce sie zgodzila zebym weszla przed nia. Weszlam zaraz po tym dziadu co jeszcze przetrzymywal kolejke bo musial z pigula popierdolic o dupie marynie jak to cudownie pobiera krew itp. Juz ubrany do wyjscia ale pierdolic musi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2021, 23:10
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
W pierwszej ciąży miałam bardzo mały brzuch i późno było cokolwiek widać. Ja już 8 miesiąc i ludzie nie widzą ciężarnej, standard. Także w tej ciąży nie liczę na przepuszczanie przez ludzi czy ustąpienie miejsca. Prędzej pomogą jak jest się z małym dzieckiem niż w ciąży
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Mi się na razie w diagnostyce sprawdza wchodzenie na "bezczela": nie dyskutuje, wchodzę do środka idę do pierwszej osoby w kolejce i mówię że chce wejść bez kolejki bo jestem w ciąży. Na razie działa..
Ostatnio pan tabletka miał analizę maści na piłkę.
Jesteście nieocenione z tymi listami wyprawkowymi i podpowiedziami! Człowiek zdaje sobie sprawę ile mu jeszcze rzeczy brakuje 😊06.08 Witaj na świecie 🥰 zdrowy chłopiec, CC
Starania od 2017
Hsg ok, Nasienie ok, Mięśniak 50mm
Dostinex 0,25tabl/tydz
Od 11.2018 w klinice
5 cykli z ovitrelle
06.2019 zmiana lekarza i zmiana leczenia
Od 07.2019 letrox50/25, glucophage 1000
Od 08.2019 letrozol - 5 cykli
01.2020 - planowane IVF, krótki protokół, kriotransfer - odsunięte: stan zapalny, potem covid
03.20 - powrót do letrozolu, 2 cykle;
25.05.20 - start ivf
05.06.20 - punkcja, 22 kumulusy, 8 komórek, 8 zapłodnionych, 5 ☃️
26.08.20 Transfer - ☃️ + glue
- 9dpt beta 3,18
-12dpt beta 0,63.
Transfer 26.10 odwołany - podejrzenie covid19
07.12.2 Transfer ☃️ + glue
9dpt beta 272
11 dpt beta 697
20dpt pęcherzyk
Mięśniak blisko
13.02-hospitalizacja: krwawienie
krwiak
18.02 - 13t1d prenatalne - chłopiec
19.02 - wypis,reżim łóżkowy do 30.04
16.04 - połówkowe - wszystko ok
Cukrzyca ciążowa (insulina)
11.06 - USG 3 trymestru - ok -
Mi zdarzyło się, że w sklepie ktoś wpuścił ale w diagnostyce jeszcze nigdy 😉 Pewnie gdybym się źle czuła to bym się sama odezwała ale póki jest ok to grzecznie czekam 😉 Na zakupy najczęściej jeżdżę z partnerem więc on targa siaty 😄 Myślę, że gorzej będzie u nas jakoś od czerwca, gdzie brzuch będzie duży i zrobi się upał...
Ostatnio jak byłam na wizycie to rozmawiałam z lekarzem kiedy zrobi mi cc i wychodzi na to, że pod koniec lipca (oczywiście wszystko zależy od mojego samopoczucia). Jest któraś z Was po cc? Wiem, że zdania na ten temat są podzielone. U mnie cc jest uwarunkowana paroma czynnikami, dlatego wybrałam lekarza który bez problemu zgodził się na jej zrobienie.
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
Matylda super lista
Pieluszki tetrowe te grube mają gramaturę 140, są zdecydowanie lepsze od tych cieńszych... Po praniu identyczne, a te cienkie jak szmatki i finalnie po paru użyciach nadają się jedynie do podłogi 😒
Dziewczyny w kolejkach walczcie o swoje... W przychodni przy pobraniu się nie kłócę, bo mam gdzie usiąść, jakbym nie miała to bym siłą weszła do środka pierwsza 😂 ale ja jestem z tych co chwilę postoją i się słabo robi... Wczoraj byłam z córką u dentysty i musialam wyjść usiąść w poczekalni, bo czułam już odlot 😒Kika, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Kika ja jestem po cc i nie planuje teraz rodzić inaczej. Własnie otrzymalam papier ze wskazaniami lęki i fobie. Wczesniej mialam dlugi okres staran, ivf i polozenie miednicowe oraz lekarza ktory sie podjal ciecia, niestety teraz czasy sa jakie sa z moimi przygodami nie wiem gdzie i kiedy trafie wiec papier juz lezy w gotowosci.
Kika lubi tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Ja również jestem po cc (poród wywoływany, 10 dni po terminie, w trakcie podawania oksytocyny dziecię słabło, więc stąd decyzja o cc). Choć bardzo marzę o porodzie naturalnym boję się powtórki z rozrywki. Córeczka była duża (4250, 59cm), a teraz dziecko również nie będzie należeć do najmniejszych. Z drugiej strony boję się jakiegoś krwotoku albo kolejnych zrostów po cc (mam endometriozę IVst).
Pewnie do końca nie będę widziała co robić. Oczywiście jakbym chciała lekarka wypiszę skierowanie na cc (już ją o to pytałam).
Póki nie było widać brzuszka grzecznie siedziałam w kolejce, a teraz wchodzę do poczekalni (do labu w którym mnie doskonale znają i wiedzą co przeszłam by zajść w tą ciążę), siadam przy drzwiach, a babki z labu jak mnie widzą biorą zawsze bez kolejki 😉
Co do kolejek w sklepie to rzadko chodzę na zakupy bo jestem uziemiona przez córę w domu - nie wypowiem się w tej kwestii.
Dla mnie osobiście nie jest najgorsze stanie w kolejce, ale ta szmata na pyszczku. Ledwo w niej oddycham. Po pół godzinie mam już zawroty głowy 😣
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
Dziewczyny, dawno nie pisałam, ale ten tydzień byl u nas ciężki, bo zmarła ta ciocia, co chorowała na covid, wspominałam o niej jakiś czas temu.
Ale ale, chce wam napisać o czymś dużo weselszym 😁. Widziałam, że w poprzednich postach pisałyście o kupowaniu pieluszek. Nie wiem czy obiło wam się o uszy, ale do jutra trwa "tydzień pieluchy wielorazowej" i z tej okazji jest dużo promocji w sklepach, na facebooku wydarzenia są filmiki dla początkujących. Jeżeli planujecie kupować pieluchy tetrowe to może kupcie takie lepszej jakości i byście mogły przy okazji spróbować wielopielo 🙂. Dla noworodzia najlepiej kupować tetrę 140-160g.lub pieluchy z bawełny birdseye, rozmiar 50x50 dla najmniejszych, potem przeskakuje się w 60x60. Do tego jest potrzebna warstwa nieprzemakalna czyli otulacz i możecie wielopieluchować. Ja stosowałam wielorazowe pieluchy u starszej córki, zaczynałyśmy jak miała kilka miesięcy. To jest zupełnie inna era pieluchowania niż wspominają nasze mamy, teraz nie trzeba pieluch gotować, prasować i są one przede wszystkim piękne 😉. No i dla mnie to był i jest najważniejszy argument jest to zdrowsze dla dziecka niż pampersy pełne chemii. Jak byście chciały się coś więcej dowiedzieć, jakieś adresy sklepów z pieluszkami to dawajcie znać 😄 -
Nie wiem czy wiecie, że w rossmann dają paczkę pampersów.
W pierwszej ciąży skorzystałam i teraz też skorzystam. Trzeba założyć konto, zarejestrować się w klubie rossne, wprowadzić na koncie, że jest się w ciąży i są rabaty na różne produkty. Pod koniec ciąży dostaje się maila, że można odebrać darmowa paczkę pampersów 1. Tylko nie bierze spe ich z półki ale pani daje "spod lady"
Kolejne gratisy można dostać za rejestrację w Bebi Klubie (miałam karty kontrastowe i szmatke, nie wiem co jest teraz, kiedyś były termoforki).
A z darmowych kursów są warsztaty Bezpieczny Maluch, również polecam. Przez pandemie chyba są tylko online i trzeba się zapisać wcześniej.
Jak macie jeszcze info o jakiś gratisach to dajcie znaćWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2021, 11:32
Elleen, Agi83, Patryśka, Kika, bezsilna lubią tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Mi tam też nie przeszkadza stanie w kolejce, ale wiem że jak w ciąży nie byłam to dla mnie osobiście nie wyobrażalne było żeby kobiety z brzuszkiem nie przepuścić w kolejce, czy w autobusie miejsca nie ustąpić. Ale niestety pęd za wszystkim i pośpiech i ludzie nie widzą bo tak naprawdę nie chcą. Jeszcze ten medicover- placówka medyczna gdzie kartka jak byk na drzwiach, że to jest miejsce, gdzie kobiety w ciąży mają pierwszeństwo, a tak na prawdę mają to gdzieś. No trudno, trzeba żyć😉
Ja we wtorek pytałam o mój poród. Mam prowadzącą, która pracuje na Kopernika i jakież było moje zdziwienie, jak powiedziałam, że myślałam o tym by tam rodzić a ona się skrzywiła. Byłam przekonana, że wręcz będzie mnie namawiać. Ale u mnie na chwilę obecną sytuacja wygląda tak, że Chłopczyk miał ułożenie główkowe, a Córka miednicowe i jeśli tak zostanie to ok. zrobią cesarkę. Ale jeśli dziewczynka się obróci to na Kopernika będą chcieli, żebym rodziła SN🤦♀️ Tak, że chyba jednak wchodzi w grę również Ujastek.
A kupiłam w zeszłym tygodniu poduszkę do karmienia i właśnie sprzedającą mi powiedziała, że rodziła na Ujastku bo na Kopernika nie chcieli jej cesarki zrobić, a to też pierworódka była.
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Agnieszkam, tak samo od Dady po zarejestrowaniu dostaje się paczkę, ale dopiero po urodzeniu, bo trzeba podać numer aktu urodzenia.
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Glenka wrote:Dziewczyny, dawno nie pisałam, ale ten tydzień byl u nas ciężki, bo zmarła ta ciocia, co chorowała na covid, wspominałam o niej jakiś czas temu.
Ale ale, chce wam napisać o czymś dużo weselszym 😁. Widziałam, że w poprzednich postach pisałyście o kupowaniu pieluszek. Nie wiem czy obiło wam się o uszy, ale do jutra trwa "tydzień pieluchy wielorazowej" i z tej okazji jest dużo promocji w sklepach, na facebooku wydarzenia są filmiki dla początkujących. Jeżeli planujecie kupować pieluchy tetrowe to może kupcie takie lepszej jakości i byście mogły przy okazji spróbować wielopielo 🙂. Dla noworodzia najlepiej kupować tetrę 140-160g.lub pieluchy z bawełny birdseye, rozmiar 50x50 dla najmniejszych, potem przeskakuje się w 60x60. Do tego jest potrzebna warstwa nieprzemakalna czyli otulacz i możecie wielopieluchować. Ja stosowałam wielorazowe pieluchy u starszej córki, zaczynałyśmy jak miała kilka miesięcy. To jest zupełnie inna era pieluchowania niż wspominają nasze mamy, teraz nie trzeba pieluch gotować, prasować i są one przede wszystkim piękne 😉. No i dla mnie to był i jest najważniejszy argument jest to zdrowsze dla dziecka niż pampersy pełne chemii. Jak byście chciały się coś więcej dowiedzieć, jakieś adresy sklepów z pieluszkami to dawajcie znać 😄
Dziękuję za info o wielorazowych! Poczytałam jeszcze tu https://mamaginekolog.pl/pieluchy-wielorazowe-hit-czy-kit/
i zużycie wody do produkcji i odcisk ekologiczny mega takich jednorazowych 🙄
Na pewno awaryjnie kupię jednorazowe, ale bardzo mnie to przekonuje do wielorazowych 👍🙂Glenka lubi tę wiadomość
2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0