❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Też miałam dziś krzywą robioną. Najciężej było mi się obudzić 😂
Jeden lekarz tłukł mi do głowy, że tylko na lewym boku powinno się spać. Ale to niewykonalne, przynajmniej dla mnie 🤷🏻♀️ rwa mi się odzywa, więc prawy boczek to miód na moje bóle 😁 oczywiście są też badania naukowców ( jak zawsze 😁) i mówią one o tym, że nie jest dobrze leżeć tylko na jednym boku. Chyba nawet mamaginekolog o tym pisała 😉
https://allegro.pl/oferta/biustonosz-ciazowy-stanik-bezszwowy-do-karmienia-7904866589
Ostatnio taki typ stanika sobie kupiłam. Choć nie kusi wyglądem to nadrabia w wygodzie. Przynajmniej w domu i na zakupach. 👍 -
Patryśka ja odczuwam takie ciągnięcie, palenie skóry pod biustem. Z tym, że ja to czułam też dużo wcześniej i mi lekarz powiedział, że może to zgaga, uciskanie żołądka itp. Jednakże wtedy zmieniłam staniki na większe - elastyczne, sportowe i pomogło. A zauważyłam, że zrobiły mi się rozstępy pod biustem. Tzn. na biuście ale jakby od spodu... Smarowałam tylko brzuch i biust od góry, a do głowy mi nie przyszło, żeby od spodu je smarować.
No i teraz znowu miewam takie momenty, że mnie znów piecze więc już zamówiłam sobie większy rozmiar pod biustem. Mam nadzieje, że pomoże. Plus z tego co czytam powinno pomóc rozciąganie. -
Jak coś to mi nie o rozstępy chodziło, a o rozciagnie mięśnia wewnątrz (kresa biała), co jest fizjologią, żeby maluch się zmieścił 😀
Żonkil lubi tę wiadomość
2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0 -
Ja czuje takie rozciąganie pod biustem jak się zapomnę i próbuje wstać z pleców zamiast boczkiem z pozycji leżącej.
Co do oddechu i zadyszek to tak od tygodnia mnie to męczy. Oddech płytki, odkurzanie na 2 razy i doszła senność w ciągu dnia także 3 trymestr wita 😜 -
Ja narwana jestem i zawsze się zrywam... i ostatnio mnie to wiele kosztowało bólu 😬 dopiero się uczę pamiętać o wstawaniu przez bok 😜
Jej, jeszcze za Wami kilka tygodni, a też drzemka w ciągu dnia przyciąga 😀2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
Wyniki dobre 😊
Ja się smaruje/nawilżam cała. Nawet nie zapominam o udach, żeby nie zrobił się na nich jeszcze większy celulit bo trzeba zacząć wystawiać nogi na słońce chociaż żeby trochę promieni złapały a nie białas chodzę od zimy.. a piersi to od początku samruje całe żeby były nawilżone a nie obrzmiałe i sztywne od rośnięcia.
Stanik już na wieczór po kąpieli zrzucam żeby odpocząć od ucisku mimo, że nie jest za ciasny. -
Zamówiłam dziś białe łóżeczko z materacem i szufladą 😄
Więc się cieszę, 2 'większa' rzecz za mną. 😅
https://allegro.pl/oferta/11cz-kpl-poscieli-do-lozeczka-90x120cm-minky-9597394336?fromVariant=9598163987
Co myślicie o takim zestawie? Ogólnie warto? Opinie są ogólnie dobre.
Miałam jeszcze ten zestaw zamówić.
I wkład do gondoli dziś chcę zamówić. Mam ogólnie utrudniony wybór we wkładach bo są same wywijane na zewnątrz a ja wózek mam taki, że od główki jest budka na suwak i nie wywine wkładu nowego.
A stary wkład na suwak. Więc dziś pobiegłam na miasto szukać suwaka który będzie pasował do starego wkładu. I znalazłam 😄
Więc kupiłam suwak, zamówię wkład do gondoli nowy i sama sobie przyszyje suwak do nowego wkładu i przypnę do gondoli 😁
Ha 🤣❤️ Heart ❤️ lubi tę wiadomość
-
Patryska bardzo ładny komplet za przyzwoita cenę ☺ ciekawe tylko czy dziecko będzie chciało spać w łóżeczku 😜 z tym to różnie.
Ej wiecie gdzie mogę kupić prześcieradło do do stawki kinderkraft next 2. Bo rozmiarowka mo na necie coś nie pasuje. Musiałabym mieć tak 53*90 cmPatryśka lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za info odnośnie badań, w internecie niby są normy, ale lepiej usłyszeć to od kogoś kto ma to za sobą 😁
Patryśka komplet jest piękny i każdy robi po swojemu ale ja tylko napisze, że maluszki w łóżeczku powinny spać bez żadnych ozdobników, kołderek oraz poduszek najlepiej w samym śpiworku, takie są zalecenia. Aczkolwiek każdy decyduje samPatryśka lubi tę wiadomość
-
No właśnie dlatego pytam jak Wy to widzicie 😄
Ja jako nowa, świeża mama chce żeby wszystko było też i ładne 😅
Nawet jeśli Młody nie będzie spał w nocy w łóżeczku to chociaż w dzień będzie musiał się przyzwyczajać. Miałam nie kupować łóżeczka ale stwierdziłam, że lepiej próbować uczyć spania oddzielnie niż żałować, że nie mam gdzie młodego ułożyć żeby uczyć😅
I się właśnie zastanawiam czy te wszystkie 'ozdobniki' są tak naprawdę potrzebne.. -
Ja wózka kupić nie mogę 😥 co wyhaczę jakąś fajną ofertę to ogłoszenie nieaktualne 🙄 może zdążę kupić coś do sierpnia...
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Cześć Dziewczyny 😀
Ja już też mam za sobą krzywa cukrowa, wyszło 86, 127, 108. W czwartek mam wyzyte u lekarza, zobaczymy jak on to widzi. Oczywiście nie obyło się bez przebojów, zakrzepła krew w probówce i nie dostałam wyników morfologii, musiałam jechać grugi raz,co z moim pobieraniem krwi że stopy (!) nle należy do najłatwiejszych zadań. Dobrze że krzywej nie trzeba powtarzać.
Jeśli chodzi o pozostałe rzeczy to w końcu idę na l4 😂 bo ciągle jeszcze pracuje, a to zaraz 7 miesiąc, aplikacja mi pokazuje 25 tydzień. Wlasnie piekę pożegnalne marchewkowe ciasto i babeczki 😀
Zarzucam też spóźnione zdjęcie swojego brzucha https://zapodaj.net/1b0609e3480e4.jpg.html
Gratuluję wszystkich ładnych krzywych i udanych wizyt 🥰Patryśka, Sylwia_i_Niki, bezsilna, aganieszkam, Mała Matylda, ❤️ Heart ❤️ lubią tę wiadomość
-
Ja wam powiem, że z mojej perspektywy to całe smarowanie itp.ma niestety mały wpływ na powstawanie rozstępów 🙄. W 1.ciąży smarowałam brzuch 2x dziennie najbardziej polecanymi specyfikami, a i tak mi się porobiły mega rozstępy. Natomiast na biuście, biodrach, gdzie nie smarowałam, miałam po 1 rozstępie 🤷♀️. Poszłam po ciąży 2x na laser na te rozstępy i zmniejszyło to ich widoczność, pewnie przydałyby mi się jeszcze ze 2 zabiegi, ale to droga impreza 😔. Ta lekarka co mi robiła zabiegi mówiła, że jak komuś mają się zrobic rozstępy to choćby łzami jednorozca się smarował to mu się zrobią 🤪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2021, 19:36
-
Glenka wrote:Ja wam powiem, że z mojej perspektywy to całe smarowanie itp.ma niestety mały wpływ na powstawanie rozstępów 🙄. W 1.ciąży smarowałam brzuch 2x dziennie najbardziej polecanymi specyfikami, a i tak mi się porobiły mega rozstępy. Natomiast na biuście, biodrach, gdzie nie smarowałam, miałam po 1 rozstępie 🤷♀️. Poszłam po ciąży 2x na laser na te rozstępy i zmniejszyło to ich widoczność, pewnie przydałyby mi się jeszcze ze 2 zabiegi, ale to droga impreza 😔. Ta lekarka co mi robiła zabiegi mówiła, że jak komuś mają się zrobic rozstępy to choćby łzami jednorozca się smarował to mu się zrobią 🤪2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
Gratuluję Wam pięknych wyników krzywych 😀👍👍👍
Mi ostatnio smaki na słodkie wróciły i niestety coś tam pogrzeszę, także obawiam się o swoje wyniki 🙈2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
Sto_krotka wrote:Też tak słyszałam i niestety czytałam, że niewielki ma to wpływ. A ja rozstępy mam od nastolatki jak zaczęłam szybko rosnąć 🤷♀️ A nie mogę za bardzo dotykać brzucha, więc teraz nie smaruje, no chyba, ze bardzo wyschnie to coś tam machnę, ale oliwka do mycia daje radę. Jedynie piersi, bo dość, że przed ciążą miałam mega słuszny rozmiar to jeszcze rosną i swędzą... 🤯 zazdroszczę posiadaczkom małych biustów 😀
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"