❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Elleen wrote:Łączę się w bólu. Smaruje się cała ciążę a rozstępy coraz większe na biodrach, brzuchu i biuście. Trudno. Coś za coś.2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0 -
Aaasti wrote:Dziewczyny,
💗 Będzie Dziewczynka!!! 💗
Ps. Jestem przerażona 😶😂Aaasti lubi tę wiadomość
2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0 -
Aaasti wrote:Dziewczyny,
💗 Będzie Dziewczynka!!! 💗
Ps. Jestem przerażona 😶😂Aaasti lubi tę wiadomość
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Dziewczynki są fajne ♥️ mi by nie przeszkadzały same córeczki, mężowi też. No ale będzie parka i wszyscy mowia:ale wam dobrze. Dla mnie to bez znaczenia, grunt żeby dziecko bylo zdrowe 🍀 chociaż nie ukrywam, że przeraża mnie "higiena" chłopca 😆 dzisiaj miałam nawet koszmar z tym związany 🙈
A i dzisiaj byłam na badaniach krwi i zgubiłam skierowanie, więc zrobiłam badania na czuja, oby okazały się dobre 🙈Elleen, Aaasti, Patryśka, Mała Matylda lubią tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
aganieszkam obsługa chłopca łatwiejsza niż dziewczynki 😉 dla mnie też kiedyś wydawało się, że na odwrót, ale po córce i synu mogę stwierdzić jednoznacznie, że chłopca łatwiej ogarnąć 😁 jedynie co, to trzeba nauczyć się wyczuwać moment sikania, żeby nie zasikał wszystkiego w czasie przewijania 😂
Aaasti to gratuluję wygranej w totka 😁😉aganieszkam, Aaasti lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny
Oczywiście też najważniejsze jest dla mnie to, aby dziecko było zdrowe i oby udało się donosić. Po prostu czuję, że to będzie całkiem nowe wyzwanie.
Też mi się wydaje, że chłopcy są łatwiejsi w obsłudze. Przynajmniej na początku. Bardzo ciężko o infekcję układu moczowego w pielęgnacji chłopca No i to taki kochany synuś mamusi zawsze, haha
Jest tylko jedna rzecz związana z chłopcami, która mnie denerwuje - mało ładnych, niemowlęcych ubranek. Wchodzisz do sklepów i wieszaki dla dziewczynek wszędzie wokół, koronki, tiule i różne inne piękne rzeczy. Dla chłopców jest zazwyczaj mniej ubranek, a żeby znaleźć coś ciekawego to się czasami trzeba naszukać
Sto_krotka lubi tę wiadomość
-
kluskaaa wrote:Ja jestem troszkę przerażona chłopcem w ogóle wydaje mi sie, że jestem taka niegotowa na to wszystko, mimo że przecież to nasz wielki cud ten instynkt to przychodzi sam z siebie ?
Aaasti, aganieszkam lubią tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Agi83 doskonale to ujęłaś 😂
Po prostu nikt poza nami o te maluszki nie zadba 😁 z dnia na dzień robi się to coraz sprawniej i tyle 🤷♀️
kluskaaa to nasze 3 dziecko, a ja też czuje się niegotowa i przerażona 😂Aaasti, Agi83 lubią tę wiadomość
-
Aaasti - gratuluję córeczki! U nas tez miała być, a tu na połówkowych siusiak!
Zgadzam się, że najgorsze, że dla chłopców nie ma zbyt ładnych ciuszków niestety. trzeba się naszukać. Ja już miałam tak dużo dla dziewczynki ładnych...
Ja mam dziś USG genetyczne. Normalnie chodziłam prywatnie i byłam zadowolona, ale przez to auto trzeba było wprowadzić oszczędności i próbuję to dziś na medicover ogarnąć. Trochę się boję, bo wybrali mi randomowego lekarza i opinie ma raczej OK, ale podobno specyficzny ... mam w razie w zaplanowaną prywatną, ale chcialabym, żeby na tej było ok i już było z głowy
Co do bólu pod biustem - nie wiem, czy to o to chodzi, ale mi pomogło bardzo pójście do fizjoterapeuty, okazało się, że mi się za bardzo te mięśnie brzucha rozeszły. Ogólnie, nie wiedziałam, że trzeba wstawać z boku i zawsze wstawałam z brzucha plus zła postawa siedząca itd. teraz mam ćwiczenia na to plus ładnie wstaję z boku i też tejpy mi bardzo pomagają. Na YT jest jeden odcinek o tym u Joanny Mróz, polecam, bo w sumie lekarz czasem nie powie, a jednak odpowiednia profilaktyka może dać ulgę i pozowli uniknąć jakiś rozejść niepotrzebnych.Aaasti lubi tę wiadomość
08.2021 - synek 💙
06.2024 - synek 💙 -
Ja w porę obejrzałam filmiki fizjoterapeutki uroginekologicznej Joanny Mróz, wszystkie odcinki szkoły rodzenia, super opowiada o ważnych sprawach, jest masaż, który powinien nam wykonywać partner. Dzięki niej jestem codziennie masowana przez męża, tak się przejął
Myślę, że bardzo ważny jest też dobry biustonosz. Ja zawsze miałam duże piersi, a teraz kupiłam już stanik do karmienia, bo moje stare trochę się wpijały w skórę. I była to ogromna ulga dla mojego ciała, kręgosłupa. -
KarolinaK wrote:Aaasti - gratuluję córeczki! U nas tez miała być, a tu na połówkowych siusiak!
Zgadzam się, że najgorsze, że dla chłopców nie ma zbyt ładnych ciuszków niestety. trzeba się naszukać. Ja już miałam tak dużo dla dziewczynki ładnych...
Ja mam dziś USG genetyczne. Normalnie chodziłam prywatnie i byłam zadowolona, ale przez to auto trzeba było wprowadzić oszczędności i próbuję to dziś na medicover ogarnąć. Trochę się boję, bo wybrali mi randomowego lekarza i opinie ma raczej OK, ale podobno specyficzny ... mam w razie w zaplanowaną prywatną, ale chcialabym, żeby na tej było ok i już było z głowy
Co do bólu pod biustem - nie wiem, czy to o to chodzi, ale mi pomogło bardzo pójście do fizjoterapeuty, okazało się, że mi się za bardzo te mięśnie brzucha rozeszły. Ogólnie, nie wiedziałam, że trzeba wstawać z boku i zawsze wstawałam z brzucha plus zła postawa siedząca itd. teraz mam ćwiczenia na to plus ładnie wstaję z boku i też tejpy mi bardzo pomagają. Na YT jest jeden odcinek o tym u Joanny Mróz, polecam, bo w sumie lekarz czasem nie powie, a jednak odpowiednia profilaktyka może dać ulgę i pozowli uniknąć jakiś rozejść niepotrzebnych.
O, widze, że napisałaś o Joannie Mróz chwilę przede mną
-
KarolinaK tak, ja też to mam. U mnie się zrobiło prawdopodobnie ze względu na to, że bardzo szybko pojawił się brzuszek i szybko rósł. Teraz on owszem jest duży, ale chyba tempo zmniejszył. Dostałam ćwiczenia, plus rozciągania i to pomaga. Powodzenia na wizycie!
Ja jestem w ogóle pod wielkim wrażeniem, że wy fizycznie byłyście/jesteście w stanie wstawać nie przez bok tylko z brzucha. Ja nie jestem w stanie nawet inaczej. Tak na wprost raz się podniosłam i to był taki ból palący że nie ma szans tak wstać. -
Aaasti gratuluję Dziewczynki ❤️😄
Ja się nastawiałam na dziewczynkę od kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Miałam takie przeczucia (a moje przeczucia bardzo rzadko są mylne) i wszystko w około mówiło mi, że to będzie dziewczynka a okazało się, że Chłopczyk będzie 😄
Ładne ubranka dla chłopca to za myliony tylko. Też mam z tym problem 🤦♀️
Dla dziewczynki pół sklepu ubranek a dla chłopca kilka wieszaków 😔
Też muszę ogarnąć szkołę rodzenia, nawet online. Cokolwiek bo zielona jestem w tym. Ale tak mi się nie chce, że to masakra.
Ja też wstaje z boku, z brzucha po prostu mi źle..
Aaasti lubi tę wiadomość
-
Cześć, ostatnio nie zaglądałam. W ubiegłym tygodniu miałam kumulację rodzinnych uroczystości, a teraz źle się czuję.
Od trzech tygodni biorę, a właściwie brałam, Euthyrox który dzisiaj samowolnie odstawiłam. Czułam się coraz gorzej, w nocy spałam po 4h, w ciągu dnia byłam zmęczona, śpiąca i bolała mnie głowa, zaczęły mi wypadać włosy.
Samo włączenie leku było kontrowersyjne dla dwóch ginekologów z którymi rozmawiałam na ten temat. Wszystkie hormony tarczycy miałam na dolnej granicy normy, co w przypadku TSH sugerowało nadczynność, a przy FT3 i FT4 niedoczynność. Endokrynolog postanowiła leczyć mnie z niedoczynności. FT3 i FT4 wzrosły, ale TSH spadło poniżej normy, a ja czuję się okropnie. W czwartek mam konsultację endokrynologiczną.
Wspomniałyście o rozstępach. Bardzo się ich boję. W pierwszej ciąży udało mi się uniknąć rozstępów, chociaż mam kilka na pośladkach z okresu dojrzewania. Teraz przybieram na wadze szybciej niż za pierwszym razem, a na brzuchu mam blizny po laparoskopii więc elastyczność skóry jest mniejsza. Jeśli macie rozstępy po poprzednich ciążach to na jakim etapie się pojawiły?
Aaasti, gratuluję córeczki! Dziewczynki są cudowne🥰. Rozumiem, że potrzebujesz chwili by się oswoić z wizją małej kobietki w domu. Miałabym podobnie, gdyby się okazało że czekam na chłopca. Ja z kolei zawsze wyobrażałam sobie dwie dziewczynki i marzenie się spełniło, na przekór statystykom bo w rodzinie męża od jego pokolenia rodzili się wyłącznie chłopcy😋. Higiena chłopca też mnie przeraża 🙈, szczególnie to siusianie w przestrzeń po zdjęciu pieluszki oraz dylemat: odciągać czy nie odciągać - odnośnie napletka 😉.
Sylwia, Agnes, gratuluję krzywych!
Odnośnie ozdób w łóżeczku każda z nas zdecyduje za siebie, ale myślę że warto przeczytać ten artykuł:
https://mamaginekolog.pl/zmniejszyc-ryzyko-smierci-lozeczkowej/Aaasti, Sylwia_i_Niki lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, uff, lekarz bardzo ok 😃 z synkiem wszystko ok, ale uwaga waży 1422 i lekarz się śmiał, że tłuściutkie 😊 ja się tego raczej spodziewałam, ale chyba nie aż tyle 😏 także dołączamy do klubu kluseczek 😍
Elleen, Mała Matylda, Kika, Aaasti, Żonkil, Agi83, aganieszkam, bezsilna, Patryśka, Glenka, BitterSweetSymphony, Sylwia_i_Niki, ❤️ Heart ❤️, Kleng lubią tę wiadomość
08.2021 - synek 💙
06.2024 - synek 💙 -
Mała Matylda wrote:Wspomniałyście o rozstępach. Bardzo się ich boję. W pierwszej ciąży udało mi się uniknąć rozstępów, chociaż mam kilka na pośladkach z okresu dojrzewania. Teraz przybieram na wadze szybciej niż za pierwszym razem, a na brzuchu mam blizny po laparoskopii więc elastyczność skóry jest mniejsza. Jeśli macie rozstępy po poprzednich ciążach to na jakim etapie się pojawiły?
Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Mała Matylda dzięki za ten artykuł.
I moje pytanie stąd: dziewczyny skąd czerpiecie wiedzę odnośnie opieki nad niemowlęciem? Lub czerpałyście w 1 ciąży?
Pomijam już szkołę rodzenia, chodzi mi o książki, blogi, kanały na yt.
Karmienie to np. blog https://www.hafija.pl/,
inne tematy to wspomniana wyżej np. mamaginekolog.
Co jeszcze polecacie?Mała Matylda lubi tę wiadomość