X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️Sierpień 21❤️
Odpowiedz

❤️Sierpień 21❤️

Oceń ten wątek:
  • Aaasti Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika, ono chyba ma dość sztywne plecki. Chyba dobrze by było, żeby miało dość mięciutki i nieusztywniany materiał :)

• Kika Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaasti wrote:
    Kika, ono chyba ma dość sztywne plecki. Chyba dobrze by było, żeby miało dość mięciutki i nieusztywniany materiał :)
    No właśnie wszędzie jest napisane, że jest z miękkiego materiału, który powoduje naturalne ułożenie kręgosłupa w literę C... Zdaje sobie sprawę że wszyscy polecają chusty ale u mnie to odpada, dlatego szukam najlepszego zastępstwa 😉

Aaasti lubi tę wiadomość

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • Aaasti Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, też polecano mi chusty, długo próbowałam ale ostatecznie przesiedliśmy się w nosidło ;) Także też się zastanawiam nad alternatywą :) Może jeszcze ktoś inny się wypowie.
    U mnie w mieście jest coś w stylu chustoteki. Można wypożyczyć/obejrzeć nosidełka i chusty przed zakupem i skonsultować się z doradcami :) Może i u Ciebie coś takiego jest?

Kika lubi tę wiadomość

• Elleen Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak w ogóle to się pochwalę bo jestem po wizycie i prenatalnych.
    Dzieciaczki ważą: 1251g dziewczynka i 1337g chłopiec. Chociaż na prenatalnych wyszło więcej. Młoda też już leży główkowo i dość nisko. Szyjka już niestety nie ma 4cm tylko niecałe 3,ale według mojej Pani Doktor w dalszym ciągu idealnie jak na ciążę bliźniaczą. Przepływy w porządku. No i niestety muszę włączyć żelazo bo mi wyniki poleciały😔

Mała Matylda, Aaasti, Kika, Agi83, Sylwia_i_Niki, Sto_krotka, agulineczka, bezsilna, ❤️ Heart ❤️, aganieszkam, Patryśka lubią tę wiadomość

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi ja też dziękuję za cynk z apteką. Zamówiłam dziś już resztę rzeczy z listy wyprawkowej.

Elleen pięknie rosną Twoje szkraby! A wynikami się nie przejmuj. Prawda jest taka, że większość z nas już jedzie na wspomagaczach 🤭
    Mi tardyferon wcale nie podniósł poziomu żelaza, ale hemoglobina, hematokryt i erytrocyty wzrosły. Jednak myślę, że zawdzięczam to głównie piciu soku i herbaty z pokrzywy. Jeśli któraś z Was jest ze wsi albo ma dostęp do miejsc, w których można znaleźć pokrzywę to zachęcam zrobić soku - młoda majowa ma najwięcej wartości. Można też ususzyć i dodawać do sałatek 😉

Mi od tygodnia doskwiera cieśn nadgarstków 😣 Noce są straszne. Budzę się ciągle ze zdrętwiałymi i bolącymi dłońmi. W poniedziałek wizyta u osteopaty i mam wielką nadzieję, że mi pomoże. Do porodu nie wytrzymam z tymi dłońmi...

Elleen, Agi83, bezsilna lubią tę wiadomość

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika, wcześniej nie słyszałam o tym nosidełku, ale obejrzałam zdjęcia, przeczytałam opis i uważam że to nie jest dobre nosidło. Reklamują się, że można w nim nosić dziecko od urodzenia i zapewnia podparcie dla główki u dzieci, które nie potrafi jeszcze jej trzymać. Prawda jest taka, że żadne nosidełko nie nadaje się dla dziecka które jeszcze samo nie siada, a tym bardziej dla takiego które nie trzyma główki. W pełni bezpiecznym sposobem noszenia dla maluszków, poza rękami rodziców, jest wyłącznie chusta, ponieważ umożliwia odpowiednią stabilizację kręgosłupa i właściwe ustawienie miednicy. Żadne nosidełko tego nie zapewni. Możliwość noszenia przodem do świata również jest wadą, a nie zaletą. Jeśli pozycja brzuszek do brzucha przestaje być komfortowa można nosić dziecko na plecach, brzuszkiem do pleców rodzica.
    Niestety wielu producentów nosidełek (po zmianie właściciela marki także Tula) oferuje takie cuda aby trafić do większego grona odbiorców. Z kolei rodzice wpadają w pułapkę zakładając, że jeśli coś jest powszechne to musi być dobre i bezpieczne. Babybjorn robi fantastyczne bujaczki, ale z nosidłami coś poszło nie tak.

Ellen, gratuluję dobrych wieści, duże już te Twoje dzieci, tym bardziej jak na bliźniaki. Dobrze im u mamusi😊

Kika, Elleen, Glenka, ❤️ Heart ❤️ lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was używała lub słyszała opinie o nosidelku Babybjorn baby mini? Zastanawiam się nad kupnem, a opinie ma ok.
    Kika ja kupiłam na vinted tula free to grow. Nie znam sie na nosidlach ale to ma dobre opinie i wlasnie nie ma mozliwosci noszenia przodem. Rowniez od urodzenia. Licze ze bedzie pomocne przy odbieraniu corki z przedszkola i w pozniejszym czasie na wycieczkach/wakacjach. Poprzednio dostalam babybjorn jakis stary typ i bylo strasznie waskie w kroku a nasza mala urodzila sie z dysplazja stawu biodrowego. Nie odwazylam sie jej nigdy w nie wsadzic jednak musi byc odpowiednia szerokosc miedzy nozkami.

Kika lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Kika Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za podpowiedzi, tak czy siak z tym zakupem miałam się wstrzymać do porodu żeby wiedzieć czy mała w ogóle będzie chciała w czymś takim być. Aaasti ja mieszkam na tzw zadupiu 😉 i niestety nie ma chustoteki. Ale dzięki za tą podpowiedz, sprawdzę czy są we Wrocławiu bo i tak szykuje się do Ikea 😉
    Elleen super wieści 🤩 naprawdę spore te Twoje dzieciaczki 🥰
    Mała Matylda może niepotrzebnie zasugerowałam się firmą właśnie ze względu na te bujaczki 😃
    U mnie od trzech dni taka "gastrofaza", że aż w szoku jestem. Do tej pory naprawdę nie jadłam o wiele więcej niż przed ciążą, a teraz jestem wiecznie głodna 😃🤪 Też tak macie??

Aaasti, Elleen, Mała Matylda lubią tę wiadomość

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BitterSweet właśnie hemoglobinę i hematokryt muszę podnieść. Do tej pory się ratowałam zakwasem z buraków, ale zapas się skończył. Herbatę z pokrzywy lubię, a ten sok to mi w gardle staje🤢 wchodzi jedynie rozrobiony z sokiem pomarańczowym😂

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elleen gratulacje zdrowych maluszków :)

Kika co do jedzenia ja też zaczynam się ciągle głodna robić. Najgorzej jak rano o 6.00 mnie obudzi głód i wtedy jest trudny wybór - łóżeczko czy wycieczka do lodówki :)

Miałam dziś echo serca Paulinki. Wszystko super, waży 1,1 kg i ułożona główką w dół.

Sylwia_i_Niki, Elleen, Agi83, bezsilna, Kika, Patryśka, Mała Matylda, BitterSweetSymphony lubią tę wiadomość

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elleen gratuluje pięknej wagi dzieciaczków, jak na bliźniaki to super 😊

Kika jeśli chodzi o nosidła, to ja jestem takiego samego zdania jak Mała Matylda, czyli nosidło jak dziecko dopiero usiądzie, aczkolwiek każdy decyduje sam o własnym dziecku :) babybjorn jeśli chodzi o nosidła, to jak dla mnie klapa... Mają wąskie panele i dzieci wiszą w nich :( (nie wiem jak nowsze modele, bo wypowiadam się na podstawie wcześniejszych obserwacji :))
    Chusta odpada ze względu na to, że trzeba wiązać?? Jeśli tak to nie zniechęcaj się. Z doradcą można się umówić nawet w ciąży i pokaże co i jak :) są też hybrydy (nie wiem jak się to to nazywa profesjonalnie 😂) - nosidła uszyte z chust :)

Glenka, Elleen, Kika, Mała Matylda lubią tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po córce nosidło TULA i zgadzam się w 100% - nie nadaje się dla takich maluszków mimo zapewnień producenta. Jak juz dziecka usiądzie - super, polecam bardzo! Zwłaszcza na wyjazdy i długie spacery. Dziecko potrafiło w nim spokojnie zasnać podczas wycieczki w góry :)

Dziewczyny gratuluję dzisiejszych udanych wizyt! Ellen pięknie Twoje bliźniaki rosną :)

Elleen, Agi83, Kika, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Glenka Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda bardzo dobrze pisze odnośnie nosideł 👌 dla malucha tylko chusta, a jak dziewczyny nie chcecie motać to opcja jest chusta kółkowa. Ja przy pierwszej córce używałam chust a pozniej nosidła Kavka i bardzo wam polecam tę firmę. Na pierwszym wyjeździe z Kavką córka jeszcze sama nie siadała, ale z racji na asymetrię i tak byliśmy pod opieką fizjoterapeutki i ona wyraziła zgodę na noszenie w miękkim nosidle chyba do godziny dziennie. Wcześniej sprawdzała na ile stabilnie siedzi z podparciem itp. Córa wtedy miała chyba z 7-8m-cy.

Kika, Mała Matylda lubią tę wiadomość

p19urjjgspdsidmj.png
  • Aaasti Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam nad chustą kółkową. Do tej pory miałam kilka chust zwykłych, ale te sprzedałam. Nosidła używałam hybrydowego, mei-tai, ale nie pamiętam z jakiej firmy. Baaardzo je lubiliśmy :)
    A co do głodu to tak, ostra gastrofaza od tygodnia, haha :D

• Martyna_Dietetyk Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki!
    Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas :)
    Niestety nie da się kliknąć tutaj w link, istnieje opcja jedynie kopiowania i wklejenia:)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdb1P-yoAMo-BWNFHIkZTgqAdC1Ih4wbEHIKnnoTQvfg7S3yA/viewform

• bezsilna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym jedzeniem mam tak, że ostatnio budzę się w nocy ok 4 i jestem głodna ale przetrzymuje tak do 7 rano no bo bez przesady. 🤣 za to w ciągu dnia jakoś nie chce mi się jeść i w sumie się bardziej zmuszam. Aczkolwiek zaczyna być widać brzuch 🤣

Ej a od kiedy planujecie używać bujaczkow? Bo ja się dzisiaj naczytalam, że też najlepiej jak dziecko stabilniejsze tak od ok 4 miesiąca? 🧐

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezsilna my lezaczek bujaczek fisher price zaczelismy uzywac ok 4msc podczas rozszerzania diety.

bezsilna lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Aaasti Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bujaczek wjechał po trzech tygodniach od narodzin syna... Wiem, mało to zdrowe i dobre, ale syn miał takie kołki przez ponad dwa miesiące, że myślałam, czy nie skoczyć przez okno 😶 oczywiście i tak płakał będąc w bujaczku, ale mniej niż na łóżku. A czasem matka potrzebuje wyjść do toalety 🙈

bezsilna lubi tę wiadomość

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil, gratuluję dobrych wieści!

Ja też od kilku dni myślę głównie o jedzeniu, a tu we wtorek wizyta i ważenie 🙈. W ubiegłym tygodniu mój mąż miał urodziny, a teść i babcia imieniny, piekłam tort i ciasta, były rodzinne spotkania i grill, to nie mogło skończyć się dobrze.
    Mam dwa uzależnienia, lody oraz nowe odkrycie - jogurtowe smoothie z Lidla. Świetny skład bo tylko owoce i jogurt, bez cukru, mało kalorii o ile poprzestanie się na jedynym 🤪. Jeśli nie próbowałyście to polecam.

My bujaczka zaczęliśmy używać gdy córka miała 6 tygodni, po konsultacji z fizjoterapeutą. Pani powiedziała, że do 15 minut dziennie nie zaszkodzi. Dzięki temu zaczęliśmy jeść obiady wspólnie z mężem, bo wcześniej nasza pociecha wyczuwała, że rodzice planują konsumpcję i natychmiast wzywała jedno z nas. Zwykle budziła się w momencie gdy jedzenie trafiało na talerze🤤.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę nad bujaczkiem od 2-3 miesiąca życia jak mąż wróci do pracy i nie można? 🤔 Muszę doczytać...bo jak syn będzie taki jak córka to będzie mi na rękach wisieć pół dnia... Mam chustę ale córka się z nią nie polubiła 🤦‍♀️🤷‍♀️ za to nosidło zaczęliśmy używać po 6 miesiącu (Luna Dream) po konsultacji z fizjo. Niby według producenta moje nosidło jest od 3-4 miesiąca życia a córka się w nim trochę topiła. Jak miała 7 miesięcy to byliśmy z nią w górach z tym nosidłem 😁 są też nosidła szyte z chusty i w ostateczności na takie bym się zdecydowała zamiast chusty. Najlepiej dobrać nosidło z doradcą dla dziecka nie siedzącego. A co do Baby born to aż oczy bolą, nawet dla siedzącego dziecka to jest nieodpowiednie ;)

preg.png
    Czekamy na Synka 💙
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek 😍
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
    ---
    Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
    age.png
    Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
    age.png

21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
    Starania od 10.2016r.
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ