X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️Sierpień 21❤️
Odpowiedz

❤️Sierpień 21❤️

Oceń ten wątek:
  • kluskaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryśka wrote:
    Kluskaaa jak sytuacja z hemoroidem??
    Pomaga ci cyclo3fort??

Ja cały czas się smaruje a tylko kucne i już na wierzchu dziad 🤦‍♀️
    Jak tobie fajnie pomaga cyclo3fort to i ja zapytam o niego we wtorek ginki czy mogę...

Ja dziś pierwszy dzień mogę w miarę normalnie siedzieć.. Ogólnie smarowałam się maścią i mimo że on większość czasu siedzi na zewnątrz, to odrobinę mniej boli. Robiłam okłady z kory dębu 3-4 razy dziennie, cyclo skonsultowałam wczoraj z lekarzem i bede brała, muszę do porodu ogarnąć tyle na ile się da te hemoroidy, bo będzie źle. 💩 A Ty jak sobie radzisz??

Patryśka lubi tę wiadomość

I procedura, II transfer, 18 listopada 2020 r. 💕age.png

Naturalny cud❤️
    age.pngp
  • Patryśka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluskaaa wrote:
    Ja dziś pierwszy dzień mogę w miarę normalnie siedzieć.. Ogólnie smarowałam się maścią i mimo że on większość czasu siedzi na zewnątrz, to odrobinę mniej boli. Robiłam okłady z kory dębu 3-4 razy dziennie, cyclo skonsultowałam wczoraj z lekarzem i bede brała, muszę do porodu ogarnąć tyle na ile się da te hemoroidy, bo będzie źle. 💩 A Ty jak sobie radzisz??[/Q

Własnej smaruje tym Posterisanem co powiedziała ginka. Ale szału nie ma. Fakt, nie boli jakoś strasznie. Są dni, że tylko jest i samo to mnie drażni a są dni, że pobolewa. Dlatego pytam jak działa cyclo bo wizytę mam blisko i bym zapytała ginki co ona o tym myśli czy mogę brać.

qdkke6yd12uga4lu.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryśka świetna historia 😂😂😂

A mi jakoś się uspokoiło bieganie na sikanie 🙈 jest tego dużo mniej niż wcześniej... Nawet zdarza mi się noce przespać 😁

bezsilna, Patryśka lubią tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Patryśka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_i_Niki wrote:
    Patryśka świetna historia 😂😂😂

A mi jakoś się uspokoiło bieganie na sikanie 🙈 jest tego dużo mniej niż wcześniej... Nawet zdarza mi się noce przespać 😁

No to zazdroszczę 😅
    Ja minimum 2x w nocy wstaje, a jak wyjdę na miasto to sprawy trzeba szybko załatwiać 🤦‍♀️

qdkke6yd12uga4lu.png
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryśka to na szczęście jeszcze można spotkać wyrozumiałych policjantów. Historia z pozytywnym zakonczeniem😊
    U mnie to samo. Wszelkie trasy teraz planowane są od kibelka do kibelka😂
    W nocy jak się kończy na jednej pobudce to święto.

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za komentarze odnośnie herbatek laktacyjnych.
    Mam Hashi więc teoretycznie nie powinnam spożywać glutenu w tym słodu jęczmiennego, ale teraz w ciąży nieco porzuciłam dietę. Chyba wolę mieć mleko dla niuni niż restrykcyjnie przestrzegać diety.

Patryśka póki ciąża trwa można korzystać z "ulgowego traktowania", a co 😆

Dziewczyny przyjmujące heparynę będziecie ją odstawiać przed porodem (na jak długo przed)? Co mówią Wasi lekarze prowadzący?

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BitterSweetSymphony wrote:
    Dziękuję dziewczyny za komentarze odnośnie herbatek laktacyjnych.
    Mam Hashi więc teoretycznie nie powinnam spożywać glutenu w tym słodu jęczmiennego, ale teraz w ciąży nieco porzuciłam dietę. Chyba wolę mieć mleko dla niuni niż restrykcyjnie przestrzegać diety.

Patryśka póki ciąża trwa można korzystać z "ulgowego traktowania", a co 😆

Dziewczyny przyjmujące heparynę będziecie ją odstawiać przed porodem (na jak długo przed)? Co mówią Wasi lekarze prowadzący?
    Podobno około tydzień przed cesarka mam odstawić neoparin, ale po zabiegu będę musiała jeszcze brać kilka dni lub tygodni. Nie pamiętam dokładnie jak mi mówiła. Zastanawia mnie tylko, co jak się pospieszą, a ja będę cały czas jeszcze na heparynie.

BitterSweetSymphony lubi tę wiadomość

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BitterSweet ja mam heparyne odstawic na dzien przed cc. Ale mysle ze to w szpitalu dopilnuja. Z tego co pamietam to przy heparynie nie moga dac znieczulenia musi minac iles godzin od podania.

BitterSweetSymphony lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellen po 2 tyg lub caly polog zalezy dlaczego masz przepisana.

Elleen lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie są różnie opinie co do odstawienia heparyny. Niektóre dziewczyny odstawiają kilka tygodni przed terminem porodu, inne na dzień przed cc. Inna sprawa jak nie masz skierowania na cc tylko czekasz aż poród sam się rozpocznie no i co wtedy? 🤔

Agi83 ciekawa sprawa z tym znieczuleniem bo przy sn chciałabym z niego skorzystać hmm

Musze popytać swojego lekarza na następnej wizycie. Ja heparynę biorę tylko profilaktycznie więc nie wiem co w takiej sytuacji.

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam odstawić na dzień przed planowaną cc. Z córką miałam podobnie. Nie wiem jak to jest przy sn. W pierwszej ciąży nie brałam heparyny.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Aaasti Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy długotrwałym przyjmowaniu heparyny i podaniu znieczulenia do porodu sn jest dużo większe ryzyko powstania krwiaka w mózgu. Niektórzy anestezjolodzy zgadzają się podłączyć znieczulenie, ale musi minąć jakiś czas od ostatniego zastrzyku (u mnie mówili że 48h a koleżance chciał robić już po 4h).

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chce w blad wprowadzic ale mi cos swita 12 godzin. Najlepiej dopytaj i daj nam znac co i jak ;)
    Tez sie boje sytuacji ze porod sie zacznie i caly plan bedzie w d....

mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • ❤️ Heart ❤️ Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2021, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, info o rejestrze jest u mnie z sali sądowej, bo miałam praktyki w sądzie cywilnym na wydziale rodzinnym i opiekuńczym i niestety, ale taki wyciąg z rejestru był wykorzystywany przez placówki opiekuńcze, które miały przyjąć dziecko od rodzica. Nieoficjalnie słyszałam od mojej promotorki profesor od prawa rodzinnego, że niestety, ale placówki chętnie przejmują dzieci z rodzin tych mniej patologicznych, lecz mniej udanych, bo dzieci z takich rodzin z reguły są zdrowsze, a to ma znaczenie, bo jak zagranicę dziecko będzie wydawane do adopcji, to chcą zdrowe dzieci i dają największe łapówki. Jak teraz jest z tym rodo i ujawnieniem danych nie wiem, bo ja miałam praktyki jeszcze przed rodo, ale rejestr był i wątpię żeby został zniesiony.

• ❤️ Heart ❤️ Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2021, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak karmiłam piersią i brakowało mleka, to po wypiciu fermaltikeru miałam szybko dużo mleka, a po wypiciu np. karmi już nie tak szybko i nie tak dużo, ale napływ mleka był jak na zawołanie. Moja pierworodna na początku była obzarciuszkiem i trzeba było się wspomagać, a potem się unormowało. Przypominam, że są też produkty hamujące produkcję mleka, np. czekolada.

• ❤️ Heart ❤️ Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2021, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w sobotę u okulisty i badałam dno oka w nadziei na skierowanie na CC, a tu na odwrót otrzymałam zaświadczenie o braku przeciwwskazań. Nie zamierzam go nikomu pokazywać 😋

• ❤️ Heart ❤️ Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2021, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze czeka mnie wizyta w sprawie zwyrodnienia kręgosłupa, może tu coś będzie przeciwwskazaniem, a jak nie, to przynajmniej będę spokojniejsza przy porodzie sn.
    Co do szpitala, to jako nr 2 padło na Praski lub Solec, ale muszę więcej świeżej informacji uzbierać, no zdobyć namiary na położną polecaną też.

• Sto_krotka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei jestem ciekawa jak jest z odstawianiem Accardu 🤔🙂

A powiedzcie Dziewczyny, czy na moim etapie też miewałyście takie mocne harce i mega imprezy nocne? 🎉❓
    Przedwczoraj sie zaczęło, wczoraj mniej a dzisiaj w nocy wariactwo 🙈 już się aż w nocy zaczęłam martwić czy coś się temu dziecku nie dzieje 🤷‍♀️

2021 (4FET)💙
    2022 naturals 💔
    2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
    3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka ja acard odstawilam wczesniej jak heparyne, najlepiej dopytac lekarza.
    U mnie harce i rewolucje, skakanie tance i wszystkie mozliwe akrobacje sa od samego rana do poznych godzin wieczornych bez przerwy. Nie wazne czy stoje leze siedze czy zjem czy nie, nawet jak jedziemy samochodem, jest z prawej lewej gora i dol. Ostatnio nawet byla czkawka w ruchu takie 2w1, istny armagedon czasami to mi sie plakac chce. W nocy spi grzecznie ale wystarczy zmiana pozycji wyjscie do wc i zanim znajdzie odpowiednie miejsce 10min skokow. W pierwszej ciazy mialam spokojne dziecko, z czkawka po czekoladzie.

mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Kobi96 Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuję pomocy gdzie kupię materac do dostawki next2me?

‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ