❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja przy pierwszym bardzo przez 2tyg, później trochę lżej... A po drugim 1 dzień, a potem ledwo ledwo, nawet zgłaszałam bo bałam się, że się szyjka zamknęła, a okazało się, że lekarz wykonujący cc "wyczyścił" mnie prawie do zera 😁
Aaa właśnie przyszedł masz kocyś!!! 😍 Jest miłość ❤️ dziękuję dziewczyny za polecenie 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 11:19
Aaasti lubi tę wiadomość
-
No zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądać 😅
Ja póki co szykuje się na szpital od poniedziałku na badania i kontrolę nerek. Aż mi się nie chce 🤦♀️
Ale z drugiej strony poznam ten szpital bo chce w nim rodzic 😁
Kupiłam dziś luteinę, a w zasadzie dostałam. Zdziwiło mnie to, że dla kobiet w ciąży jest za darmo. Taka miła niespodzianka.
Ciekawi mnie co jeszcze przysługuje nam za darmo z aptecznych rzeczy/leków?? 🤔😄
I pytanko mam, luteinę aplikowałyście/aplikujece (nadal) za pomocą aplikatora czy nie używacie go?? -
Ja nie miałam refundację do luteiny bo Przy ivf nie przysługuje tylko jak rzeczywiście jest skracającą się szyjka itp. Nie używałam nigdy aplikatora.
Patryśka lubi tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
A ja z kolei na szyjkę mam Progesteron Besins i on chyba w ogóle nie jest refundowany. Też bez aplikatora, zdecydowanie
Patryśka, trzymam kciuki, żeby wizytacja szpitala była względnie przynajmniej przyjemna i owocna!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 20:08
Patryśka lubi tę wiadomość
2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0 -
Jeszcze jeśli się leczyło tarczycę przed ciążą to w ciąży teoretycznie też są za darmo te leki. Tylko raz dostałam do tej pory za darmo, ale nie chce mi się użerać, bo to w sumie 7-8 zł, choć wkurzające
Aaasti lubi tę wiadomość
2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0 -
Ostatnio dostałam receptę na euthyrox i również nie dostałam refundacji. Chyba o wszystko trzeba się upominać i przypominać 😫 niby nie duże pieniążki no ale trzeba jakoś wykorzystać ten NFZ bo pobierają tyle kasy a gówno za przeproszeniem masz. 🤬
Patryśka, Aaasti, Sto_krotka, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
A ja dostaje co wizytę receptę na eutyrox i odbieram w aptece za darmo 😁 sama byłam w szoku... Lekarz zawsze pyta, czy potrzebuje recepty, ja mówię, że mam jeszcze, a on, a tam idź dziewczyno i bierz póki możesz 😂
Dziewczyny szukam świetnej torby do wózka w ludzkiej cenie, macie coś do polecenia?? Tak do 200 zł szukamWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 22:12
Aaasti, Patryśka lubią tę wiadomość
-
Glenka wrote:Dzięki to kupuje Canpol 👌. A wiecie, że w prywatnym szpitalu w Warszawie na pierwsze godziny po porodzie dają kobietom takie pampersy dla doroslych? Uwazazam, że nie jest to głupi pomysł 😉 szkoda, że nie można ich kupować na sztuki, bo cała paczkę to bez sensu. Pamiętam jak w pierwszej dobie po porodzie usiadłam na łóżku, żeby nakarmić córkę i jak wstałam to wszystko było do prania 🙈, mimo, że miałam na sobie ten podkład poporodowy ofc 😉 Ehh już się nie mogę doczekac na ten cudowny czas okoloporodowy 😂🤦♀️
A odnośnie pampersów dla dorosłych, to kupiłam jak były w proporcji w Lidlu i nie mogłam użyć 😂 kupiłam, bo po urodzeniu chodziłam z małą na spacery do lasu na 3 godziny i wiadomo, że siku się chciało... pomyślałam, że taki pampers będzie strzałem w dziesiątkę, ale nawet jak mocno już cisnęło to i tak nie mogłam puścić ani kropelki 🤷 Mam pewnie jakąś mocną blokadę psychiczną 🤦Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2021, 05:38
-
bezsilna wrote:Ostatnio dostałam receptę na euthyrox i również nie dostałam refundacji. Chyba o wszystko trzeba się upominać i przypominać 😫 niby nie duże pieniążki no ale trzeba jakoś wykorzystać ten NFZ bo pobierają tyle kasy a gówno za przeproszeniem masz. 🤬
bezsilna, Patryśka, Aaasti lubią tę wiadomość
-
❤️ Heart ❤️ wrote:A odnośnie pampersów dla dorosłych, to kupiłam jak były w proporcji w Lidlu i nie mogłam użyć 😂 kupiłam, bo po urodzeniu chodziłam z małą na spacery do lasu na 3 godziny i wiadomo, że siku się chciało... pomyślałam, że taki pampers będzie strzałem w dziesiątkę, ale nawet jak mocno już cisnęło to i tak nie mogłam puścić ani kropelki 🤷 Mam pewnie jakąś mocną blokadę psychiczną 🤦
Ja tak miałam jak po operacji kolana kazali mi sikać do basenu leżąc w łóżku. Mega mi się chciało siku, myślalam, że mi pęcherz rozsadzi, bo w trakcie operacji dostałam kroplówki, ale moje mięśnie mnie totalnie nie słuchały i nie byłam w stanie zalatwic się na ten basen. Ostatecznie wywalczyłam, że mnie zawieźli na wózku do toalety, gdzie się wysikalam i zemdlałam 🤦♀️.
Dziewczyny a jak to jest po cesarce? Bo to też trzeba przez kilka godzin leżeć po. Oni zakładają cewnik do operacji i później go zostawiają czy tez trzeba załatwiać się na basen? -
W końcu do Was zaglądam ale gluty żłobkowe mnie wykończą..
Ledwo mi się młody wykurował a już zapalenie oskrzeli bo wirusowka panuje.. No i mnie też zbiera oczywiście. Mogę jakiś Ibuprom chociaż wziąć? W sensie coś przeciwzapalnego?
Pomocy, bo zdycham 🙄 -
A w ogóle to w poniedziałek byliśmy na echo serca płodu i wszystko wyszło super. Zdrowy chłopak ❤️ waży jakieś 1,2kg 🙈
Od diabetologa dostałam insulinę nocna ale słabo daje radę i non stop podnoszę jednostki.
A co do euthyroxu to place mniej ale całkiem refundowanego nie mam 🙄Aaasti, Elleen, ❤️ Heart ❤️, BitterSweetSymphony, Patryśka lubią tę wiadomość
-
Z poprzedniej ciąży mamy grupę na fb i nie ukrywam że tam łatwiej mi zajrzeć. Jakoś zapominam o forum 🙈 nie ma czasu na takie siedzenie i przeglądanie jak przed młodym, przynajmniej on mi mi nie daje 😂🙈
Więc jakbyście czasem jakąś grupę zakładały to ja będę pierwsza chętna 😜 -
Glenka w szpitalu, gdzie rodziłam dziewczyny po cc miały cewnik usuwany dopiero w momencie pionizowania. Ja byłam w stanie średnim więc trzy dni z cewnikiem leżałam. Nikt nawet nie próbował go usunąć wcześniej.
No i nie wiem jak u was w szpitalach, ale "mój" szpital podaje kobietom po cc morfinę podskórnie przez pierwsze 3 dni Ja po jednym już podziękowałam, bo nie ogarniałam totalnie
Olkakarolka u nas też od ponad miesiąca wiecznie choróbska... też już wysiadam . -
Glenka wrote:Ja tak miałam jak po operacji kolana kazali mi sikać do basenu leżąc w łóżku. Mega mi się chciało siku, myślalam, że mi pęcherz rozsadzi, bo w trakcie operacji dostałam kroplówki, ale moje mięśnie mnie totalnie nie słuchały i nie byłam w stanie zalatwic się na ten basen. Ostatecznie wywalczyłam, że mnie zawieźli na wózku do toalety, gdzie się wysikalam i zemdlałam 🤦♀️.
Dziewczyny a jak to jest po cesarce? Bo to też trzeba przez kilka godzin leżeć po. Oni zakładają cewnik do operacji i później go zostawiają czy tez trzeba załatwiać się na basen? -
olkakarolka wrote:W końcu do Was zaglądam ale gluty żłobkowe mnie wykończą..
Ledwo mi się młody wykurował a już zapalenie oskrzeli bo wirusowka panuje.. No i mnie też zbiera oczywiście. Mogę jakiś Ibuprom chociaż wziąć? W sensie coś przeciwzapalnego?
Pomocy, bo zdycham 🙄