X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️Sierpień 21❤️
Odpowiedz

❤️Sierpień 21❤️

Oceń ten wątek:
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym bardzo przez 2tyg, później trochę lżej... A po drugim 1 dzień, a potem ledwo ledwo, nawet zgłaszałam bo bałam się, że się szyjka zamknęła, a okazało się, że lekarz wykonujący cc "wyczyścił" mnie prawie do zera 😁

Aaa właśnie przyszedł masz kocyś!!! 😍 Jest miłość ❤️ dziękuję dziewczyny za polecenie 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 11:19

Aaasti lubi tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Patryśka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądać 😅
    Ja póki co szykuje się na szpital od poniedziałku na badania i kontrolę nerek. Aż mi się nie chce 🤦‍♀️
    Ale z drugiej strony poznam ten szpital bo chce w nim rodzic 😁

Kupiłam dziś luteinę, a w zasadzie dostałam. Zdziwiło mnie to, że dla kobiet w ciąży jest za darmo. Taka miła niespodzianka.
    Ciekawi mnie co jeszcze przysługuje nam za darmo z aptecznych rzeczy/leków?? 🤔😄
    I pytanko mam, luteinę aplikowałyście/aplikujece (nadal) za pomocą aplikatora czy nie używacie go??

qdkke6yd12uga4lu.png
  • Aaasti Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryśka, wcale nie nie dziwię, oby tylko wszystko dobrze było :)
    Zależy od wskazań, ale w ciąży w wielu przypadkach jest też heparyna darmowa :) a do luteiny nie używam aplikatora 👍

Patryśka lubi tę wiadomość

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez aplikatora, czesto dziewczyny pisaly ze maja infekcje uzywajac go

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam refundację do luteiny bo Przy ivf nie przysługuje tylko jak rzeczywiście jest skracającą się szyjka itp. Nie używałam nigdy aplikatora.

preg.png
    Czekamy na Synka 💙
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek 😍
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
    ---
    Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
    age.png
    Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
    age.png

21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
    Starania od 10.2016r.
  • Sto_krotka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z kolei na szyjkę mam Progesteron Besins i on chyba w ogóle nie jest refundowany. Też bez aplikatora, zdecydowanie :D

Patryśka, trzymam kciuki, żeby wizytacja szpitala była względnie przynajmniej przyjemna i owocna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 20:08

2021 (4FET)💙
    2022 naturals 💔
    2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
    3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0
  • Sto_krotka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jeśli się leczyło tarczycę przed ciążą to w ciąży teoretycznie też są za darmo te leki. Tylko raz dostałam do tej pory za darmo, ale nie chce mi się użerać, bo to w sumie 7-8 zł, choć wkurzające :P

Aaasti lubi tę wiadomość

2021 (4FET)💙
    2022 naturals 💔
    2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
    3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0
  • Patryśka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odp 😉
    Właśnie też wyczytałam, że leki na tarczycę powinny być darmowe. Tylko ciekawe czemu nie dostałam takiej recepty? 🤦‍♀️
    Ale masz rację Stokrotka, nie ma sensu się kłócić o takie pieniądze

Aaasti lubi tę wiadomość

qdkke6yd12uga4lu.png
  • bezsilna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio dostałam receptę na euthyrox i również nie dostałam refundacji. Chyba o wszystko trzeba się upominać i przypominać 😫 niby nie duże pieniążki no ale trzeba jakoś wykorzystać ten NFZ bo pobierają tyle kasy a gówno za przeproszeniem masz. 🤬

Patryśka, Aaasti, Sto_krotka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostaje co wizytę receptę na eutyrox i odbieram w aptece za darmo 😁 sama byłam w szoku... Lekarz zawsze pyta, czy potrzebuje recepty, ja mówię, że mam jeszcze, a on, a tam idź dziewczyno i bierz póki możesz 😂

Dziewczyny szukam świetnej torby do wózka w ludzkiej cenie, macie coś do polecenia?? Tak do 200 zł szukam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 22:12

Aaasti, Patryśka lubią tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • ❤️ Heart ❤️ Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2021, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glenka wrote:
    Dzięki to kupuje Canpol 👌. A wiecie, że w prywatnym szpitalu w Warszawie na pierwsze godziny po porodzie dają kobietom takie pampersy dla doroslych? Uwazazam, że nie jest to głupi pomysł 😉 szkoda, że nie można ich kupować na sztuki, bo cała paczkę to bez sensu. Pamiętam jak w pierwszej dobie po porodzie usiadłam na łóżku, żeby nakarmić córkę i jak wstałam to wszystko było do prania 🙈, mimo, że miałam na sobie ten podkład poporodowy ofc 😉 Ehh już się nie mogę doczekac na ten cudowny czas okoloporodowy 😂🤦‍♀️
    Na Karowej też były darmowe podkłady poporodowe i zwykłe podpaski też, ale nie uzupełniali na bieżąco i jak ktoś chciał, to trzeba było poprosić i mogli przynieść.
    A odnośnie pampersów dla dorosłych, to kupiłam jak były w proporcji w Lidlu i nie mogłam użyć 😂 kupiłam, bo po urodzeniu chodziłam z małą na spacery do lasu na 3 godziny i wiadomo, że siku się chciało... pomyślałam, że taki pampers będzie strzałem w dziesiątkę, ale nawet jak mocno już cisnęło to i tak nie mogłam puścić ani kropelki 🤷 Mam pewnie jakąś mocną blokadę psychiczną 🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2021, 05:38

• ❤️ Heart ❤️ Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2021, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezsilna wrote:
    Ostatnio dostałam receptę na euthyrox i również nie dostałam refundacji. Chyba o wszystko trzeba się upominać i przypominać 😫 niby nie duże pieniążki no ale trzeba jakoś wykorzystać ten NFZ bo pobierają tyle kasy a gówno za przeproszeniem masz. 🤬
    Właśnie, chociażby dla zasady trzeba z NFZ korzystać, bo kasy ściągają co miesiąc tyle, że głowa boli jak o tym myślę, a wszędzie robią problemy ze skorzystaniem z tego co przecież sami gwarantują.

bezsilna, Patryśka, Aaasti lubią tę wiadomość

• ❤️ Heart ❤️ Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2021, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Fejsie jest podobno grupa o wyprawach i rzeczach do szpitala: Wyprawkowo
    Ja nie zaglądałam, bo nie potrzebuję, ale myślę że takie info będzie tu pożyteczne

• Glenka Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❤️ Heart ❤️ wrote:
    A odnośnie pampersów dla dorosłych, to kupiłam jak były w proporcji w Lidlu i nie mogłam użyć 😂 kupiłam, bo po urodzeniu chodziłam z małą na spacery do lasu na 3 godziny i wiadomo, że siku się chciało... pomyślałam, że taki pampers będzie strzałem w dziesiątkę, ale nawet jak mocno już cisnęło to i tak nie mogłam puścić ani kropelki 🤷 Mam pewnie jakąś mocną blokadę psychiczną 🤦

Ja tak miałam jak po operacji kolana kazali mi sikać do basenu leżąc w łóżku. Mega mi się chciało siku, myślalam, że mi pęcherz rozsadzi, bo w trakcie operacji dostałam kroplówki, ale moje mięśnie mnie totalnie nie słuchały i nie byłam w stanie zalatwic się na ten basen. Ostatecznie wywalczyłam, że mnie zawieźli na wózku do toalety, gdzie się wysikalam i zemdlałam 🤦‍♀️.

Dziewczyny a jak to jest po cesarce? Bo to też trzeba przez kilka godzin leżeć po. Oni zakładają cewnik do operacji i później go zostawiają czy tez trzeba załatwiać się na basen?

p19urjjgspdsidmj.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu do Was zaglądam ale gluty żłobkowe mnie wykończą..
    Ledwo mi się młody wykurował a już zapalenie oskrzeli bo wirusowka panuje.. No i mnie też zbiera oczywiście. Mogę jakiś Ibuprom chociaż wziąć? W sensie coś przeciwzapalnego?
    Pomocy, bo zdycham 🙄

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to w poniedziałek byliśmy na echo serca płodu i wszystko wyszło super. Zdrowy chłopak ❤️ waży jakieś 1,2kg 🙈
    Od diabetologa dostałam insulinę nocna ale słabo daje radę i non stop podnoszę jednostki.

A co do euthyroxu to place mniej ale całkiem refundowanego nie mam 🙄

Aaasti, Elleen, ❤️ Heart ❤️, BitterSweetSymphony, Patryśka lubią tę wiadomość

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z poprzedniej ciąży mamy grupę na fb i nie ukrywam że tam łatwiej mi zajrzeć. Jakoś zapominam o forum 🙈 nie ma czasu na takie siedzenie i przeglądanie jak przed młodym, przynajmniej on mi mi nie daje 😂🙈
    Więc jakbyście czasem jakąś grupę zakładały to ja będę pierwsza chętna 😜

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Aaasti Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glenka w szpitalu, gdzie rodziłam dziewczyny po cc miały cewnik usuwany dopiero w momencie pionizowania. Ja byłam w stanie średnim więc trzy dni z cewnikiem leżałam. Nikt nawet nie próbował go usunąć wcześniej.
    No i nie wiem jak u was w szpitalach, ale "mój" szpital podaje kobietom po cc morfinę podskórnie przez pierwsze 3 dni :) Ja po jednym już podziękowałam, bo nie ogarniałam totalnie :D
    Olkakarolka u nas też od ponad miesiąca wiecznie choróbska... też już wysiadam .

• ❤️ Heart ❤️ Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glenka wrote:
    Ja tak miałam jak po operacji kolana kazali mi sikać do basenu leżąc w łóżku. Mega mi się chciało siku, myślalam, że mi pęcherz rozsadzi, bo w trakcie operacji dostałam kroplówki, ale moje mięśnie mnie totalnie nie słuchały i nie byłam w stanie zalatwic się na ten basen. Ostatecznie wywalczyłam, że mnie zawieźli na wózku do toalety, gdzie się wysikalam i zemdlałam 🤦‍♀️.

Dziewczyny a jak to jest po cesarce? Bo to też trzeba przez kilka godzin leżeć po. Oni zakładają cewnik do operacji i później go zostawiają czy tez trzeba załatwiać się na basen?
    Ja leżałam kilka godzin póki znieczulenie nie puściło, zdjęto mi cewnik i potem od razu była pionizacja, mycie pod prysznicem i razem z dzieckiem na wózeczku i torbą na ramieniu szłam samodzielnie do sali poporodowej, było ok. 1 w nocy 🤦 pielęgniarka niosła jeszcze moje reklamowki z rzeczami i prowadziła mnie do sali. Tak to na Karowej wygląda.

• ❤️ Heart ❤️ Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2021, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    W końcu do Was zaglądam ale gluty żłobkowe mnie wykończą..
    Ledwo mi się młody wykurował a już zapalenie oskrzeli bo wirusowka panuje.. No i mnie też zbiera oczywiście. Mogę jakiś Ibuprom chociaż wziąć? W sensie coś przeciwzapalnego?
    Pomocy, bo zdycham 🙄
    Paracetamol można co 4-6 godzin, dawka łączna dobowa nie powinna przekraczać 1000

‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ