X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️Sierpień 21❤️
Odpowiedz

❤️Sierpień 21❤️

Oceń ten wątek:
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda dziękuję za słowa wsparcia ❤️ trzymam się i nie zamierzam poddawać 💪 będę walczyć mimo wszystko, póki starczy sił.. Waga stoi i czeka, mam już 4cdl w pogotowiu i wyciągnę z tych cycków ile sie da 😂 początkowo się podłamałam, a teraz czuję jeszcze większą chęć walki

Blumchen30 w połączeniu ze wszystkimi innymi czynnikami, które napotkałam już 2x, diagnostyka usg, która stwierdza niedorozwój gruczołu piersiowego niestety wskazuje, że ponownie jestem w grupie ok 1-2% kobiet, które fizycznie nie są w stanie wykarmić swoich dzieci tylko swoim pokarmem... Z każdą ciążą jednak coś idzie do przodu więc teraz powinnam mieć nieco więcej pokarmu niż wcześniej... Nie zamierzam się poddawać i póki Bianka nie będzie wymagała podania mm ze wskazań medycznych to go nie otrzyma, jednak nic nie poradzę jeśli przyjdzie ten moment kiedy będzie to konieczne 😔 2 starszych karmiłam do 8 mż mieszanie... Najpierw pierś, potem butla z moim, potem mm

Mała Matylda, Babcia lubią tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • blumchen30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia i Niki, nie miałam pojęcia że coś takiego nawet jest. Bardzo mi przykro. Ale jesteś mega dzielna. Widzę, że plan już gotowy i wola walki jest ogromna💪 co by tu nie mówic takie karmienie mieszane jest napenwo dużo bardziej czasochłonne niż danie piersi i tyle więc tym bardziej podziwiam.

82dox1hpk6gsfajc.png
  • blumchen30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil wrote:
    blumchen30 jeśli Cię to pocieszy to ja też przytyłam prawie 20 kg i widzę cellulit (którego nigdy nie miałam) a teraz uda wyglądają strasznie, jeszcze na boczkach rozstępy... I co? I założyłam dziś czarną obcisłą sukienkę do kolan i jakaś sympatyczna babcia zagadała do mnie: "jak Pani pięknie wygląda w ciąży! Pani powinna tylko w ciąży chodzić, mąż pani nie mówi, że Pani super wygląda?" Jak sobie człowiek założy coś fajnego, co zakrywa niedoskonałości od razu jest inaczej :D

Dziewczyny, za wcześnie się cieszyłam, już mnie dziś wcale nie męczą spięcia, nawet po spacerze - cisza. Także jeszcze będę tuptać z brzuszkiem. W sobotę będzie trzeba wybrać się na ktg na Żelazną i spędzić tam na poczekalni pewnie z 6h. Mam nadzieję, że może jednak mnie to ominie :D

Taka obca pani potrafi poprawić nastrój! Super historia!

82dox1hpk6gsfajc.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia i Niki podziwiam Cię za wolę walki. W ogole wszystkie dziewcxyny karmiace piersia podziwiam Was jestescie wielkie. I te ktore rodza sn rowniez. Moja glowa nie dopuszcza ani jednego ani drugiego...

Chcialam podpytac mamy starszakow czy mialyscie hustawki hybrydowe dla waszych dzieci jesli tak to czy sprawdzily sie i od jakiego wieku? Dzisiaj malutka jak zaczela beczec to myslalam ze uciekne. Juz potrafi miec jakies 2 dluzsze przerwy czuwania i zdarza jej sie byc bardzo niespokojna w nocy. Do tego marudna 3 latka ktora potrzebuje uwagi.

Znalazlam na olx w okolicy modele kinderkraft minky oraz bright starts inguenity (takie sloniki zawieszone na lisciu) moze ktoras z was miala i moze podzielic sie opinia?

Dla starszej kupilam kiedys bujaczek ale jak sie w nim zapadla to mnie bolaly oczy a ja pewnie kregoslup.

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • blumchen30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi ja niestety wogole nie orientuje się w tym temacie więc nie pomogę;/ nie mam doświadczenia z tym.

Agi83 lubi tę wiadomość

82dox1hpk6gsfajc.png

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze raz bardzo dziękuję ❤️ każde słowo wsparcia daje mi siłę 😊

Agi83 bright starts już na nas czeka 😉 miałam ze starszakami i polecam 😊 z synem zaczęliśmy późno korzystać nawet nie pamiętam, bo był aniołkiem 🙈 z córką kupiliśmy po cyrkach jak miała niecały miesiąc... Korzystałam z początku w ostateczności i na krótką chwilę typu szybki prysznic czy toaleta 🙈 uratował moja psychikę 😂 wszystko z rozsądkiem nie dajmy się zwariować 😊 potem używaliśmy już częściej i na dłużej bo córka uwielbiała 😊
    Teraz kupiliśmy tą nowsza wersję z dodatkowymi wibracjami 👌

Agi83 lubi tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Glenka Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Agi83 przy starszej nie korzystałam, bo była aniołkiem 😉, ale teraz planuje pożyczyć od koleżanki leżaczek baby bjorn. Wśród moich dzieciatych koleżanek najwięcej go polecalo.

Agi83 lubi tę wiadomość

p19urjjgspdsidmj.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moge polecic przyszlosciowo lezaczek bujaczek fisher price taki stary model z lwem, bardzo kolorowy. Tyle ze on raczej na pozniejszy okres. Nam sie sprawdzil rewelacjnie od ok 4msc jak wprowadzalismy pokarmy stale. Uzywalismy tylko w formie krzeselka. Mala bardzo lubiła w nim siedziec. Na plus bylo sztywne oparcie i dwie pozycje siedzaca i pollezaca. Dziecko sie nie zapada w nim.

Na teraz chce kupic cos co bedzie samo kolysac jak na rekach ;)

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam bujaczka ale tym razem chce kupić, żeby mieć wolne ręce. Myślałam nad zakupem używanego Chicco Rythm&sound
    Jeszcze rozważam ewentualnie Kinderkraft Lumi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2021, 08:50

Agi83 lubi tę wiadomość

preg.png
    Czekamy na Synka 💙
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek 😍
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
    ---
    Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
    age.png
    Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
    age.png

21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
    Starania od 10.2016r.
  • blumchen30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w temacie wyprawkowym jeszcze...polecacie jakąś lampkę taką aby wieczorem włączyć przy zmianie pieluchy więc nie za jasną? Być może starszak będzie też z nami spał więc taką tylko aby wlasnie zmienić co trzeba
    Dzięki!

82dox1hpk6gsfajc.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi, myślę że każda z nas ma inne wyobrażenie na temat dobrego porodu oraz innych trudności okołoporodowych się obawia. Ja np. bardzo nie chciałbym cc, odrobinę mniej boję się porodu wywoływanego, a do takiego w pełni naturalnego +zzo jestem bardzo pozytywnie nastawiona. Karmienie piersią na początku jest bardziej wymagające niż mm, ale po stabilizacji laktacji to ogromna wygoda, bo zawsze masz przy sobie pokarm gotowy do podania, w idealnej temperaturze, nie trzeba myć butelek, a nakarmienie dziecka w nocy wymaga tylko rozpięcia ubrania😋. Myślę, że metody wymyślone przez naturę są początkowo trudniejsze, ale później jest już z górki, a w przypadku sposobów wymyślonych przez człowieka jest odwrotnie, łatwy początek i większa kontrola nad sytuacją, ale długofalowe konsekwencje wymagają więcej wysiłku, czy to powrót do formy po cc, czy przygotowywanie mleka w nocy. Najważniejsze aby znaleźć swoją drogę, z którą to nam będzie komfortowo. Ja najbardziej podziwiam mamy kpi, uważam że to najtrudniejsza forma karmienia.

Bujaczek mamy po starszej córce, babybjorn. Słyszałam o nim jeszcze przed pierwszą ciążą i innymi zupełnie się nie interesowałam. Rozmawiałam o nim z fizjoterapeutką gdy córka miała 6 tygodni. Powiedziała że z jej punku widzenia to najlepszy z bujaczków, ale mimo wszystko dziecko powinno w nim spędzać do 15 minut dziennie. Przez pierwsze miesiące staraliśmy się tego przestrzegać. Podczas rozszerzenia diety (po 6 miesiącu) ten czas się wydłużył dość znacząco. Ustawiałam wtedy bujaczek w najwyższej pozycji i stawiałam tak, że oparcie opierało się o szafkę, więc nie było opcji bujania.

Jak Twoja starsza córka reaguje na siostrę?
    Bardzo mnie to ciekawi bo i nas będzie bardzo podobna różnica wieku.

Blumchen, ja dla starszej mam od dwóch lat taką lampkę:
    https://allegro.pl/oferta/lampka-nocna-dla-dzieci-led-kroliczek-silikon-xxl-10891274711?fromVariant=10154707549
    Teraz dla młodszej kupiłam tą w kształcie misia. Uważam, że świetnie się sprawdza, pozwala na regulację natężenia światła. W pierwszej ciąży czytałam, że w nocy najlepiej stosować czerwone światło, podobno mniej rozbudza, tutaj jest możliwość wyboru. Jeśli będziesz chciała kupić polecam uważnie sprawdzać wymiary w ofercie - te lampki mają bardzo zróżnicowane wielkości i ceny.

Babcia, Sylwia_i_Niki, Agi83, blumchen30 lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam lampkę silikonową jak MałaMatylda, chyba najlepsza :) jak mi świeci za jasno to rzucam na nią tetrę i jest lekki półmrok

blumchen30, Mała Matylda lubią tę wiadomość

preg.png
    Czekamy na Synka 💙
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek 😍
    ---
    Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
    age.png
    age.png

23dpt jest ♥️
    Starania od 10.2016r.

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy tą lampkę 🙈 póki co wydaje mi się idealna 😁

blumchen30, Mała Matylda lubią tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • blumchen30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam, ze coś fajnego polecicie;) dzięki
    wielkie!!!

Mała Matylda lubi tę wiadomość

82dox1hpk6gsfajc.png
  • ❤️ Heart ❤️ Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glenka, Bezsilna GRATULACJE !!!

Przytyłam 19 kilo😳, seksów brak, ale nie przez wagę tylko ja w ogóle nie mam czasu, wszystko robię kosztem poświęcenia czegoś 🤦 ale od poniedziałku ma już być mam nadzieję lepiej.

Jak ma razie u mnie cisza i do poniedziałku co najmniej do godziny 17.30 niech tak zostanie 😁 a potem już niech się dzieje wola Boża. Ja mam zamiar po ostatniej rozprawie iść na pedicure ok 18.30, bo sama sobie już nie zrobię przez brzuch, a stopy nie wyglądają dobrze i będą wyeksponowane, a nie chcę straszyć położne 😂
    W ideale to bardzo bym chciała iść też we wtorek do fryzjera i na masaż tajski stóp - ach te marzenia 😋 czy będą do spełnienia...

aganieszkam, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• ❤️ Heart ❤️ Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glenka, czy pamiętasz może nazwisko tej najbardziej pomocnej położnej? Planuję jechać do szpitala w Międzylesiu, ale jako zapasowy wariant będzie Żwirki, tylko dobrze by było mieć namiar na jakąś normalną położną 😉

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, starsza siostra zareagowała bardzo pozytywnie. Sama chetnie pomaga wyrzuci pieluche, przyniesie krem, pomaga przygotowac stanowisko po kapieli. Czesto tez wlaczy szumisia, oddala sama od siebie swoje najmniej ulubione pieski mlodszej. Jak mala placze to mowi nie placz malutka nie boj sie wszystko bedzie dobrze. Generalnie staramy sie zeby bylo jak dawniej i nie stawiam mlodszej na pierwszy plan, chyba ze placze a dzis to wyjatkowo sie drze prawie na kazdej drzemce beczy....
    Generalnie jak ma ochote to podchodzi i glaska a jak nie to ja olewa.

aganieszkam, Mała Matylda lubią tę wiadomość

mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była dziś położna. Mimo, że synek je tylko 10 minut to super przybiera 💪 dzisiaj ważył 3200g. Czyli 300g w tydzień

❤️ Heart ❤️, Elleen, Sylwia_i_Niki, Patryśka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

preg.png
    Czekamy na Synka 💙
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek 😍
    ---
    Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
    age.png
    age.png

23dpt jest ♥️
    Starania od 10.2016r.

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aganieszkam świetne wiadomości 😊 tak to można karmić i karmić 😁

aganieszkam lubi tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aganieszka, złote dziecko ❤️ gratuluję! A jak Wasze maluszki śpią nocami? Co ile są pobudki? Bo nasz po powrocie do domu dał w kość, ale już jest lepiej.

Sylwia i Niki - wzruszyła mnie Twoja postawa. Jesteś wielka, podziwiam zaparcie i myślę, że już maluszek dostał coś najpiękniejszego czyli dzielną mamę, ale trzymamy wszystkie kciuki za kp.

Bezsilna - jesteś bardzo dzielna, bo naturalny poród po wielu, wielu godzinach zakończony cesarką to naprawdę duże wyzwanie dla organizmu. Na sali ze mną leżała dziewczyna, która doszła do 8 cm bodaj i niestety mała się na koniec zaplątała, oczywiście CC, a potem kilka dni na intensywnej. Jak do nich dołączyłam to tak ślicznie jadła z cyca że aż mi głupio że mu po SN mamy problemy. Także myślę że powolutku u każdej laktacją się ustabilizuje.
    Swoją drogą - ogromne dzięki za Wasze rady odnośnie KP. W domu dokarmilismy go tylko jeszcze dwa razy w nocy a teraz już wyłącznie pierś i mały w dwa dni przybrał 90 g. Rzeczywiście u mnie dostawianie bardzo pomogło. W szpitalu raczej sugerowali że jak już nie chce jeść z piersi i się niecierpliwi to dawać MM, a położna środowiskowa powiedziała żeby zrobić tak że najpierw jedna, potem druga, potem jeszcze jedna i druga i dopiero MM jak się wierci. Także dużo cierpliwości chyba trzeba mieć i się nie poddawać jak dziecko trochę przy piersi marudzi. Ja też pije felmatkier bo mi bardzo smakuje 😃

Żonkil, Blumchen, Mała Matylda - zaglądam tutaj ciągle i czekam na wieści od Was, już niedługo Wasze maluszki będą na świecie ❤️

Co do zzo - w planie porodu miałam napisane że chce jeśli poród będzie wywoływany bo słyszałam od wielu znajomych że po oxy można zwariować z bólu. U mnie to rozwarcie zupełnie nie szło a skurcze były już nie do zniesienia. Powiedzieli że akcja się zatrzyma ale.musza nabrać sił przed kolejnymi 5 cm. Cała ciążę biegałam na ćwiczenia oddechu i wydawało mi się że umiem oddychać super ale przy tym bólu nie szło więc jak dostałam zzo i tylko czułam że chyba jest skurcz i zaczęłam oddychać i się zrelaksowalam to w godzinę z 5 cm zrobiło się 10. Także u mnie zadziałało super 😃

blumchen30, Mała Matylda, Sylwia_i_Niki lubią tę wiadomość

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ