❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Agnieszkam, podziwiam mocno, że wychodzisz na spacery z 2 dzieci, bo ja wyszłam samodzielnie tylko raz i to niedaleko domu, a i tak jakiś pijaczyna się przyczepił na placu zabaw i mocno się przestraszyłam wtedy, i od tamtej pory sama z dziećmi nie wychodzę. Ogólnie boję się, że starsza córka mi pod samochód wybiegnie, albo coś innego się stanie. Mam taras, więc staram się tam spędzać czas, żeby zaczerpnąć świeżego powietrza, ale wiadomo, że to nie to samo co spacer np. po parku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2021, 04:41
-
Heart to i tak dobrze, że masz taras. Ja mam mały balkon na 4-tym piętrze gdzie pizga niesłychanie więc Małego nie wezmę na balkon 🤦♀️
Wczoraj byliśmy na spacerze bo niedziela i nie ma tylu osób a i tak jak zawsze nie całą godz byliśmy 😬
Dziś mieliśmy wyjść bo w miarę pogoda ale Młody jeszcze nie zrobił 💩, i jak nie zrobi to będzie jeszcze bardziej marudny na dworze i to nie ma sensu 🙈
Chyba Agnieszka mówiłaś, żeby uchylać budkę żeby Młody obserwował drzewa i interesował się. I tak robię, patrzy kilka min a później i tak wrzask 🤦♀️ i muszę na rękach uśpić żeby jeszcze był chociaż te pół godz na dworze.
Ostatnio Synek tak się w nocy pcha do mnie, że jak nie jest przytulony to kwęka 😅
Niby to słodkie i miłe tulenie ale wiem, że nie prowadzi to do niczego dobrego 🤣 -
U nas uchylenie budki nic nie daje. Na rekach najlepiej się obserwuje. A że jeszcze głowki sama nie trzyma to 2 rece zajete a jak jeszcze pusty wozek pchać. Dlatego na spacery sama raczej nie chodze. A o tym żeby w godzinach poludniowych wyjść nie ma szans. Od 10 do 14 spala tylko 15 min, 2 razy byla wielka kupa i 3x sie karmimy. Przysypia przy cycu a jak chce ją odlozyc to znowu szuka. A obiadu jak nie bylo tak nie ma.
Kika może w nosidełku Ci zasnie? Tam taka pozycja z wyzsza glowka jest.
Patryśka u nas spacery to samo.
Dziewczyny stanu zapalnego chyba przy tym zastoju już nie mam, czuje się dobrze, poerś jeszcze trochę obolała ale po karmieniu czuję takie jakby palenie w srodku i jeszcze jakby taka kulka zbita byla w srodku. To jest jeszcze do wyciagnięcia przez dziecko i zejdzie czy może powinnam jakąś dalszą diagnostykę zrobić?
I jak mam karmić żeby w drugiej piersi zastoju nie zrobić? Do tej pory karmilam raz z jednej raz z drugiej przy kolejnym karmieniu. A teraz karmię z 2 piersi i kurde kupy sie zrobily gigant i wodniste...
I jeszcze jedno. Czy to normalne by po zakończonym pologu zaczac plamić? Tak od ok.5 tyg nie plamiłam już a teraz skończył się 7 i nagle plamienie. Ciemno-czerwone. -
Patryśka, to akurat nie ja pisałam ale u mnie się sprawdza, synek lubi oglądać wszystko naokoło. Za to córka taka nie była, wózek parzył 🙆♀️ więc wiem o czym mówisz 😏
Jednak zebrałam się z dwójką, żeby skorzystać z tak pięknej pogody i wyszedł długi spacer z postojem na dużym placu zabaw. Wymęczyłam ich, bo córka nie sypia w wózku a dziś padła 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2021, 16:46
blumchen30, Elleen, ❤️ Heart ❤️, Żonkil, Sto_krotka lubią tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Żonkil nie pomogę z tym krwawieniem...jakby trwało długo to penwie pasuje pójść do ginekologa.
Ja dziś kończę połóg oficjalnie. Zmieściłam się w jesienne botki haha taka nagroda na zakończenie pologu.
Syn starszy ma płyn w uszach;/ walczymy dalej z infekcją...na parę dni przyjechała moja mama a od czwartku sama jestem.
U mnie mama też ciągle mi mówi, że naucze małego noszenia na rękach itp itd..calkowicie inne ma podejście. Ja się nie dziwię, że kiedyś miano po 3-4 dzieci z takim podejściem, że mały człowiek ma sobie leżeć sam i kwekać.
U nas spacery w porządku póki co.. Dziewczyny u dzieci tak wszystko się zmienia, że nie traćcie nadziei. -
Żonkil, może ta grudka to nowy zastój? Spróbuj pod prysznicem delikatnie masować w stronę brodawki. A z karmieniem to do poróżnienia piersi, przynajmniej ja tak robię. Czyli wychodzi mi jedna pierś na jedno karmienie.
Da się nieść malucha w jednej ręce, bo ostatnio tak wracałam a drugą ręką pchałam wózek 🤣 ale musiałam co chwilę go poprawiać, bo już swoje waży.
A co do plamienia po pologu to dziwne, u mnie się nie zdarzyło. Jedynie plamię po stosunku ale to blizna mi krwawi po pierwszym porodzie to samo było..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2021, 17:03
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
23dpt jest ♥️
Starania od 10.2016r. -
Tak, też wracałam raz z przychodni z Małym na ręku a wózek pchałam 😅
Takie pytanko, może nie będziecie złe 😉
Już macie swój pierwszy raz po porodzie za sobą??
Ja mam w głowie blokadę. Boje się, że jeszcze dobrze nic mi się nie zrosło i pęknie blizna. Tym bardziej, że byłam szyta też w środku.
I nadal mam w głowie badanie ginekologiczne po połogu jak Ginka wkładała mi wziernik żeby sprawdzić środek to aż mnie wykręcało z bólu.
I mam wrażenie, że przy stosunku bedzie to samo 🤦♀️ -
Patryśka mnie pierwsze kilka stosunków po pierwszym porodzie bolało, jakby nóż mi ktoś (ekhem) wsadził 🙆♀️ każdy kolejny był coraz lepszy, też byłam szyta w środku.
Przy drugim porodzie obyło się w sumie bez obrażeń i pierwszy raz bolał troszkę, a kolejne zbliżenia były spoko 😁 tylko właśnie mam problem z tą krwawiącą blizną (zewnętrzną). Muszę ją po prostu rozpracować (mobilizacja blizny). Jak będę miała z nią problemy to pójdę do uro-fizjo.
To, że mnie bolało nie znaczy, że u ciebie tak będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2021, 18:12
Patryśka lubi tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
23dpt jest ♥️
Starania od 10.2016r. -
Dla mnie stosunek po pprodzie to mily nie jest. Ale też jakoś super często tego nie robimy... albo dziecko się długo usypia albo zmęczenie po dniu.
Kurcze nie wiem czy nowy zastoj:/ Chyba się zgloszę w końcu do cdl. Może pomoże. Corcia wisi na cycu i przysypia i tak na zmiane. Co ją odsunę pośpi 5 min i od nowa cyc. Nie oprozniam jej do konca bo tak dlugo trwa to karmienie ze w tym czasie druga pierś się napelnia i boje się że zaraz i tam się zrobi zastój.
Dziś 6h ciurkiem nie spała nie liczac 5min drzemek na cycu. Nic nie zrobilam. Nawet na spacer nie wyszlysmy bo o 16 po prostu padlysmy obie. Dopoki ni bylo zastoju to maks 20 min jej wystarczało na cyca i wszystko szlo sprawnie. -
Żonkil wrote:Dla mnie stosunek po pprodzie to mily nie jest. Ale też jakoś super często tego nie robimy... albo dziecko się długo usypia albo zmęczenie po dniu.
Kurcze nie wiem czy nowy zastoj:/ Chyba się zgloszę w końcu do cdl. Może pomoże. Corcia wisi na cycu i przysypia i tak na zmiane. Co ją odsunę pośpi 5 min i od nowa cyc. Nie oprozniam jej do konca bo tak dlugo trwa to karmienie ze w tym czasie druga pierś się napelnia i boje się że zaraz i tam się zrobi zastój.
Dziś 6h ciurkiem nie spała nie liczac 5min drzemek na cycu. Nic nie zrobilam. Nawet na spacer nie wyszlysmy bo o 16 po prostu padlysmy obie. Dopoki ni bylo zastoju to maks 20 min jej wystarczało na cyca i wszystko szlo sprawnie.
Ja bym jednak karmiła z jednej do końca, żeby tam nie zostawało nic. Kupy strzelające mogą być, jak jest przewaga mleka pierwszej fazy właśnieŻonkil lubi tę wiadomość
2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0 -
Dzisiaj byliśmy u fizjo, potem też ciężki dzień z młodym, na koniec zaszczepiłam się na grypę i jestem fizycznie i psychicznie wypompowana 😐
Fizjo stwierdzila,ze napięcie jest od brzuszka, a nie odwrotnie i doszukała się, że ciemiączko za małe i czolo zbyt balkonowate i teraz mam kolejny powód do zmartwień i zajęcia mam dość chwilowo tych diagnoz i wizyt... a tu jeszcze szczepienia się nie zaczęły:-/
Jak my wszyscy przeżyliśmy bez tych specjalistów 🤷♀️2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0 -
Aż zajrzałam do książki Dziecka sprawdzić ostatnie zapisy z wizyt.
9wrzesień ciemię 2x2.
17wrzesień 0.5x0.5.
🤷♀️
Teoretycznie też powinnam się martwić. Ale nikt mi nie powiedział, że coś może być nie tak. Teraz dopiero wyczytałam.
Albo źle zmierzyli 'na oko' albo rzeczywiście szybko się zrasta..
Aż jutro zapytam położnej swojej o to. -
Kurcze, nie wiem jakie są normy dla ciemiączka. Synek na pierwszej wizycie, czyli w 2 tygodniu miał 1,5x1,5cm a w 6 tygodniu miał 1x1cm. Pediatra mówiła, że jest ok 🤷♀️
W mm nie jest jakoś strasznie dużo tej witaminy D 🤔 a w mleku matki też na pewno coś jest.
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
23dpt jest ♥️
Starania od 10.2016r. -
Z tym ciemiączkiem nawet nie miałam pojęcia, że może być coś źle jak się za szybko zrasta...
U mnie dziś koniec pologu, może w sobotę pójdę do ginekologa. Stosunkow jeszcze nie było. Jedno dziecko w jednym pokoju, drugie w drugim to zostaje nam salon tylko🤦😋 narazie mam też jeszcze blokadę.
Heart trzymaj się. Oby gorączka szybko minęła.
-
Dziewczyny, a jak rozpoznać, że pierś jest opróżniona? Mój synek ostatnio je tyle, co zawsze, kończy, a potem rzuca się na pierś i chce jeszcze. Dostawiam go, ale się denerwuje. Nie wiem, czy mu jest mało (jakiś kryzys laktacyjny?) czy może ma potrzebę ssania. Pierś jest zazwyczaj po takim karmieniu "sflaczała", ale dalej z niej leci, gdy delikatnie nacisnę. Nie wiem, czy dawać mu wtedy jeszcze drugą?
Agnieszkam - no rewelacja z tym wózkiem! Ja podziwiam jak Ty się wybierasz z dwójką na takie spacery. Sama jestem w stanie tylko w chuście, bo z wózkiem bym nie dała rady.
Blumchen - ja też tych rad nie pojmuję! Może trzeba powiedzieć, że dziecka nie da się przyzwyczaić, bo już jest przyzwyczajone przez kołysanie i noszenie przez 9 miesięcy pod serduszkiem mamusi? Swoją drogą - wpadli do nas na sobotę teściowie i jestem bardzo zadowolona - teściowa zrobiła krok do tyłu i zupełnie się nieinwazyjnie zachowywała. Poszliśmy razem na wspólny spacer, a syncio przespał 3,5 h w wózku aniołek! No i uszanowali to, że jednak odpuszczamy weekend z imprezami.
Sto_krotka - kurczę, rozumiem stres przez te wizyty, bo to zwariować można. Nie przejmuj się tym! Taki specjalista musi coś wymyślić, bo przecież mu płacisz. Ja idę w czwartek do fizjo, zobaczymy, co będzie.
Patryśka - fajnie, że poruszyłaś "ten" temat ja miałam delikatne pęknięcie, położna chwaliła, że jakbym nie rodziła, ale ta blizna się taka zgrubiała zrobiła i to bardzo przeszkadza. Nie ma okropnego bólu, ale mam wrażenie, że mi się tam wszystko poprzestawiało przez to Idę do fizjo, więc liczę, że może jakaś mobilizacja tego miejsca pomoże.
A co do spania, to ja też z moim śpię przytulona! Mąż jak się obudzi, to śmieje się, że wyglądam jak z przytulanką, ale ja bardzo lubię takie spanko. Najlepiej jak w weekend rano pod jedną kołdrą w trójkę leżymy
Żonkil - a może jakiś skok? Paulinka jest w podobnym okresie co Michałek i tez się zrobił marudny ostatnie dwa dni.
aganieszkam lubi tę wiadomość
08.2021 - synek 💙
06.2024 - synek 💙 -
Dla mnie seks to prawdziwy dramat aktualnie jedyne co, to cieszy mnie po prostu bliskość i nic więcej. Mi ginekolog dala zel intymny na wizycie popołogowej i baardzo pomogl, wiec polecam się w niego zaopatrzyć mam tez duza blokadę psychiczną jakos i jestem na bakier ze swoim ciałem. Mam nadzieję ze to wroci do normy 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 06:17