X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️Sierpień 21❤️
Odpowiedz

❤️Sierpień 21❤️

Oceń ten wątek:
  • EveB Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam najmniejszej wątpliwości. To jest TO uczucie. Czasem też czuję jak jadę autem albo jak piszesz przy gwałtowniejszej zmianie pozycji. Pod ręką jeszcze nic nie wyczułam, ale obserwuję 😁

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
    5t5d - 3,6 mm szkraba i bijące <3
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym moczem to też zależy od laboratorium. Mój ginekolog twierdzi, że jest różnica między dość liczne a bardzo liczne bakterie. Przy większej ilości bakterii w moczu wychodzą też zazwyczaj leukocyty. Zawsze najlepiej zrobic posiew i poczekać na wynik.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kika Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grabka, EveB zazdroszczę, że wiecie jak TO jest ❤️ ja pewnie nawet jeśli coś czuje to zwalam na jelita lub wzdęcia bo nie wiem jakie to uczucie.
    Jeśli chodzi o bakterie to w moczu ok ale za to infekcja pochwy... U mnie to standard niestety. Często mi się zdarzało przed ciążą, a w ciąży już drugi raz 😞 dostałam teraz globulki aż na 15dni, potem probiotyki min 4x w tygodniu. Może pomoże.

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej dziewczyny ale Wam zazdroszczę, ja nic nie czuje i mam wrażenie, że mi się brzuszek zatrzymał!!! Zapisałam się na 10 do Medicoveru to może sie uda podejrzeć malutką... :)
    Dziewczyny a Wy tez macie takie wahania nastrojów? ja dziś miałam euforię na całego a nagle mi sie chce płakać.
    Szwagier się niedawno zareczył i cisna, że slub musi być lipiec / sierpien. Tylko ze 400 km od nas i jest mi przykro, bo jak jechac z takim brzuchem 400 km albo z noworodkiem w pologu...
    a może przesadzam... no ale moj maz to jego jedyny brat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 14:46

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogóle kupujecie już ciuszki? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 14:47

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • bezsilna Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaK wrote:

Dla mnie to jeszce zdecydowanie za wcześnie. Chociaż wg kalkulatora zaczynam od dzisiaj 2 trymestr to jeszcze się boję. Nie wiem kiedy będę na to gotowa 😛 póki co kupuje dla siostry bo rodzi w maju 😍 a Ty już kupujesz?

Sto_krotka lubi tę wiadomość

• KarolinaK Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezsilna wrote:
    Dla mnie to jeszce zdecydowanie za wcześnie. Chociaż wg kalkulatora zaczynam od dzisiaj 2 trymestr to jeszcze się boję. Nie wiem kiedy będę na to gotowa 😛 póki co kupuje dla siostry bo rodzi w maju 😍 a Ty już kupujesz?

ja generalnie aż do prenatalnych zyłam w okropnym przerażeniu i teraz te 2 tygodnie były czasem oddechu wiec w ramach tej radosci pomyslalam, ze zaczne cos tam powolutku kupować, bo przecież tak ekonomiczniej niz wszystko na raz :D kupialm jak widzialam promki, za to moja mama oszalała :D teraz znowu mam schize ze za wczesnie i sie cos stanie... ale mysle ze jak sie ma ochote i sie cos przyda to dla wlasnego samopoczucia fajnie kupić :D

bezsilna lubi tę wiadomość

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • bezsilna Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina widzę też 14 tydzień ☺
    Jak się czujesz? Bo ja nie mam objawów żadnych w tym momencie

• KarolinaK Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezsilna wrote:
    Karolina widzę też 14 tydzień ☺
    Jak się czujesz? Bo ja nie mam objawów żadnych w tym momencie

od dwóch dni czuję się super : ) :)
    trochę mam mniejszy apetyt i właśnie te nastroje mi mega skaczą od euforii po żal ogromny aż do łez. No i mam te skurcza w dole brzucha... nie jakoś często, ale czuję, zwłaszcza jak się kładę...
    a Ty jak tam? :)

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaK wrote:
    ja generalnie aż do prenatalnych zyłam w okropnym przerażeniu i teraz te 2 tygodnie były czasem oddechu wiec w ramach tej radosci pomyslalam, ze zaczne cos tam powolutku kupować, bo przecież tak ekonomiczniej niz wszystko na raz :D kupialm jak widzialam promki, za to moja mama oszalała :D teraz znowu mam schize ze za wczesnie i sie cos stanie... ale mysle ze jak sie ma ochote i sie cos przyda to dla wlasnego samopoczucia fajnie kupić :D
    Miałam dokładnie tak samo. Niby odetchnęłam po prenatalnych, że wszystko w porządku i pojechałam na drobne zakupy (tzn ja robiłam drobne bo moja mama tak samo zwariowala😄) i też zaczęłam się zastanawiać czy jeszcze nie za wczesnie. Grubsze zakupy typu łóżeczka i foteliki zostawię na koniec.

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elleen wrote:
    Miałam dokładnie tak samo. Niby odetchnęłam po prenatalnych, że wszystko w porządku i pojechałam na drobne zakupy (tzn ja robiłam drobne bo moja mama tak samo zwariowala😄) i też zaczęłam się zastanawiać czy jeszcze nie za wczesnie. Grubsze zakupy typu łóżeczka i foteliki zostawię na koniec.

to się rozumiemy :D ja też grubsze zakupy odkładam, ale od zawsze wzdychałam do ciuszków newbie, więc jak zobaczyłam promki...no nie mogłam :) ale zrobiłam sobie listę i czaję się na vinted i grupkach, żeby nie wydać majątku :)
    w sumie jest też taki argument, że nie wiadomo, jak przebiegnie III trymestr. kuzynka męża miała siedzieć w domu ostatnie 2 miesiące plus zamknęli galerię. więc sobie tłumacze, że to bardzo rozsądne powoli kupować teraz :P

za to moja mama kupiła już ciuszki 68 rozmiar, które wyglądaja na zdjeciach jak na pierwszy dzień przedszkola (białe body z kołnierzykiem i spodniczka granatowa) i w ogole mase innych i jej kolezanki w pracy powiedzialy, że za wcześnie i jej sie strasznie smutno zrobiło. jestem jedynaczka, wiec pierwsza wnusia to szaleństwo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 15:52

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Czytam Was z ukrycia już od dawna, przyszła pora aby się ujawnić😉. Mam termin na 14 sierpnia, na usg bobas wychodzi kilka dni starszy. Jutro idę na USG genetyczne. Mam już córeczkę.

Gratuluję tym z Was które czują już ruchy. To moje najpiękniejsze wspomnienie z pierwszej ciąży, już nie mogę się tego doczekać😊. Wtedy pierwsze łaskotanie poczułam w 17t2d. Łożysko miałam na przedniej ścianie, teraz też tak jest więc raczej powinnam uzbroić się w cierpliwość.

Też niedawno zmagałam się z bakteriami w moczu. Lekarze zalecili mi wstrzymać się z lekami, pić sok z żurawiny 100% i ogólnie dużo płynów. Dzisiaj powtórzyłam badanie - czysto🙂

Elleen, bezsilna, Agi83, Sto_krotka, ❤️ Heart ❤️ lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaK wrote:
    W pierwszej ciąży kupowałam po 20tc

Sto_krotka lubi tę wiadomość

preg.png
    Czekamy na Synka 💙
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek 😍
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
    ---
    Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
    age.png
    Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
    age.png

21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
    Starania od 10.2016r.
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaK wrote:
    to się rozumiemy :D ja też grubsze zakupy odkładam, ale od zawsze wzdychałam do ciuszków newbie, więc jak zobaczyłam promki...no nie mogłam :) ale zrobiłam sobie listę i czaję się na vinted i grupkach, żeby nie wydać majątku :)
    w sumie jest też taki argument, że nie wiadomo, jak przebiegnie III trymestr. kuzynka męża miała siedzieć w domu ostatnie 2 miesiące plus zamknęli galerię. więc sobie tłumacze, że to bardzo rozsądne powoli kupować teraz :P

za to moja mama kupiła już ciuszki 68 rozmiar, które wyglądaja na zdjeciach jak na pierwszy dzień przedszkola (białe body z kołnierzykiem i spodniczka granatowa) i w ogole mase innych i jej kolezanki w pracy powiedzialy, że za wcześnie i jej sie strasznie smutno zrobiło. jestem jedynaczka, wiec pierwsza wnusia to szaleństwo :D
    Ja to w ogóle nie liczę na 3 trymestr, że będę w stanie chodzić po sklepach w ciąży bliźniaczej. Ja nabrałam body z długim rękawkiem, staram się takie rozpinane, bo nie wiem, czy nie będę się bała ubierać te malizny przez główkę. Do tego kaftaniki i półśpiochy, kilka czapeczek. Moja Mama za to, prawie same pajace i śpiochy bo jej się to podoba. Do tego jeszcze paka od koleżanki na chłopczyka. Jutro to sobie posegreguje rozmiarami i dopiero będę wiedziała ile czego mam i co ewentualnie brakuje. Ale myślę, że na pierwsze miesiące już niewiele będę musiała dokupić. Też myślę jeszcze w ciąży kupic większe rozmiary bo nie mam pojęcia jak będzie z zakupami jak już dwa szkraby będą w domu.

o1486iyele9sg31t.png
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:
    Witajcie dziewczyny. Czytam Was z ukrycia już od dawna, przyszła pora aby się ujawnić😉. Mam termin na 14 sierpnia, na usg bobas wychodzi kilka dni starszy. Jutro idę na USG genetyczne. Mam już córeczkę.

Gratuluję tym z Was które czują już ruchy. To moje najpiękniejsze wspomnienie z pierwszej ciąży, już nie mogę się tego doczekać😊. Wtedy pierwsze łaskotanie poczułam w 17t2d. Łożysko miałam na przedniej ścianie, teraz też tak jest więc raczej powinnam uzbroić się w cierpliwość.

Też niedawno zmagałam się z bakteriami w moczu. Lekarze zalecili mi wstrzymać się z lekami, pić sok z żurawiny 100% i ogólnie dużo płynów. Dzisiaj powtórzyłam badanie - czysto🙂
    Witamy w sierpnióweczkach. Kupiłam sobie wczoraj Sok z żurawiny naturalny 100%. Piłaś go samego czy może z wodą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 17:10

Mała Matylda lubi tę wiadomość

o1486iyele9sg31t.png
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
  • bezsilna Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaK wrote:
    od dwóch dni czuję się super : ) :)
    trochę mam mniejszy apetyt i właśnie te nastroje mi mega skaczą od euforii po żal ogromny aż do łez. No i mam te skurcza w dole brzucha... nie jakoś często, ale czuję, zwłaszcza jak się kładę...
    a Ty jak tam? :)

Nic mi nie jest. Staram się być aktywna spacery plus joga 💪😌🙏 co do humorów to mąż. Ostatnio włączył transmisję z WOŚP i się przy tym popłakałam 🤯😱

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubranka zaczęłam kupować po polowkowych, jakoś bezpieczniej się wtedy czułam. Teraz trochę ubolewam, bo mam już i chłopca i dziewczynke i stosy ubranek w kartonach na strychu 😉. Chociaż znając siebie na pewno coś dokupię, bo uwielbiam te maleńkie ciuszki 😁 Przy synku najbardziej sprawdziły mi się body plus polspiochy. Przy córce polubiłam też pajace. Spioszki i kaftaniki jak dla mnie w ogóle się nie sprawdzają.Kaftaniki się podwijaja od dołu i takiemu leżacemu dziecku może być niewygodnie. Teraz dzieciątko urodzi się latem, więc będę musiała na pewno dokupić trochę ubranek z krótkim rękawem, bo dwójkę dzieci mam z poznojesienno- zimowych miesięcy i nie mam nic lzejszego na takiego maluszka. Cieszę się, że takie wieksze zakupy typu łóżeczko, wózek, fotelik mam z głowy.

Co do ruchów to raz w sklepie jak ukucnelam, żeby coś podnieść i mocniej przycisnelam brzuszek poczułam znajome puknięcie. Ale to było jednorazowe.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio walczę z zaparciami, duphaston niestety nie pomaga w tej walce. Przestałam już nawet lykac przepisane przez lekarza żelazo. Staram się więcej pić, ale u mnie z tym ciężko. Odzywiam się w miarę zdrowo, unikam cukru, słodyczy, nie pije slodzonych napojów. Jem sporo owoców, warzyw, mimo wszystko mam problem.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elleen wrote:
    Witamy w sierpnióweczkach. Kupiłam sobie wczoraj Sok z żurawiny naturalny 100%. Piłaś go samego czy może z wodą?
    Piłam sam, ale popijałam odrobiną wody. Na butelce było zalecenie aby pić po 25 ml dwa razy dziennie, pół godziny przed posiłkiem. Drugiej części zalecenia nie przestrzegałam. Rano z powodu mdłości, a odnośnie wieczorów przekonało mnie zalecenie znalezione w internecie aby pić przed snem, gdy jest dłuższa przerwa w korzystaniu z toalety.

Elleen lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Kika Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka ja też ostatnio borykam się z zaparciami 😏 myślę że u mnie to przez fakt że mam duży problem z piciem. Nic mi nadal nie smakuje. Pije na siłę.
    A jak się czujecie dziewczyny? Macie mdłości, zgage? Mnie to nadal męczy. Teraz zaczyna się popołudniu i muli aż nie zasnę. Szczerze mówiąc to jestem już trochę zmęczona bo nie pamiętam kiedy czułam się dobrze. Codziennie budzę się z nadzieją ze to właśnie od dziś będę czuła się git 🙂
    Jeśli chodzi o kupowanie ciuszków to mam wielką ochotę żeby zacząć zakupy ale ciągle się boję, że jeszcze coś złego się wydarzy i blokuje mnie to na maxa.

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ