❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tym moczem to też zależy od laboratorium. Mój ginekolog twierdzi, że jest różnica między dość liczne a bardzo liczne bakterie. Przy większej ilości bakterii w moczu wychodzą też zazwyczaj leukocyty. Zawsze najlepiej zrobic posiew i poczekać na wynik.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Grabka, EveB zazdroszczę, że wiecie jak TO jest ❤️ ja pewnie nawet jeśli coś czuje to zwalam na jelita lub wzdęcia bo nie wiem jakie to uczucie.
Jeśli chodzi o bakterie to w moczu ok ale za to infekcja pochwy... U mnie to standard niestety. Często mi się zdarzało przed ciążą, a w ciąży już drugi raz 😞 dostałam teraz globulki aż na 15dni, potem probiotyki min 4x w tygodniu. Może pomoże.
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
jej dziewczyny ale Wam zazdroszczę, ja nic nie czuje i mam wrażenie, że mi się brzuszek zatrzymał!!! Zapisałam się na 10 do Medicoveru to może sie uda podejrzeć malutką...
Dziewczyny a Wy tez macie takie wahania nastrojów? ja dziś miałam euforię na całego a nagle mi sie chce płakać.
Szwagier się niedawno zareczył i cisna, że slub musi być lipiec / sierpien. Tylko ze 400 km od nas i jest mi przykro, bo jak jechac z takim brzuchem 400 km albo z noworodkiem w pologu...
a może przesadzam... no ale moj maz to jego jedyny brat.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 14:46
08.2021 - synek 💙
06.2024 - synek 💙 -
KarolinaK wrote:a w ogóle kupujecie już ciuszki?
Dla mnie to jeszce zdecydowanie za wcześnie. Chociaż wg kalkulatora zaczynam od dzisiaj 2 trymestr to jeszcze się boję. Nie wiem kiedy będę na to gotowa 😛 póki co kupuje dla siostry bo rodzi w maju 😍 a Ty już kupujesz?Sto_krotka lubi tę wiadomość
-
bezsilna wrote:Dla mnie to jeszce zdecydowanie za wcześnie. Chociaż wg kalkulatora zaczynam od dzisiaj 2 trymestr to jeszcze się boję. Nie wiem kiedy będę na to gotowa 😛 póki co kupuje dla siostry bo rodzi w maju 😍 a Ty już kupujesz?
ja generalnie aż do prenatalnych zyłam w okropnym przerażeniu i teraz te 2 tygodnie były czasem oddechu wiec w ramach tej radosci pomyslalam, ze zaczne cos tam powolutku kupować, bo przecież tak ekonomiczniej niz wszystko na raz kupialm jak widzialam promki, za to moja mama oszalała teraz znowu mam schize ze za wczesnie i sie cos stanie... ale mysle ze jak sie ma ochote i sie cos przyda to dla wlasnego samopoczucia fajnie kupić
bezsilna lubi tę wiadomość
08.2021 - synek 💙
06.2024 - synek 💙 -
bezsilna wrote:Karolina widzę też 14 tydzień ☺
Jak się czujesz? Bo ja nie mam objawów żadnych w tym momencie
od dwóch dni czuję się super : )
trochę mam mniejszy apetyt i właśnie te nastroje mi mega skaczą od euforii po żal ogromny aż do łez. No i mam te skurcza w dole brzucha... nie jakoś często, ale czuję, zwłaszcza jak się kładę...
a Ty jak tam?08.2021 - synek 💙
06.2024 - synek 💙 -
KarolinaK wrote:ja generalnie aż do prenatalnych zyłam w okropnym przerażeniu i teraz te 2 tygodnie były czasem oddechu wiec w ramach tej radosci pomyslalam, ze zaczne cos tam powolutku kupować, bo przecież tak ekonomiczniej niz wszystko na raz kupialm jak widzialam promki, za to moja mama oszalała teraz znowu mam schize ze za wczesnie i sie cos stanie... ale mysle ze jak sie ma ochote i sie cos przyda to dla wlasnego samopoczucia fajnie kupić
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Elleen wrote:Miałam dokładnie tak samo. Niby odetchnęłam po prenatalnych, że wszystko w porządku i pojechałam na drobne zakupy (tzn ja robiłam drobne bo moja mama tak samo zwariowala😄) i też zaczęłam się zastanawiać czy jeszcze nie za wczesnie. Grubsze zakupy typu łóżeczka i foteliki zostawię na koniec.
to się rozumiemy ja też grubsze zakupy odkładam, ale od zawsze wzdychałam do ciuszków newbie, więc jak zobaczyłam promki...no nie mogłam ale zrobiłam sobie listę i czaję się na vinted i grupkach, żeby nie wydać majątku
w sumie jest też taki argument, że nie wiadomo, jak przebiegnie III trymestr. kuzynka męża miała siedzieć w domu ostatnie 2 miesiące plus zamknęli galerię. więc sobie tłumacze, że to bardzo rozsądne powoli kupować teraz
za to moja mama kupiła już ciuszki 68 rozmiar, które wyglądaja na zdjeciach jak na pierwszy dzień przedszkola (białe body z kołnierzykiem i spodniczka granatowa) i w ogole mase innych i jej kolezanki w pracy powiedzialy, że za wcześnie i jej sie strasznie smutno zrobiło. jestem jedynaczka, wiec pierwsza wnusia to szaleństwo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 15:52
08.2021 - synek 💙
06.2024 - synek 💙 -
Witajcie dziewczyny. Czytam Was z ukrycia już od dawna, przyszła pora aby się ujawnić😉. Mam termin na 14 sierpnia, na usg bobas wychodzi kilka dni starszy. Jutro idę na USG genetyczne. Mam już córeczkę.
Gratuluję tym z Was które czują już ruchy. To moje najpiękniejsze wspomnienie z pierwszej ciąży, już nie mogę się tego doczekać😊. Wtedy pierwsze łaskotanie poczułam w 17t2d. Łożysko miałam na przedniej ścianie, teraz też tak jest więc raczej powinnam uzbroić się w cierpliwość.
Też niedawno zmagałam się z bakteriami w moczu. Lekarze zalecili mi wstrzymać się z lekami, pić sok z żurawiny 100% i ogólnie dużo płynów. Dzisiaj powtórzyłam badanie - czysto🙂Elleen, bezsilna, Agi83, Sto_krotka, ❤️ Heart ❤️ lubią tę wiadomość
-
KarolinaK wrote:a w ogóle kupujecie już ciuszki?
Sto_krotka lubi tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
KarolinaK wrote:to się rozumiemy ja też grubsze zakupy odkładam, ale od zawsze wzdychałam do ciuszków newbie, więc jak zobaczyłam promki...no nie mogłam ale zrobiłam sobie listę i czaję się na vinted i grupkach, żeby nie wydać majątku
w sumie jest też taki argument, że nie wiadomo, jak przebiegnie III trymestr. kuzynka męża miała siedzieć w domu ostatnie 2 miesiące plus zamknęli galerię. więc sobie tłumacze, że to bardzo rozsądne powoli kupować teraz
za to moja mama kupiła już ciuszki 68 rozmiar, które wyglądaja na zdjeciach jak na pierwszy dzień przedszkola (białe body z kołnierzykiem i spodniczka granatowa) i w ogole mase innych i jej kolezanki w pracy powiedzialy, że za wcześnie i jej sie strasznie smutno zrobiło. jestem jedynaczka, wiec pierwsza wnusia to szaleństwo
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Mała Matylda wrote:Witajcie dziewczyny. Czytam Was z ukrycia już od dawna, przyszła pora aby się ujawnić😉. Mam termin na 14 sierpnia, na usg bobas wychodzi kilka dni starszy. Jutro idę na USG genetyczne. Mam już córeczkę.
Gratuluję tym z Was które czują już ruchy. To moje najpiękniejsze wspomnienie z pierwszej ciąży, już nie mogę się tego doczekać😊. Wtedy pierwsze łaskotanie poczułam w 17t2d. Łożysko miałam na przedniej ścianie, teraz też tak jest więc raczej powinnam uzbroić się w cierpliwość.
Też niedawno zmagałam się z bakteriami w moczu. Lekarze zalecili mi wstrzymać się z lekami, pić sok z żurawiny 100% i ogólnie dużo płynów. Dzisiaj powtórzyłam badanie - czysto🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 17:10
Mała Matylda lubi tę wiadomość
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
KarolinaK wrote:od dwóch dni czuję się super : )
trochę mam mniejszy apetyt i właśnie te nastroje mi mega skaczą od euforii po żal ogromny aż do łez. No i mam te skurcza w dole brzucha... nie jakoś często, ale czuję, zwłaszcza jak się kładę...
a Ty jak tam?
Nic mi nie jest. Staram się być aktywna spacery plus joga 💪😌🙏 co do humorów to mąż. Ostatnio włączył transmisję z WOŚP i się przy tym popłakałam 🤯😱
-
Ja ubranka zaczęłam kupować po polowkowych, jakoś bezpieczniej się wtedy czułam. Teraz trochę ubolewam, bo mam już i chłopca i dziewczynke i stosy ubranek w kartonach na strychu 😉. Chociaż znając siebie na pewno coś dokupię, bo uwielbiam te maleńkie ciuszki 😁 Przy synku najbardziej sprawdziły mi się body plus polspiochy. Przy córce polubiłam też pajace. Spioszki i kaftaniki jak dla mnie w ogóle się nie sprawdzają.Kaftaniki się podwijaja od dołu i takiemu leżacemu dziecku może być niewygodnie. Teraz dzieciątko urodzi się latem, więc będę musiała na pewno dokupić trochę ubranek z krótkim rękawem, bo dwójkę dzieci mam z poznojesienno- zimowych miesięcy i nie mam nic lzejszego na takiego maluszka. Cieszę się, że takie wieksze zakupy typu łóżeczko, wózek, fotelik mam z głowy.
Co do ruchów to raz w sklepie jak ukucnelam, żeby coś podnieść i mocniej przycisnelam brzuszek poczułam znajome puknięcie. Ale to było jednorazowe.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Ostatnio walczę z zaparciami, duphaston niestety nie pomaga w tej walce. Przestałam już nawet lykac przepisane przez lekarza żelazo. Staram się więcej pić, ale u mnie z tym ciężko. Odzywiam się w miarę zdrowo, unikam cukru, słodyczy, nie pije slodzonych napojów. Jem sporo owoców, warzyw, mimo wszystko mam problem.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Elleen wrote:Witamy w sierpnióweczkach. Kupiłam sobie wczoraj Sok z żurawiny naturalny 100%. Piłaś go samego czy może z wodą?
Elleen lubi tę wiadomość
-
Agulineczka ja też ostatnio borykam się z zaparciami 😏 myślę że u mnie to przez fakt że mam duży problem z piciem. Nic mi nadal nie smakuje. Pije na siłę.
A jak się czujecie dziewczyny? Macie mdłości, zgage? Mnie to nadal męczy. Teraz zaczyna się popołudniu i muli aż nie zasnę. Szczerze mówiąc to jestem już trochę zmęczona bo nie pamiętam kiedy czułam się dobrze. Codziennie budzę się z nadzieją ze to właśnie od dziś będę czuła się git 🙂
Jeśli chodzi o kupowanie ciuszków to mam wielką ochotę żeby zacząć zakupy ale ciągle się boję, że jeszcze coś złego się wydarzy i blokuje mnie to na maxa.
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏