SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWiesz Magda moja tesciowa to byla super babka do momentu gdy zaszlam w ciaze i zamieszkalysmy na 5 lat razem...
Od tamtej pory mam do niej straszny dystans mimo ze babka jet fajna ale wkurzajaca.
Nigdy nie pozwalaj przy sobie palic, trujesz swoje dziecko wdychajac ten dym.
I nie denerwuj sie, skurcze macicy sa Ci na tym etapie niepotrzebne.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Magda nie wiem co ma w głowie Twoja teściowa ale raczej tam nie ma mózgu!!! Co za tekst!?!? Właśnie siedzę na balkonie ostro wkurwiona na swoich teściów.. Pomyślałam sobie, że wejdę na forum trochę się zrelaksuje i zapomnę jacy są beznadziejni, a tu na tapecie właśnie teściowie
Moi odkąd jestem w ciąży traktują mnie jak taksówkę! Co tydzień zawieź ich na imieniny, grilla itp. wstań w nocy jak zadzwonią wybawieni i odwiez do domu.. No dobra raz czy dwa można ale do cholery nie co tydzień!!! A jak oni robią grilla to muszę później odwozic ich znajomych! I tak co weekend! Mówię Wam jak mnie to denerwuje! Mąż już im ostatnio zwrócił im uwage, że trochę przesadzają, a przed chwilą do mnie dzwoni, że o 17 mam ich gdzieś zawieźć! Syneczek-jedynaczek! Cały tydzień po pracy do nich jeździ pomaga na działce i jeszcze dzisiaj od rana! A ja siedzę sama w domu i wszystkie obowiązki na mojej głowie.. To temat rzeka więc już nie nudzę i kończę
musiałam się wygadać
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa WRESZCIE wlaczylam pierwsze pranie dla maluszka
Posciel, pieluchy tetrowe i flanelowe, koce.
Jakby nie bylo to juz 7my miesiac wiec trzeba powoli szykowac wszystko dla malego. A czym dluzej bede czekala tym gorzej bo coraz trudniej i szybciej sie mecze.lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Magda dojebala jak nie wiem ta Twoja tesciowka
pomijając, że to nie na poziomie w ogóle to jak coś takiego o swojej wnusi można powiedzieć.. Nawet żartami.. Nie do pomyślenia. Też bym na żaden obiad nie szła, szkoda Twoich nerwów. A jak mąż się będzie czepiał powiem po prostu, że źle się czujesz i tyle
Ewa123 -
Cassie wrote:Ja WRESZCIE wlaczylam pierwsze pranie dla maluszka
Posciel, pieluchy tetrowe i flanelowe, koce.
Jakby nie bylo to juz 7my miesiac wiec trzeba powoli szykowac wszystko dla malego. A czym dluzej bede czekala tym gorzej bo coraz trudniej i szybciej sie mecze.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magda Sz co za kobieta!!!Nie dziwię Ci się, ze nie masz ochoty się z nią widzieć...
Sylwia brak słów, to, ze jesteś w ciąży i nie pijesz nie znaczy że masz być na każde zawołanie!Przecież musisz odpocząć i wyspać się!Ja pitole, niektórzy ludzie to chyba trociny zamiast mózgu mają....
Obkupiłam się na bazarku, uwielbiam te wszystkie zapachy i kolory, które zwalają z nógKupiłam morele, chodziły za mną od początku ciąży!No i truskawki
Dziś na obiad zupa kalafiorowa i burgery a na deser truskawki z kruszonką na ciepło i lody śmietankowe
A wieczorem idziemy na noc muzeów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 13:28
Cassie, zabka11, Laura, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Żabka kiedyś robiłaś monofazę na paznokcie, jak to się sprawdziło? Ja bym sobie teraz na komunie zrobiła
Robilam, ale kupilam kijowa ta monofaze i trzymala sie dwa dni, potem caly panokiec mozna bylo zdjac jak naklejke...
Musisz albo zrobic u kosmetyczki, albo jak sama to kupic lepsza monofaze(ja kupilam jakas firmy `ES` za 23zl i jest do d*****y)magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Magda Sz ja rozumiem . A twoj maz w ogole slyszal to, czy moze udal, ze to swietny dowcip?
Powiedz temu swojemu, zeby otworzyl oczy - zle sie czujesz, nie masz ochoty, a w dodatku mozesz powiedziec cos co skonfliktuje Cie z tesciami na cale zycie. Wiec niech lepiej zastanowi sie, czy nie lepiej dac Ci czas, zebys ochlonela.
A skoro chce sie na Tobie odegrac nie jadac z Toba na komunie, to niech sie zastanowi nad soba. Ty pomimo powakacyjnej niecheci i zmeczeniu tesciami, pojechalas na urodziny jego wujka, a wy tez nie jedziecie do rodzicow na komunie, tylko do dziecka i moze w ogole nie rozmawiac z Twoimi rodzicami, skoro sa tacy zli, w koncu beda tez tam inni ludzie. Niech pomysli komu zrobi przykrosc - dziecku. Niech przestanie sie zachowywac jak palant, tylko zachowa sie jak facet i docenic, ze zachowalas klase i nie zrobilas tesciowej karczemnej awantury przy rodzinie. Powinien zrozumiec jaka bylas wspanialomyslna, a co. No i zawsze mozesz sie do niego przestac oddzywac, jak ostatnio iwygnac go na kanapezabka11, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej, nie pisalam, ale czytam was sobie cały czas. No, ale jak przeczytałam Magda o tekscie Twojej tesciowej to mi ręce opadły. Trzebs było jej powiedzieć, że jak obojniak to chyba po babuni. Moze by się zamknela z takimi tekstami. Ja swoją juz ustawilam, bo też probowala mi wejść na glowe ze swoją córeczką. Od czasu ogromnej awantury baaardzo uwaza na to co mówi. Nam spokój. Tyle, ze mój mąż twardo stanął po mojej stronie. Od tego jest moim mężem. Jak ma obstawać za rodzicami to niech spier..... do mamusi. Sorki, poniosło mnie, ale cisnienie mi sie podnioslo jsk to przeczytalam.
zabka11, Cassie, lys, niecierpliwa, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Mój pies nie wpuści babek od zusu i co wtedy
? Bo wątpie że wejdą jak Kluska bedzie stała pod bramką i szczekała, moj pies to straszny pozer,jak ktoś jest pod bramką kogo ona nie zna to szczeka,się napina-wygląda agresywnie, a jak ten ktoś wejdzie mimo jej zachowanaia to w momencie otwierającej się bramki Kluska zaczyna sie łasić
ale jak ktoś znajomy podchodzi do bramki i słowem sie do niej odezwie to siada i piszczy bo tak chce zeby ten ktoś wszedł i ją pogłaskał ;p
Ja na kase to poczekam..bo pracuje rok i 2 miesiace no i nie byłam ani razu na zwolnieniu, 2,5 tygodnia juz mi zleciało, jeszcze 1,5 i zacznie płacic zus tak? Bo ja tego za bardzo nie kumam..
u mnie to samodwa pieski bramki pilnują, jak ktoś obcy podejdzie to szału dostają ale jak się wejdzie to tylko do zabawy... też się zastanawiam czy Panie z ZUSu odważą się wejść a jak nie to co zrobią ...
mi ZUS płaci ale jakieś dziwne pieniądze1/3 tego co powinien i nie wiem czy iść się upominać czy jeszcze poczekać żeby diabła nie ruszać bo jeszcze zaczną kontrolować
-
Hej dziewczyny
Gratuluję wizyt , teraz szybko nasze dzieci będą przybierać na wadze
Ja wczoraj wieczorem i w nocy miałam ból podbrzusza i częste skurcze aż do rana, wzięłam nospe forte na noc i dwa magnezy, obudziłam się rano i było już dobrze.
Mąż mówi wieczorem może na szpital jedziemy ale się uparłam i nie pojechalismy.
Teraz tłi ból tylko i skurcze są ale rzadko już nie tak jak wczoraj, strasznie się wystraszyłam.
Miłej soboty
Ps. Madga ale masz przejścia z ta teściową, współczuje.
niecierpliwa, małaMyszka, olinka lubią tę wiadomość
-
Sylwia tez masz wesolo, moze nie odbieraj telefonow od nich albo mow ze masz zawroty glowy na tym etapie ciazy i nie wsiadziesz za kierownice to moze w koncu sie zastanowia. To jest straszne ze kto jak kto ale ze przyszli dziadkowie maja gdzies w jakims stanie jestesmy.
Griszanka maz powiedzial ze jego mamusia chyba troche sie spila, pozniej go uswiadomilam ze ona nie pila tym bardziej ze byla samochodem. Zdziwil sie ale wiesz u nich to rodzinne jest ze mowi sie sobie przykre slowa, obraza itp. I calosc zamiata sie pod dywan,nie reaguje sie w ogole na takie "hehe" zaczepki. Mi maz zarzuca ze u mnie z kolei w rodzinie sie kloca i rozwodza(jedyny rozwod to umojego wujka). Ja mowie ze nie dam sobie w kasze pluc, mam swoja godnosc i jak ktos mowi mi jakies rzeczy przykre to nie potrafie dac na to przyzwolenia tak jak jego matka. Wszyscy po niej jada a ona nic..No sa pewne granice. Aa dzis do urodziny chrzesniaka ale tesciow nie bedzie. na ten obiad to jutro mamy przyjsc ale juz mu powiedzialam ze umowilam sie z kolezanka. No i ze nie tylko nie chce jutro tam isc ale w ogole nie chce kontaktu poki on nie stanie za mna murem to niech sobie pomarzy ze kiedykolwiek usiadziemy przy jednym stolemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
No to jazda z tymi tesciowymi.Ja o swojej też mogłabym długo pisać,ale szkoda czasu.Mam do Was pytanie: gdybyście mogly określić ile ruchów dziennie czujecie?mam na myśli typowe kopniaczki,nie ciągnięcia i klucia. Spadam na dzialke do znajomych na grilla.Miłej soboty!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 13:58
Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Ja się cieszę że nie mam teściowej. Wystarczy mi moja mama która wie wszystko najlepiej.
Ostatnio na informacje ze gin kazała do kardiolog iść po pisemną zgodę na poród SN bo nie wiadomo czy moja wada serca nie będzie powodem do cc.
wadę serca mam od urodzenia. Zawsze Były Z Tym Kłopoty, zwolnienie z w-fu itd. A ona do mnie" ta lekarka robi z ciebie kaleke. CC to jest najgorsza rzecz jaką możesz wybrac"
Wkurzyłam mnie i mojego Ł. Powiedział ze nie będzie ryzykował naszego życia tylko dlatego ze cc nie pozwala gdzieś tam wrócić do pełnej sprawności szybko. Co i tak jest sprawa indywidualna.
masakra no.zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:No to jazda z tymi tesciowymi.Ja o swojej też mogłabym długo pisać,ale szkoda czasu.Mam do Was pytanie: gdybyście mogly określić ile ruchów dziennie czujecie?mam na myśli typowe kopniaczki,nie ciągnięcia i klucia. Spadam na dzialke do znajomych na grilla.Miłej soboty!
Ale to wygląda ta:
10 minut 10 ruchow (kopniaki, wypiecia, przekrecenia)
Jeśli nie ma tyle czas wydłużyć do godziny. Jeśli w ciągu godziny jest mniej niż 10 wydłużyć do 2 h. Jeśli nie będzie 10 to IP.
Ogólnie u mnie jest nie licząc pory kiedy śpi gdzie i tak się wierci. To w 10 min około 20-30 ruchów.
W w ciągu dnia multum.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To ja chyba powinnam leżeć w szpitalu,bo samych kopniakow w ciągu dnia to może mam 15-30.Ale gin ostatnio mówiła, żeby tego nie liczyć,bo to sprawa indywidualna. Może przez to moje łożysko na przedniej ścianie tak jest i tk.tluszczowa?
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015