X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro meble do pokoju Julki sa gotowe to wlaczylam pralke i sie piora. Tak stanelam nad ta komoda i doszlam do wniosku, ze w ogole nie mam koncepcji jak te juz wyprane poukladac. Najpierw chcialam rozmiarami, ale raz rozmiar rozmiarowi nierowny (jedne 62 mam jak 56 albo i mniejsze, a drugie jak 72 conajmniej) a dwa w polowie rzeczy nie mam metek :P i doszlam do wniosku, ze uwielbiam sukienki bo je wieszam na wieszaczek :D

A tak w ogole to Smyk robi z ludzi idiotow. Jechalismy do castoramy i slysze w radio, ze w smyku wszystko -20%. Mowie do meza, ze przy okazji wejdziemy po fotelik, skoro kosztowal 499 to 100 roznicy. I co sie okazuje, ze nagle cena fotelika podskoczyla do 599 i po obnizce kosztuje 499 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 17:27

Y, Cassie, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Ja mam TSH 3,6 jakoś tak, T3 i T4 też ok. Mój pan doktor gin jak i mój domowy lekarz nie widzą nic złego w moim TSH tak więc się tym nie przejmuję :).

Najważniejsze że dzisiuś rozwija się prawidłowo i nie mamy problemów ze zdrowiem :)

Edit. przed zajściem miałam też podobnie jakoś 3,6

A ja bym nie ufała ani ginekologowi ani rodzinnemu w temacie tarczycy. Tylko endokrynolog jest w stanie prawidłowo zinterpretować wyniki kobiety w ciąży. Ponadto nie bada się T3 i T4, tylko ich wolne frakcje Ft3 i Ff4. Fakt, że kierowali Cię na badanie T3/T4 zamiast Ft3/Ft4 już jest niepokojący.
    Norma Tsh dla ciężarnych jest do 2,5 i zawsze interpretuje się TSH razem z poziomem Ft3/Ft4.
    Nieleczona tarczyca lub źle leczona tarczyca w ciąży może mieć skutki dalekosiężne np. obniżenie ilorazu inteligencji czy przyszłych możliwości edukacyjnych dziecka.

małaMyszka, Amberla, kasiuleek lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny musze się wam wyżalić bo zaraz oszaleje !!
    jutro mamy komueni mojego M siostry syna ( z którą prawie wgl nie mamy kontaktu)
    no wiec rano na 11 jest msza a dopiero na 15 ognisko na który każdy musi coś przynieś i dostaliśmy liste że my mamy przynieś chleb kiełbase, keczup, musztarde na 20 osób- i teraz się pytam ile mam tego kupić a oni według uzania- fajnie.. ;/;/
    ale to najlepsze jest to ze ja powiedziałam ze do kościoła nie ide po pierwsze kościół jedn w jednej stronie miasta a ognisko w drugiej by bez samochodu nie wyobrażam sobie stać w kościele bo to mały kościól całą komunie.
    nawet nie myśląłam nad ciuchami w co ubrać się do koscioła tylko tam na te ognisko..
    a przed chwilą dzwoni do mnie jego rodzinka że mojego M rodzeństwa mam dwóch braci nikogo nie bedzie bo jedni mają roczne dziecko a drudzy coś tam też nie mogą.. i ze mu musimy być bo z strony mojego męża nikogo nie będzie..
    noo szlak mie trafi !!!
    i ze mu MUSImy jakie musimy !!!
    dziewczyny czy wy jednak poszlibyście na msze ??

małaMyszka lubi tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka ja tego nie ogarniam. Jak ognisko na komuni i dlaczego goscie maja przynosic walowe??????

• olinka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo rodzice stwiwrdzilo ze bedzie taniej i ze ich nie stac na nic innego

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche dziwna sytuacja, bo jak kogos nie stac to nie powinien obarczac tym gosci. Ja na pewno bym na taka komunie nie poszla. Do kosciola owszem, bo co dziecko winne, ale sorry dlaczego bym miala organizowac ognisko za kogos na 20 osob, pomijajac juz fakt samego ogniska

• olinka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie mi sie to w glowie nie miesci ;)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tego nie rozumiem... Nie stać cię, to nie organizuj, a nie takie przerzucanie finansowania komuni na gości.. dziwne trochę.. Jeśli nie czujesz się na siłach żeby stać na mszy to wyślij samego mężado kościoła, będzie reprezentacja jakaś z Waszej strony, no a Ty idź na same ognisko najwyżej.

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyników badań. Mi glukoza wyszła po 2 godzinach 134. I od razu dostałam telefon z laboratorium, że mam się jak najszybciej zgłosić do lekarza i generalnie jedna wielka panika. No i jak poszłam to okazało się, że jest w normie i coś im się pokiełbasiło (norma jest chyba 154). Także trochę chyba na wyrost ten nakaz mierzenia glukometrem u Ciebie Sylwia..

A co do tarczycy -ja byłam u endokrynologa, bo mój wynik TSH to 2,83. Ft3 i ft4 nie kazał mi sprawdzać, powiedział, że normalnie to by sprawę olał, bo to jest wynik ok, ale że jestem w ciąży to zbijemy troszkę TSH (norma w ciąży jest 2,5), ale to tak bardziej żeby dmuchać na zimne. No i biorę Letrox (pół tabletki)

sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/19ef33db1880.jpg

Najpiekniejszy widok dzisiejszego dnia! Co chwila chodze do pokoju siadam i patrze na te male ubranka i dalej nie do konca do mnie dociera, ze za 3 miesiace, a moze nawet wczesniej bedzie je nocic NASZA CORKA!

lys, mamasia, Laura, aaaaga, futuremama, Aga89, Miru, Y, Cassie, małaMyszka, KasiaeN., Paula_071, Neyla, Maniuś, zabka11, Katarka, Martucha86, kasiuleek lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    Dokladnie mi sie to w glowie nie miesci ;)
    Mi też nie. Pierwsze słyszę, że to goście 'robia' imprezę O.o

bzkxskf.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/19ef33db1880.jpg

Najpiekniejszy widok dzisiejszego dnia! Co chwila chodze do pokoju siadam i patrze na te male ubranka i dalej nie do konca do mnie dociera, ze za 3 miesiace, a moze nawet wczesniej bedzie je nocic NASZA CORKA!
    Piękny widok :D
    Ja też juz miałam przyjemność popatrzeć na schnące ubranka które dostałam od siostry :D
    Zaraz mi w głowie zaświtało Wow to juz niebawem ;)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po obiadku jesteśmy. Muszę poleżeć.
    Nadrobię Was za chwilkę.

A z egzaminu 4 hehe hehe hehe

Laura, aaaaga, niecierpliwa, lys, Y, Cassie, magda sz, KasiaeN., mamasia, Paula_071, Neyla, sylwucha89, Maniuś, zabka11, psioszka11, Martucha86, Weridiana, olinka lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    A ja bym nie ufała ani ginekologowi ani rodzinnemu w temacie tarczycy. Tylko endokrynolog jest w stanie prawidłowo zinterpretować wyniki kobiety w ciąży. Ponadto nie bada się T3 i T4, tylko ich wolne frakcje Ft3 i Ff4. Fakt, że kierowali Cię na badanie T3/T4 zamiast Ft3/Ft4 już jest niepokojący.
    Norma Tsh dla ciężarnych jest do 2,5 i zawsze interpretuje się TSH razem z poziomem Ft3/Ft4.
    Nieleczona tarczyca lub źle leczona tarczyca w ciąży może mieć skutki dalekosiężne np. obniżenie ilorazu inteligencji czy przyszłych możliwości edukacyjnych dziecka.
    Przepraszam teraz dopiero spojrzałam na wyniki nie miałam T3 i T4 a miałam miałam TSH wraz z Ft3 i Ft4, tak więc jest dobrze i Ft3 i Ft4 w normie :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Po obiadku jesteśmy. Muszę poleżeć.
    Nadrobię Was za chwilkę.

A z egzaminu 4 hehe hehe hehe
    Super Myszko :). Gratuluję!

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a takim noworodkom podaje się jakieś witaminy poza mlekiem mamy?

Ewa123
  • Miru Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tego nie rozumie. Chociaż ładniej by brzmiało "każdy coś dla siebie przynisi" tzn jakaś sałatkę i kielbaske dla siebie resztę rzeczy na stół wspólnie. I taki rodzinny pikniki.
    Trochę rozumie to ze coś chcą zorganizować no bo to dla dziecka fajne święto. Teraz to raczej jako impreza a nie sakrament.
    Ale żeby jedna osoba kupowała mięso na 20 osób a inna sałatki to takie nie wywarzone.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaja z ta komunia.. jakby mnie nie bylo stac na wypasione przyjecie w restauracji, to gotuje w domu rosol, schaboszczak, pieke torta i prosze tylko chrzestnych i dziadkow.. kto to widzial ognisko robic ?

niecierpliwa, Ewa123, małaMyszka, futuremama, 5ylwia, Weridiana lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziwna sprawa z ta komunia, pierwszy raz slysze ze skladka na ognisko komunijne. Jak kogos nie stac to niech robi obiad dla najblizszej rodziny i tyle, ale wstyd obarczac tym gosci. Ja za tydzien mam jedna komunie podzielona na dwie najpierw z rodzina mamy mojego chrzesniaka a pozniej mamy z chrzesniakiem pojechac do mojej rodziny-jego taty...tez glupia sytuacja przez ten ich rozwod. Mogliby przynajmniej na teb jeden dzien odlozyc zale i zrobic jedna normalna komunie. Swiat zwariowal.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa wrocilam z urodzin drugiego chrzesniaka (troche mam tych chrzesniakow), tesciowa nie byla zaproszona ale byla jej siostra, zaluje to nie ona jest moja tesciowa, zupelnie inna kobieta, ciepla i mila. Gadala do brzucha Maja, Majeczka itp. Mowila ze bardzo ladnie sie nazywa, malo tego wraz z corka (mama mojego chrzesniaka) kupily ubranka i recznie robione maskotki, az mi lzy stanely ze wzruszenia- ze one tak sie ciesza i czekaja na Maje, w przeciwienstwie do prawdziwej babci. Zapytalam tez sie szwagierki co ona by zrobila jakby ktos nazwal jej dziecko obojniakiem, wmurowalo ja tak samo jak mnie, na poczatku nie powiedzialam ze to jej wlasna ciotka tak dala czadu a ona odpowiedziala ze chyba bym gonga strzelila, a w ciazy to juz z hormonami na pewno. Nie chciala wierzyc kto tak nazwal moja coreczke, jak dotarlo do niej to miala lzy w oczach. No noic najwzniejsze ze brzuch po rosole doszedl do siebie ale nie poszalalam na urodzinach :)

Y, niecierpliwa, Cassie, małaMyszka, mamasia, Paula_071, sylwucha89, Maniuś, zabka11, futuremama, Martucha86 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 1021 1022 1023 1024 1025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ