X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co..mam okazje kupić fotelik od znajomych, dokładnie ten:

http://olx.pl/oferta/fotelik-chicco-z-baza-0-13-kg-CID88-IDab05Z.html#bf430fd98e

jeszcze nie dałam odpowiedzi,ale mam czas się zastanowic do jutra wieczora, wiec jest zarezerwowany, nowy widziałam za 400zł i tam pisało ze cena katalogowa 630zł, a ten..70zł z baza..kuszące, no i nie wiem, kupiłybyście na moim miejscu?

Jest on od znajomych wiec wiem ze jest bezwypadkowy.

małaMyszka, magda sz, Cassie lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, jak wiesz, ze nie jest uszkodzony, ze bezwypadkowy to jasne ze bierz. O ile oczywiscie Ci akurat taki odpowiada (punkty w testach itp.)

małaMyszka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ma 4 punkty, awiec chyba jest ok?
    Tylko do niego nie mialabym adapterow,ale czy one sa tak potrzebne?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zalezy czu chcesz dziecko wozic w tym foteliku na stelażu wózka. Ja np tego nie planuję, fotelik do samochodu, a w wózku w gondoli; wydaje mi sie ze to jednak wygodniejsze.

201508091565.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez mi sie wydaje ze dziecku bedzie wygodniej w gondoli...
    Zreszta tak naprawde to w naszym miescie tego uzywac napewno nie bedziemy bo u nas nie ma galerii :p sa tylko biedronki,lidl itp. Woec nawet jak na zakupy to albo piechota albo fotelik mozna wstawic do wozka na zakupy..

Kurcze,chyba go kupie,ma tez dobre opinie z tego co widze, a 70zl to jednak mega tanio;)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierz, bo cena jest niska, zanim Cię ktoś ubiegnie :-)

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Wiecie co..mam okazje kupić fotelik od znajomych, dokładnie ten:

http://olx.pl/oferta/fotelik-chicco-z-baza-0-13-kg-CID88-IDab05Z.html#bf430fd98e

jeszcze nie dałam odpowiedzi,ale mam czas się zastanowic do jutra wieczora, wiec jest zarezerwowany, nowy widziałam za 400zł i tam pisało ze cena katalogowa 630zł, a ten..70zł z baza..kuszące, no i nie wiem, kupiłybyście na moim miejscu?

Jest on od znajomych wiec wiem ze jest bezwypadkowy.

Ważne jest też ile lat ma ten fotelik. Jak więcej niż 4 to może nie spełniać już swoich funkcji w kwestii bezpieczeństwa (starzenie się plastiku oraz to, że starsze konstrukcje mogą nie odpowiadać aktualnym osiągnięciom w dziedzinie bezpieczeństwa).

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina my kupiliśmy też używany. Myślę że za taką cenę i od znajomych to nie ma się co zastanawiać.

Kiedyś mi się podobało nosidło w stelażu, ale od czasu jak jestem w ciąży, to nie mogę patrzeć na te dzieciaczki poskręcane...

My od razu jak tylko odbierzemy samochód - czyli za parę dni, to wkładamy matę dla małej i montujemy bazę z fotelikiem dla małego. Niech jeździ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 07:31

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaze go mężowi jeszcze,ale mysle ze wezmiemy go jutro :)

Kolejny fotelik kupimy juz nowy i jakis bardziej wypasiony, z funkcja lezenia itp. bo w tym foteliku malo raczej dziecko pojezdzi-do rodziców jednych i drugich (2km i 5km)i znajomych w miescie, no i pewnie pare razy do bialegostoku (40km)bo z tego co wiem dzieci jezdza mniej wiecej do 7 miesiąca czyli wychodzi ze okolice kwietnia trzeba bedzie zmienic, no a wyjazdy zaczną się właśnie dopiero od lata, wtedy to juz bedziemy wyjezdzać sporo i w duzo dalsze podróże.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina jak za taka kase to bierz, to jest tylko na pol roku, my szukalismy po znajomych ale sie nie udalo i za fotelik z adapterami wyszlo nam prawie 600 i to bez bazy. Za pol roku trzeba bedzoe wydac okolo tysiaca na taki dobry fotelik na kilka lat. Ale jak mowi Lys zapytaj ile ma ten fotelik,w kilku letnim wyrabiaja sie zawiasy do bazy, takze glownie o to chodzi.

Przespalam cala noc, siku dopiero teraz,zaczynam doceniac sen :)
    Wczoraj wieczorem mialam takie bole kosci, zebra i krzyz, moje zwyrodnienie daje o sobie znac, czuje sie jak babka 70 lat z reumatyzmem. No jakby lamalo od srodka.

Tez tak macie ze jak dzwigniecie zakupy 2-3 kg to rwie Was nad pepkiem? Niby zaden ciezar ale codziennie jak ide do spozywczaka to czuje w tym samym miejscu ciagniecie.

Milej niedzieli :*

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) poranna kawka i poczytam co naskrobałyscie:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda zabiłabym taką teściową , napewno nie chciałabym jej widzieć, małpa wstrętna

Jezuu ale miałam cięzką noc, tak mnie suszyło jak bym conajmniej pół litra wypiła haha, więc wstawałam na zmiane pić i siku, pic i siku, a na dodatek co usnełam to sen za snem coraz głupszy...

pogoda sie popsuła, ale co tam wczoraj porzadnie wypoczęliśmy na działeczce, ja robiłam za grilową ha, mąż grabił trawę

co do ruchów, u mnie jest tak ze jak chodze to nie czuję, ale jak usiądę a juz jak sie położe to mały zadowolony że może pofikać, wczoraj na wieczór tak się wypiął że mnie brzuch bolał tu wysoko wysoko nad pępkiem tak jak by był plecami obrócony, trochę się wystarszyłąm ale jak sie położyłam do łóżka to czułam jak się przekręca i juz było ok:)

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) pogoda dziś do kitu :( ale jestem za to wyspana, bo od 8 wieczorem nie piłam nic żeby nie budzić się na siku :P ostatnio musze po 3 razy nawet wstawać wiec dzisiejsza noc to sukces :) My nadal nie wiemy jak z wózkiem.. Baby design dotty nam się bardzo podoba, ale w sumie facet powiedział, że to jest dokładnie ten sam model co bd comfort, a cena o 250 zł wyższa.. Także nie wiem czy jest sens płacić tyle za materiał w kropeczki.. Chyba będziemy szukać dalej. Wcale to nie jest łatwa decyzja :(

Ewa123
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam niedzielnie :) Od rana po sniadaniu dopadly mnie mega mdlosci, chyba mlodej nie podpasila pasta z tunczyka i twarogu na sniadanko. Rosolek nastawiony, a na drugie placki ziemniaczane z gulaszem i buraczkami :)

Mgda.sz pamietasz jak pare dni temu pisalam, ze moj maz dostje odpal zaraz po Twoim i, ze nie gra pol roku, a potem 2 tyg bez przerwy az'go podbija?? Wczoraj wieczorem lezymy w wyrku zapodalam film na dvd, ogladamy, odwracam glowe w kierunku ekranu, a tam wlaczona gra :D Wedlug moich obliczen dopiero w czerwcu powinien ruszyc z gra, wiec pomylilam sie o 2 tygodnie :P

Wieczorem przed snem lezalam na boku i reke trzymalam na brzuchu i pierwszy raz poczulam takie dziwne smyranie, jakby Julka grala ze mna w kosi kosi lapki takie smyranie konczynami po mojej rece. Mowie do meza daj reke i poczekaj chwile, pierwszy raz od dawna widzialam jak tak szczerze sie ucieszyl i jak krzyknal "ale zajebiaszcze uczucie!" az mi lzy w oczach stanely :)

Milej niedzieli!

Paula_071, Maniuś, małaMyszka, mamasia, Laura, magda sz, zabka11, Martucha86 lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ja tez chcialam dotty ale 1799zl, lupo 1499 a w promocji znalazlam za 1279, z drugiej strony ten material z dotty moze byc ciezki do czyszczenia. Mi jakos kolory lupo comfort nie podchodza, takie jakies ciemne, w lupo juz bardziej. Widzialas kolorystyke na ten rok? Bo w sklepach wciskaja z poprzedniego roku. Jak nie to na sklep dino w necie poogladaj :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieciepliwa moznemy zrobic statystyki ile mija od "klotni" do klotni hehe, moj maz poczatkuje cykl a pozniej nastepni.

Aa u mnie tez rosol i placki hehe :)

Maniuś, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki, spojrzę dziś :) mi właśnie kolorystyka lupo comport tez nie podeszła. Obejrzę lupo w takim razie!

Ewa123
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :) Magda, Niecierpliwa i u mnie rowniez rosol i placki z gulaszem :) :) :) a nie umawialysmy sie :)
    Milego dnia ciezaroweczki <3
    Do wizyty jeszcze tylko 2 dni <3 :)

niecierpliwa, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Nieciepliwa moznemy zrobic statystyki ile mija od "klotni" do klotni hehe, moj maz poczatkuje cykl a pozniej nastepni.

Aa u mnie tez rosol i placki hehe :)

U mnie na razie obeszlo sie bez klotni, poki co powtarzam sobie niech sie nagra, bo za 3 miesiace bedzie mogl o tym pomarzyc, ale nie wykluczam, ze za 2 dni ta moja dobroc minie :P

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A na targach coś ciekawego? Jakieś ceny promocyjne? Warto iść, pomijając warsztaty?
    Ja po warsztatach mtj i bm juz trochę wiem, wiec niczego nowego się nie dowiedziałam. Kosmetyki, bielizna, książki w niższych cenach. Ja np. Lubie Zawitkowskiego to sobie zakupiłam książkę (cena z okładki 59, a tam 45) i wzięłam autograf. Były wykłady położnej o torbie do porodu i inne, lecz jeśli chodzi o scenę główna to słabe nagłośnienie, bo w innych częściach hali nie było nic słychać wyraźnie także tylko przelotnie widziałam ten konkurs tatusiów czy raczkujacych malcow. Aaaa..,, i oczywiście masa gratisów, aż mój mąż się pytał czy jeszcze je ogarniam, bo po każdym warsztacie coś przytaRgam. Mi najbardziej zależało na tym usg, bo szkoda było mi wydawać 200 zł na zdjęcie buzki, a tym bardziej, że mały wstydniś u mnie siedzi.

małaMyszka, Paula_071, psioszka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
‹‹ 1023 1024 1025 1026 1027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ