X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jesteś aniołem że im jeszcze nic nie powiedziałaś, w sensie teściom. Ja bym po 3 rajdzie Ciąża-Dakar po nich na imprezę powiedziała dosadnie że nie jestem taxi, albo nabuzowałabym męża żeby im nagadał.

Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam raz, ale że mam trochę ciuchów używanych to przepiorę wszystko jeszcze raz wraz z prasowaniem. Ale to jakoś bliżej lipca jak już wszystko kupie i nie będę miała co robić.

małaMyszka, niecierpliwa, Katarka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piore raz. Dlaczego mam prac drugi raz? Przeciez ubranka schowane do szafy sie noe kurza?
    A tak chemia wyparuje.

małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    My mamy dzisiaj leniwą niedzielę, oglądamy leżąc oczywiście baśnie na Puls TV :D
    Czujemy się dobrze i to jest świetne :D

Miłej niedzieli mamusie i dzidziusie :D

małaMyszka, niecierpliwa, mamasia lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla wrocławianek:

http://www.miastowformie.pl/artykul/624-polski-tydzien-promocji-karmienia-piersia

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszliśmy na spacer. Po drodze zaczęliśmy rozmawiać o jedzeniu. M. jest biedny tak wyposzczony, że zjadłby całą stajnie. No i wspólnie wymyśleliśmy grilla. Dobrze, że wzięłam kanapki na spacer, bo teraz siedzę i patrzę na te kiełbaski i czuję ssanie!!!! Aż mi słabo z głodu... Jeszcze trochę i będą gotowe. Mniam...

Laura, mamasia lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie ciężaróweczki :-)

moja Julcia wczoraj na turnieju zajęła II miejsce na podium - pokonali 20 par z 22 startujących! :-)
    jestem z niej baaaaardzo dumna!!! warto było jechać na turniej, tym bardziej ze wczorjaszy był wyjątkowo długi, bo blisko 6 godzin tam siedziałam - myslałam że kręgosłup mi odleci.

dzis Julcia miała rocznicę komunii, na szczescie tylko 1h15min - jakos wysiedziałam w twardej ławce... juz obiadek zjedzony, Julcia na zewnątrz z koleżanką, a maz pojechał do dziadków.
    ja zasiadłam z kawką i plackiem z rabarbarem od tesciowej i idę was poczytac:)

jutro rano szoruję na glukozę ;-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 14:55

lys, aaaaga, Paula_071, małaMyszka, Laura, Maniuś, Y, mamasia, Martucha86, KasiaeN., Weridiana, kasiuleek, bosa lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj gulasz i salata ziemniaczana :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanko o proszki do prania dla dzieci:

wiem ze uzywacie Jelp, LOvela, Dzidziuś...jest jeszcze Bobini - który z nich polecacie? chodzi mi o ładny zapach i oczywiscie skutecznosc co do plam.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj kupilam dzidziusia do kolorow do tego plyn do plukania dzidzius a do bialego proszek bialy jeleń
    Plyn delikatnie pachnie jak piora jeszcze nie wiem :-)

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wypróbowałam Lovelle i Dzidziusia, lovella mi śmierdziała, dzidziuś pachnie przyjemnie, a do plam do słyszałam o rewelacyjnym mydle z rosmana na plamy.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja nie będę używac specjalnego płynu do prania dla dzieci, ani proszku. W ogóle jestem przeciwnikiem proszku do prania.

Rozmawiałam z położna i nie trzeba prac ubrań dziecku w specjalach dla dzieci.

Do prania naszych ubrań używam płynu do prania i płynu do płukania. Ubrania dziecka tez tak będę prala.

Położna powiedziała, że ważne jest by ubrania rodziców i dziecka były prane w tych samych płynach. Dziecko uspokaja się czując znajomy zapach.

Dodała, ze nie zawsze trzeba prasować ubranek,
    wiadomo, że jeżeli wypierze się w odpowiedniej temp to już nie trzeba prasować, chyba, że mamy na to czas, a z czasem będzie go coraz mniej.

No każdy zrobi jak uważa.

Dodała, ze jeżeli ktoś się zdecyduje na płyny dla dzieci to najlepiej, żeby swoje ubranie i pościel tez prac w tym samym dziecięcym płynie.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Wiecie co..mam okazje kupić fotelik od znajomych, dokładnie ten:

http://olx.pl/oferta/fotelik-chicco-z-baza-0-13-kg-CID88-IDab05Z.html#bf430fd98e

jeszcze nie dałam odpowiedzi,ale mam czas się zastanowic do jutra wieczora, wiec jest zarezerwowany, nowy widziałam za 400zł i tam pisało ze cena katalogowa 630zł, a ten..70zł z baza..kuszące, no i nie wiem, kupiłybyście na moim miejscu?

Jest on od znajomych wiec wiem ze jest bezwypadkowy.

Pewnie kupuj! Ja też mam od kuzynki fotelik używany i 100% bezwypadkowy. :-)

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam płyn do prania Biały Jeleń, od jakieś czasu sama używam go więc może i dziecku będę w nim prać.

Biedne jesteście z tymi teściami. Moja to wczoraj zadzwoniła, bo wysyłała mi zdjęcia w rozszerzeniu którego nie mogłam otworzyć, w końcu się dogadałyśmy i mówię, że sprawdzę pocztę później bo teraz sprzątamy kuchnię. Moja teściowa powiedziała, że mam nie sprzątać, co najwyżej siedzieć i palcem pokazywać gdzie małżonek ma wycierać:) Taka dobra :) Jak tydzień temu była rocznica ich wnuka, a mojego męża nie było to chyba z 3 razy dzwonili, że przyjadą po mnie. Nie mam co narzekać, cud malina z nimi:)

Tydzień temu we wtorek byłam robić zęba. Wzięłam jak zwykle znieczulenie, zazwyczaj następnego dnia było ok, ale tym razem boli mnie cały czas. Wiem, że mam teraz więcej krwi i dziąsła są bardziej wrażliwe, ale chyba jutro się przejadę do dentysty, żeby zobaczył czy na pewno wszystko jest ok.

małaMyszka, psioszka11, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dzis słonecznie, ale wietrznie i ok 17 stopni, wiec tak sobie...na siedzenie na balkonie jednak zbyt chłodno, zatem poległam na kanapie z lapkiem na kolanach ;-)
    magda sz wrote:
    Tez tak macie ze jak dzwigniecie zakupy 2-3 kg to rwie Was nad pepkiem? Niby zaden ciezar ale codziennie jak ide do spozywczaka to czuje w tym samym miejscu ciagniecie.

ja co drugi dzień taszczę zakupy na 3 piętro, bólu brzucha nie mam, ale wdrapuję sie meeega wolno i mam meeega zadyszkę...a nogi odmawiają posłuszeństwa...
    aleeee na fajnego księdza trafiłas - tylko pozazdrościć :-)

co do ruchów to jak tylko usiądę to czuję kopniaczki , wypiecia, często tez w nocy, jak sie przebudzę ;-)

5ylwia - fajnie wybrnęłaś z tej sytuacji z teściami - co za małpiszony!!!! traktują cie jak taxi na telefon!!! nie daj sie!!!! a jak urodzisz i będziesz miała baby przy piersi to tez masz dziecka nie nakarmic tylko po nich jechac???????!!! to jakiś absurd!!!!

ja juz wszytskie ciuszki mam raz wyprane, myslę ze w połowie czerwca wybiorę juz w środku do prania dla dzieci i potem prasowwanie, którego nienawidzę!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 16:07

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak się właśnie zastanawiam, czy przez przypadek nie kupić białego jelenia też dla nas. Do tego jakiś delikatny płyn do płukania może też jelenia, tylko nie wiem jak pachnie.

Proszek też wypróbuję...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka zrobiłam te ciasto rabarbarowe, nie wiem co powiedzieć, niebo w gębie, dosłownie zachwycam się każdym kęsem. Na początku myślałam że będzie zakalec bo jakieś takie twarde się wydawało, ale wyszło idealne.

Teściowa dzwoniła ale nie słyszałam... :) pewnie mąż z nią gadał i chciała przeprosić ale kurczę no tak nie chce mi się gadać, wole moje ciasto zjeść :)

małaMyszka, zabka11, aaaaga, Y lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracowałam i prasować będę ciuszki dziecka. Prasowanie zabija dodatkowe bakterie, które np w 40stopniach nie wszystkie giną. A bakterie są - nieraz wam kupa wypłynie na spiochy. Białe można prać wysoko, ale już kolory powyżej 40 mogą tracić barwy i ubranka szybko blakna. Inna sprawa, że dziecko może mieć uczulenie na zwykły płyn proszek, może mieć nawet na dziecięcy. Ja nic nie mowie, ale to tak naprawdę wyjdzie w trakcie stosowania co dziecku pasuje a co nie. Moja szwagierka miała takie problemy ze skórą dziecka ze masakra, musiała w płatkach mydlanych prac - a ubrania po nich masakra.

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podajcie ten przepis na ciacho...

Bosa na jakiej stronie oglądałaś kolejny odcinek chirurgów? Moje wszystkie strony online są już zablokowane...

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://kingaparuzel.pl/blog/2015/05/latwe-ciasto-z-rabarbarem-i-kremem-cynamonowym/

Myszka seriale można jeszcze obejrzeć na Seansik tv

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 1025 1026 1027 1028 1029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ