X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj komunie mamy, na 11;30 msza, ale pójdziemy na msze do innego koscioła bo ja nie wystoje ok 2h na nogach..strasznie mnie w krzyzu boli, wiec pójdziemy na msze do drugiego na 11;30, potem wrócimy do domu sie przebrac i pojedziemy pod koscioł,jak sie skończy to pojedziemy na sale, troche głupio mi tak że nie bedziemy na tej mszy na której jest ta komunia ale nie wytrzymałabym raczej..

małaMyszka, magda sz, mamasia lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    My znowu kolejna noc bezcenna. Ból pleców, kręgosłupa jest tak upierdliwy ze n i e mogę się ułożyć. Podsypiam na siedząco to najwygodniejsza pozycja.
    od 3 dni pobolewa brzuch. Nie wiem czy to dlatego że młody ma już mniej miejsca i znowu zaczyna rozciągać macice czy znowu coś z ta szyjka...

małaMyszka lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie tez rosolek ale jeszcze nie pyrka. Dopiero wstaje z poscieli:-) wczoraj mialam risotto z owocami morza i goracy jablecznik z lodami i brzuszkowi smakowalo. Latała akrobatka po calym brzuchu. a dzis na drugie domowe chamburgery:-)

małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po śniadanku.

Mam konfiturę z rabarbaru i myślę co by tu z niej zrobić.

Najszybciej chyba naleśniki?

Macie jakieś propozycje na ciasto naleśnikowe, żeby było smaczne? Najlepiej takie z dodatkiem oleju, żeby na patelni już nie dolewać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 09:59

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 30 tygodniu :D
    Mało się ostatnio odzywam, ale staram się was czytać, choć to nie zawsze się udaje. Tempo macie zawrotne! ;) Więc jak mnie tu nie ma na przykład 3 dni to już pozamiatane, już was nie jestem w stanie nadrobić.
    Miłej niedzieli :)

Maniuś, Cassie, mamasia, małaMyszka, zabka11, Martucha86, kasiuleek lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

Tez tak macie ze jak dzwigniecie zakupy 2-3 kg to rwie Was nad pepkiem? Niby zaden ciezar ale codziennie jak ide do spozywczaka to czuje w tym samym miejscu ciagniecie.

Mnie rwie, ale w podbrzuszu z prawej strony, dokładnie przy kości biodrowej. Pytałam gin to mówił że tak może być że w tym miejscu więzadła są bardziej zwapnione czy coś, generalnie kazał się nie martwić tylko ooszczędzać w miare możliwości.

A co do szpitali... ostanio na SR położne mówiły żeby wziąć ze sobą np. papier toaletowy bo różnie bywa... czy np. sztućce i kubek, ale to w niektórych jest wymienione w liście rzeczy jakie ma miec ze soba pacjentka. I mówiła tez o ręcznikach papierowych, że po porodzie przydają sie do osuszania krocza zamiast zwykłego ręcznika

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 10:38

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w niedziele :)
    Brzuszek twardy,nie boli wiec to chyba Oli się tak wypina.
    My tez na obiad mamy rosołek a do tego mięsko i ziemniaczki.

Do wizyty juz tylko 3 dni.
    A ja mam do was pytanie czy któraś z was miała tak ze jak kucała to czuła jakby wam w kroku się wszystko rozciągało?takie dziwne uczucie.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Witamy się w niedziele :)
    Brzuszek twardy,nie boli wiec to chyba Oli się tak wypina.
    My tez na obiad mamy rosołek a do tego mięsko i ziemniaczki.

Do wizyty juz tylko 3 dni.
    A ja mam do was pytanie czy któraś z was miała tak ze jak kucała to czuła jakby wam w kroku się wszystko rozciągało?takie dziwne uczucie.

Ja mialam takie uczucie, do tego tak jakby pieklo, napuchlo i okazalo sie, ze to zylaki pochwy. Dostalam tabletki Cyclo3Fort i po paru dniach ulga ;)

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Siostry!
    Nie odzywam się za często ,bo od przyjazdu męża z delegacji jesteśmy sami u rodziców i nadrabiamy czas:) Fajnie jest:) Nawet codziennie śpimy do 9:30 co nam się nie zdarza. Zjedliśmy śniadanko, zaraz spacer z Fado,a później do teściów na obiad. Popołudniu wracamy już do siebie.
    Miłej niedzieli!

KasiaeN., mamasia, małaMyszka, Paula_071, zabka11, Y, Weridiana lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze w łóżku ;-) ale już wstaję bo mały domaga się śniadania! Obiad u teściów :/ wczoraj na imprezę pojechali samochodem ale oczywiście go zostawili i musiałam po nich jechać.. Byliśmy u znajomych jak teść zadzwonił o 22, żebyśmy przyjechali wiec postanowiłam się troszkę zemścić i pojechaliśmy po nich po północy :) tesciowa wściekła nie omieszkala skomentować, że musiała tyle czekać :) na szczęście mąż jej powiedział parę ciepłych słów, a ja z wielka satysfakcją i uśmiechem na ustach nic się nie odezwałam :)

KasiaeN., mamasia, niecierpliwa, magda sz, małaMyszka, Paula_071, zabka11, Y, Martucha86, Weridiana, kasiuleek lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho:)
    My wczoraj po nocy muzeów byliśmy spotkać się ze znajomymi wiec wieczór udany:)Rosół gotowy, ziemniaki obrane, kurczak w marynacie, surówka gotowa wiec ja leżę w wannie i się relaksuje ;) Marta skacze jak szalona;) brzuch się rusza na prawo i lewo-śmieszny widok ;)a po południu do Adama przychodzą koledzy na planszowki. Ja zrobię im pizze i jadę do rodziców. Miłego dnia dziewczyny! :)

mamasia, niecierpliwa, magda sz, Laura, małaMyszka, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    U mnie leci wlasnie pranie ciuszkow dla malego :)
    Dzisiaj piore jasne kolory, jutro ciemne ;)
    A potem prasowanie to bedzie chyba najgorsze...

Pogoda cudowna! Cieplo, slonecznie :) uwielbiam!

Milego dnia

KasiaeN., mamasia, magda sz, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Witam się w 30 tygodniu :D
    Mało się ostatnio odzywam, ale staram się was czytać, choć to nie zawsze się udaje. Tempo macie zawrotne! ;) Więc jak mnie tu nie ma na przykład 3 dni to już pozamiatane, już was nie jestem w stanie nadrobić.
    Miłej niedzieli :)
    Katarka i my dziś zaczęliśmy 30 tc, o ja :-)!

bosa, Katarka, 0na88, magda sz, Laura, Maniuś, małaMyszka, Paula_071, Martucha86, Weridiana, kasiuleek lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super!niech mija szybko do sierpnia :) ja juz czekam z niecierpliwością na przynajmniej skończony 32 tc:) wtedy będę już zupełnie wyluzowana i spokojna

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    My jeszcze w łóżku ;-) ale już wstaję bo mały domaga się śniadania! Obiad u teściów :/ wczoraj na imprezę pojechali samochodem ale oczywiście go zostawili i musiałam po nich jechać.. Byliśmy u znajomych jak teść zadzwonił o 22, żebyśmy przyjechali wiec postanowiłam się troszkę zemścić i pojechaliśmy po nich po północy :) tesciowa wściekła nie omieszkala skomentować, że musiała tyle czekać :) na szczęście mąż jej powiedział parę ciepłych słów, a ja z wielka satysfakcją i uśmiechem na ustach nic się nie odezwałam :)
    Sylwia, ja poprostu nie rozumiem co Ty do mnie piszesz. Rozumiem, że jak z kimś jadę na imprezę, że znajomymi, mężem - to mogę być kierowcą bo nie pije - wtedy wracamy razem, kiedy mówię a jak nie pasuje to sami organizują transport. Ale nie pojmuje dorosłych ludzi, którzy gdzieś sobie jadą i oczekują ze po nich przyjedziesz - jak jakaś taksowka. Boże drogi, niech nie piją a jak piją to są dorośli i niech sami zorganizują sobie transport a nie obciążają ciężarnej synowej. Ja tego poprostu nie pojmuję. Jesteś ich matka, służąca? Naprawdę nie mieści mi się to w głowie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 12:36

magda sz, małaMyszka, KasiaeN., zabka11, Y, 5ylwia lubią tę wiadomość

• Katarka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że już sporo z was pierze ciuszki dla maluszków. Chciałam wytrzymać z tym chociaż do początku czerwca, ale już mnie korci. Myślicie, że to nie za szybko? Pierzecie już tak ostatecznie? W sensie, że nie będziecie tego później drugi raz prać?

lb17w98.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się w 27 tygodniu :-) wg belly za tydzień rozpoczyna się trzeci trymestr. Nie wiem kiedy to zleciało. W ogóle uświadomiłam sobie wczoraj, ze za miesiąc kończy się rok szkolny, też tak zleciało nie wiadomo kiedy.
    Sylwia, a tam u Was taksówki nie jeżdżą? ja rozumiem raz na jakiś czas kogoś poprosić o przywiezienie, ale bez przesady. Jak urodzisz i nie będziesz pić to też każą Ci wszystko rzucić i jechać, bo oni imprezkę mają?
    Sama nie wiem co na dzisiaj zaplanować, może jakiś spacerek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 12:59

aaaaga, Maniuś, małaMyszka, mamasia, Martucha86, 5ylwia, Weridiana, kasiuleek lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry witamy sie w 7 miesiacu za tydzien wkraczam w 3 trymestr :-)
    Wczoraj po zakupach brzuchol twardy klucie w szyjce az na psladki promieniowalo magnez nospa na szczescie pomogło wczoraj synek tak szalal az udalo mi sie go nagrac filmik trwa prawie 4 min to juz bardziej wypinanie i wiercenie sie niz kopniaki uwielbiam to uczucie. U mnie na obiad makaron z tunczykiem
    Milego Dzionka

Laura, Maniuś, małaMyszka, mamasia, Martucha86, Weridiana, kasiuleek lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Widzę, że już sporo z was pierze ciuszki dla maluszków. Chciałam wytrzymać z tym chociaż do początku czerwca, ale już mnie korci. Myślicie, że to nie za szybko? Pierzecie już tak ostatecznie? W sensie, że nie będziecie tego później drugi raz prać?

Ja piore teraz, a potem w lipcu jeszcze raz i prasowanie :)

Katarka, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zakręcona.. poszłam do kościoła się wyspowiadać (za tydzień ta komunia chrześniaka). Ogólnie nie cierpię tego robić i nie uznaje spowiedzi ale dla świętego spokoju mojej babci że ja chrzestna nie pójdę do komunii na mszy komunijnej to byłby skandal. No i trafiłam na takiego księdza że jestem w szoku do teraz, w ogóle zaczełam mówic te formułki, grzechy (te kłótnie z mężem) a on mi przerywa, zadaje pytania, śmieje się,żartuje z mojego męża, wyszłam z konfesjonału z łzami w oczach ze śmiechu, aż się zgrzałam :D no i siedzę i myślę ale kurcze fajny ksiądz! i dotarło do mnie że nie zadał mi pokuty.. no to wróciłam do kolejki (miny moherów bezcenne). Jak mówię proszę księdza to znowu ja- ciężarna, bo mi ksiądz pokuty nie zadał..., a on wybuchnął takim śmiechem że ksiądz przerwał czytanie na ołtarzu, hahaa no i mówi do mnie- a tam jaka pokuta to trzeba się radować a nie pokutować. :D W życiu nie przeżyłam czegoś takiego :D chyba zacznę się częściej spowiadać.

Noo i mąż pojechał do teściowej, zapytał się tylko czy na pewno nie chce jechać- ja że NIE i koniec tematu- załatw sprawę jak mężczyzna. Powiedział że porozmawia z mamą i powie jej że ostatnio jej zachowanie przekracza granice.

No więc biorę się za ciasto rabarbarowe i kompocik :) mniamm

Maniuś, małaMyszka, niecierpliwa, Paula_071, zabka11, sylwucha89, Y, mamasia, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 1024 1025 1026 1027 1028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ