X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka ja bym poszla na msze, na ognisko juz nie.
    Pod kosciolem wreczylabym prezent i na tym koniec.

Mnie czeka w przyszlym roku komuunia syna i mam zamiar zrobic wersje minimum wole pieniadze wydac na cos pozyteczniejszego dla syna niz bawic gosci.

małaMyszka, niecierpliwa, KasiaeN., zabka11, futuremama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Dziewczyny a takim noworodkom podaje się jakieś witaminy poza mlekiem mamy?

tak witamine D3

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ręcznie robiony słonik :) cieszę się z niego jak dziecko, rozczulił mnie na maxa :) Musimy jakieś imię teraz wybrać- w końcu to pierwsza maskotka dla Majeczki :)

5942444073deb0efm.jpg

a to pierwszy strój kąpielowy na 3-6 miesięcy (wybieram się na pierwszy basenik jak będzie miała koło pół roku :)

63406241f4a9822am.jpg

Cassie, niecierpliwa, małaMyszka, aaaaga, KasiaeN., mamasia, Paula_071, Neyla, Laura, Maniuś, zabka11, futuremama, 5ylwia, Martucha86, Weridiana, kasiuleek lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    A ja bym nie ufała ani ginekologowi ani rodzinnemu w temacie tarczycy. Tylko endokrynolog jest w stanie prawidłowo zinterpretować wyniki kobiety w ciąży. Ponadto nie bada się T3 i T4, tylko ich wolne frakcje Ft3 i Ff4. Fakt, że kierowali Cię na badanie T3/T4 zamiast Ft3/Ft4 już jest niepokojący.
    Norma Tsh dla ciężarnych jest do 2,5 i zawsze interpretuje się TSH razem z poziomem Ft3/Ft4.
    Nieleczona tarczyca lub źle leczona tarczyca w ciąży może mieć skutki dalekosiężne np. obniżenie ilorazu inteligencji czy przyszłych możliwości edukacyjnych dziecka.
    A ja zgadzam się z Lys. Tarczyce trzeba w ciąży bardzo pilnować i kontrolować u endokrynologa a nie zwykłego lekarza
    lekarza. Nieleczona tarczyca ma poważne konsekwencje. Mi mój endo mówił ze maks to 2,5 w ciąży. A i tak staramy się utrzymać kolo 1,5 i mniej.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was...

Magda - powiedziałam mojemu mężowi jak twoja teściowa nazwała Waszą córcię - powiedział że jakby to jego mama tak powiedziała to wyleciałaby razem z krzesłem przez okno. Myślę, że gdyby taki tekst poleciał od mojej matki to byłoby jeszcze gorzej... Tzn. Nie byłoby czego zbierać...

Olinka - ja też jakbym była zaproszona to poszłabym do kościoła (lub blisko niego) po uroczystości dała prezent i wsio... Faktycznie lepiej by było jakby rzucili hasło: Przynieście to na co macie ochotę, a z drugiej strony ciotka wujka babki szwagierki kuzynka miałaby pyszną karkówkę w marynacie, a ja jedna kiełbaskę to bym chyba jej oczy wydrapała i zaśliniła się na amen.

Po zdanym egzaminie pojechałam z M. na McF Mars - dupy nie urywa, ale wpierdzieliłam jak dzika.

Oczywiście przez siedzenie w jednej pozycji na niewygodnych krzesłach boli mnie brzuch i wkręciłam sobie, że mały nie fika... Trauma jak nic, po tej ostatniej akcji z jazdą na SOR.

M. złożył komodę ceba do kąpieli! Jest boska!!!

Bujaczek leżaczek będzie u mnie we wtorek. Poszła do przodu wyprawka jupi!!!

Jeszcze tylko kosz Mojżesza, niania i wózek, no i się pakuję w torbę. Myślę, że synuś będzie grzeczny i posiedzi w brzuszku do sierpnia, ale nagle dostałam jakiegoś fisia i muszę mieć to już teraz zaraz natychmiast... Odbiło mi trochę.. .

lys, Miru, niecierpliwa, mamasia, magda sz, sylwucha89, Maniuś, futuremama lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i czy któraś ma bóle kości łonowej?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:

Ja mam i to od kilku tygodni i to dość mocne bóle. Czasem nawet wstać nie mogę bo musze się spiac. .. czuje się jakbym okrakiem siedziała przez kilka tygodni.

małaMyszka lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba bym się ze wstydu spaliła, jakbym miała komuś powiedzieć, ze ma dla 20 osób żarcie na ognisko przynieść.
    Magda pisałaś o komunii po rozwodzie. Ja tez rozwiodlam się z ojcem mojego syna, ale z okazji komunii zrobilam imprezkę w neutralnym miejscu (restauracja). Zaprosilam bylego z jego ówczesną partnerkaw, jego brata (chrzestny) i jego mamę, moją rodzinę i rodzinę obecnego męża. Udalo sie na ten dzień schować żale, młody się cieszył, a wieczorem pojechał jeszcze do taty ( on na codzień mieszka za granicą i chciał spędzić z nim trochę czasu). Powiem wam, ze od tamtej pory zaczelismy sie z bylym w koncu normalnie dogadywac. Teraz jest super, a to był dobry moment na przelamanie barier i pokazanie, ze dorośli ludzie mogą dla dziecka zapomnieć na chwile o swoich pretensjach.

niecierpliwa, małaMyszka, Miru, magda sz, mamasia, Laura, Maniuś, Y, futuremama, 5ylwia lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Mnie kosc lonowa nie boli, ale uda tak przy pachwinach, jakbym zakwasy po maratonie miala.

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Mnie kosc lonowa nie boli, ale uda tak przy pachwinach, jakbym zakwasy po maratonie miala.

Ja jednego dnia mialam takie zakwasy na nogach, ze zaczelam sie zastanawiac co'takiego robilam dzien wczesniej, ale oprocz lezenia nic nie wymyslilam :P Czyli to tez byla dolegliwosc ciazowa?

małaMyszka, Pulpecja, lys lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na temat kosci lonowej to ja sie nie wypowiadam...

Torbe w poprzednich ciazach pakowalam w 7mym miesiacu i jak tylko dokupie staniki to rowniez spakuje.
    Ciesze sie ze nie musze targac podkladow podpasek pampersow i ciszkow dla dziecka do szpitala no wszystko zapewnia szpital wiec 90% do pakowania mniej..

Malamyszka gratuluje zdanego egzaminu :)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu w sumie też nie trzeba nic takiego.
    kobieta : podkłady , podpaski, żel do higieny intymnej, 3 koszule
    dla dziecka: krem do pupy, paczkę pieluszek jednorazowych które można zostawić jako cegiełkę śle nie trzeba mieć.
    Żadnych ubranek, kosmetyków itd.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja jednego dnia mialam takie zakwasy na nogach, ze zaczelam sie zastanawiac co'takiego robilam dzien wczesniej, ale oprocz lezenia nic nie wymyslilam :P Czyli to tez byla dolegliwosc ciazowa?
    No właśnie ja też nic takiego jie robilam. Spacer wolnym krokiem to chyba nic nadzwyczajnego. No ale jak wstaje np z kanapy to czuje te uda dosc mocno. A dzisiaj mialam dzien lenia i caly dzień polegiwalam, zrobilam sobie kąpiel, teraz mezus pomalowal mi pazurki u stóp i popijam sobie lemoniadke :-) obiadek tez dzisiaj robił mąż więc lenistwo na całego.

mamasia, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru ja musialam miec w Polsce wszystko, szpital nie gwarantowal nawet papieru toaletowego...

• Miru Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się ze tak powinno być w każdym szpitalu.
    jak byłam u nas w lutym to przyjechała kobieta do porodu z Częstochowy no i miała ze sobą 2 duże torby podróżne i duża walizkę. Szok. Koleżanka jak szła rodzic latem tamtego roku to miała torbę sportową ;)
    Szpital sam w sobie szału nie robi. Ale kobiety tam pracujące , atmosfera i to ze nie trzeba tego wszystkiego dają jakieś poczucie wygody.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś byliśmy na tych targach mother&baby i udało się zrobić usg 4d i nawet moje pierwsze ktg :-) mały, choć wcale nie mały juz nie chciał pokazać buziaka, bo przysłanial rączka, ale coś tam udało się uchwycić :-) a waży juz 1400g moja kluseczka O.o taki wielkoludek :-)

Miru, Paula_071, Pulpecja, Laura, Maniuś, lys, zabka11, niecierpliwa, małaMyszka, magda sz, Y, futuremama, psioszka11, 0na88, Aga89, Martucha86, kasiuleek lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że jestem baaardzo zadowolona z tej poduszki C, ale jak co miesiąc zmieniam poszewkę to cała się upocę. Mąż dzisiaj się wziął za zmianę pościeli, ale prawie ze złości wyrzucił poduszkę przez okno więc musiałam ją ratować. Beznadziejnie to wymyślili.

Jak dobrze być w domu we własnym łóżku:) U rodziców fajnie, ale własne 4 kąty to co innego:)

Dobranoc:*

Pulpecja, niecierpliwa, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Miru Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    A my dziś byliśmy na tych targach mother&baby i udało się zrobić usg 4d i nawet moje pierwsze ktg :-) mały, choć wcale nie mały juz nie chciał pokazać buziaka, bo przysłanial rączka, ale coś tam udało się uchwycić :-) a waży juz 1400g moja kluseczka O.o taki wielkoludek :-)

Jej póki co największy chłop na sali :)
    Cudownie ze rosną te nasze pociechy ;) w końcu to już 29 tydzień

niecierpliwa, małaMyszka, magda sz, mamasia, Laura lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:

A na targach coś ciekawego? Jakieś ceny promocyjne? Warto iść, pomijając warsztaty?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Chyba mocno przewrażliwiona lekarka. Pewnie ginekolog, bo diabetolog respektuje normy, a Ty masz w normie.

Zgadza się dzwoniłam do mojej ginekolog w środę mam dostać skierowanie do poradni diabetologicznej a od dzisiaj przejść na dietę cukrzycową.

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ