SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry
U mnie sloneczko za oknem, az milo
Ostatnio z mezem rozmawialismy kogo wybrac na chrzestna i zaproponowalam siostrzenice mojego(ma 23 l) no i mial sie zastanowic- w koncu mamy czas. Wczoraj spotkalismy sie z nia przypadkiem i G mowi do mnie, to idz jej zapytaj, na poczatku nie zatrybilam o co mu chodzi. A jak do mnie dotarlo, spojrzalam na niego i zapytalam czy jest pewien. No dobra.
Pogadalysmy sobie o roznych pierdolach, a pozniej tak od niechcenia, zaczelam cos gadac o chrzcinach, i ze siosty G wszystkie maja chrzesniakow, tamci maja male dziecko itd. I do niej: "A ty - masz juz jakiegos chrzesniaka? -Nie. -A chcialabys?" Rzucila mi sie na szyje, popiskiwala, byla zachwycona, jej reakcja przerosla wszelkie moje wyobrazenia. Nie spodziewalam sie, ze sprawie jej tyle radosci. Ja tak sie wzruszylam, ze az poryczalam sie z tej radosci. No i teraz jestem pewna, ze to byl najlepszy wyborOna uwielbia dzieciaczki i wiem, ze bedzie cudowna w tej roli
Ale mi sie mordka cieszy na samo wspomnienie
We wtorek wizyta. Ciekawe jak bardzo nasz szkrab sie zmienil? Na ostatniej wizycie wazyl jakos 620g, a dr mowil, ze teraz bedzie mial ok 1100g. Zobaczymy
Odebralam wyniki i sa swietne - wszystko w normie. Od m-ca biore zelazo i hemoglobina z 12,3 skoczyla na 13,8.Super jestem zachwycona.
Milego dnia dziewczynki :*niecierpliwa, Maniuś, mamasia, Paula_071, lys, Laura, kasiuleek, Y, sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
dzień dobry
witam sie w 7 miesiacu!!!matko ale ten czas leci..dopiero był grudzień i testowanie
dopiero sie zorientowałam ze miałam 100-dniówkę dwa dni temu
dzis o 17:00 mamy turniej taneczny - proszę trzymajcie kciuki za moją Julcie!!!!
co do ciuchów w ciązy, to ja na codzien latam w dzinsach ciązowych i do tego dłuższa bluzka + narzutka albo cienka kurtka. na upały mam dwie długie sukienki, spodenki rybaczki 3 pary i 3 pary długich lnianych - jakos damy radę
tez zamierzam po porodzie wziąść sie za swoje baleronki i pięknie odchudzona ruszę na zakupyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 09:06
KasiaeN., Maniuś, 0na88, lys, Martucha86, kasiuleek, Y, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Dziewczyny, głupie pytanie, ale kiedyś jako dziecko strasznie uwielbiałam bawarke, ale to był czas kiedy byłam u babci na wsi i mleko było od krowy, a teraz z czym zrobić taka herbatę, jaka śmietana sie do tego nadaje?
migotka ja sobie robię czasem bawarkę, dodaję zwykle mleko kupowanemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej!
Wczoraj nic nie pisałam bo kumulację stresu miałam. ZUS chce mnie wykończyć.We wtorek pisałam Wam, ze były u mnie panie z kontroli.Wczoraj rano zadzwoniła do mnie mama, ze przyszli na kontrolę także do nich do domu.U rodziców jestem zameldowana, a wynajmuję mieszkanie w innym miejscu.Miejsce zamieszkania mam także wpisane na L4 więc nie rozumiem po co tamta kontrola?Mam mieszkać w dwóch miejscach na raz!?Zostawiły wezwanie do niezwłocznego wyjaśnienia mojej nieobecności.Jak się wkurzyłam, pojechałam tam i już miałam im narobić syfu. Na szczęście Pani kazała napisać wyjaśnienie i to wszystko.Pieniądze mam już na koncie,a pani skwitowała pracę swoich koleżanek" one tam w tej kontroli są nieprzytomne!" No co za syf! Nie mają na co pieniędzy wydawać!
Tak się zdenerwowałam, ze szok. Pojechałam potem do mamy do pracy, mama zrobiła mi KTG i się uspokoiłam jak usłyszałam serduszko MartusiPięknie biło, ale mama mówiła żebym się tak nie stresowała bo zaobserwowała na KTG dość duże skurcze macicy. Wszystko przez ten cholerny ZUS!
A teraz jadę po truskawki.Wiem, zę są jeszcze bardzo drogie ale kupię troszkę bo nie mogę sie powstrzymać i zrobię truskawki pod kruszonką na ciepło z lodami śmietankowymi
Miłego weekendu dziewczęta!psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry! My juz po sniadanku, mieszkanie odkurzone, pranie wisi na balkonie, a maz konczy skrecac szafe dla Julki
O 11 jedziemy do krawcowej zawiezc material na zaslonki i firanke do skrocenia, potem obiadek u tesciowej a na deserek zakupy
Mam w planach kupic galki do komody i szafy, bo szafa ma inne i komoda inne, a pozatym nie pasuja mi czarne wiec ide szukac bialych lub srebrnych
Griszanka na sama mysl o tym jak rzucila Ci sie na szyje ta siostrzenica az mi lzy w oczach stanely
Ja co wieczor mam straszna zgage, masakryczne uczucie cale zycie tylu zgag nie mialam
Milej soboty brzuchatki! Czas na kawke!mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
chyba jestem ostatnia w tym temacie w kazdym razie moj maz ( dopiero) wczoraj poczul kopniecia malej - ufff juz myslalam ze urodze i go to ominie.
Prawie mam 30 tydzien a ten dopiero wczoraj .... no ale jak on przykladal reke na doslownie 2 sekundy i wmawial mi ze mi sie wydaje ze kopiewydawalo mu sie chyba ze dziecko jak na baterie to caly czas kopie....
W kazdym razie zycze wam milego dnia - u nas piekna pogoda sie zapowiada , zabieram psiaka i jade do mamy , a popoludniu do tesciow na grilla ( wreszcie przy cukrzycy pojem na maxa ))
zabka11, niecierpliwa, Maniuś, Paula_071, magda sz, lys, Laura, kasiuleek, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa Twoj maz konczy skrecac szafe, a moj jeszcze spi. Juz mnie denerwuje z tym dluuugim spaniem buuu. Tak mnie wkurza, bo ja to generalnie ranny ptaszek, a on moze spac do poludnia, a potem marudzi, ze weekend tak szybko zlecial. No zesz.
niecierpliwa, psioszka11, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
KasiaeN. wrote:Hej!
Wczoraj nic nie pisałam bo kumulację stresu miałam. ZUS chce mnie wykończyć.We wtorek pisałam Wam, ze były u mnie panie z kontroli.Wczoraj rano zadzwoniła do mnie mama, ze przyszli na kontrolę także do nich do domu.U rodziców jestem zameldowana, a wynajmuję mieszkanie w innym miejscu.Miejsce zamieszkania mam także wpisane na L4 więc nie rozumiem po co tamta kontrola?Mam mieszkać w dwóch miejscach na raz!?Zostawiły wezwanie do niezwłocznego wyjaśnienia mojej nieobecności.Jak się wkurzyłam, pojechałam tam i już miałam im narobić syfu. Na szczęście Pani kazała napisać wyjaśnienie i to wszystko.Pieniądze mam już na koncie,a pani skwitowała pracę swoich koleżanek" one tam w tej kontroli są nieprzytomne!" No co za syf! Nie mają na co pieniędzy wydawać!
Tak się zdenerwowałam, ze szok. Pojechałam potem do mamy do pracy, mama zrobiła mi KTG i się uspokoiłam jak usłyszałam serduszko MartusiPięknie biło, ale mama mówiła żebym się tak nie stresowała bo zaobserwowała na KTG dość duże skurcze macicy. Wszystko przez ten cholerny ZUS!
A teraz jadę po truskawki.Wiem, zę są jeszcze bardzo drogie ale kupię troszkę bo nie mogę sie powstrzymać i zrobię truskawki pod kruszonką na ciepło z lodami śmietankowymi
Miłego weekendu dziewczęta!
U mnie jak juz wyjaśnili sprawie z błędnym kodem to teraz wymyślili ze mam im udowodnić wiarygodność firmy
No jakaś masakra. Od kwietnia czekam na kasę wiec myślę że najwcześniej w lipcu dostane
Poje**** zus.
KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Griszanka wrote:Niecierpliwa Twoj maz konczy skrecac szafe, a moj jeszcze spi. Juz mnie denerwuje z tym dluuugim spaniem buuu. Tak mnie wkurza, bo ja to generalnie ranny ptaszek, a on moze spac do poludnia, a potem marudzi, ze weekend tak szybko zlecial. No zesz.
U nas na szczescie oboje jestesmy ranne ptaszki, o 7 juz byl w piekarni po buleczki, a dzis to i tak dlugo pospalismy bo obudzilismy sie przed 7, a zazwyczaj 6.30 to taki max
Powiem Wam, ze strasznie podobaja mi sie mebelki z Ikei, Karolina pisala, ze jej rodzicom one sie nie podobaly, ja jestem zachwycona co prawka komoda z innej serii i szafa tez, ale zmienie galki i bedzie idealnieY, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A my dziś w planach mamy oglądanie wózków dziecięcych, a potem spacerek i obiad na mieście. Mała w nocy szalala, a teraz chyba odsypia te harce, bo od rana cicho sza.. Wkurzyłam się wczoraj bardzo, bo już 2 raz wlecial nam do domu szerszen. W zeszłe lato mieliśmy 3 takie niemiłe wizyty.. Okropne to jest. Wokół mamy dużo drzew kasztanowca, pewnie na którymś zrobiły sobie gniazdo, tylko jak to zlokalizować? Zaczęłam się denerwować jak to będzie z niemowlakiem jak taka krowa nam wleci.. Przecież to niebezpieczne..moze trzeba będzie rozważyć moskitiery tylko w takim razie jak będziemy wychodzić na balkon :/do dupy :/chciałam zielono wokół mieszkania to mam..
małaMyszka lubi tę wiadomość
Ewa123 -
Mój mąż też śpi.. I też potrafi do 12 spać w weekendy, a mnie to do szału doprowadza, bo chciałabym żebyśmy sobie razem wstawali i jedli wspólnie śniadanie. A on zawsze na odwrót
siedzi po nocach do 3 a potem w dzień odsypia,a ja z kolei ranny ptaszek o 23 lulu, a o 8 najpóźniej pobudka. Mam nadzieje, ze Córcia go trochę ogarnie
Y, małaMyszka lubią tę wiadomość
Ewa123 -
magda sz wrote:Madzik ale zeby sam jechal na wycieczke?czy cos dla rodzinki? Pomysl super ale zeby z kims jechal
magda sz, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:
Powiem Wam, ze strasznie podobaja mi sie mebelki z Ikei, Karolina pisala, ze jej rodzicom one sie nie podobaly, ja jestem zachwycona co prawka komoda z innej serii i szafa tez, ale zmienie galki i bedzie idealnie
Moim rodzicom chodziło o jakość, że są bardzo słabe w porównaniu do innych mebli jakie oglądalismy w sklepach meblowych, wizualnie są bardzo fajne,dlatego chciałąm je kupic,ale jednak nie bedziemy nic kupowac tylko zamówimy u stolarza tą szafe wnękową i komode na wzór komody hemnes z ikei (ta duza, 6 szuflad.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
A ja wam zazdroszczę bo mój mąż dzis znowu od 5 poza domem ale ze dzisiaj sobota to będzie 15-16.
Chciałam malować pokoje ale mój tatuś wymyślił ze mój mąż ms jutro sadzić w ogródku bo ok on sam codziennie nie będzie:\
Mi Zus placu jak ba razie ładnie. Raz 15,14,30 i od zwolnienie do zwolnienia czyli teraz dostałam do 30 czerwca od 28 kwietnia wiec długo poczekam na kaske;\ ale te kontrole są straszne. Nudzi im się widac gołym okien.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Mój pies nie wpuści babek od zusu i co wtedy
? Bo wątpie że wejdą jak Kluska bedzie stała pod bramką i szczekała, moj pies to straszny pozer,jak ktoś jest pod bramką kogo ona nie zna to szczeka,się napina-wygląda agresywnie, a jak ten ktoś wejdzie mimo jej zachowanaia to w momencie otwierającej się bramki Kluska zaczyna sie łasić
ale jak ktoś znajomy podchodzi do bramki i słowem sie do niej odezwie to siada i piszczy bo tak chce zeby ten ktoś wszedł i ją pogłaskał ;p
Ja na kase to poczekam..bo pracuje rok i 2 miesiace no i nie byłam ani razu na zwolnieniu, 2,5 tygodnia juz mi zleciało, jeszcze 1,5 i zacznie płacic zus tak? Bo ja tego za bardzo nie kumam..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 09:50
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Moim rodzicom chodziło o jakość, że są bardzo słabe w porównaniu do innych mebli jakie oglądalismy w sklepach meblowych, wizualnie są bardzo fajne,dlatego chciałąm je kupic,ale jednak nie bedziemy nic kupowac tylko zamówimy u stolarza tą szafe wnękową i komode na wzór komody hemnes z ikei (ta duza, 6 szuflad.
Jakosc tez mi odpowiada, jedynie lozeczka mi nie podpasily. Dla mnie wazne zeby szafa nie miala z tylu tekturki, wiec ja sie tylko czepiam galekmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hahaha, z tego wszystkiego śnił mi się Derek!
)) Dobrze, że żyje chociaż w moich snach;)
Miałam wczoraj wracać do mieszkania, ale jednak czuć zapach farby. Stwierdziliśmy z mężem, że jeszcze zostaniemy u rodziców żebym nie wdychała zapachu farby, chociaż niby i wyschła i niby nie jest toksyczna, ale lepiej dmuchać na zimne. Bardzo fajnie wyszło, pan zdarł całą strukturę i teraz maluch może obijać się o wszystkie ściany w domu. Uznaję mieszkanie za bezpieczne:)
Wracając od rodziców mam plan wstąpić do Askotu, może coś kupię zanim skończy się promocja.
Miłego dnialys, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.