Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    U mnie sloneczko za oknem, az milo :)
    Ostatnio z mezem rozmawialismy kogo wybrac na chrzestna i zaproponowalam siostrzenice mojego(ma 23 l) no i mial sie zastanowic- w koncu mamy czas. Wczoraj spotkalismy sie z nia przypadkiem i G mowi do mnie, to idz jej zapytaj, na poczatku nie zatrybilam o co mu chodzi. A jak do mnie dotarlo, spojrzalam na niego i zapytalam czy jest pewien. No dobra.
    Pogadalysmy sobie o roznych pierdolach, a pozniej tak od niechcenia, zaczelam cos gadac o chrzcinach, i ze siosty G wszystkie maja chrzesniakow, tamci maja male dziecko itd. I do niej: "A ty - masz juz jakiegos chrzesniaka? -Nie. -A chcialabys?" Rzucila mi sie na szyje, popiskiwala, byla zachwycona, jej reakcja przerosla wszelkie moje wyobrazenia. Nie spodziewalam sie, ze sprawie jej tyle radosci. Ja tak sie wzruszylam, ze az poryczalam sie z tej radosci. No i teraz jestem pewna, ze to byl najlepszy wybor :) Ona uwielbia dzieciaczki i wiem, ze bedzie cudowna w tej roli :D :D :D Ale mi sie mordka cieszy na samo wspomnienie ;)
    We wtorek wizyta. Ciekawe jak bardzo nasz szkrab sie zmienil? Na ostatniej wizycie wazyl jakos 620g, a dr mowil, ze teraz bedzie mial ok 1100g. Zobaczymy ;)
    Odebralam wyniki i sa swietne - wszystko w normie. Od m-ca biore zelazo i hemoglobina z 12,3 skoczyla na 13,8.Super jestem zachwycona.
    Milego dnia dziewczynki :*

niecierpliwa, Maniuś, mamasia, Paula_071, lys, Laura, kasiuleek, nick nieaktualny, sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik ale zeby sam jechal na wycieczke?czy cos dla rodzinki? Pomysl super ale zeby z kims jechal

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry

witam sie w 7 miesiacu!!! :-) matko ale ten czas leci..dopiero był grudzień i testowanie :-)
    dopiero sie zorientowałam ze miałam 100-dniówkę dwa dni temu ;-)

dzis o 17:00 mamy turniej taneczny - proszę trzymajcie kciuki za moją Julcie!!!!:-)

co do ciuchów w ciązy, to ja na codzien latam w dzinsach ciązowych i do tego dłuższa bluzka + narzutka albo cienka kurtka. na upały mam dwie długie sukienki, spodenki rybaczki 3 pary i 3 pary długich lnianych - jakos damy radę :-)
    tez zamierzam po porodzie wziąść sie za swoje baleronki i pięknie odchudzona ruszę na zakupy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 09:06

KasiaeN., Maniuś, 0na88, lys, Martucha86, kasiuleek, nick nieaktualny, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Dziewczyny, głupie pytanie, ale kiedyś jako dziecko strasznie uwielbiałam bawarke, ale to był czas kiedy byłam u babci na wsi i mleko było od krowy, a teraz z czym zrobić taka herbatę, jaka śmietana sie do tego nadaje?

migotka ja sobie robię czasem bawarkę, dodaję zwykle mleko kupowane :-)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Wczoraj nic nie pisałam bo kumulację stresu miałam. ZUS chce mnie wykończyć.We wtorek pisałam Wam, ze były u mnie panie z kontroli.Wczoraj rano zadzwoniła do mnie mama, ze przyszli na kontrolę także do nich do domu.U rodziców jestem zameldowana, a wynajmuję mieszkanie w innym miejscu.Miejsce zamieszkania mam także wpisane na L4 więc nie rozumiem po co tamta kontrola?Mam mieszkać w dwóch miejscach na raz!?Zostawiły wezwanie do niezwłocznego wyjaśnienia mojej nieobecności.Jak się wkurzyłam, pojechałam tam i już miałam im narobić syfu. Na szczęście Pani kazała napisać wyjaśnienie i to wszystko.Pieniądze mam już na koncie,a pani skwitowała pracę swoich koleżanek" one tam w tej kontroli są nieprzytomne!" No co za syf! Nie mają na co pieniędzy wydawać!

Tak się zdenerwowałam, ze szok. Pojechałam potem do mamy do pracy, mama zrobiła mi KTG i się uspokoiłam jak usłyszałam serduszko Martusi :) Pięknie biło, ale mama mówiła żebym się tak nie stresowała bo zaobserwowała na KTG dość duże skurcze macicy. Wszystko przez ten cholerny ZUS!

A teraz jadę po truskawki.Wiem, zę są jeszcze bardzo drogie ale kupię troszkę bo nie mogę sie powstrzymać i zrobię truskawki pod kruszonką na ciepło z lodami śmietankowymi :D

Miłego weekendu dziewczęta!

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! My juz po sniadanku, mieszkanie odkurzone, pranie wisi na balkonie, a maz konczy skrecac szafe dla Julki :) O 11 jedziemy do krawcowej zawiezc material na zaslonki i firanke do skrocenia, potem obiadek u tesciowej a na deserek zakupy ;) Mam w planach kupic galki do komody i szafy, bo szafa ma inne i komoda inne, a pozatym nie pasuja mi czarne wiec ide szukac bialych lub srebrnych :)

Griszanka na sama mysl o tym jak rzucila Ci sie na szyje ta siostrzenica az mi lzy w oczach stanely ;)

Ja co wieczor mam straszna zgage, masakryczne uczucie cale zycie tylu zgag nie mialam :/

Milej soboty brzuchatki! Czas na kawke! :)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

chyba jestem ostatnia w tym temacie w kazdym razie moj maz ( dopiero) wczoraj poczul kopniecia malej - ufff juz myslalam ze urodze i go to ominie.
    Prawie mam 30 tydzien a ten dopiero wczoraj .... no ale jak on przykladal reke na doslownie 2 sekundy i wmawial mi ze mi sie wydaje ze kopie :D wydawalo mu sie chyba ze dziecko jak na baterie to caly czas kopie....

W kazdym razie zycze wam milego dnia - u nas piekna pogoda sie zapowiada , zabieram psiaka i jade do mamy , a popoludniu do tesciow na grilla ( wreszcie przy cukrzycy pojem na maxa ) :))

zabka11, niecierpliwa, Maniuś, Paula_071, magda sz, lys, Laura, kasiuleek, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Twoj maz konczy skrecac szafe, a moj jeszcze spi. Juz mnie denerwuje z tym dluuugim spaniem buuu. Tak mnie wkurza, bo ja to generalnie ranny ptaszek, a on moze spac do poludnia, a potem marudzi, ze weekend tak szybko zlecial. No zesz.

niecierpliwa, psioszka11, nick nieaktualny, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia - no niezla jazda z tym ZUS-em....porazka jakas....

u nas tez piękna pogoda, ja ogarnęłam domek wczoraj, dzis wrzucę do piekarnika uda z kurczaka, do tego ryż i obiadek gotowy.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Hej!

Wczoraj nic nie pisałam bo kumulację stresu miałam. ZUS chce mnie wykończyć.We wtorek pisałam Wam, ze były u mnie panie z kontroli.Wczoraj rano zadzwoniła do mnie mama, ze przyszli na kontrolę także do nich do domu.U rodziców jestem zameldowana, a wynajmuję mieszkanie w innym miejscu.Miejsce zamieszkania mam także wpisane na L4 więc nie rozumiem po co tamta kontrola?Mam mieszkać w dwóch miejscach na raz!?Zostawiły wezwanie do niezwłocznego wyjaśnienia mojej nieobecności.Jak się wkurzyłam, pojechałam tam i już miałam im narobić syfu. Na szczęście Pani kazała napisać wyjaśnienie i to wszystko.Pieniądze mam już na koncie,a pani skwitowała pracę swoich koleżanek" one tam w tej kontroli są nieprzytomne!" No co za syf! Nie mają na co pieniędzy wydawać!

Tak się zdenerwowałam, ze szok. Pojechałam potem do mamy do pracy, mama zrobiła mi KTG i się uspokoiłam jak usłyszałam serduszko Martusi :) Pięknie biło, ale mama mówiła żebym się tak nie stresowała bo zaobserwowała na KTG dość duże skurcze macicy. Wszystko przez ten cholerny ZUS!

A teraz jadę po truskawki.Wiem, zę są jeszcze bardzo drogie ale kupię troszkę bo nie mogę sie powstrzymać i zrobię truskawki pod kruszonką na ciepło z lodami śmietankowymi :D

Miłego weekendu dziewczęta!

U mnie jak juz wyjaśnili sprawie z błędnym kodem to teraz wymyślili ze mam im udowodnić wiarygodność firmy :)
    No jakaś masakra. Od kwietnia czekam na kasę wiec myślę że najwcześniej w lipcu dostane :)
    Poje**** zus.

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Niecierpliwa Twoj maz konczy skrecac szafe, a moj jeszcze spi. Juz mnie denerwuje z tym dluuugim spaniem buuu. Tak mnie wkurza, bo ja to generalnie ranny ptaszek, a on moze spac do poludnia, a potem marudzi, ze weekend tak szybko zlecial. No zesz.

U nas na szczescie oboje jestesmy ranne ptaszki, o 7 juz byl w piekarni po buleczki, a dzis to i tak dlugo pospalismy bo obudzilismy sie przed 7, a zazwyczaj 6.30 to taki max ;)

Powiem Wam, ze strasznie podobaja mi sie mebelki z Ikei, Karolina pisala, ze jej rodzicom one sie nie podobaly, ja jestem zachwycona co prawka komoda z innej serii i szafa tez, ale zmienie galki i bedzie idealnie :)

nick nieaktualny, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś w planach mamy oglądanie wózków dziecięcych, a potem spacerek i obiad na mieście. Mała w nocy szalala, a teraz chyba odsypia te harce, bo od rana cicho sza.. Wkurzyłam się wczoraj bardzo, bo już 2 raz wlecial nam do domu szerszen. W zeszłe lato mieliśmy 3 takie niemiłe wizyty.. Okropne to jest. Wokół mamy dużo drzew kasztanowca, pewnie na którymś zrobiły sobie gniazdo, tylko jak to zlokalizować? Zaczęłam się denerwować jak to będzie z niemowlakiem jak taka krowa nam wleci.. Przecież to niebezpieczne..moze trzeba będzie rozważyć moskitiery tylko w takim razie jak będziemy wychodzić na balkon :/do dupy :/chciałam zielono wokół mieszkania to mam..

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też śpi.. I też potrafi do 12 spać w weekendy, a mnie to do szału doprowadza, bo chciałabym żebyśmy sobie razem wstawali i jedli wspólnie śniadanie. A on zawsze na odwrót :/ siedzi po nocach do 3 a potem w dzień odsypia,a ja z kolei ranny ptaszek o 23 lulu, a o 8 najpóźniej pobudka. Mam nadzieje, ze Córcia go trochę ogarnie :)

nick nieaktualny, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Madzik ale zeby sam jechal na wycieczke?czy cos dla rodzinki? Pomysl super ale zeby z kims jechal
    Mój mąż by pojechał ze mną i z dziecmi bo bez nich sobie nie wyobraża dnia a co dopiero na parę dni ich zostawic:)

magda sz, nick nieaktualny, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

Powiem Wam, ze strasznie podobaja mi sie mebelki z Ikei, Karolina pisala, ze jej rodzicom one sie nie podobaly, ja jestem zachwycona co prawka komoda z innej serii i szafa tez, ale zmienie galki i bedzie idealnie :)

Moim rodzicom chodziło o jakość, że są bardzo słabe w porównaniu do innych mebli jakie oglądalismy w sklepach meblowych, wizualnie są bardzo fajne,dlatego chciałąm je kupic,ale jednak nie bedziemy nic kupowac tylko zamówimy u stolarza tą szafe wnękową i komode na wzór komody hemnes z ikei (ta duza, 6 szuflad.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam zazdroszczę bo mój mąż dzis znowu od 5 poza domem ale ze dzisiaj sobota to będzie 15-16.

Chciałam malować pokoje ale mój tatuś wymyślił ze mój mąż ms jutro sadzić w ogródku bo ok on sam codziennie nie będzie:\

Mi Zus placu jak ba razie ładnie. Raz 15,14,30 i od zwolnienie do zwolnienia czyli teraz dostałam do 30 czerwca od 28 kwietnia wiec długo poczekam na kaske;\ ale te kontrole są straszne. Nudzi im się widac gołym okien.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pies nie wpuści babek od zusu i co wtedy :D ? Bo wątpie że wejdą jak Kluska bedzie stała pod bramką i szczekała, moj pies to straszny pozer,jak ktoś jest pod bramką kogo ona nie zna to szczeka,się napina-wygląda agresywnie, a jak ten ktoś wejdzie mimo jej zachowanaia to w momencie otwierającej się bramki Kluska zaczyna sie łasić:P ale jak ktoś znajomy podchodzi do bramki i słowem sie do niej odezwie to siada i piszczy bo tak chce zeby ten ktoś wszedł i ją pogłaskał ;p

Ja na kase to poczekam..bo pracuje rok i 2 miesiace no i nie byłam ani razu na zwolnieniu, 2,5 tygodnia juz mi zleciało, jeszcze 1,5 i zacznie płacic zus tak? Bo ja tego za bardzo nie kumam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 09:50

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Moim rodzicom chodziło o jakość, że są bardzo słabe w porównaniu do innych mebli jakie oglądalismy w sklepach meblowych, wizualnie są bardzo fajne,dlatego chciałąm je kupic,ale jednak nie bedziemy nic kupowac tylko zamówimy u stolarza tą szafe wnękową i komode na wzór komody hemnes z ikei (ta duza, 6 szuflad.

Jakosc tez mi odpowiada, jedynie lozeczka mi nie podpasily. Dla mnie wazne zeby szafa nie miala z tylu tekturki, wiec ja sie tylko czepiam galek :P

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, z tego wszystkiego śnił mi się Derek! :))) Dobrze, że żyje chociaż w moich snach;)
    Miałam wczoraj wracać do mieszkania, ale jednak czuć zapach farby. Stwierdziliśmy z mężem, że jeszcze zostaniemy u rodziców żebym nie wdychała zapachu farby, chociaż niby i wyschła i niby nie jest toksyczna, ale lepiej dmuchać na zimne. Bardzo fajnie wyszło, pan zdarł całą strukturę i teraz maluch może obijać się o wszystkie ściany w domu. Uznaję mieszkanie za bezpieczne:)
    Wracając od rodziców mam plan wstąpić do Askotu, może coś kupię zanim skończy się promocja.
    Miłego dnia :)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzis snilo sie dziecko, byka to dziewczynka lezala w wozku w moim salonie, ja wzielam ja na rece i tlumaczylam komus, ze teraz inwestuje w ubranka dla niej, to co ja nosze jest nieistotne ;)

‹‹ 1017 1018 1019 1020 1021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ