X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szkole rodzenia w domciu :-) fajne zajęcia, nawet mąż się udzielał :-) dostaliśmy tez trochę gratisów :-) jedyne co to P. narzekał na niewygodne krzesła :-) ja tam nie mogłam nic mówić, bo dla pań były worki Sako do siedzenia :-)

Weridiana, małaMyszka, magda sz, Laura, psioszka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się przypomniało jak pisalyscie że syn będzie chodził z tatą na mecze a córka to herbatka z hello kitty :-) powiem z własnego doświadczenia ze nie zawsze tak jest. Moja córka uwielbia piłkę nożną i gra w szkolnej drużynie (ja nie interesuję się piłką, mąż umiarkowanie).
    Wcale nie jestem zadowolona z tej fascynacji ale dla niej to frajda więc kibicujemy. Winie za to chrzestnego ;-) (on jest maniakiem piłki nożnej :-))
    Jak kupowalismy ochraniacze na nogi i nie było rozmiaru dla dziewczynek tylko dla panów i chłopców to córcia była oburzona. A jak mąż dolal przysłowiowej oliwy do ognia i skomentował ze to sport chlopiecy to spojrzała na niego z takim wyrzutem i się obraziła.

Z kolei kuzyn ma dwóch synów. Starszy gra w piłkę chodzi z tatą na mecze itd. Dla młodszego piłka nożna mogłaby nie istnieć.

małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://issuu.com/magazynsupermama/docs/supermama_na_zakupach_1_2014/1?e=8536484/8480978

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Nie spie od 4 rano... sobota!!!

Odnosnie pilki. Moi chlopcy byli rok w druzynie pilkarskiej ale raczej ich do tego zmuszalam niz sami chcieli. Oni tylko skatepark rower rolki i hulajnogi ;)
    Za to co im sie cholernie podobalo jak zabralam ich do mojej dawnej druzyny strzelectwa sportowego i mogli sobie postrzelac z kbksu z instruktorem :)
    Moze jak beda mieli po 15-16 lat to beda chcieli tak jak mama walczyc na zawodach o zlote medale ;) jak ogladaja moja kolekcje to sa za kazdym razem zachwyceni :)

Milego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 05:38

małaMyszka, magda sz, 0na88, mamasia, lys, Laura, Weridiana lubią tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się:)
    Mój 4 latek od roku chodzi na tańce i jest zachwycony:)

Wstalam na siku a tak mnie ciągnie spojenie ze od razu wróciłam do lozka.

Dzis w planach ogarnac mieszkanie a potem wyjść na ogród z dziecmi:)

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopadł mnie leń...
    I to taki, że nawet nie chce mi się dopić herbaty...
    Jeszcze muszę wypić miksturę dla zdrowia, a jest tak daleko...
    Nie. Nie sięgnę do stołu...
    Za daleko...
    Może nogą go przysunę? Nie. Nie dam rady...
    Noga za ciężka.
    Ojoj ... Zachciało mi się siusiu... Nie. Nie wstanę...
    Łazienka może przejdzie do mnie. Dlaczego zawsze ja muszę do niej chodzić? Powinna od czasu do czasu mnie odwiedzić.
    O ... Takiego mam lenia...
    He he he he

aaaaga, magda sz, zabka11, Maniuś, mamasia, 5ylwia, lys, Katarka, Laura, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello kobitki witamy sie w sloneczna sobote dzisiaj studniówka :-) :-) o 11 jedziemy na zakupy potem obiadek na miescie milego dnia

małaMyszka, Martucha86, niecierpliwa, Maniuś, lys, Laura, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko skądś to znam...tez tak czasami mam.
    Aaaga udanych zakupów:)

Dzis zaczynamy 29 tydzień a do środy coraz bliżej. Ciekawe jak Olivier wygląda i ile waży.

małaMyszka, aaaaga, Martucha86, niecierpliwa, Maniuś, lys, kasiuleek, Laura lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam brzuchatki :-) leze jeszcze nie wstalam czekam na brzuszkowe szalenstwo jak co rano. Pogoda chyba ladna, dzisiaj na paznokcie ide i zastanawiam czy dalej klasc kolor czy moze juz neutralnie french zeby plytke bylo widac.

niecierpliwa, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Pola juz po porannych cwiczeniach;p
    Ja czekam.jeszcze pare min od wziecia letroxu i ide jesc sniadanko:)

2 dni do 100!:)

Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Jaka piękna pogoda!

Słoneczko świeci, trawa skoszona, ogród zaprasza na śniadanie :-)

Miłego dnia mamy :-)

3 dni do 100! ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 08:15

Maniuś, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja siebie w 29 !
    Kawa wypita, do tego opierniczyłam kremówkę która kupiłam wczoraj do poludnia i odziwo sie uleżała tyle ha

Zapowiada się piękna pogoda;) w planach szybkie ogarnięcie mieszkanka, ugotowanie rosołku, obiad u teściów a potem mały relaksik na działće, mąż coś tam będzie robił a ja posiedze i poodpoczywam i upiekę coś dobrego na grilku:)

Wczoraj odebrałam rożek z poczty:) mąż wyoglądał i nawet się mu spodobał:) powiem Wam ze jak za cenę 25 zł to całkiem całkiem:) wzięłam też przescieradło z materiału bawełna jersey i powiem Wam że nie bardzo wiedziałam co to za tkanina ale bardzo miła, grubsza bawełna:)

Aaaa wczoraj któraś pisałą o pormocji w reserved, matko co tam się działo, w samej kolejce mąż stał 40 min, ja nie zakupiłam nic bo nic nie leżało na swoim miejscu i cięzko było coś znalezc jak dla mnie:D zreszta stwierdziłam ze z zakupów do roziwązania kupie tylko sukienkę bawełnianą i ew. długą tą z pepco i tyle bo mam tego wszystkiego a wolę sobie kupić coś po porodzie:)

magda sz, zabka11, niecierpliwa, Maniuś, kasiuleek, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/mamusie/photos/a.104437046259461.4343.103930732976759/838917132811445/?type=1&comment_tracking=%7B"tn"%3A"O"%7D

haha :D

zabka11, kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my w 29 tygodniu. Boże jeszcze c tydzień i stuknie nam trzydziestka :D
    Mały się obudził z czkawka ale szybko mu przeszło. Śmieszne to jest jak takie maleństwo w brzuszkuma cczkawka i cały drga. Na szczęście wiemy ze to nic złego :)

Martucha86, niecierpliwa, 0na88, Maniuś, lys, Laura, kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, dobreeeeee haha

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, głupie pytanie, ale kiedyś jako dziecko strasznie uwielbiałam bawarke, ale to był czas kiedy byłam u babci na wsi i mleko było od krowy, a teraz z czym zrobić taka herbatę, jaka śmietana sie do tego nadaje?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Dziewczyny, głupie pytanie, ale kiedyś jako dziecko strasznie uwielbiałam bawarke, ale to był czas kiedy byłam u babci na wsi i mleko było od krowy, a teraz z czym zrobić taka herbatę, jaka śmietana sie do tego nadaje?
    Ja robie nadal z mlekiem.
    Od kiedy to pije siara zmieniła kolor z bezbarwnej na gęsta pomaranczowo mleczna barwę. Podobno pokarm jest lepszej jakości po tym.

Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie włąśnie ta wydzielina jest pomarańczowo mleczna

Miru, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam bawarkę herbatę z mlekiem krowim ale po tym miałam nawal pokarmu :)

A ja juz szukam prezentu na 30 urodziny mojego męża i mysle o wycieczce do Hiszpanii. Nigdzie za granicą nie był i mysle czy to dobry pomysł:-)

niecierpliwa, zabka11, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do bawarki moze byc i zwykle mleko albo smietanka do kawki, smietana zwykla to za kwasna chyba :)

Kurde wczoraj zjadlam troche tych przypalonych pierogow i nie dosc ze plakalam na kibelku z bolu i myslalam ze rodze a nie robie kupe to pozniej tak mnie caly zoladek i jelita piekly ze nie moglam spac, Maja sie kotlowala i juz calkiem mnie bolal caaly brzuch, do tego takie wzdecia i gazy ze nigdy czegos takiego nie mialam, dobrze ze nad ranem przeszlo bo pewnie bym sie dzis z Wami witala z IP. Dzis cos lagodnego jem choc marzyl mi sie grill.
    Aa i zauwazylam ze kopniakow co raz mniej ale wzamian za to przewalanko, wypinanie krecenie itp :) to jest o wiele przyjemniejsze :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 1016 1017 1018 1019 1020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ