SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Cassie wrote:Spore te wasze dzieciaczki. Moj maly chyba do klocuszkow nalezal nie bedzie.
Ale nie martwie sie bo kosc udowa zgodna z wiekiem ciazy waga tezaczkolwiek lepiej urodzić Okruszku chociaż i Ciebie to i tak bez różnicy bo masz cc.
ja tez jestem ciekawa ile mój mały waży. 24.04 ważył 750 g.
a lekarz wam podaje wagę czysta dziecka bo słyszałam że to waga z łożyskiem i wodami.bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Aga89 a wybraliście już konkretny model?
My zdecydowalismy sie na respisense ditto. Czytałam tez ze Snuza Hero tez jest polecanalys, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Moja córa w 24t3d ważyła 600 gram, a ile wody i inne to nie wiem. Ciekawe jak te wagi podają, czasem jestem w szoku że niektóre dzieciątka w 25-26 tyg ważą prawie 1kg i mam wrażenie że to jakoś inaczej liczone jest bo to możliwe żeby aż taki rozstrzał był?
Zebrałam się i pomalowałam włosy- ostatnio wyszedł mi rudy który z czasem stał się blondem, teraz pomalowałam na ciemny brąz. Jeszcze 15 min i się dowiem co wyjdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 17:13
zabka11, Neyla, niecierpliwa, bosa, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
No właśnie różnie podają. Koleżance gin mówi ze dziecko z łożyskiem i wodami waży np. 1200.
Na wizycie zapytam czy to waga dziecka czy z tymi wszystkim "akcesoriami"
bosa, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Kochane ja juz po wizycie
wszystko jest w porządku a w brzuszku nie mam kruszynki tylko małego klocuszka
Natalka waży 1100 g
ale jestem szczęśliwa
Jutro zabieramy się za malowanie pokoju dla małej a w następnym tygodniu zamawiam mebelki
Lys ja planuje kupić monitor oddechu ten przypinany do pieluszki. W nim jest to fajne ze jest mobilny i można korzystać w łóżeczku, wózku, kolysce, koszu Mojżesza czy leżaczku.Aga89, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
My tez jestesmy juz po wizycie Julka wazy 1081 gram, a 3 tygodnie temu wazyla 600 gram wiec teraz zaczyna sie okres, ze dzieciaczki beda przybierac bardzo szybciutko. Wszystkie wymiary odpowiadaja wiekowi ciazy tylko obwod brzuszka -2 dni, a z kolei obwod glowki ponad tydzien wiekszy. Od 17tc na kazdym usg mala byla ulozona glowkowo, a dzis posladkowo i prawdopodobnie stad ten moj dzisiejszy bol po lewej stronie mala musiala sie ostro przekrecic, bo pani dr mowila, ze tam ma teraz glowke, no ale ma jeszcze pare tygodni zeby sie obrocic ta nasza akrobatka
Podczas badania Julka zaslaniala buzke raczkami i od razu smiac mi sie zachcialo, bo przypomnialo mi sie to co pisalyscie, "ze usg ja razi" haha
Pani dr sie nie poddala i udalo sie obejrzec buziaczka.
Lys ja tez kupilam dwuplytkowy monitor oddechu angel care uzywany, do lutego 2016 na gwarancji za 100 zl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 17:57
gianna88, psioszka11, Neyla, Miru, aaaaga, 0na88, Maniuś, Cassie, lys, zabka11, bosa, Laura, małaMyszka, kasiuleek, mamasia, sylwucha89, Martucha86, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, dopiero wpadłam do domu na chwilę. Latamy po mieście z mężem, zawsze coś do załatwienia ,jak już ma dzień wolnego. Przy okazji wpadliśmy do sklepu z wózkami i spotkaliśmy tam wózek, o którym nie słyszałam, ale mega wygodny i lekki, fajnie się prowadził.Podsyłam linka- słyszałyście coś o nim?
http://sklep.babymerc.pl/3w1-zestawy-wozekfotelik/18-nowosc-3w1-wozek-baby-merc-zipy-q-aluminiowy-13kg.html
A i Pani też proponowała Adamex Jetto- podobno świetny w tym roku. Ma go sprowadzić na przyszły tydz to sobie obejrzę. Stał tam Camarelo i powiem Wam,że się wyleczyłam.Jednak w necie a na żywo jest różnica.
Ból przeszedł jak pochodził, znacznie lepiej jak stoję, chodzę niż siedzę czy leżę-wtedy chyba mniej uciskam.bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Przyszla moja pierwsza wieksza paczka wyprawkowa dla Julenki, rzeczy bardzo mi sie podobaja, tylko jestem rozczarowana, bo brakuje 2 flanelowych pieluch kolorowych z nadrukami
Dzwonilam do sprzedawcy i maja to sprawdzic, mam nadzieje, ze mi dosla!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ef8caba9652.jpg
Moj maz najbardziej rozczulil sie na widok smoczkow
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/84967ea91480.jpg
0na88, aaaaga, Maniuś, gianna88, Aga89, lys, zabka11, magda sz, bosa, Laura, Katarka, małaMyszka, kasiuleek, mamasia, Migotkaa, Martucha86, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
psioszka, sam stelaż 13 kg, dla mnie odpada, a wizualnie wozeczek bardzo fajny:)
eh dzwoniła siostra, po wizycie z malutka, jest w 33tc, po weekendzie szpital znowu, ujście zamknięte ale przy badaniu wyczuwalna jest główka, mała juz trochę wazy 2 kgbosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Migotka ta corcia siostry jakas strasznie niecierpliwa
ale jak juz tyle dala rade to pewnie posiedzi pare tyg.
Wlosy wyszly takie jakie chcialam-sredni braz z takim zloto miedzianym polyskiem w sloncu, uff. Maz mnie nie poznal jak otworzyl drzwi bo ostatnio byl blondzik
Maz znowy gra ale przed graniem poswiecil mi troche czasu i wyprzytulal, zapytal czy moze godzine pograc- zostalo mu 42 min jeszcze:) ale go przemusztruje w tej ciazy haha
no i mam po tych plackach ziemniaczanych taaaka zgage ale byly pyszne:) dzieki Karolina za przepis, zrobilam z sosikiem koperkowym. Lece na drink z gavisconemzabka11, psioszka11, bosa, Laura, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:A ja po drzemce wciagnelam dwie galki lodow truskawkowych i zasiadlam przed tv.
Prasowanie jutro albo w niedziele ;P
Jak ja pomyśle o prasowaniu...brrr nie cierpię!
Niecierpliwa pisałaś, że w 24tc Twoja Julka 600g ważyła... moja ponad 900g. Chyba będę musiała sobie ostro te krocze masować5ylwia, bosa, zabka11, Laura, magda sz, małaMyszka, Maniuś, Martucha86, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
Neyla wrote:Jak ja pomyśle o prasowaniu...brrr nie cierpię!
Niecierpliwa pisałaś, że w 24tc Twoja Julka 600g ważyła... moja ponad 900g. Chyba będę musiała sobie ostro te krocze masować
Haha no mozesz sie lekko popruc z takim klocuszkiemChyba, ze tak jak mowi Miru moze to waga dziecka+dodatki
Neyla, bosa, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
http://vi.raptor.ebaydesc.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItemDescV4&item=160943933911&category=66700&pm=1&ds=0&t=1431710909926
Psioszka ja też wcześniej myślałam o tym wózku (z tym ze ja się uparlam na równe koła
Mi się taki podobałbosa, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
mój w 24t5d ok 850g więc malutki też nie jest
ale pamiętajmy o błędzie pomiaru wagi na usg
koleżance na ostatnim usg wychodziło, że Mały będzie miał 4200 a urodził się 3780
no i mąż poszedł na mecz... z żalu wzięłam się za szukanie torebki na necie
w sumie dla siebie to tylko w torebki i buty warto teraz inwestowac
parę sukienek-namiotów mam na lato więc jakoś do sierpnia przechodzębosa, Neyla, magda sz, małaMyszka, Maniuś, mamasia lubią tę wiadomość