SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Katarka wrote:Dziewczyny pomocy!
Pomyliłam się w sklepie i zamiast wziąć kaszę gryczaną wzięłam z półki kuskus
Nigdy tego nie jadłam, nie wiem co można z tym zrobić
Rzućcie jakieś pomysły, plisssss
np. potrawka z warzywami i kurczakiemkuskus dobry jest
Katarka, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Czyli gin dał ciała w styczniu... przy pierwszym badaniu toxo powinny być zrobione oba.
Mam nadzieje, ze to nie jest świeże zakażenie. A jeśli świeże to od dziś juz biorę leki i będzie dobrze.
Dzięki dziewczyny.magda sz, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
nick nieaktualnyJa lubie wygldac zadbana, zwlaszcza przy dzieciach i mezu.
Nacodzien mam rozpuszone wlosy albo zwykla kitke, myje wlosy 2razy w tyg nie przetluszczaja mi sie i po wysuszeniu prostuje i jest ok. Jedynie pskne tym lakierem pazurki zeby nie lecialy mi na buzie bo tego nie lubie.
Makijaz codzienne, zwykly BB Crem + mascara + korektor pod oczy (mam wade od dziecka i mam na okraglo fioletowe since pod oczami, badania robilam taka niestety moja natura).
Ale, wychodzac gdzies na miasto to juz sie rzuci na twarz troszke blyszczyka, jakies cienie na powieki i kredke pod oko.
Ale przyznam ze juz zdazylo mi sie wyjsc z domu do przeszkola w dresie, nieuczesana i nieumalowana i jakos na mnie dziwnie nie patrzyli, moj maz zawsze mi mowi (mysle ze klamie) ze bez makeup wygladam tak samo jak wstane rano i on nie widzi roznicykochany jest
Lubie chodzic na solarium raz na kilka tygodni. Z natury jestem rudzielcem wiec opalam sie na czerwono, po solarium jak mnie lapie slonce nie mam piegow, przebarwien i opalam sie na brazowo. Podczas planowania dziecka i w ciazy wiadomo nie chodzila.
Wlosy rozjasniam do carmelowego blondu od... hmmm 4lat?
Nie wyobrazam sobie teraz w ciazy miec odrost na pol glowy, moge wyjsc z domu bez przyslowiowej tapety ale z odrostami w zyciu!
Zrezygnowalam z tipsow, mimo ze sama je robie, lubie je nosic zrezygnowalam.
Perfumy uzywam i tak delikatne wiec watpie czy az tak szkodliwe.
Acha farbujac wlosy, uzywajac lakieru mam zawsze otwarte okno w lazience ale tak robie od wiekow.
Co jeszcze.
Zrobienie wlosow i makijazu w,wymienionego zajmuje mi az 5minut
Na bardziej exclisive albo jak to sie pisze wyjscia wlosy+tapeta to pol godz.
Wychowalam dwoje dzieci, nie mialam pomocy od nikogo, moj maz calymi miesiacami siedzial za granica i dalam rade.
Zrzucilam wage, mialam czas na cwiczenia, mialam czas na wszystko i nigdy nie wygladalam zaniedbana.
Kto chce potrafi.
Tak tylko opisalam o sobiemałaMyszka, Y lubią tę wiadomość
-
chcebycmama wrote:No gdybym w styczniu zrobiła IgM to teraz byłoby już wszystko jasne, a tak to musze zrobić awidnosc IgG i zacząć brać antybiotyk.
Mam nadzieje, ze to nie jest świeże zakażenie. A jeśli świeże to od dziś juz biorę leki i będzie dobrze.
Dzięki dziewczyny.
No dobrze, ale teraz robiłaś 2 razy IgG? Czy raz IgG i potem dodatkowo IgM?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lys wrote:Ja nie wypowiadam się na temat Twojej znajomej. Ty na podstawie jednego przypadku wrzucasz wszystkich do jednego wora. I nadal twierdzę, że to indywidualna sprawa każdego człowieka. I jak najbardziej rozumiem, że może być taka sytuacja, że przed ciążą ktoś wyglądał super, a po tragicznie. Może być ku temu milion powodów i nic nikomu do tego.
To jest stereotyp ze to przez ciążę a miałam klientke która fakt po ciąży wyglądała tragiczne i nie malowala się bo miała takie kłopoty z cera ze musiała odpuścić. Ale mówiła ze ludzie, znajomi nie wynikało tylko właśnie uważali ze to przez dziecko się zaniedbala. A powód był zupełnie inny. Tak jak mówisz nie wolno wrzucać wszystkich do jednego worka. Ile jest kobiet którym w ciaxy nie chce się malować albo tak jak ja przez 5 miesięcy nie farbowanie włosów bo bałam się ze znowu poronieniu przez taką pierdole. Ale usłyszałam ze ciaza to nie powód by nie dbać o włosy.lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Dobra, lece po babcie bo chce jakies wieksze zakupy zrobic, imieniny jutro ma i szykuje nam jakąś kolacje
Zrobiłam pyszne ciasto dopiero, jutro ze sobą zawioze, z masą z mascarpone,pysznosci !
Karolina wrzuć przepis na sprawdzone ciasto z mascarpone jak znajdziesz chwilkę, ja właśnie robie z rabarbarem juz chyba piąte w sezonie rabarbarowym, ale nie to "Wasze" od żabki podajże tylko takie prostsze, które zawsze wychodzi, bo mam problem z ciastami...
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Heja,
Wczoraj o 18 była taka burza, że pół osiedla zostało pozbawione prąduDopiero przed chwilą włączyli więc pierwsze co wpadłam szybko na forum
Uzależnienie! Bez prądu to jakaś masakra! Jeszcze telefon mi padł więc byłam całkiem poza światem.. Oczywiście nie spodziewałam się, że to potrwa tak długo jak kładłam się spać
rano lodówka rozmrożona.. Musiałam wyrzucić część jedzenia. Za 20 min mam popilnować dwóch rozrabiaków 9 i 6 lat także mam nadzieję, że się czymś zajmą, a ja będę miała czas nadrobić zaległości bo mam 12 stron do przeczytania
-
lys wrote:Często przy kłykcinach stosuje się laser i wtedy nie ma przeciwwskazań do SN. Oczywiście zależy od umiejscowienia kłykcin i możliwości ich usunięcia laserem.
-
nick nieaktualnyWeridiana wrote:Dziewczyny chciałabym podzielić się z wami taką myślą na temat żelaza. W Polsce lekarz kazał mi brać bezwzględnie, czasami nawet myślałam że przesadza (zwłaszcza ze miałam zaparcia).
Teraz w UK każą tylko brać witaminy dla kobiet w ciąży i to wszystko.
Do czego zmierzam:
Moja córka miała próchnicę, stałe zęby ma ładne ale niestety nie ma związków trzech piątek (zęby stałe) i nie wykształcona dwójkę. Od pół roku nosi aparat, jeszcze długo ponosi.
Dentyści powiedzieli ze to sprawa genetyczna. Jeden powiedział, że mimo iż karmiłam piersią powodem może być mleko matki bo też zawiera cukier. Z tym się raczej nie zgodzę ponieważ wyczytałam ze mleko matki owszem zawiera cukier ale jeśli niemowlę jest karmione piersią to ssie w taki sposób ze mleko nie styka się z zębami.
natomiast koleżanka powiedziała mi ze właśnie od żelaza mogą być takie zmiany.
Zaczęłam szperac po internecie ale nic takiego nie znalazłam. Czy slyszalyscie o czymś takim?
Tez o tym slyszalam ale czy to ma cos wspolnego z prawda?
Mysle ze anemia dziecku bardziej by zaszkodzila niz przyjmowanie zelaza.
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Miru wrote:Miała wypalane ale wraca jej to. Kij z tym ale chodzi mi o to ze jak mógł jej powiedzieć ze może urodzić SN dziecko nogami a nie główka. Jak on sobie to wyobraża
Tak, zapomniałam dopisać że też uważam to za idiotyzm. Raz, że poród pośladkowy nie jest bezpieczny (mimo, że niektórzy na siłę forsują pogląd, że jest), a dwa przy kłykcinach w takich miejscach, że mogą się stykać z dzieckiem podczas porodu nie ma najmniejszego znaczenia, czy wychodzi główką, czy pośladkami.Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiru wrote:Miała wypalane ale wraca jej to. Kij z tym ale chodzi mi o to ze jak mógł jej powiedzieć ze może urodzić SN dziecko nogami a nie główka. Jak on sobie to wyobraża
Moze zle zrozumiala albo lekarz sie zakrecil i on zle powiedzial, najpiej zapytac jeszcze raz.
Odnosnie rodzenia sn dzieci ulozonych posladkowo to wlasnie wczoraj wpadlam gdzie na forum o tym poczytac, w szkolu bylam ze kobiety wielorodki pisza ze lekarze nie zalecaja im cc i kaza rodzic sn tak ulozone dzieci.
Ja juz nie wiem albo ja jestem kosmitka albo co niektorzy lekarze to debile...
Brak mi slow.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja tez bez makeupu nie wyjde z domu, nawet jak smieci wywalam to sie maluje heeh, od gimnazjum sie maluje i od tamtych lat wydaje fortune na kosmetyki, wiadomo ze w gim makijaz byl baardzo delikatny, po prostu lubilam o siebie dbac. I lubie nadal, ostatnio myslalam zeby nie zapomniec na porodowke kosmetyczki, zeby sie dziecko mnie nie przestraszylo heheh. Nie no a serio to makijaz zajmuje mi z zegarkiem w reku 3 min-sie ma wprawe od gimnazjum. No ale makijaz makijazem, trzeba o siebie dbac, myc sie i MYC wlosy bo o tym sporo matek polek zapomina o to jest dla mnie straszne ze taka podstawa jak higiena jest zaniedbana. Polozna na sr mowila ze mamy przypominac na sali poporodowej innym babkom zeby sie myly kilka razy dziennie. Powiedziala ze zdarza sie ze po tyg przychodza na zdjecie szwow nie myte od porodu- bo im nikt nie powiedzial ze trzeba sie umyc. To jest przerazajace. Ja chce byc sexi mama i bede dbac jak sie da, czec obowiazkow dostanie maz zebym miala czas dla siebie. Dziecko dzieckiem ale my rowniez musimy sie czuc dobrze.
No dojechalam, zawsze mijam dom weselny jak wjezdzam do miasta i zawsze placze:)Cassie, Magd, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Cassie wrote:Odnosnie rodzenia sn dzieci ulozonych posladkowo to wlasnie wczoraj wpadlam gdzie na forum o tym poczytac, w szkolu bylam ze kobiety wielorodki pisza ze lekarze nie zalecaja im cc i kaza rodzic sn tak ulozone dzieci.
Ja juz nie wiem albo ja jestem kosmitka albo co niektorzy lekarze to debile...
Brak mi slow.
Nie wyobrażam sobie tego... chyba bym na zawał zeszła gdyby mi tak kazali rodzić.. Młody wcześniej był idealnie ustawiony a wczoraj na wizycie okazało się, że się odwrócił ale lekarz powiedział, że do porodu jeszcze daleko, więc mam się nie martwić.
A mąż się nasłuchał o wypychaniu dziecka, o kleszczach i mówi, że wolałby cesarke a ja chcę urodzić naturalnie także pożyjemy zobaczymymałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Teraz jest tak, że u wieloródki położenie pośladkowe nie jest wskazaniem do CC i rodzą SN. U pierwiastki zawsze CC. Mojej koleżanki mama urodziła dwójkę dzieci (w tym jedno jako pierwiastka) z położeniem miednicowym właśnie SN ale takie kiedyś były czasy. Ja osobiście nawet przy kolejnym dziecku bałabym się rodzić SN z takiego położenia.
-
nick nieaktualnyjesslin87 wrote:Nie wyobrażam sobie tego... chyba bym na zawał zeszła gdyby mi tak kazali rodzić.. Młody wcześniej był idealnie ustawiony a wczoraj na wizycie okazało się, że się odwrócił ale lekarz powiedział, że do porodu jeszcze daleko, więc mam się nie martwić.
A mąż się nasłuchał o wypychaniu dziecka, o kleszczach i mówi, że wolałby cesarke a ja chcę urodzić naturalnie także pożyjemy zobaczymy
Moje dziecko bylo obrocone twarzyczkowe na cc sie nie zgodzili urodzilam z pomoca vaccum (proznociag)...
Polskie porodowki to rzeznie a nie miejsca bezpieczenstwa dla matki i dziecka...małaMyszka lubi tę wiadomość