X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    0 makijazu, ciuchy co w reke wpadnie, no porazka, no i jak ją spotkalam to ta do mnie ironicznie "no juz niedlugo nie bedziesz chodziła taka wystrojona i wymalowana" ja pytam dlaczego a ta "przy dziecku nie ma czasu na takie pierdoły" na to jej prosto z mostu powiedzialam "jak jest czas na facebooka to tym bardziej powinno sie miec czas zeby byc zadbaną matką i żoną".

No właśnie mi też koleżanka powiedziała, że teraz to fajnie bo mogę sobie włosy umyć ale w 9 to już nie umyję a, że mam długie to poleciły mi bym zawczasu je obcięła no masakra jakaś.

Dawno mnie nie było ale pomagałam mamie i się cieszę bo jej się rana wygoiła, która ropiała od października po usunięciu oponiaka.

A dzieciątko zdrowe i waży 672g. ;)

Weridiana, Paula_071, Laura, Cassie, sylwucha89, magda sz, futuremama, Martucha86, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Karolina
    Ja jestem tego samego zdania:) Ja od kilku lat nie wychodze z domu bez makijażu, tak mam i niejedni pukaja mi w głowe, ale skoro mam ochotę wstać 15 min wczesniej i wyglądać i czuć się dobrze to co to kogoś obchodzi ? Niestety nie mam idelanej cery, no cóż, ale chwila dla siebie i wygladam całkiem niezle:)
    Kiedyś obiecałąm sobie, że jak będe w ciązy to będe zadbana i piekna i tak jest !

Dokładnie :) I jak miło zbierać komplementy że pięknie wygladam w ciaży, a to po prostu nie pięknie, tylko sie nie zmieniłam :)

Dla mnie doprowadzanie siebie do ładu (fryzura i makijaz) to max 20min. no to nie wierze ze przy dziecku nawet 20 min sie nie znajdzie zeby sie ogarnąc ;p
    Znam jedną taką panne co jest wypucowana na maxa, wyglada jak lalka barbie ! i ma male dziecko, a dla niej mysle ze to zajmuje z 1,5h :P

jesslin87, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi z włosami trochę dłuzej bo musze je przeprostować ale nie myje codziennie:D

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałabym podzielić się z wami taką myślą na temat żelaza. W Polsce lekarz kazał mi brać bezwzględnie, czasami nawet myślałam że przesadza (zwłaszcza ze miałam zaparcia).
    Teraz w UK każą tylko brać witaminy dla kobiet w ciąży i to wszystko.
    Do czego zmierzam:
    Moja córka miała próchnicę, stałe zęby ma ładne ale niestety nie ma związków trzech piątek (zęby stałe) i nie wykształcona dwójkę. Od pół roku nosi aparat, jeszcze długo ponosi.
    Dentyści powiedzieli ze to sprawa genetyczna. Jeden powiedział, że mimo iż karmiłam piersią powodem może być mleko matki bo też zawiera cukier. Z tym się raczej nie zgodzę ponieważ wyczytałam ze mleko matki owszem zawiera cukier ale jeśli niemowlę jest karmione piersią to ssie w taki sposób ze mleko nie styka się z zębami.
    natomiast koleżanka powiedziała mi ze właśnie od żelaza mogą być takie zmiany.
    Zaczęłam szperac po internecie ale nic takiego nie znalazłam. Czy slyszalyscie o czymś takim?

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • czarnaruda Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za wsparcie i miłe słowa pocieszenia. Niestety mam tak, że z jednej strony nie wierzę, żeby coś było nie tak z rozwojem mojej dzidzi, a z drugiej już przeczytałam sporo na necie co to może być i się przeraziłam.
    W szpitalu mają mi m.in. dokładnie sprawdzić przepływy, a przede wszystkim zweryfikować wyniki z usg.
    Dam znać jak się wszystko wyjaśni, bo wprowadzam sobie zakaz neta, żeby się niepotrzebnie nie nakręcać.

Weridiana, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtyrmnqs7.png

Córcia 2015
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wyglądam okropnie w ciąży i wcale nie mam zamiaru wstawać wcześniej tylko po to żeby sobie tapetę na twarz nałożyć. Makijaż wcale nie świadczy o tym, czy ktoś jest zaniedbany czy nie, czy jest atrakcyjny czy nie, to nie liceum.
    I myślę, że można nie znaleźć 20 minut przy dziecku, dlatego denerwuje mnie takie generalizowanie.
    Tak samo nie oczekujcie od lekarza, że ona nagle będzie interpretował, czy ktoś użył lakieru do włosów, czy może sobie fryz zrobił na wodę z cukrem.

Paula_071, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łys, nikt nie mówi że makijaż jest wyznacznikiem:)

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też czuję się "łyso " bez makijażu :-)
    Jednak po porodzie byłam zmęczona, obolała (mówię tu o dobrych kilku tygodniach), depresja - nie myślałam o makijażu.
    Postanowiłam z tym walczyć i właśnie rozpoczęłam od makijażu.
    Wiedziałam że muszę dojść do siebie i poranny makijaż ( nawet lekki, )dodał mi pewności i wiary.
    Oczywiście nie chciałabym tego spłycać do kwestii makijażu ale dla mnie wtedy to był krok milowy :-)

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys- jeżeli ktoś jest naturalnie ładny, że nie potrzebuje tego podkreślać to ok, ale wiekszosc osob jednak jezeli chociaz troche podkresli urode to wyglada świeżo, co ma do tego czy to liceum czy nie ? po to są kosmetyki żeby kobiety ładnie wyglądały.
    A 20 min przy dziecku sie nie znajdzie ? nie uwierze w to, chociazby wtedy kiedy dziecko spi, wolałabym pójść doprowadzic siebie do porządku niz np.siedziec przed komputerem, ze wszystkich moich znajomych tylko ta jedna twierdzi ze nie ma czasu na zadbanie o siebie, reszta kolezanek ma dzieci i zawsze wygladają bardzo ładnie, nie da sie ? da się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 12:39

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaruda wrote:
    Dziewczyny, dzięki za wsparcie i miłe słowa pocieszenia. Niestety mam tak, że z jednej strony nie wierzę, żeby coś było nie tak z rozwojem mojej dzidzi, a z drugiej już przeczytałam sporo na necie co to może być i się przeraziłam.
    W szpitalu mają mi m.in. dokładnie sprawdzić przepływy, a przede wszystkim zweryfikować wyniki z usg.
    Dam znać jak się wszystko wyjaśni, bo wprowadzam sobie zakaz neta, żeby się niepotrzebnie nie nakręcać.
    Ja tez się z Wami żegnam, musze się odciąć od neta, bo zwariuje od czytania nt. toxo.
    Dzisiaj nie przyszły moje wyniki badań, dostałam SMS od laboratorium. Jak jutro nie przyjda to w weekend chyba oszaleje, jeżeli są pozytywne to mogę się leczyć juz od dziś bo mam receptę....

Czekanie jest straszne...

Weridiana, Cassie, magda sz, małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezuu, paznokcie u nóg ogarnięte i pomalowane na piękną mięte, ale to chyba już ostatni raz bo było strasznie cięzko

Cassie, magda sz, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez makijażu wyglądam jak potwór :P Cerę mam w miarę ok, ale mam jasną oprawę oczu, dlatego bez tuszu do rzęs, kreski nad okiem i podmalowanych delikatnie brwi straszę sama siebie :P Jak nie wychodze z domu to ok, ale nie wyobrażam sobie wyjścia gdzieś nie pomalowana. Po prostu źle się sama ze sobą czuję. No ale są ludzie, którzy sa natualnie piękni, mają ciemne brwi, długie i gęste rzęsy i sliczną cerę, w takim wypadku makijaż może faktycznie jest zbędny. ALe dziewczyny-nie oszukujmy się, każda wygląda piękniej, gdy się trochę podmaluje :P

apaczka, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    lys- jeżeli ktoś jest naturalnie ładny, że nie potrzebuje tego podkreślać to ok, ale wiekszosc osob jednak jezeli chociaz troche podkresli urode to wyglada świeżo, co ma do tego czy to liceum czy nie ? po to są kosmetyki żeby kobiety ładnie wyglądały.
    A 20 min przy dziecku sie nie znajdzie ? nie uwierze w to, chociazby wtedy kiedy dziecko spi, wolałabym pójść doprowadzic siebie do porządku niz np.siedziec przed komputerem, ze wszystkich moich znajomych tylko ta jedna twierdzi ze nie ma czasu na zadbanie o siebie, reszta kolezanek ma dzieci i zawsze wygladają bardzo ładnie, nie da sie ? da się.

To są właśnie takie licealne poglądy. Myślę, że takie 20 minut można spożytkować na milion lepszych rzeczy niż makijaż, więc to każdego indywidualna sprawa. Tak samo, jak to jak ktoś wygląda. My w Polsce to tylko krytykować potrafimy. Niech sobie każdy wygląda, jak chce. Już napisałam wcześniej, że to generalizowanie mnie dobija, patrzenie tylko na swój czubek nosa, dystans to jest słowo klucz. Trzeba mieć dystans do siebie i do innych.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kosmetyków to myślę, że nie ma co przesadzać - w rozsądnych ilościach wszystko jest dla ludzi :) Ja moich nawyków makijażowych nie zmieniłam w ciąży i dobrze mi z tym :) Twarz malować muszę bo jestem blondynką i po pierwsze mam dosyć bladą cerę a po drugie w ciąży bardzo uwidoczniły mi się naczynka na twarzy zwłaszcza w okolicy nosa. Bez korektora i podkładu wyglądałabym na ulicy jak renifer Rudolf czy jakoś tak ;) Teraz jest bardzo dużo doniesień nt. to szkodliwe, to nie, to może wywoływać autyzm, to nie a jak się zrobi coś to dziecko będzie inteligentniejsze itp itd. Część z nich uważam jest bardzo trafiona i warto się do nich stosować ale część potrafi zrobić wodę z mózgu. Myślę, że lakierować włosy można ale np w przewiewnym pomieszczeniu przy otwartym oknie, no i nie wdychać tego, wiadomo ;) To samo z lakierami do paznokci. No i nie wpadać w paranoję. Ostatnio byłam w aptece i kupowałam krem Vichy Idealia na noc i babeczka (chyba technik farmacji z resztą nieważne) bardzo się zestresowała, że sprzedaje taki krem kobiecie w ciąży. Haha. Zaskoczyła mnie totalnie. Przecież to tylko krem i do tego na małą powierzchnię skóry, nie będę go jeść ani stosować dożylnie ;)

Magd, Cassie, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Laura Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka mi już ciężko obcinać paznokcie a co dopiero pomalować ;)

Czarnaruda i Chcebycmamą nie rezygnujcie z naszego wątku, będzie dobrze. Wszystko się wyjaśni na plus. Na pewno.

Ale pospaliśmy, już po drugim śniadanku. Jeszcze kawke sobie zrobimy :)

Jednak chyba kupie łóżeczko z baldachimem, co najwyżej będziemy prać częściej.

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ewa123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za to musze Wam powiedziec, że nie znosze malować paznokci. Nie mam cierpliwości do tego..Czekanie, aż lakier wyschnie, zawsze jakąś skórkę sobie pomaluje. Tak jak generalnie lubię robić wokół siebie różne zabiegi pielęgnacyjne, to paznokcie są moją piętą Achillesową :P

Ewa123
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Ja bez makijażu wyglądam jak potwór :P Cerę mam w miarę ok, ale mam jasną oprawę oczu, dlatego bez tuszu do rzęs, kreski nad okiem i podmalowanych delikatnie brwi straszę sama siebie :P Jak nie wychodze z domu to ok, ale nie wyobrażam sobie wyjścia gdzieś nie pomalowana. Po prostu źle się sama ze sobą czuję. No ale są ludzie, którzy sa natualnie piękni, mają ciemne brwi, długie i gęste rzęsy i sliczną cerę, w takim wypadku makijaż może faktycznie jest zbędny. ALe dziewczyny-nie oszukujmy się, każda wygląda piękniej, gdy się trochę podmaluje :P
    Otóż to!
    Ja mam ciemną oprawe oczu-mimo wszystko bez porównania lepiej wygldam jak troche stuninguje twarz:)bez makijażu wygladam jakbym była zmęczona...zresztą kazdy bez makijazu wyglada jakby był zmęczony. Pamietam jak w szkole na ćwiczeniach z kosmetologii trzeba było zmywac makijaże i kazda chodziła jakby dopiero co wstała z łóżka ;p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od trzech tygodni czuję się ciągle zmęczona i ospała.
    Co wstaje to bym poszła spać dalej....

Damy radę myslę z ogarnięciem się nas i mieszkań jak będą dzidziusie, no przecież one też muszą pospać rankami i popołudniami ;)

I makijażyki też będą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 12:56

Magd, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• apaczka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaruda i chcebyćmamą trzymam kciuki za pozytywne wieści :) Oby Wasze dzidziulki były zdrowe i skończyło się na strachu!

Magd, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    To są właśnie takie licealne poglądy. Myślę, że takie 20 minut można spożytkować na milion lepszych rzeczy niż makijaż, więc to każdego indywidualna sprawa. Tak samo, jak to jak ktoś wygląda. My w Polsce to tylko krytykować potrafimy. Niech sobie każdy wygląda, jak chce. Już napisałam wcześniej, że to generalizowanie mnie dobija, patrzenie tylko na swój czubek nosa, dystans to jest słowo klucz. Trzeba mieć dystans do siebie i do innych.

Lys- czego sie tak oburzasz..Matko jedyna,wszystkie na spokojnie piszemy o makijazu,wiekszosc ma takie zdanie a ty uważasz ze to licealne poglądy :O

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 1066 1067 1068 1069 1070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ