SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
ja też bez nawet lekkiej tapety nie wyjdę z domu, nawet do Biedy za rogiem z której właśnie wróciłam:)
są ładne bodziaki ale z krótkimi rękawkami, więc pewnie kazda ma tego juz pełno, ale cena dobra bo 3 szt za 24,99.
Spodnie dresowe dla cięzarnych- fajne, kolor szary, i koszulki ale u mnie tylko fiolet, wiec nie kupiłam bo to nie mój kolor.
Aha piżamki i koszule dla ciezarnych, ale koszule rozpinane tak na ramionach, wyglądają na niepraktyczne, pizamki fajne ale teraz to juz troche bez sensu chyba kupować z długimi rękawami.
Fajne są cienke kocyki za 16,99 i pełno Dady : pieluchy, chusteczki, tylko ze trzeba sprawdzić czy dziecku odpowiada i wtedy kupować chyba hurtowe ilości.
Polecam goździki - pięknę za 6,99:)
Czarnaruda, chcebycmama odpoczynek od neta dobrze Wam zrobi, nie będziecie sie niepotrzebnie nakręcać.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Karolina, ja tez pamiętam jak na zajęciach wszystkie wyzmywane wyglądały jak by cała noc nie spały, no moż epoza małymi wyjątkami,
niestety nie należe do tych co pięknie wygladają po brzebudzeniu, blada skóra z licnzymi piegami, plamami, ogólnie bardzo nierówny koloryt no cózmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Lys- czego sie tak oburzasz..Matko jedyna,wszystkie na spokojnie piszemy o makijazu,wiekszosc ma takie zdanie a ty uważasz ze to licealne poglądy
Ja się nie oburzam i też na spokojnie piszę. Co ma za znaczenie, czy większość ma takie zdanie czy nie? Ja wyrażam moje zdanie tak samo, jak Ty wyrażasz swoje zdanie. Ja się z Twoim nie zgadzam i to komunikuję. Nie można krytykować innych, a potem się dziwić jak się samemu jest krytykowanym. Nikt z nas nie jest wyrocznią.Aga89, KasiaeN., niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ej dziewczyny mam nieoficjalne wyniki badań z toxo (babka podała mi przez tel)
Także IgG mam wysokie/dodatnie, a IgM ujemne.
No i o czym to świadczy?
Do ginekologa nie mogę się dodzwonić...
Coś mi nie pasuje.
Skoro w styczniu miałam IgG ujemne, a teraz mam IgG dodatnie i IgM ujemne no to coś nie pasuje...małaMyszka lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
chcebycmama wrote:Ej dziewczyny mam nieoficjalne wyniki badań z toxo (babka podała mi przez tel)
No i o czym to świadczy?
Coś mi nie pasuje.
Skoro w styczniu miałam IgG ujemne, a teraz mam IgG dodatnie i IgM ujemne no to coś nie pasuje...
Chyba o tym, że przeszłaś toxo, ale nie ma już "świeżego" zakażenia. Choroba została zwalczona.
Cytat:
Interpretacja wyników badania na toksoplazmozę
IgG (–); IgM (–) - nie było infekcji, w ciąży badania kontrolne co 3 miesiące
IgG (+); IgM (–) - przebyte w przeszłości zakażenie (wyjątek – bardzo wysokie stężenie IgG, należy sprawdzić awidność przeciwciał)
IgG (–); IgM (+) - świeża infekcja, konieczna pilna wizyta u lekarza, prawdopodobnie leczenie
IgG (+); IgM (+) - niedawne zakażenie, można sprawdzić awidność (jeśli jest niska, prawdopodobnie trzeba rozpocząć leczenie ciężarnej)
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/toksoplazmoza-interpretacja-wynikow-badania-na-toksoplazmoze_40612.html
A w styczniu robiłaś oprócz IgG także IgM?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 13:15
-
No dobrze ale ty mnie nie rozumiesz z tego co widze, mi chodzi o to ze kobieta z makijażem wyglada dużo lepej,świeżo, jeżeli ktoś nie potrzebuje makijazu ok, tylko nie rozumiem jeżeli ktoś np.przed slubem i ciążą wygladał zawsze łądnie,zawsze makijaz,ladne ubranie nagle potem wygląda tragicznie "bo nie mam czasu", a na facebooku siedziec czas jest, nie dziwo ze jej mąż ostatnio mówił do jednego znajomego że chciałby żeby jego żona wygladała jak kiedyś. To nie sa licealne poglądy tylko tak jest, też bym nie chciala żeby mój mąż po slubie przestał o siebie dbac i napewno on tez by nie chciał zebym ja przestała dbać o siebie, skoro lepiej czuje sie w makijazu-wiec sie maluje-ciąża czy nie ciaza i tak samo jak bedzie dziecko, te 20min napewno znajde zeby doprowadzic siebie do porządku i czuć sie ładnie.
-
chcebycmama wrote:Ej dziewczyny mam nieoficjalne wyniki badań z toxo (babka podała mi przez tel)
No i o czym to świadczy?
Coś mi nie pasuje.
Skoro w styczniu miałam IgG ujemne, a teraz mam IgG dodatnie i IgM ujemne no to coś nie pasuje...
Może w styczniu się pomylili? I wtedy też miałaś IgG dodatnie to by sugerowało, że chorowałaś przed ciążą.magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Czarnaruda i chcebycmama trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było ok!
podczytuje Was codziennie ale jakoś taka leniwa byłam, że pisac mi się nie chciało ;P
Byłam w Biedrze, wziełam paczkę bodziaków, ale i tak pewnie mąż będzie marudził jak się dowienic sama kupowac nie mogę bo wielce zasmucony później jest, że też chce wybierac... przerąbane
Poruszyłyście temat makijażu, wg mnie tą chwilkę na makijaż przy dziecku zawsze da się znalezc ale to trzeba chciec...
Ja chodzę często bez makijażu, nie przeszkadza mi to, czuje się dobrze, tak naturalnie, świeżoniestety mąż woli mnie stuningowaną więc dla jego przyjemności się maluję ;P
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Karolina oczywiście ze nie ma co popadać w paranoję. Ja to napisałam tylko dlatego ze przytoczylam przykład jaki wpływ miało to u moich dwóch koleżanek.
Sama rozjasniam włosy i nie sądzę aby to aż tak bardzo szkodzilo.
Co do lekarzy to wątpię aby ich interesowalo co używasz może co jesz prędzej. Cassie nie ma porównania do lekarzy za granicą
Ostatnio znajoma była u lekarza. Ona ma wirusa hpv i takie dwie małe brodawki na wargach sromowych. CC obowiązkowo. Ostatnio jej powiedział ze jak dziecko będzie pośladków to pozwoli na poród SN. A jak glowkowo to cc.
Nosz takich bzdur nie słyszałam żeby lekarz pozwalał nogami rodzic się dziecku. Dodam że młody lekarz 38+ do tego prywatny.
ja tam robię i jem co uważam za stosowne. Ostatnio lekarka kazała odstawić nabiał bo nie tyje. Nie zrobiłam tego bo wiem ze nabiał jest potrzebny mi i dziecku.
Cole pije, hamburgery tez od czasu do czasu. Żadnych witamin. Dużo warzyw i owoców a młody zdrowy.
po prostu wszystko w granicach rozsądku.
Tak jak pisałam chemia w domu a w salonie gdzie jesteś 10h w tym jest nie do porownania.Ewa123, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:No dobrze ale ty mnie nie rozumiesz z tego co widze, mi chodzi o to ze kobieta z makijażem wyglada dużo lepej,świeżo, jeżeli ktoś nie potrzebuje makijazu ok, tylko nie rozumiem jeżeli ktoś np.przed slubem i ciążą wygladał zawsze łądnie,zawsze makijaz,ladne ubranie nagle potem wygląda tragicznie "bo nie mam czasu", a na facebooku siedziec czas jest, nie dziwo ze jej mąż ostatnio mówił do jednego znajomego że chciałby żeby jego żona wygladała jak kiedyś. To nie sa licealne poglądy tylko tak jest, też bym nie chciala żeby mój mąż po slubie przestał o siebie dbac i napewno on tez by nie chciał zebym ja przestała dbać o siebie, skoro lepiej czuje sie w makijazu-wiec sie maluje-ciąża czy nie ciaza i tak samo jak bedzie dziecko, te 20min napewno znajde zeby doprowadzic siebie do porządku i czuć sie ładnie.
Ja nie wypowiadam się na temat Twojej znajomej. Ty na podstawie jednego przypadku wrzucasz wszystkich do jednego wora. I nadal twierdzę, że to indywidualna sprawa każdego człowieka. I jak najbardziej rozumiem, że może być taka sytuacja, że przed ciążą ktoś wyglądał super, a po tragicznie. Może być ku temu milion powodów i nic nikomu do tego.niecierpliwa, sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
apaczka wrote:Może w styczniu się pomylili? I wtedy też miałaś IgG dodatnie to by sugerowało, że chorowałaś przed ciążą.
Tak czy siak powiedział, żeby zacząć brać antybiotyk, bo to dziecku nie zaszkodzi, a jeżeli okaże się, że mam toxo to pomoże.
Zalecil zrobic awidnosc IgG, żeby sprawdzić czy doszło do zakażenia, a jeżeli tak to kiedy.
No to od dzisiaj antybiotyk. Do tej pory z Frankiem wszystko wporzadku, wiec skoro będę brać antybiotyk to mam nadzieje, ze już tak zostanie.
W styczniu niestety nie zlecił mi ginekolog IgM.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 13:26
apaczka, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
chcebycmama wrote:No właśnie gadałam z ginekologiem, powiedział, że właśnie są dwa wyjścia, albo mam takie świeże zarazenie, że IgM się jeszcze nie pojawiło, albo była pomyłka w styczniu.
Tak czy siak powiedział, żeby zacząć brać antybiotyk, bo to dziecku nie zaszkodzi, a jeżeli okaże się, że mam toxo to pomoże.
Zalecil zrobic awidnosc IgG, żeby sprawdzić czy doszło do zakażenia, a jeżeli tak to kiedy.
No to od dzisiaj antybiotyk. Do tej pory z Frankiem wszystko wporzadku, wiec skoro będę brać antybiotyk to mam nadzieje, ze już tak zostanie.
Pewnie ze bedzie dobrze, pewnie z styczniu się rypneli..a jeżeli nie, to nie zaszkodziło to Frankowi skoro wszystko jest dobrzeTokso najgorsza jest w 1trymestrze,wiec się nie martw
chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Miru wrote:Karolina oczywiście ze nie ma co popadać w paranoję. Ja to napisałam tylko dlatego ze przytoczylam przykład jaki wpływ miało to u moich dwóch koleżanek.
Sama rozjasniam włosy i nie sądzę aby to aż tak bardzo szkodzilo.
Co do lekarzy to wątpię aby ich interesowalo co używasz może co jesz prędzej. Cassie nie ma porównania do lekarzy za granicą
Ostatnio znajoma była u lekarza. Ona ma wirusa hpv i takie dwie małe brodawki na wargach sromowych. CC obowiązkowo. Ostatnio jej powiedział ze jak dziecko będzie pośladków to pozwoli na poród SN. A jak glowkowo to cc.
Nosz takich bzdur nie słyszałam żeby lekarz pozwalał nogami rodzic się dziecku. Dodam że młody lekarz 38+ do tego prywatny.
ja tam robię i jem co uważam za stosowne. Ostatnio lekarka kazała odstawić nabiał bo nie tyje. Nie zrobiłam tego bo wiem ze nabiał jest potrzebny mi i dziecku.
Cole pije, hamburgery tez od czasu do czasu. Żadnych witamin. Dużo warzyw i owoców a młody zdrowy.
po prostu wszystko w granicach rozsądku.
Tak jak pisałam chemia w domu a w salonie gdzie jesteś 10h w tym jest nie do porownania.
Często przy kłykcinach stosuje się laser i wtedy nie ma przeciwwskazań do SN. Oczywiście zależy od umiejscowienia kłykcin i możliwości ich usunięcia laserem.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
chcebycmama wrote:No właśnie gadałam z ginekologiem, powiedział, że właśnie są dwa wyjścia, albo mam takie świeże zarazenie, że IgM się jeszcze nie pojawiło, albo była pomyłka w styczniu.
W styczniu niestety nie zlecił mi ginekolog IgM.
Czyli gin dał ciała w styczniu... przy pierwszym badaniu toxo powinny być zrobione oba.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny