X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Moje dziecko bylo obrocone twarzyczkowe na cc sie nie zgodzili urodzilam z pomoca vaccum (proznociag)...
    Polskie porodowki to rzeznie a nie miejsca bezpieczenstwa dla matki i dziecka...

Dlatego mąż naciska na cc ale tak za ładne oczy nie robią...

A dziecku nic się nie stało?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 14:29

małaMyszka lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ się rozpisałyście:)
    Ja stoję w kuchni, już właściwie skończyłam i uciekam. Rodzice lada moment lądują, mąż po nich pojechał. Idę się szykować i spadam do nich na weekend.Odezwę się w wolnej chwili.
    Miłej reszty dnia!

Cassie, małaMyszka, Y, ainer85 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    01.2015 IgG ujemne
    12.05.2015 IgG wysokie
    19.05.2015 IgG wysokie i IgM ujemne

No właśnie i o to mi chodzi. Czy jest różnica między wartością IgG z 12 i 19 maja? Spada, rośnie, na tym samym poziomie?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko uzyskałam info od recepcjonistki, że IgG jest nadal wysokie,a IgM jest ujemne, wyniki będę miała przed oczami jutro rano.
    i jutro rano zrobię awidnosc IgG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 14:50

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wlasnie jak to z tym vacuum? Ile czasu glowka dziecka dochodzi do siebie, wczoraj na sr maz sie przerazil jak slyszal o tych kleszczach, prozni itp. I tez tym ze po cc w tym szpitalu przez 12h on nie bedzie mogl zobaczyc ani mnie ani dziecka. Daj Boze urodzic fizjologicznie bez tych wszystkich "wspomagaczy".

Sunia zwariowala jak mnie zobczyla :) teraz lezy i lize mi brzuch :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Ja tylko uzyskałam info od recepcjonistki, że IgG jest nadal wysokie,a IgM jest ujemne, wyniki będę miała przed oczami jutro rano.
    i jutro rano zrobię awidnosc IgG.

Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Daj Boze urodzic fizjologicznie bez tych wszystkich "wspomagaczy".

Mi też błagam...

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do porodu to jaki by on nie był to najważniejsze w tym jest to, żeby dziecko urodziło się całe i zdrowe.

Uwierzcie, że jak tylko w przyszłej matce zostanie zasiany niepokój, że cos może być nie tak to już nie martwi się jak się urodzi i jaki to ból sprawi, byle później mieć przy sobie zdrowe dziecko.

apaczka, niecierpliwa, jesslin87, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nienawidze robic kolo siebie. No nudzi mnie to. nienawidze zmywac makijazu. Dlatego np. Mam permanentne kreski i rzesy doczepiane zeby nie malowac. Ale w ciazy na rzesach nie moglam wylezec tak dlugo wiec zdjelam. Teraz planuje zrobic permanentne brwi. mam tipsy bo nie znosza sama malowsc pazurow. W ciazy pyska nie maluje, bo wszystko mnie piecze.

małaMyszka, Miru lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama pewnie ze tak, oby dzieciatko przyszlo na swiat cale i zdrowe.

Mam nadzieje ze badania wyjasnia o co chodzi z tymi wynikami, ale lekarz gapa ze nie zlecil wszystkich badan wczesniej. Ile czasami nerow przez tych lekarzy, laboratoria czy stare sprzety usg. Jak bede w ciazy z drugim dzieckiem to wspolczuje lekarzowi prowadzacemu bo bede baardzo wymagajaca pacjetka bo bede swiadoma rzeczy ktorych teraz nie jestem.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Lys i Miru, to ze kobieta w ciazy czy przy dziecku nie jest wychuchana, a rzesy nie sa idealnie pogrubione nie znaczy, ze nie umiala zorganizowac 20 minut dla siebie, bo moze byc tysiac innych powodow. Ja np bez makijazu wychodze bardzo czesto, ale jak wlosow nie mam ulozonych to mowy nie ma ;) Moj makijaz ogranicza sie do kremu brazujacego, pudrow i tuszu do rzes. Maz od zawsze powtarza, ze najbardziej lubi mnie naturalna. Jak chodzilam do pracy to nie wyobrazalam sobie nie miec pomalowanych paznokci. Lakierow mam z 50 zawsze kolor odpowiedni do stroju, a odkad jestem w ciazy to ich nie maluje i to glownie z lenistwa, bo jednak zdecydowanie wiecej zmywam, sprzatam i co chwila bym miala jakies odpryski.

Co do bodziakow w biedronce to sa tylko od rozmiaru 68 i wzory mi sie nie bardzo podobaly.

Na obiad wciagnelam nalesniki z nutella i bananem - niebo w gebie, a mialam jesc na ostro :P

Chcebycmama na pewno wszystko bedzie dobrze!

Czarnaruda jak najszybciej zglos sie do szpitala, glownie dla swojego spokoju, trzymam kciuki!

Ide smazyc nalesniki dla meza, a potem SR kapiemy lalke :D

lys, KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    Karolina wrzuć przepis na sprawdzone ciasto z mascarpone jak znajdziesz chwilkę:), ja właśnie robie z rabarbarem juz chyba piąte w sezonie rabarbarowym, ale nie to "Wasze" od żabki podajże tylko takie prostsze, które zawsze wychodzi, bo mam problem z ciastami...

No wiec zrobiłam biszkopt, przeciełam go na pół (w tortownicy)

Przepis na biszkopt :
    6 jajek
    230 g mąki
    1 czubata łyzeczka proszku do pieczenia
    1 szczypta soli
    230g cukru
    pół cytryny

No i:
    piekarnik rozgrzac do temp. 180*C (bez termoobiegu)
    Ubić białka z solą, jak juz się ubiją dodawać stopniowo cukier, dodać żółtka,ubijać,dodawać stopniowo mąke, przelozyc do tortownicy i do piekarnika na 30min.

(biszkopt rewelka)

Masa:
    500g serka mascarpone
    1żółtko
    70g cukru pudru

No i teraz jest problem..ja to robiłam w thermomixie wiec żółtko z cukrem pudrem się ubijało w temp.65*C przez 6 minut, wiec nie wiem jak to zrobic bez thermomixa, moze po prostu w garnuszku gotowac i szybko mieszkac? no nie wiem..

Potem do tego żółtka z cukrem dodaje sie serek i się ubija.

Biszkopt na pół:

Biszkopt
    Masa mascarpone
    Bizkopt
    Masa mascarpone
    Truskawki
    Galaretka

Pysznosci:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czytam was od rana ale weny brak.
    Co do malowania się to rzadko to robię bo mi się poprostu nie chce chyba ze jadę do miasta czy przedszkola:)włosy spięte i tyle.

Pierwszego syna rodziłam długo,miałam problemy i w końcu położyli mi się na brzuch (lekarz i dwie pielęgniarki) i maly wyszedł.

Dziewczyny wszystko będzie ok z maluszkami.

Ja dzis będę piekła ciasto z rabarbarem co polecacie.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dlatego wydygalam i bede miala cesarke na zyczenie...

Cassie, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    No wiec zrobiłam biszkopt, przeciełam go na pół (w tortownicy)

Przepis na biszkopt :
    6 jajek
    230 g mąki
    1 czubata łyzeczka proszku do pieczenia
    1 szczypta soli
    230g cukru
    pół cytryny

No i:
    piekarnik rozgrzac do temp. 180*C (bez termoobiegu)
    Ubić białka z solą, jak juz się ubiją dodawać stopniowo cukier, dodać żółtka,ubijać,dodawać stopniowo mąke, przelozyc do tortownicy i do piekarnika na 30min.

(biszkopt rewelka)

Masa:
    500g serka mascarpone
    1żółtko
    70g cukru pudru

No i teraz jest problem..ja to robiłam w thermomixie wiec żółtko z cukrem pudrem się ubijało w temp.65*C przez 6 minut, wiec nie wiem jak to zrobic bez thermomixa, moze po prostu w garnuszku gotowac i szybko mieszkac? no nie wiem..

Potem do tego żółtka z cukrem dodaje sie serek i się ubija.

Biszkopt na pół:

Biszkopt
    Masa mascarpone
    Bizkopt
    Masa mascarpone
    Truskawki
    Galaretka

Pysznosci:)

SUPER! dziękuje
    chociaż dla mnie to wyższa szkoła jazdy:)

km5se6ydvkshe5ag.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś teściowa wyciągnęła na spacer i przy okazji kupiła firankę do pokoju małego, wieczorkiem jak mąż wróci z pracy to jedziemy na wizytę odgladnąć synka :-)

lys, niecierpliwa, sylwucha89, małaMyszka, Laura, Maniuś, Y, jesslin87, ainer85, futuremama, Amberla lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Dlatego mąż naciska na cc ale tak za ładne oczy nie robią...

A dziecku nic się nie stało?

Mial chyba 'milion' badan po tym porodzie, glowka wygladala jak u kosmity, cala w obrzekach.
    Syn zdrowy jak ryba i bardzo inteligentny. Jest ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda_sz nie pamietam dokladnie. Ale moge Cie zapewnic ze vaccum jest duzo bezpieczniejsze niz kleszcze bo one moga nawet polamac kosci czaszki dziecka.

Po tamtym porodzie w zyciu sie na sn nie zdecyduje do dzisiaj mam uraz psychiczny.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    A mnie dziś teściowa wyciągnęła na spacer i przy okazji kupiła firankę do pokoju małego, wieczorkiem jak mąż wróci z pracy to jedziemy na wizytę odgladnąć synka :-)

OOo a gdzie kupiłyście? Ja jestem zainteresowana kupnem firanki do pokoju młodego, bo okno jest puste. Jedyny sklep firankowy jaki znam to w Astrze, ale tam mi się nic nie podobało.

Położna na Klinikach we Wrocławiu mówiła, że w tamtym roku tylko 2 razy było robione vaccum w nich w szpitalu.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie teraz zastanowilam co lekarze robia jesli dziecko sie zakleszczy przy porodzie posladkowym? W tym wypadku ani kleszcze ani VE nie pomoze a na cc moze byc przeciez zapozno :/

‹‹ 1069 1070 1071 1072 1073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ