X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szyjka się skróciła w miesiąc z 39 mm do 35 mm i dostałam profilaktycznie na miesiąc luteine dopochwowa na noc 1 tabl.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ta luteina to jest na recepte ?

EDit : hmmm i czy w ogole jak dziecko jest ulozone glowka w dol to czy jest sens zebym szla na to USG 3d/4d chcialam miec pamiatkowe zdjecie buzki ale teraz to nie wiem czy to sie uda :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 19:12

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona luteina jest na receptę.

Mnie nadal meczy napina jacy się brzuch. Wzięłam dodatkową No - spe, magnez i luteine. Jutro rano mam się zgłosić na zapis KTG. Do tego wszystkiego dostałam biegunki i ledwo żyję.

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo ten niebieski lenor jest taki ze wszedzie zostaja jego slady.
    Znam to z mojej poprzedniej pralki, szalu dostawalam czyszczac szuflade u gory.
    Zmienilismy pralke i tego plynu wiecej nie kupilam.

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko nie piszcie co dalej w grays anatomy bo ja jestem na 4 odcinku 11 sezonu pliz, juz i tak przeczytalam bolesny spoiler ze derek is dead...

Paula_071, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do pralki do szuflady ocet a do bebna soda.

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    a ta luteina to jest na recepte ?

EDit : hmmm i czy w ogole jak dziecko jest ulozone glowka w dol to czy jest sens zebym szla na to USG 3d/4d chcialam miec pamiatkowe zdjecie buzki ale teraz to nie wiem czy to sie uda :D

Jak byłąm na połówkowych to Pola była juz glówką w dól i zdjęcie wyszlo wedlug mnie bardzo fajnie :)

2ca7359f36e7b574med.jpg

0na88, małaMyszka, Cassie, mamasia lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    ja do pralki do szuflady ocet a do bebna soda.

Mogłabyś dokładnie wytłumaczyc krok po kroku jak to robisz?

Przyznam szczerze ze ani razu pralki nie traktowałam zadnym octem ani specjalnym specyfikiem :o

Ale jak mi napiszesz to od razu dzisiaj chyba to zrobie..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolinaaa przekonalas mnie :)

Kkarolinaaaa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)
    ja też wczoraj miałam wizytę i mój maluch waży już 1322g. poza tym wszystko ok. ze mną gorzej, bo się zaraziłam jakimś przeziębieniem od mojego i nos zatkany, gardło boli, ogólnie kicha :(

jeśli chodzi o usg 3d/4d, to w 28tc byłam na targach i tam robili i wyszło bardzo ładnie (nie pochwale się,bo muszę dopiero odebrać na płycie), a maluch był głową w dół. to czy wyjdzie, to jest chyba tylko kwestia tego, czy nie zasłoni rączkami buzi.

co do malowania, to u mnie najczęściej wypada od święta, albo jak chcę się poczuć ładniejsza. wynika to z mojego lenistwa (za bardzo lubię spać), ale mam taką urodę i cerę, że na szczęście nie muszę.
    Co do wyglądu z makijażem lub bez, to kwestia przyzwyczajenia - jak kogoś widzimy zawsze z makijażem, to bez wygląda dla nas dziwnie i odwrotnie.

0na88, lys, magda sz, Paula_071, Martucha86, Laura, niecierpliwa, małaMyszka, Maniuś, aaaaga, kasiuleek, Amberla lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona u mnie jest polozenie podluzne glowkowe, nie wiem czy to takie do porodu czy nie ale Maja sie bardzo ladnie pokazala, aleee mialam robione je na dwa podejscia na poczatku ladnie pokazala buzke tak jak w zdjeciu na suwaczku ale serduszka nie pokazala. Po 20 min przerwy z kolei serducho widoczne ale juz zaslonila buzke. Mimo wszystko polecam :)

Ale mnie z ta pralka zafascynowalyscie, moja ma 4 lata i oprocz mycia kasetki to nie byla czyszczona. A jak nastawie pranie bez zaladunku to mi beben nie spadnie? Przeciez nie bedzie obciazenia. Na ile nastawic na takie pranie? W programie mam ze 90stopni to 2godz.

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tymi szyjkami to one beda co raz krotsze, wazne byc pod kontrola gina bo czasem za szybko sie skracaja. Moja od poczatku ciazy sie skrocila sporo ale nadal w normie

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Mogłabyś dokładnie wytłumaczyc krok po kroku jak to robisz?

Przyznam szczerze ze ani razu pralki nie traktowałam zadnym octem ani specjalnym specyfikiem :o

Ale jak mi napiszesz to od razu dzisiaj chyba to zrobie..
    do szyflady zamiast proszku wsypuje ze 4 sody a do bebna 2 butelki octu. Zamykam i nastawiam na gotowanie. i Juz.

tb73i09k881y3sjt.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym makijażem to faktycznie kwestia indywidualna :) Ja bez makijażu wyglądam na 18 lat ;-) Przed ciążą za każdym razem kupując jakiś alkohol musiałam pokazywać dowód :) Dlatego jak gdzieś wychodzę robię kreskę eyelinerem i tuszuję rzęsy, 2 min roboty, a dodaje mi pewności czuję się po prostu lepiej.. Stare baby nie gapią się na mnie wrogo myśląc: gówniara pewnie wpadła! :)

Magda mnie też zgaga dopadła :( wypiłam już mleko ale miałam w lodówce tylko szklankę.. Ulga na chwilę.. Czekam aż ta śmieszna debata się skończy i lecę do sklepu po następne bo zwariować można ;-)

• Ofka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi beben nigdy nie spadl. To moze Madzia wloz jakas szmate zeby nie bylo, chociaz nigdy mi sie to nie zdazylo. W poprzefniej pralce mi sie jakies grzyby zslegly i pranie smierdzialo a po tym przeszlo...ja mam zgage gigant az boli. W tej ciazyvwypilam juz z 5 butli gaviskonu a Wy...zwlaszcza w nocy, podchodzi nagle i bol jak nie wiem.

małaMyszka, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można też kupić w sklepie/markecie normalny środek do czyszczenia pralki. Ja raz na 4-5 miesięcy czyszczę tak i pralkę i zmywarkę (też kupuję produkt do czyszczenia zmywarki).

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze dzieci chyba beda mialy afro na glowie :) ja bym poszla po gaviscon ale leje makabrycznie, moja mama kiepsko sie czuje wiec jej nie wyganiam, tato poszedl na nocke do pracy. Wiec domowe sposoby wchodza w gre.
    Boze ta debata jest okropna! Podla po prostu. Nadal nie wiem na kogo glosowac ale komorowski zaczyna mnie przerazac..znajony ktory pracuje w jego kancelarii mowil ze to wcale nie jest taka pipa tylko ze to cham i prostak i teraz widze ze chyba nie przesadza

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- w polityce ciezko znalezc kogos normalnego niestety.. trzeba wybrac mniejsze zlo.. ja na dude napewno nie zaglosuje bo caly ten pis to paranoja,na komorowskiego tez ciezko bedzie oddac glos,ale wole zeby wygral on niz duda..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a te z Was które będą miały CC planujecie jak "sie zacznie" czyli skurcze, czop, wody czy "na zimno" w umówionym terminie?

co do szyjki to mi też sie skróciła lekarz zalecił więcej leżeć, bo nacisk jest już coraz większy i koniec współżycia.

małaMyszka, małaMyszka lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka - ze 4 sody? W sensie 4 opakowania? Ja gdzies wyczytalam ze tam gdzie proszek odeobina sody a tam gdzie plyn odrobina octu,to.jak wlewasz 2 butelki octu to nie wali potemntym octem.przez pare pran?

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 1071 1072 1073 1074 1075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ