X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dziewczyny, gdzie kupowałyście śpiworek? Szukam takiego w miarę cienkiego na sierpień/wrzesień, więc żeby nie był wielki. Jakoś nie mogę znaleźć nic sensownego.

Ja kupiłam na sierpień otulaczek ten, jest cieniutki i jestem zadowolona z zakupu:

http://www.smyk.com/motherhood-otulaczek-kwiatki-kropki,p1063536192,swiat-niemowlaka-p

i zamówiłam ten śpiworek, ale nie wiem jaki jest gruby (jutro chyba będzie kurier), ma on regulowane napy, więc niby można dopasować do wielkości dziecka:

http://allegro.pl/mamo-tato-sliczne-spiworki-kolekcja-serca-i5105411339.html

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru dzis wlasnie polozna mowila, ze takie zachlysniecia bardzo czesto zdarzaja sie wlasnie w szpitalu jak dziecko wymiotuje wodami plodowymi.

Swoja droga podziwiam Cie, silna z Ciebie babka, ze po tym wszystkim co przeszlas bylas w stanie pracowac z noworodkami

małaMyszka, Miru lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie pytam was bo nie wiem jakie kupowac :)
    Zastanawialam sie nad ziajka,nivea baby i oilatum,ale nie mam pojecia o tych kosmetykach mjak o wszystkim:p)

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Miru dzis wlasnie polozna mowila, ze takie zachlysniecia bardzo czesto zdarzaja sie wlasnie w szpitalu jak dziecko wymiotuje wodami plodowymi.

Swoja droga podziwiam Cie, silna z Ciebie babka, ze po tym wszystkim co przeszlas bylas w stanie pracowac z noworodkami

Wiele osób które po części znały sytuacje często mi zadawał takie pytanie. Ale ta praca mi dawała ogrom siły i woli walki ze w końcu i ja będę miała takie upragnione szczęście. Kiedyś się zastanawiałam jak to jest ze innym się udaje i nie mają problemów.
    Ale poznałam wiele kobiet miało podobne przejścia lub inne problemy. I Wtedy Usiadłam na dupie i doszło do mnie ze przecież nie ja jedna co straciłam dzieci, niektóre mają gorzej. I uśmiechała się każdego dnia do takiego szkraba z myślą że i ja będę niedługo swojemu dziecku robić takie zdjęcia. No i będę już niedługo :)

niecierpliwa, Ewa123, magda sz, mamasia, Maniuś, Aga89, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trzy flaszki oilatum i na razie mi starczy.

Na zimową pogodę będę smarować ziajka raczej albo bambino

Miru lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Ja mam trzy flaszki oilatum i na razie mi starczy.

Na zimową pogodę będę smarować ziajka raczej albo bambino

Jeszcze 18 -stki nie skończył a ta już flaszki kupuje :) :p

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Wiele osób które po części znały sytuacje często mi zadawał takie pytanie. Ale ta praca mi dawała ogrom siły i woli walki ze w końcu i ja będę miała takie upragnione szczęście. Kiedyś się zastanawiałam jak to jest ze innym się udaje i nie mają problemów.
    Ale poznałam wiele kobiet miało podobne przejścia lub inne problemy. I Wtedy Usiadłam na dupie i doszło do mnie ze przecież nie ja jedna co straciłam dzieci, niektóre mają gorzej. I uśmiechała się każdego dnia do takiego szkraba z myślą że i ja będę niedługo swojemu dziecku robić takie zdjęcia. No i będę już niedługo :)

Podziwiam cie, baardzo!

My staralismy się ok 6 miesiecy i chciało mi się płakać jak widziałam kobiete w ciąży...
    Ja jestem mega słaba psychicznie..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi siora lekarz kazala kupic mediderm. To tez emolient jak oilatum ale podobno o polowevtansze. No i jedna flache bo nie wiadomo czy dziecko sie nie uczuli.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Podziwiam cie, baardzo!

My staralismy się ok 6 miesiecy i chciało mi się płakać jak widziałam kobiete w ciąży...
    Ja jestem mega słaba psychicznie..

Tez mi się tak kiedyś wydawało. Ale uwierz mi ze kobieta jest na prawdę bardzo silnym stworzeniem i nie dziwie się ze natura nas kobiety wybrała na matki.
    tez płakałam. Ah masakra :) ale później mieliśmy przymusowy celibat 12 tyg i najeb*** się z koleżanką 4 piwami , mój to wykorzystał i będzie Nathan :)
    Psychika różne figle płata. Teraz wiem dlaczego imprezy zakrapiane często kończą się brzuszkiem :)
    Ale tego nigdy synowi nie powiem :)

Y, magda sz, Kkarolinaaaa, małaMyszka, Maniuś, niecierpliwa, 0na88, Aga89, Amberla lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Tez mi się tak kiedyś wydawało. Ale uwierz mi ze kobieta jest na prawdę bardzo silnym stworzeniem i nie dziwie się ze natura nas kobiety wybrała na matki.
    tez płakałam. Ah masakra :) ale później mieliśmy przymusowy celibat 12 tyg i najeb*** się z koleżanką 4 piwami , mój to wykorzystał i będzie Nathan :)
    Psychika różne figle płata. Teraz wiem dlaczego imprezy zakrapiane często kończą się brzuszkiem :)
    Ale tego nigdy synowi nie powiem :)

Ja tam nie powiem bo dosyc duzo imprezowalismy przed ciążą, piłam alkohol itp. ale jak staralismy się o dziecko to w dniach kiedy wypadała mi owulacja zawsze bylo na trzeźwo- tak wychodziło :P
    A zaszłam w ciąże w andrzejki :P wrócilismy późno do domu i bylismy strasznie wkurzeni na znajomych bo swoimi kłótniami (wiecznie jak sie napiją to sie kłócą-takie udane małżeństwo;p) no i zawsze psują atmosfere..wiec jak wrócilismy do domu, zrobilismy frytki i jeszcze sie dopiliśmy z tego wszystiego ;p no i wlasnie wtedy zaskoczylo :D :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po wizycie :) nasz klusio ma już 1448 g, serduszko bije miarowo, brykał mocno, a u mnie szyjka (po badaniu 'palczastym' jak to nazywam) długa i zamknięta :)

lys, Kkarolinaaaa, Laura, magda sz, małaMyszka, Martucha86, sylwucha89, Y, Maniuś, niecierpliwa, Cassie, 0na88, aaaaga, Katarka, Amberla, Paula_071, psioszka11, kasiuleek lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia- jaki duzy juz ! :) Bobasek :)

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ja tam nie powiem bo dosyc duzo imprezowalismy przed ciążą, piłam alkohol itp. ale jak staralismy się o dziecko to w dniach kiedy wypadała mi owulacja zawsze bylo na trzeźwo- tak wychodziło :P
    A zaszłam w ciąże w andrzejki :P wrócilismy późno do domu i bylismy strasznie wkurzeni na znajomych bo swoimi kłótniami (wiecznie jak sie napiją to sie kłócą-takie udane małżeństwo;p) no i zawsze psują atmosfere..wiec jak wrócilismy do domu, zrobilismy frytki i jeszcze sie dopiliśmy z tego wszystiego ;p no i wlasnie wtedy zaskoczylo :D :P

Mój w ogóle nie pije. A ja od 4 lat nie miałam alkoholu w ustach. A wtedy mnie poskladaly z koleżanką te 4 piwa :) lepiej żeby dzieci z nas przykładu nie brały :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Meldujemy się po wizycie :) nasz klusio ma już 1448 g, serduszko bije miarowo, brykał mocno, a u mnie szyjka (po badaniu 'palczastym' jak to nazywam) długa i zamknięta :)

Faktycznie klusio :) My ostatni raz widzieliśmy młodego 24.03 i ważył 750 g to ile będzie ważył 1.06 :o

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru ja tez Cie podziwiam, my sie staralismy krocej od Karoliny bo jakies 2-3 miesiace a myslalam ze skoncze w wariatkowie. I tez splodzilismy mala po alko :) przed staraniem o bejbi odstawilam alkohol, nie pilam przez kilka miesiecy ale byly urodziny kolegi, ja bylam juz psychicznym wrakiem, nie wypilam duzo ale maz niosl mnie do autobusu nocnego, w ence troche przetrzezwialam i jak wrocilismy do domu to kochalismy sie jak wariaty, nastepnego dnia zobaczylam sluz plodny to jeszcze raz zatowarowalismy magazyn i o :)

a sluchajcie odebralam badania... Po miesiacu brania sorbiferu:
    Hemoglobina-10.8 bylo 10.7 ...szal..
    hematokryt-34% bylo 33%
    Erytrocyty-3.9 i tyle bylo
    Nie wiem czy to dobrze czy zle..?
    No i leukocyty 17 a bylo 15 , gin mi mowil ze norma do 15 ale w ciazy im blizej porodu bedzie rosnac. Czy ktos mial podobnie?powiem Wam sie nie ufam do konca lekarzom

małaMyszka, Miru lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Mamasia - aaa chyba wiem, to jest blisko Spychały? Ja też chcę zwykłą firankę, bez motywów 'dzieciowych' (ale ja lubię to słowo:D).
    Tak, to ten sklep :)

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia alez wielkoludek:) chyba jakies specyfiki olimpu jesz co :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Jeszcze 18 -stki nie skończył a ta już flaszki kupuje :) :p
    Hehe hehe hehe no a jak?! Od małego trzeba szkolić...

Miru, mamasia, Laura lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej Suni wyjatkowo smakuje oliwka z rosmana...nie dala mi brzucha wysmarowac bo ciagle lize, teraz mi rece wylizala, chyba jej zaraz naleje do miski haha. wpatrzona w nia jak w obrazek.

mamasia, małaMyszka, Laura, apaczka, ainer85, Paula_071 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Mamasia alez wielkoludek:) chyba jakies specyfiki olimpu jesz co :)
    pewno :) sterydki mu serwuje :)

bzkxskf.png
‹‹ 1073 1074 1075 1076 1077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ