X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U my niestety w szpitalu:(
    Dzisiaj miałam bardzo silny ból na wysokości żeber. Do tego ból pleców. Jakby mnie lamali od środka. Za namową przyjaciółki pojechałam na pogotowie i lekarz stwierdził że muszę zostać zrobić badania.
    Miałam już usg i z małym dobrze:)
    Jutro wyniki moczu i krwi.
    Czuje się juz na szczęście lepiej.

Rano byłam tez na glukozie. Okropne ale do przeżycia. Najgorzej wytrzymać bez śniadania. I jutro też mam być na czczo bo będę miała robione usg.

Teraz troszkę was nadrobie bo i tak nie uda mi się zasnąć...

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• mamasia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    a sluchajcie odebralam badania... Po miesiacu brania sorbiferu:
    Hemoglobina-10.8 bylo 10.7 ...szal..
    hematokryt-34% bylo 33%
    Erytrocyty-3.9 i tyle bylo
    Nie wiem czy to dobrze czy zle..?
    No i leukocyty 17 a bylo 15 , gin mi mowil ze norma do 15 ale w ciazy im blizej porodu bedzie rosnac. Czy ktos mial podobnie?powiem Wam sie nie ufam do konca lekarzom
    ja też łykam sorbifer od 19.03 i tak
    Hemoglobina-12,1 w kwietniu 11,6 w marcu 11,3
    hematokryt-36 w kwietniu 35 w marcu 34
    Erytrocyty- 4,0 w kwietniu 3,7 i w marcu 3,7
    Leukocyty 11,6 w kwietniu 10,7 i w marcu 9,0

także też nie ma dużych skoków, ale poprawa jest :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    Dzisiaj miałam bardzo silny ból na wysokości żeber. Do tego ból pleców. Jakby mnie lamali od środka. Za namową przyjaciółki pojechałam na pogotowie i lekarz stwierdził że muszę zostać zrobić badania.

Rano byłam tez na glukozie. Okropne ale do przeżycia. Najgorzej wytrzymać bez śniadania. I jutro też mam być na czczo bo będę miała robione usg.

heh ja mam takie bóle już od jakiegoś czasu :/ z tym że ból taki że ruszyć się w ogóle nie moge ani oddechu złapać :/ byłam w szpitalu i u lekarza rodzinnego i mówią że to od zgagi :/ tylko że mnie nic nie piecze wtedy tylko straszny ból ... napisz później co u Ciebie powiedzieli bo ja już próbowałam chyba wszystkiego na ten ból i nic nie pomaga :/ takie ataki po prostu musze przeczekać ze 4 godziny i przechodzi

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Faktycznie klusio :) My ostatni raz widzieliśmy młodego 24.03 i ważył 750 g to ile będzie ważył 1.06 :o
    Nasz 19.03 ważył 430g, 16.04 - 792g i teraz taki skok 1448g :)

małaMyszka, futuremama, Miru lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:

Trzymaj się dzielnie, będzie dobrze!

małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Mamasia alez wielkoludek:) chyba jakies specyfiki olimpu jesz co :)
    Choć według siatek centylowych to waga między 10 a 50 centylem, a brzuszek, główka i udko w okolicy 50 centyla, więc nie jest jakimś nie wiadomo jakim olbrzymem jak na swój wiek ;P

bzkxskf.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia ja bylam na wizycie tak jak ty 29tyd 3dzien i mala miala 1500 wiec to tak normalnie :-)
    A dzis zaczelamm 8 miesiac wedlug belly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 05:50

magda sz, Cassie, kasiuleek, 0na88, mamasia, Martucha86, Miru, ainer85, lys, Katarka, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Mojej Suni wyjatkowo smakuje oliwka z rosmana...nie dala mi brzucha wysmarowac bo ciagle lize, teraz mi rece wylizala, chyba jej zaraz naleje do miski haha. wpatrzona w nia jak w obrazek.

Mój kot też lubi tą oliwkę :-D Pisała któraś o karuzelu Tiny love 3 w 1 , też mi się podoba choć na żywo nie widziałam ale planuję ją kupić :-) my mamy wizytę a nawet dwie dzisiaj bo najpierw na Patologii Ciąży z powodu cukrzycy a później u swojego gina. Ah dzień pełen wrażeń ;-) Miłego dnia Wam życzę

Laura, 0na88, futuremama, Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana :)

Zaczynamy 7 miesiąc, jeju jak to się fajnie słyszy :D

Jeszcze tydzień i troszkę i podglądanie Dominisia :) i 3D

Czy wasze dzieciaczki też w nocy spia tak grzecznie??

kasiuleek, mamasia, Martucha86, Miru, małaMyszka, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)

Laura ja w nocy czuje Julke przed zasnieciem, ale w nocy bardzo rzadko obudzi mnie jej ruch. Jak ide w nocy do wc to po powrocie do lozka zawsze traktuje mnie paroma kopniakami, a raczej to nie sa kopniaki a zmiana pozycji ;)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! Moja o 5:00 rzucala sie jak ryba wyrzucona na brzeg:P. Swoja droga jajkie silne te szkraby ze nas budza swoimi wygibasami. Glodna jestem okropnie a zaplanowalam dzisiaj jechac na krew wiec musze sie wstrzymac ze sniadaniem:/

v40cu9h.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulek nic sie nie martw, porobia Ci badania i wszystko bedzie dobrze. :)

kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:

Dobrze, ze pojechalas! Sprawdza wszystko i na pewno bedziesz spokojniejsza :)

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy z rana,synuś pojechał do przedszkola wiec do 14 musze ogarnac cale mieszkanko:)
    Gratuluje udanych wizyt:)
    Dzis na obiad ala frytki (ziemniaki po krojone w plasterki i upieczone w piekarniku )z sosikiem lub ketchupem.

Kasiuleek najważniejsze ze jest wszystko w porządku.

Troche się martwię ba ostatniej wizycie przytyłam 2,5kg od poczatku a teraz jak bylam to schudłam 1,5kg i od poczatku przytyłam 1,2kg.

I skleroza zapomniałam co miałam jeszcze napisać:)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej milego dnia!
    Gratuluje udanych wizyt!

Ja jeszcze w lozku ale zaraz budze syna do przedszkola.

W nocy zle spalam. Podbrzusze mnie boli od wczoraj. Wieczorem sie zdenerwowalam i sie zaczelo boli do teraz.
    Maly sie wygina wiec jest ok.

W nocy jak wstaje do wc to zawsze go czuje ale kopniakami mnie nie budzi to raczej ja jego budze wstawaniem na siku.

Kasiulek lepiej niech sprawdza co sie dzieje.

Plan ma dzis? Kanapa...

• magda sz Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulek daj znac co to takiego, ja tak mam pd kilku tyg sa takie momenty ze nie moge zlapac tchu. Pytalam w przychodni jak czekalam na szkole rodzenia to babka w rejestracji zapytala ktory tydzien i ktora ciaza i powiedziala- "kochaniutka, dzidzia robi sobie wiecej miejsca, teraz to dopiero bedzie brzuch rosl. Zebra, krzyz bola ale jeszcze miednica sie bedzie rozchodzic wiec przyzwyczajaj sie do bolu, tak to juz jest, lekow nie mozna wiec trzeba to wytrzymac" no i fakt nie boli mnie juz nos stop ale moje zebra zmienily calkowicie ksztalt...
    Zle mi sie spi bez meza, spalam z Sunia ale chrapus maly chrapal i mnie budzila:) rano chciala sie bawic i lizala mi oczy, juz zapomnialam jak uwielbiam poranki z nia. Ale sie rozleniwila..nie byla siku od 19 wczoraj, probowalam ja wygonic na chwile na dwor ale deszcz padal no i krolewna za chiny wtedy z domu nie wyjdzie, teraz ja wolalam a ta sie przeciaga w lozku, odwrocila dupka i spi.. no len straszny.
    Zbieram sie do dentysty na drugi ciazowy przeglad i shopping pt-56 :) Milego piateczku

kasiuleek, niecierpliwa, ainer85, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia dzieki za info, moze racja ze to po malu bedzie rosnac, najwazniejsze ze nie spada. Ale martwia mnie te leukocyty ze az 17 :/ chyba nie wytrzymam do wtorku do wizyty i zadzwonie dzis do gina.

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej :) Magda ja też miałam ostatnio identyczne wyniki 10,7 hemoglobina i 33 hematokryt. Biorę Sorbifer od ponad miesiąca, w poniedziałek idę na badania, zobaczymy czy jest jakaś poprawa.. Ja dziś planuje się lenic cały dzień. Nawet nie zamierzam robić obiadu, zamówię pizze :P

Ewa123
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Nocka jakoś zleciała. Plecy trochę bolały. Ale od żeber odpuściło. Zgage mam bardzo rzadko wiec raczej to nie to. Myślałam że wczoraj lekarz mnie uspokoi- powie właśnie ze synus robi sobie miejsce i do domu. Ale z drugiej strony dobrze ze porobia badania bo ten atak był okropny. O wstaniu z łóżka nie było mowy. Najgorzej jak leże na wznak chociaż na chwilę. Ale jestem dobrej myśli:)
    Dam znać po badaniach.

Cassie, Ewa123, magda sz, 0na88, ainer85, Laura, małaMyszka, Amberla, psioszka11, zabka11 lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Hej milego dnia!
    Gratuluje udanych wizyt!

Ja jeszcze w lozku ale zaraz budze syna do przedszkola.

W nocy zle spalam. Podbrzusze mnie boli od wczoraj. Wieczorem sie zdenerwowalam i sie zaczelo boli do teraz.
    Maly sie wygina wiec jest ok.

W nocy jak wstaje do wc to zawsze go czuje ale kopniakami mnie nie budzi to raczej ja jego budze wstawaniem na siku.

Kasiulek lepiej niech sprawdza co sie dzieje.

Plan ma dzis? Kanapa...

Mnie tez od wczoraj wieczora cmi podbrzusze, bol lekko promieniuje do plecow i jestem coraz blizej lykniecia nospy

‹‹ 1074 1075 1076 1077 1078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ