SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa to moze jest to normalne na tym etapie? Nospy nie chce brac.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do dolegliwości to ja z kolei czuje bóle zaraz nad spojeniem i nie wiem sama czy to kość czy brzuch. Dodatkowo od czasu do czasu zakluje mnie w szyjce i mam wrażenie ze Mała jest bardzo nisko w brzuchu. Mam nadzieje, ze się za szybko nigdzie nie wybierze, może zacznę leżeć z poduszkami pod pupa żeby popłynela w stronę żeber bardziej :P lekarz za tydzień, musze wiec cierpliwie czekać..

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wiecie co wczoraj macalam sobie brzuch żeby sprawdzić gdzie mam dno macicy. No i wyszło tak ze 3 cm nad palcem. Dziś rano wstaje i czuje jakiś taki scisniety żołądek,a dni macicy prawie pod zebrami. Wtf? W jedna noc tak wystrzeliła? :) A Córcia baardzo leniwa i w nocy i rano dziś była.. Może się rozkręci po śniadaniu

Ewa123
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Niecierpliwa to moze jest to normalne na tym etapie? Nospy nie chce brac.

Ja poki co lyknelam magnez, ale jak do poludnia nie ustapi to wezme nospe

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa mi sie wydaje ze po prostu sie dzidzia inaczej ulozyla, sie naciagnela macica do gory, ja czuje po zgadze jak wysoko jest mala heh, no apropo zgagi to obudzilam sie bez niej. Boli mnie w dziwnym miejscu nie wiem czy to zoladek czy watroba, holera wie gdzie teraz sa te wszystkie narzady. Podejrzewam ze sa mega scisniete dlatego czuje nie raz bol.
    Czy u Was tez tak leje deszcz? Pogoda jest okropna na lubelszczyznie

Update- wlasnie poczulam kopniaka tam gdzie mnie boli, no to juz wiem dlaczego boli :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zamiaru sie meczyc, podobno skurcze sa gorsze niz nospa wiec lyknelam, mam nadzieje ze przejdzie. Najgorsze jest to, ze nawet na boku zle mi sie lezy, max 10 minut w jednej pozycji i musze szukac innej

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Ja tez czesto czuje bol w okolicach zeber.

Pola w nocy mnie nie budzi,ale jak ide siku i wracam to zawsze sie rozbryka :p no i zawsze po przebudzeniu rano,jak ja sie obudze,jakies 10 min ciszy i zaczyna :)

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda zapraszam do nas u nas słoneczko i ciepło w Zachodniopomorskim.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobilam czlowiek wybierze sie na zakupy nie zaglada na forum caly dzien a potem nie nadąża heheh
    Witamy sie w sloneczny dzionek
    Co do makijażu jak wychodze na miasto hehe zawsze jestem umalowana do pracy i na spotkania ze znajomymi tak samo w domu w weekend jak nic nie robimy daje skorze odpoczac do sklepu na osiedlu jak wychodze nie maluje sie specjalnie. Paznokci nie nawidze malowac zawsze krzywo pomaluje lub skorke mazne itp wiec na imprezy chodze z pazurkami do kosmetyczki
    Jak urodze nie zarzekam sie ze bede sie malowac codziennie bo roznie bywa
    Co do kosmetykow bede uzywala babydream z rossmana lubie ich marke i wiem ze nie sa naszprycowane chemią no i Hipp z tych samych powodow
    Wczoraj mega pozytywny dzien zamowilismy wozek i zarezerwowalismy restauracje na urodziny mojej mamy bylismy razem na zakupach
    Rodzice zrobili nam niespodzianke chcieli kupic nam komplet wozek fotelik i baze a ze my baze i fotelik sami chcielismy kupic przeciez nie po to maz sprzedal swoja konsole co nie heheh to rodzice powiedzieli ze i tak chcieli tyle przeznaczyc na wnuka tak wiec mamy wybrac taki wozek jaki nam pasuje i sie podoba wiec zamowilismy Peg-Perego i jestem nim zachwycona ma wszystko to na czym nam zalezalo
    No a my do niego kupilismy baze i fotelik

0na88, Y, małaMyszka, niecierpliwa, Maniuś, Paula_071, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nospy to jak mialam problemy z szyjka mialam zalecenie 2x dziennie forte kolezanka jak stawial jej sie brzuch tzn twardnial napinal sie i bylo to grozne dla malucha lykala podajze 3x po 2 wiec sadze ze czasami jest wskazana i gdyby nie mozna jej bylo lykac to lekarze by jej nie przepisywali
    Wczoraj np tez wzielam bo wieczorem brzuchol ciagnal i bolal

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nospy - ok 16 tyg tez miałam bóle brzucha, twardnienia itp i zalecenie lykania nospy 3x1 plus magnez. Mg sumiennie brałam, ale nospe po kilku dniach odstawiłam na własną odpowiedzialność, bo kompletnie nic mi nie pomagala wiec stwierdziłam, że nie ma sensu szprycowac się chemia, skoro nie ma poprawy. Nie na każdego najwyraźniej działa.. Po zmianie lekarza prowadzącego tez usłyszałam, że wiele pacjentek skarży się, że nospa nie pomaga. Najlepiej działa właśnie luteina, magnez i dużo odpoczynku

Ewa123
  • Miru Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy i my :)
    Mnie mały tez nie budzi w nocy. Koło godziny 19 idzie spać i budzi się dopiero 23. Bawi się, kręci i kopie do 23.30 i cisza. Dopiero wstaje o 9. I najlepsze jest to ze zauważyłam juz kilka razy jak się przeciąga. No niesamowity widok. Ja mam łożysko z tyłu. Ogólnie czuję młodego bardzo blisko skóry. Czasami palcem każde zaglebienie w nim. Ale jak wystawia stopę żeby mu ją smyram co rano to uważam to już za rytuał.

Ja tez ma ucisk zwłaszcza na wątrobę. Nie mogę leżeć na wszak, ani na żadnym boku.
    a jeszcze trochę do porodu zostało.
    Jeśli bardzo boli biorę no spe bo później jak chce się przemeczyc to czuje ze mały jest mniej ruchliwych.

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, lekarka mowila zebym lykala wlasnie magnez i no-spe i na pewno nie zaszkodzi a tylko moze pomoc.

Mi przyjechaly mebelki , troche nam to pewnie zajmie zanim je poskladamy ale chcialabym miec to z glowy i te rzeczy z apteki , pieluchy itd.... wreszcie powyjmowac z kartonow bo nie mam tego na dzien dzisiejszy gdzie trzymac. Dzis pierwszy dzien mojego L4 - wstalam nie patrzac na zegarek , zrobilam sobie sniadanie do lozka i nadal leze - cudownie :)

co do makijazu to ja jestem przykladem uzaleznienia , jestem pomalowana z psem , do sklepu - wlasciwie wszedzie poza wypadami nad wode . Zaczelam malowac sie dosc wczesnie i uwielbiam to robic , plus uwielbiam kupowac nowe podklady , kredki , tusze , lakiery i testowac rozne makijaze - takie niewinne hobby :)

gratuluje udanych wizyt !
    milego dnia :)

małaMyszka, niecierpliwa, Amberla, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:

co do makijazu to ja jestem przykladem uzaleznienia , jestem pomalowana z psem , do sklepu - wlasciwie wszedzie poza wypadami nad wode . Zaczelam malowac sie dosc wczesnie i uwielbiam to robic , plus uwielbiam kupowac nowe podklady , kredki , tusze , lakiery i testowac rozne makijaze - takie niewinne hobby :)

gratuluje udanych wizyt !
    milego dnia :)

Mam to samo, taką radoche mi sprawia jakis nowy lakier uhuh :P
    I też jak jedziemy nad wode to się nie maluje,a tak to zawsze :)

Ale rozwaliłam sobie palca..kroiłam chleb takim nożem do chleba z ząbkami i sie siłowałam troche bo ciezko sie kroiło bo bardzo świeży..no i mi się wymknął i po palcu, takie z 1,5cm rozciecie ale dosyc głęboko przez te ząbki :/

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już w domu po badaniu krwi, ale jestem głodna......
    jak się łyknie tabletkę na tarczyce i trzeba odczekać tą godzinę bez jedzenia to kawę można walnąć zanim minie ta godzina? czy pić też nie wolno?

u nas pada..... na obiad chyba ziemniaki z piekarnika w przyprawach i ryba do tego.

a co do nospy to jak byłam w szpitalu to dawali 3 razy dziennie trzeba , czy nie trzeba.. nie wiem w sumie na co to dawali, ale później do kibla nie chodziłam po niej...wyczytałam nawet ostatnio na "Kobiecych Inspiracjach" że można nospe łyknąć na rozwolnienie :P
    a co do bólów, to zauważyłam że one przychodzą tak cyklicznie co jakiś czas. Parę dni temu znowu miałam takie intensywne, że aż zaczęłam znowu brać luteine. Łazić nie mogłam bo ciągle bolało. Łykałam nospe, magnez i tą luteine pobrałam przez parę dni i zdaję się że już jest ok :)
    Nie wiem czy te bóle wynikają ze wzrostu macicy czy coś takiego??, bo nie pamiętam żebym robiła coś wielce obciążającego...

v40cu9h.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ugniata u góry i ja czuję że jelita są zbite tak jakos dziwnie....
    Najczęściej po nocy czuję takie spięte nadbrzusze.

Co do nospy ja ją też biorę jak mam bóle podbrzusza, ale to jak mnie boli mocniej bo jak tli to łykam magnez.
    Ostatnio na wizycie mówiłam mojemu gin że nie chcę tak łykać co chwila nospy że wolę się przemęćzyć z tym bólem i zapytałam czy nospa jest jednak bezpieczna to mowił że nie jest do końca przebadana dla kobiet w ciąży.....

Edit. a w szpitalu jak byłam to dawali 3x2 no masakra
    Nie wiem czemu oni tak futrują tą nospą w szpitalach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 09:24

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek wieczorem po 21 sie uaktywnia tak z pol godzinki buszuje potem spokój i przed 23 znowu w nocy nie wiem nie wybudza mnie jak wstaje siusiu czasami ze 2 razy kopnie i rano po 8 budzi sie dajac zjac o sobie czasami przez jego nacisk na pecherz chodze co 20 min siusiu na kilka kropelek doslownie

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie normalnie mała budzi, najczęściej jak śpię na boku to kopie i kupie, to przewalam się na drugi bok. Dzisiaj nawet to nie pomogło, bo na drugim boku też kopała, to się przewaliłam na wznak a ta dalej dawała czadu.... Mówiłam już że to moje dziecko jakieś szalone :P Z Blaną to pamiętam był spokój. W nocy wstawałam na siku, przykładałam rękę do brzucha czy wszystko ok, ona raz czy dwa puknęła to wiedziałam że jest cała i szłyśmy spać. :)

no zesram się z głodu.......

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    mnie normalnie mała budzi, najczęściej jak śpię na boku to kopie i kupie, to przewalam się na drugi bok. Dzisiaj nawet to nie pomogło, bo na drugim boku też kopała, to się przewaliłam na wznak a ta dalej dawała czadu.... Mówiłam już że to moje dziecko jakieś szalone :P Z Blaną to pamiętam był spokój. W nocy wstawałam na siku, przykładałam rękę do brzucha czy wszystko ok, ona raz czy dwa puknęła to wiedziałam że jest cała i szłyśmy spać. :)

no zesram się z głodu.......
    a jak się zachowywała Blanka po urodzeniu? tez była taka grzeczna jak w brzuszku? :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak do tej pory jest bardzo spokojna, ja pierwszy raz usłyszałam jak ona płacze jak miała 4 miesiące, bo do tej pory to tylko kwękała jak coś chciała zakomunikować.:)

Laura, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ