X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Hermiona a laborantka widziala, ze sobie poszlas??? Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe, ze ten wynik nie bedzie wiarygodny bo podczas tych godzin nie mozesz miec zadnej aktywnosci, wtedy glukoza inaczej sie wchlania, a po drugie roznie moglas zareagowac i moglas pasc na ulicy. Mi pani w labo na samym poczatku zaznaczyla, ze nie ma zadnego chodzenia nawet po korytarzu, jedynie do toalety jak zajdzie potrzeba

Pani powiedziała "proszę wrócić za godzinę", a ja wyszłam na korytarz, więc mnie nie widziała. A nie mówiła, co mogę a czego nie mogę.

małaMyszka lubi tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

postaram sie nadrobic was po południu, bo zaraz musze jechac po córkę do szkoły.
    muszę sie wyżalić:
    byłam dzis w ZUSIe i okazało sie ze nie przyjeli ode mnie zwolnienia, bo pracodawca jeszce nie dostarczył poprzedniego i druku Z-3 ....jestem wściekła....od 29.04 juz jestem na ZUSie i tak ciezko jest księgowosci wypisac ten cholerny druk i wysłać...przetrzymuje prawie miesiac moje zwolnienie!!!
    dzowniłam tam dzisiaj,ale oczywisie ksiegowej nie ma...
    przy dobrych wiatrach dostanę kasę z ZUS pewnie pod koniec czerwca.....!!!
    grrrrrrrrrrr normalnie kogos pogryzę z wściekłości!!!

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko ja na dzień dzisiejszy dostałam tylko za 3 dni końca marca a gdzie kwiecien a już za mai dostarczyłam im zwolnienie.
    Poza tym przysłali mi ostatnio papiery do wypełnienia odnośnie zatrudnienia w firmie FUCK po 2,5 miesiąca od składania im zwolnienia.
    Musiałam tam powypełniać czy pracodawca nie jest moim krewnym i czy ktoś mnie w firmie widział że tam pracowałam, musiałam podać nazwiska z kim tam pracowałam itp.

EDIT. Kontrolują na całego a miesiąc temu byli u mnie w domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 12:02

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura - a jaka jest twoja historia zatrudnienia? pracowałas tam krótko????czemu cie tak sprawdzają?
    ja w mojej firmie pracowałam od grudnia 2010.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś z Was pisała, że można jakoś sprawdzić przez internet kiedy firma dostarczyła l4. Jak to dokładnie zrobić?

Ewa123
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od rana leze w lozku, brzuch dalej lekko cmi z lewej strony, nospa max wzieta, magnez tez i nic nie pomaga. O lezeniu na lewym boku moge zapomniec, na plecach tez nie da rady juz sama nie wiem co z soba zrobic. Nie chce jechac do szpitala, bo nie dosc, ze szpital dla mnie = trauma, to i tak nic wiecej mi tam nie dadza poza nospa i magnezem. Jak jeszcze moge sobie pomoc?

• Miru Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    hej

postaram sie nadrobic was po południu, bo zaraz musze jechac po córkę do szkoły.
    muszę sie wyżalić:
    byłam dzis w ZUSIe i okazało sie ze nie przyjeli ode mnie zwolnienia, bo pracodawca jeszce nie dostarczył poprzedniego i druku Z-3 ....jestem wściekła....od 29.04 juz jestem na ZUSie i tak ciezko jest księgowosci wypisac ten cholerny druk i wysłać...przetrzymuje prawie miesiac moje zwolnienie!!!
    dzowniłam tam dzisiaj,ale oczywisie ksiegowej nie ma...
    przy dobrych wiatrach dostanę kasę z ZUS pewnie pod koniec czerwca.....!!!
    grrrrrrrrrrr normalnie kogos pogryzę z wściekłości!!!

Ja sama zanosilam do zusu l4 jak pracowałam max drugiego dnia id wystawienia wtedy do 30 dni byla kasa. Pracodawca zawsze ma czas bo to nie jego pieniądze. U niektórych się włącza złośliwość. Możesz sama wysyłać lub zawęzić. Oszczędzi Ci to nerwów i czasu.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa moze ciepły oklad rozluznia miesnie z lewej to moga byc jelita a właściwie koniec jelita grubego może Ci coś zalega ja tak czasami mam przy zaparciach
    Rozluznij sie

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Laura Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Laura - a jaka jest twoja historia zatrudnienia? pracowałas tam krótko????czemu cie tak sprawdzają?
    ja w mojej firmie pracowałam od grudnia 2010.
    tak Żabka pracowałam tam od stycznia na umowie a przedtem 3 miesiące na zleceniu

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Amberla Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oł maj gad.... nadrobiłam was właśnie ;D
    Witam się... pogoda do dupy... brzydko deszczowo, szaro zimno.
    Leżę w łóżku bo coś mnie dzisiaj znów boli.Mama z Paulą na spacerek poszły. Kurde - pierwsza ciąża wszystko było super śmigałam do końca - bez bóli - dopiero pod koniec po 34 tyg się dowiedziałam że szyjka się skraca ale bez bóli. A teraz normalnie ta druga ciąża... wszystko mi się dzieje :/
    Byliśmy w poniedziałek na genetycznym ostatnim. Córeczka niestety tak się zasłaniała rączką i pępowiną, że nie mamy zdjatka. Buźka przez moment mignęła i mam wrażenie, że ta druga będzie bardziej podobna do Pawła ;) Ale to wiecie jak jest ;P
    Waży już 1200 z małym haczkiem. Nieduża panienka. Ale ja w sumie ostatnio specjalnie apetytu nie mam i przestałam przybierać od jakiś 3 tygodni mam niezmienna wagę 64,5 kg. Czyli od początku ciąży jakieś 7,5-8 kg przybrane.
    Dzisiaj przywieźli nam mebelki do pokoju Pauli ;) jutro poskładamy i na pewno jak urządzę pokój to się pochwalę;) Musimy tylko jeszcze łóżko na biało pomalować i kupić barierkę oraz stoliczek niziutki z Ikeii do stołeczka który już mam - żeby mogła siadać rysować itp. Dla wykończenia całości mamy białe kosze wiklinowe wyścielony pudrowym różowym i Paula ma przecudowny wózek dla Lalek ( Wooden Story). Dostała od żony chrzestnego na chrzest.... ale ja sama się w nim zakochałam i zazdroszczę córce, że nie miałam takiego w dzieciństwie ;) Poza tym wszystkim miałam robić sesję ciążowo rodzinną... ale stwierdziłam, że po co mam płacić fotografowi. Zdjecia nie muszą być niewiadomo jakie. Aparat mamy dobry. Mój tata lubi robić zdjęcia więc w jakiś piękny ciepły dzień zatrudnimy go jaki fotografa - zrobi nam zdjęcia, a potem sobie najwyżej podkręcimy w programie graficznym. Niektóre zdjęcia porobi nam Paweł (mi i Pauli) - miał się kiedyś zajmować tym w sensie fotografią, ma kursy połączone. Ale z racji obowiązków zawodowych nie da rady. Muszę tylko pomyśleć o jakimś pomyśle na sesję i zaopatrzyć się w rekwizyty, ubrania ;) I z racji tego stwierdziłam, że parę stówek zostanie w portfelu więc wczoraj zaszalałam bo są wyprzedaże w Smyku i małej w sensie starszej Pauli kupiłam parę ( 11 rzeczy) w Smyku ;P Wariatka jestem wiem

0na88, mamasia, małaMyszka, psioszka11, lys, Paula_071, Martucha86, Maniuś, Cassie, zabka11 lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny od rana leze w lozku, brzuch dalej lekko cmi z lewej strony, nospa max wzieta, magnez tez i nic nie pomaga. O lezeniu na lewym boku moge zapomniec, na plecach tez nie da rady juz sama nie wiem co z soba zrobic. Nie chce jechac do szpitala, bo nie dosc, ze szpital dla mnie = trauma, to i tak nic wiecej mi tam nie dadza poza nospa i magnezem. Jak jeszcze moge sobie pomoc?
    niecierpliwa leż i odpoczywaj, mnie nie raz boli tak podbrzusze cały dzień ale do szpitala nie jadę bo i tak zapodają nospe
    może to faktycznie jelito, mnie boli nie raz jedna albo druga strona....

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Niecierpliwa moze ciepły oklad rozluznia miesnie z lewej to moga byc jelita a właściwie koniec jelita grubego może Ci coś zalega ja tak czasami mam przy zaparciach
    Rozluznij sie

Nie raczej nic mi nie zalega, to jest taki cmienie jak na okres, a ten cieply oklad nie zaszkodzi?

• Laura Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam właśnie troszkę ciuszków na allegro :D

niecierpliwa, jesslin87, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Nie raczej nic mi nie zalega, to jest taki cmienie jak na okres, a ten cieply oklad nie zaszkodzi?
    Moze okładu nie rób nie wiem raczej ciepło chyba nie zabardzo wskazane na brzuch nawet za ciepła kąpiel jest odradzana
    nie denerwuj się, leż sobie i przeczekaj
    Ja już przyzwyczajona jestem do tych moich bóli, mnie prawie codziennie tam gdzieś boli jak nie podbrzusze to albo po prawej albo po lewej stronie....
    A może to tak daje znać o sobie właśnie więzadło? myslę że to to może być

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis nawet obranie ziemniakow na obid wydaje mi sie czynnoscia awykonalna

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Moze okładu nie rób nie wiem raczej ciepło chyba nie zabardzo wskazane na brzuch nawet za ciepła kąpiel jest odradzana
    nie denerwuj się, leż sobie i przeczekaj
    Ja już przyzwyczajona jestem do tych moich bóli, mnie prawie codziennie tam gdzieś boli jak nie podbrzusze to albo po prawej albo po lewej stronie....
    A może to tak daje znać o sobie właśnie więzadło? myslę że to to może być

Tez mi sie wydaje, ze cieply oklad to nienajlepszy pomysl. Leze, leze, dzis popoludniu mamy jechac na weekend do rodzicow, ojciec ma jutro urodziny, co prawda tylko 50 km, ale jak mi nie przejdzie to raczej sobie dzis ta podroz odpuszcze i pojedziemy jutro

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mowie o termoforze z wrzatkiem a raczej o reczniku zamoczonym w cieplej wodzie :-)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Laura Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Tez mi sie wydaje, ze cieply oklad to nienajlepszy pomysl. Leze, leze, dzis popoludniu mamy jechac na weekend do rodzicow, ojciec ma jutro urodziny, co prawda tylko 50 km, ale jak mi nie przejdzie to raczej sobie dzis ta podroz odpuszcze i pojedziemy jutro
    ja myślę że do wieczora a może szybciej nawet ci przejdzie i pojedziecie do rodziców :)
    poleż, odpocznij i nic nie rób

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cieszę się jak dziecko :D kupiłam limitowaną milkę - podziel się ostatnią kostką i chce ją wysłać mojej mamie.

Mnie czasem żebro po lewej stronie boli ale pytałam się gin i powiedział, że takie bóle są normalne i że mam się nie martwić.

Zapytałam się go o współżycie to powiedział lepiej nie ale (i w tym momencie spaliłam buraka) są inne sposoby żeby rozładować napięcie. Troszkę inwencji twórczej pani i męża. Jest tyle sposobów nie zawsze musi dojść do stosunku. Normalnie nie wiedziałam co powiedzieć. Szybko zmieniłam temat bo bałam się, że zacznie mi to wizualizować :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 12:49

Ewa123, Aska87, małaMyszka, lys, Paula_071, Martucha86, Y, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Jaka dawkę bierzesz luteiny?

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ