X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    dziewczyny poradzcie, zapomniałam ostatnio wziąć recepte na żelazo, któas z WAs łyka takie bez recepty ?

Ja łykam tylko takie- dr kazała kupić w aptece i tyle. Nawet nie wiedziałam,że żelazo może być na receptę?!

małaMyszka lubi tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    No nie zgodze sie z okresleniem 'faceci tacy sa' bo to wrzucanie wszystkich do jednego wora.
    Ja na mojego nie powiem zlego slowa.

amberla odnosnie karmienia zgadzam sie z Twoim postem w 100%.

Ja jestem przeciwna braniu jakichkolwiek lekow w ciazy. Nospy kiedys nie bylo, istnieje na rynku stosunkowo krotko i skutki uboczne opisywane i podawane przez pediatrow wystarcza mi na tyle zeby jej nie brac.
    W Niemczech zadnen ginekolog nie poda leku rozkurczowego w ciazy i zadnego takiego nie zaleci. Cos sie dzieje IP, KTG i obswerwacja ale nie faszerowanie lekami mamy i dziecka.
    niecierpliwa wybacz dosc z Polskimi lekarzami przezylam i widze co nadal sie dzieje. Moze maja swoje 'dyplomy' a ilu z nich to lekarze z powolania? Wiekszos to gbury odwalajace swoja robote i patrza na zegarek kiedy minie ich zmiana.
    Nie mow ze tak nie jest bo to zaprzeczanie rzeczywistosci.

Hehe... Cassie.... oki poprawię się... niech będzie większość ( wielu) facetów taka jest. Wiadomo nie można generalizować. :) Ciesz się, że takiego masz, bo jak patrzę wokół, to z prawie każdym chłopem jest większy lub mniejszy problem, częściej lub rzadziej ;)

niecierpliwa, magda sz, lys, małaMyszka, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Mamuśki wszystkiego NAJ dla Nas i żeby dzieciaczki nas dzisiaj skopały na dzień mamy :D. To juz jakby dzisiaj też nasze święto, w końcu mamy swoje bobaski w brzuszku :)

niecierpliwa, magda sz, kasiuleek, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Amberla Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula : Planowałam kupić taki:

http://allegro.pl/laktator-elektryczny-podrzewacz-butelka-canpol-i5388977989.html

Ale w sumie sama już nie wiem, czy nie kupię samego laktatora.... bo i tak butelkę kupuję MAM a podgrzewacza nie używałam z starszą córką. Zresztą podgrzewacz jak już to wolałabym taki, żeby też był z wtyczką do samochodu ;)

małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    No nie zgodze sie z okresleniem 'faceci tacy sa' bo to wrzucanie wszystkich do jednego wora.
    Ja na mojego nie powiem zlego slowa.

amberla odnosnie karmienia zgadzam sie z Twoim postem w 100%.

Ja jestem przeciwna braniu jakichkolwiek lekow w ciazy. Nospy kiedys nie bylo, istnieje na rynku stosunkowo krotko i skutki uboczne opisywane i podawane przez pediatrow wystarcza mi na tyle zeby jej nie brac.
    W Niemczech zadnen ginekolog nie poda leku rozkurczowego w ciazy i zadnego takiego nie zaleci. Cos sie dzieje IP, KTG i obswerwacja ale nie faszerowanie lekami mamy i dziecka.
    niecierpliwa wybacz dosc z Polskimi lekarzami przezylam i widze co nadal sie dzieje. Moze maja swoje 'dyplomy' a ilu z nich to lekarze z powolania? Wiekszos to gbury odwalajace swoja robote i patrza na zegarek kiedy minie ich zmiana.
    Nie mow ze tak nie jest bo to zaprzeczanie rzeczywistosci.

Takich lekarzy znajdziesz i w Polsce i w Niemczech i nawet na Sri Lance, wiec mysle ze kwestia polozenia geograficznego nie ma tu nic do rzeczy. Takich macie w Niemczech swietnych specjalistow to powiedz mi dlaczego tyle niemieckich par leczy sie w polskich klinikach leczenia nieplodnosci?? No bo skoro macie takie swietne zarobki, socjal i zycie na tak wysokim poziomie to chyba nie chodzi o kwestie finansowe?? Bo gdybym miala forsy jak lodu to nie oszczedzalabym na zdrowiu, nie przyjezdzala do tej zacofanej Polski, z nic niewiedzacymi lekarzami tylko leczylabym sie w Niemczech.

magda sz, Magd, małaMyszka, gianna88, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej nie sposób Was nadrobić :) Juz 6 kanapkę jem :D wczoraj baardzo mało zjadłam przez to wszystko i dziś więcej podjem. Maja się wierci a wczoraj na kt to myślałam że te receptory pozwala bo tak w nie kopała :)

Nie wiem co z tym moim mężem, od lutego było super. Jestem na niego taka wściekła ale rozmawiać mi się już z nim nie chce, no ręce mi dosłownie opadły wczoraj, normalnie czuje się taka bezradna.

Dziś mam lekarza dlatego nie jechałam już do innego szpitala. Na ktg czynność skurczowa była prawie ok, po tych lekach poczułam ulgę po kilku minutach. Oczywiście nospa i magneb6 mam brać mimo wszystko. Dziś pogadam z lekarzem, może on będzie chciał wziąć mnie do siebie na oddział- jego szpital ma tą 3 referencyjność. W ogóle zastanawiam się czy tam nie rodzić, tyle że jak w korkach będę musiała tam jechać to 1,5h jak nie więcej...

Euforia- super że tak się trzymacie :) tyle był strachu ale jak widać jak trzeba to się zaciśnie nogi i wytrzyma wszystko dla dziecka

Ewa u mnie bardzo podobnie po tym sorbiferze także chyba tak ma być że się delikatnie podnosi w górę, ale chyba skuszę się na te badania na żelazo jak mówi Lys.

niecierpliwa, Magd, euforia, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Paula : Planowałam kupić taki:

http://allegro.pl/laktator-elektryczny-podrzewacz-butelka-canpol-i5388977989.html

Ale w sumie sama już nie wiem, czy nie kupię samego laktatora.... bo i tak butelkę kupuję MAM a podgrzewacza nie używałam z starszą córką. Zresztą podgrzewacz jak już to wolałabym taki, żeby też był z wtyczką do samochodu ;)

Dzięki. Ja ciągle się zastanawiam czy kupić ręczny czy elektryczny...

psioszka11 - a jaką masz dawkę żelaza? Bez recepty pewnie jest słabszy. Na receptę zazwyczaj jest ok 80.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda.sz jesli masz lekarza, ktory pracuje w takim szpitalu to nawet bym sie nie zastanawiala

• Laura Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda też mi się łezka zakręciła jak czytałam twojego posta.
    Odpoczywaj i nie przemęczaj się, Niecierpliwa także dużo odpoczywaj!

Euforia super że jest lepiej i Ty również leż leż leż!

Musimy chyba się oszczędzać. Ja wczoraj też byłam po truskawki 2 kg i inne warzywka i posprzątałam i na wieczór ból podbrzusza w nocy wstałam i ból mocniejszy, niestety musiałam wziąć nospe. Teraz jest dobrze. Mąż powiedział że niepotrzebnie poleciałam na warzywniak bo podzwigałam.

Teraz biorę magnez codziennie 3x1 i jest o niebo lepiej jak z miesiąc temu kiedy nie brałam. Mój doktor mówił że można magnez jak najbardziej trzy razy dziennie, i położna to potwierdziła ostatnio.
    Nospy juz nie chcę tak brać bo mi powiedział na ostatniej wizycie że do końca nie jest przebadana dla ciężarnych.
    Biorę ją tylko wtedy kiedy ból naprawdę trwa kilka godzin i tylko jednorazowo.

niecierpliwa, euforia, małaMyszka, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ofka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Cassie, ze nie wszyscy faceci tacy sa. tylko Ci niedojrzali....11 sezon grays anatomy i odcinek z porodem Kepner mnie rozwalil.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

psioszka11 - a jaką masz dawkę żelaza? Bez recepty pewnie jest słabszy. Na receptę zazwyczaj jest ok 80.

Paula powiem tak:

Są osoby które w ogóle nie potrzebują laktatora jak moja szwagierka. Więc dla nich to zbędny wydatek. Cassie zresztą pisała, ze właśnie nie zawsze się przydaje.
    Pytanie jeśli będzie odciągać to ile... na sporadyczne przypadki starczy może i ręczny choć to trochę za przeproszeniem pieprzenia z nim i zabawy.
    Ja kupuję elektryczny bo od początku w szpitalu chcę rozkręcić laktację. Po cesarce dopiero nawał i więcej pokarmu wystąpiło mi po 4 dobie... Dzięki temu w szpitalu "życzliwe" panie położne dokarmiały mi dziecko, żeby zaczęło zyskiwać na wadze a nie tracić ( 3 pierwsze doby traci fizjologicznie) bo dopiero jak zacznie przybierać to wypisują do domu, a wiadomo, chciały wypisać szybko. Dlatego teraz nie chce dokarmiania tylko rozkręcić sobie laktację. Zresztą ja wiem, że mi się przyda, bo będę miała wesele, chrzciny i jeśli powtórzy się sytuacja jak z Paulą, że będą problemy z ssaniem ( krókie wędzidełko) to wolę być zabezpieczona. Z laktator zawsze potem sprzedam ;)

• Laura Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilką odebrałam mini paczuszkę dla Dominisia aż mi się łezka zakręciła jak te bodziaki z napisem Mama.....a zobaczycie same, zaraz zrobię focie :D

niecierpliwa, małaMyszka, mamasia, jesslin87, Pulpecja lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf nadrobilam dzien dobry mamuski
    Euforia super oby tak dalej
    Magda sz zobaczysz ze wstrzasnelo to twoim mezem i doszlo do niego co nieco tak jak do mojego po sobocie chociaz nie moge narzekac od 7 miesiecy jest mega super troskliwy opi3kunczy bardzo zaangazowany a tlumacze sobie ze ten maly incydent byl jednorazowy tez moze miec gorszy dzien
    Co rani mam twardniejacy brzuch chyba te Braxtona mam przechodzi po paru sekundach
    Na obiad golabki ktore musze zrobic a nie chce mi sie jak cholera zmachalam sie skladajac pranie wieszajac nowe

euforia, małaMyszka, magda sz, bosa, jesslin87 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam tych Waszych mezach i troche mi smutno, ze moj nie jest na tyle kreatywny zeby z okazji dnia matki cos nawet najdrobniejszego dla mnie przygotowac :( Wazne, ze Julka ladnie kopie i to najpiekniejszy prezent jaki moglam sobie wymarzyc :)

Dzwonilam do sklepu z wozkami, gdzie bedziemy zamawiac i pojawila sie carmela w tym turkusie az mnie skreca, aby ja zobaczyc :)
    Jak popoludniu bede sie dobrze czula to i tak musimy podjechac i wplacic zaliczke bo jak to zrobie po 15 czerwca tak jak pierwotnie zakladalam to wozek bedzie dopiero po 15 lipca, a to juz troche za pozno. Chcialabym go miec juz na poczatku lipca w domu, zeby mogl sie powietrzybj :) Meza samego nie wysle bo znajac go to mi zamowi zupelnie inny kolor i bedzie jeszcze wmawial, ze taki chcialam ;)

psioszka11, małaMyszka, bosa, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

• Magd Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz, niecierpliwa dobrze, ze jesteście w domu, że skurczy nie ma, a nospa jeśli nie jest regularnie przyjmowana przez długi czas nie spowoduje napięcia, napięcie mieśniowe dzidzia moze mieć po ciężkim porodzie, a czasami nie znają przyczyny.

Euforia a ile ma teraz Twoja szyjka, dostajesz luteine??

A odnośnie lekarzy w Polsce to tak jak z facetami nie ma co generalizować i wrzucać wszystkich do jednego wora.
    Większość z nas żyje w Polsce tu ma lekarzy i tu też będzie rodzić, wiec moze szanujmy to i nie nakręcajmy się, że lekarze beznadziejni, a porody to kolejna masakra, bo na przestrzeni lat dużo sie zmieniło.

niecierpliwa, Amberla, apaczka, euforia, Maniuś, małaMyszka, witaminkab, bosa, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

Ja kupiłam taki: http://chelaferr.pl/chela-ferr-bio-complex.html
    Za tydzień będę robić wyniki po mscu brania to zobaczę czy coś ruszyło.
    Posprzątałam, ciasto siedzi w piekarniku, tato obudził się po operacji, więc jestem zadowolona.
    Nie mam pomysłu na obiad, a wyciągnęłam piersi z kurczaka- macie jakiś fajny,niestandardowy przepis?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 11:13

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Półśpioszki na 56, słodki bodziak i kocyk letni :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/94221378cddb.jpg

Magd, niecierpliwa, psioszka11, Amberla, Aga89, Aga89, Martucha86, aaaaga, kasiuleek, lys, Maniuś, chcebycmama, małaMyszka, magda sz, mamasia, Y, Paula_071, gianna88, bosa, gosia.b, Katarka, zabka11 lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Ja kupiłam taki: http://chelaferr.pl/chela-ferr-bio-complex.html
    Za tydzień będę robić wyniki po mscu brania to zobaczę czy coś ruszyło.
    Posprzątałam, ciasto siedzi w piekarniku, tato obudził się po operacji, więc jestem zadowolona.
    Nie mam pomysłu na obiad, a wyciągnęłam piersi z kurczaka- macie jakiś fajny,niestandardowy przepis?

A moze piersi z kurczaka w ciescie czosnkowym? Do tego ziemniaczki pieczone i jakas suroweczka ;)?

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż wczoraj jak przyszedł z pracy i zobaczył wczorajszą dostawę ciuszków rozłożonych na kanapie to prawie się popłakał. Kilka razy klęczał przy kanapie, dotykał, rozpinał i nie mógł się nadziwić :).
    Mówię do niego: Zaraz przyniosę lalkę i poćwiczysz ubieranie ;)

Martucha86, małaMyszka, Y, gianna88, bosa lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A moze piersi z kurczaka w ciescie czosnkowym? Do tego ziemniaczki pieczone i jakas suroweczka ;)?

Jak robi się ciasto czosnkowe?

A to my w 8 miesiącu:)

697f93212086a439m.jpg

niecierpliwa, Laura, Aga89, Martucha86, aaaaga, kasiuleek, Maniuś, chcebycmama, Ewa123, Ewa123, Ewa123, Ewa123, lys, 0na88, małaMyszka, magda sz, Amberla, mamasia, Paula_071, Y, bosa, gianna88, gosia.b, jesslin87, Katarka, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

‹‹ 1108 1109 1110 1111 1112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ