X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2014/05/piersi-z-kurczaka-w-ciescie-czosnkowym.html?m=1

Ja robie z tego przepisu, tylko juz bez sosu czosnkowego ;) W ogole uwielbiam tego bloga

Laura, Aga89, psioszka11, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2014/05/piersi-z-kurczaka-w-ciescie-czosnkowym.html?m=1

Ja robie z tego przepisu, tylko juz bez sosu czosnkowego ;) W ogole uwielbiam tego bloga
    Wow i już sobie zapisałam ten przepis, będzie na niedzielę mniam :)

niecierpliwa, psioszka11, małaMyszka, bosa, jesslin87 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Jeśli do zapłodnienia dochodzi przez psi psi albo połączenie penisa z macicą, to chyba czas wziąć się za edukację młodzieży, a nie kombinować wakacje od 1 czerwca...

http://demotywatory.pl/4503308/Jesli-mlodzi-Polacy-nie-wiedza-jak-dochodzi-do-zaplodnienia

hahhaha parę razy prawie się zadławiłam kawą ze śmiechu

małaMyszka, bosa, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Półśpioszki na 56, słodki bodziak i kocyk letni :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/94221378cddb.jpg

ale śliczne, podaj linka :)

aa mam pytanko widze ze masz ekoskóre, czym ja czyscisz ze taka czysciutka:D ?

Laura, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    up up, kupuje któras rogala poduszkę?
    Ja nie mogę bez niej żyć juz od 4 miesiąca ciąży. :-)

Chyba, że chodzi Ci o takiego rogala tylko dla dziecka?

Ja mam poduszkę do spania w kształcie litery C no i wykorzystam ja też do karmienia i zabezpieczenia przed sturlaniem maluszka z łóżka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 12:02

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Laura Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    ale śliczne, podaj linka :)

aa mam pytanko widze ze masz ekoskóre, czym ja czyscisz ze taka czysciutka:D ?
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5022468596
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5220242304
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5228371696
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5003868132
    Wszystko u tego sprzedawcy, dobrej jakości :)

A ekoskóre mam tylko na bokach kanapy brązową, myję codziennie a własciwie zbieram kurz szmatką zmoczoną w płynie z wodą. Reszta kanapy jasny beż jest z materiału takiego miłego ;)

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ofka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Ja kupiłam taki: http://chelaferr.pl/chela-ferr-bio-complex.html
    Za tydzień będę robić wyniki po mscu brania to zobaczę czy coś ruszyło.
    Posprzątałam, ciasto siedzi w piekarniku, tato obudził się po operacji, więc jestem zadowolona.
    Nie mam pomysłu na obiad, a wyciągnęłam piersi z kurczaka- macie jakiś fajny,niestandardowy przepis?
    moje ulubione kotlety : piers z kury w kosteczke, jajko, lyzke maki ziemniaczanej, lyzke zwyklej, kukurydza z puszki, posiekany por. Doprawic. Wymieszac. Smazyc jak.placki ziemniaczane, podawac z sosem czosnkowym. Moja cala rodzina je uwielbia. Na zimno tez sa pyszne.

Laura, psioszka11, małaMyszka, magda sz, Paula_071, bosa lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    moje ulubione kotlety : piers z kury w kosteczke, jajko, lyzke maki ziemniaczanej, lyzke zwyklej, kukurydza z puszki, posiekany por. Doprawic. Wymieszac. Smazyc jak.placki ziemniaczane, podawac z sosem czosnkowym. Moja cala rodzina je uwielbia. Na zimno tez sa pyszne.

Tego nie znałam.Myślisz,że zamiast pora mogę użyć cebulę, bo nie mam?

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://swiatmaluszka.com.pl/pl/fasolka-rogal-do-karmienia-grochy-jasne-na-bialym.html tylko ja mysle o czyms takim, a Wy pewnie macie takie duze poduchy do spania:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    Magda sz, niecierpliwa dobrze, ze jesteście w domu, że skurczy nie ma, a nospa jeśli nie jest regularnie przyjmowana przez długi czas nie spowoduje napięcia, napięcie mieśniowe dzidzia moze mieć po ciężkim porodzie, a czasami nie znają przyczyny.

Euforia a ile ma teraz Twoja szyjka, dostajesz luteine??

A odnośnie lekarzy w Polsce to tak jak z facetami nie ma co generalizować i wrzucać wszystkich do jednego wora.
    Większość z nas żyje w Polsce tu ma lekarzy i tu też będzie rodzić, wiec moze szanujmy to i nie nakręcajmy się, że lekarze beznadziejni, a porody to kolejna masakra, bo na przestrzeni lat dużo sie zmieniło.

Tak, dostaje luteine pomimo ze nie mam skurczy ani zadbych boli. Mojej szyjki nie ma od 4 tygodni, calkowicie skrocona.

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    http://swiatmaluszka.com.pl/pl/fasolka-rogal-do-karmienia-grochy-jasne-na-bialym.html tylko ja mysle o czyms takim, a Wy pewnie macie takie duze poduchy do spania:)

Ja mam taką dużą do spania ale dodatkowo zamówię sobie też mniejszy do karmienia. Wydaje mi się bardziej praktyczny przy karmieniu.
    Zamiawiać będę z tej aukcji:
    http://allegro.pl/idealdo-karmienia-poduszka-rogal-fasolka-producent-i5040902625.html

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Aaa no to nie, ja mam taką poduche do spania w kształcie litery C i tez będę ją używać do karmienia i zabezpieczenia dziecka przed sturlaniem z łóżka. :-) nie kupuje rogala, chyba że zajdzie taka potrzeba po narodzinach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 12:05

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Ja mam taką dużą do spania ale dodatkowo zamówię sobie też mniejszy do karmienia. Wydaje mi się bardziej praktyczny przy karmieniu.
    Zamiawiać będę z tej aukcji:
    http://allegro.pl/idealdo-karmienia-poduszka-rogal-fasolka-producent-i5040902625.html

http://allegro.pl/kerstin-rogal-poduszka-do-karmienia-producent-i5383609524.html a ja ta bo jest wzór w autka, a taki mam rozek i strasznie mi sie podoba:)

Aga89, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i właśnie piszę 2000 post :)
    Synek mnie pięknie kopie na dzień mamy :D
    Miłe uczucie :D
    A za rok to już będzie prawie kopać piłkę :)

psioszka11, Maniuś, małaMyszka, niecierpliwa, mamasia, bosa, jesslin87 lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synuś tylko z rana dał o sobie znać, a od kilku godzin echo. Znowu się martwię, choć wiem,że nie zawsze jest ruchliwy:/

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski <3 z okazji dnia matki zycze nam wszystkim tego o czym marzymy...zdrowych,pieknych dzieciaczkow i bezproblemowych porodow w terminie :)

My mamy juz taki swoj maly rytual :) wieczorkiem jak juz sie kladziemy do lozka biore pluszowy ksiezyc-pozytywke i klade na brzuchu :) maly slyszac melodyjke zaczyna tak skakac ze az ten ksiezyc podskakuje :D moj malutki skarbek :)

Bylam dzis u lekarza bo grypa mnie dopadla :/ teraz lezymy i Alex tez nie szczedzi dzis kopniaczkow na Dzien Matki <3

Slicznie wygladacie dziewczyny :) kazda bez wyjatku :D

Magda i Niecierpliwa dobrze ze juz jestescie w domkach <3 ;)

Buziaczki kochane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 12:37

małaMyszka, Laura, niecierpliwa, Magd, bosa, kasiuleek, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam, zjadłam drugie śniadanie - dość późne, ale to była konieczność, nadrobiłam Was...

Laura - super ciuszki

niecierpliwa - fajny ten przepis. Chyba wyjmę mięcho i zrobię... albo nie, na dzisiaj jeszcze pomidorowa...

jutro zrobię :D

lys - ja to oglądałam z otwartą buzią... po prostu żal ... ale beka niezła, co?

psioszka - my ponad 2 godz. chodziliśmy i mały mi chyba zasnął. Wypiłam kawkę, zjadłam i na razie cisza... ululany jak nic

Laura, niecierpliwa, bosa, jesslin87 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle, to właśnie sobie przypomniałam, że muszę jutro iść zrobić badania!!!
    a w czwartek już wizyta!!!

ciekawa jestem ile waży mój klposik.

zostało mi 15 tabletek witamin i już nie będę kupować. Teraz będzie sezon, to z owoców i warzyw coś tam dostarczę.

Laura, lys, bosa, jesslin87 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamysza ja tez juz sie nie suplementuje witaminami. Ksiazke wysle jak tylko ns dniach odzyskam samochod, poczte mam za daleko na piechotke. Sorki za opoznienie kochana.

tb73i09k881y3sjt.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Czesc kochane,
    Po pierwsze z okazji dnia mamy chcialabym nam wszystkicg zyczyc aby nasze dzieciczki ladnie dzis sie powiercily i namalowaly nam w brzuchu laurke:) pierwszy raz obchodze ten dzien, ale super uczucie:)

U nas juz ok, przepraszam ze wczoraj nie pisalam ale strasznie dlugo to trwalo, jak wrocilam do domu to bylo pozno i padlam ze zmeczenia.
    Pobilam rekord siedzenia na IP.. od 16 do 23 pozniej z pod domu wrocilam na kolejne dwie godziny. Jestem przerazona szpitalem..chyba pomysle nad innym do porodu. Czekalam na ktg z 2.godz, pozniej czekalam z 2.5 na konsultacje do ktg, pozniej na usg i na badanie na samolocie..byla mloda lekarka zero ogaru..Ktg wyszlo ok, duzo ruchow, skurcze delikatne, na usg przeplywy tez ok (usg trwalo 3min i nawet nie pokazala nic). Lekarz ma mi zrobic posiew to sie wykluczy zakazanie bo wszystko wyglada ok. Maz czekal ze mna ale tak jakby go nie bylo, caly czas przegadalam z jedna babka bo bym tam zwariowala. Jak wyszlismy ze szpitala to sie zaczelo..maz zaczal na mnie wrzeszczesc ,wygarniac ze jestem samolubem ze mysle tylko zeby bylo mi wygodnie i mam w dupie to na czym mu zalezy (chodzilo o to ze do tego mechanika nie pojechac a specjalnie wzial dzien wolnego-moja wina bo rano poszlam kupic mamie prezent zeby jej zostawic przed wyjazdem do wawy i te 30 min zawazylo...) W ogole gadal takoe bzdury, na poczatku go nie sluchalam bo musialam ochlonac po szpitalu ale zaczal tak przeginac ze pod blokiem dostalam takiego skurczu ze upadlam, czulam jakby mala chciala wyjsc..skurcz trwal z poltora minuty,nie moglam zlapac oddechu,brzuch jak skala, lzy mi ciekly na potege. Po chwili mialam drugi skurcz ale mniejszy. Lezalam tak na mokrym chodniku. Maz jak dostalan skurczu dostal jakiegos kopa chyba od Boga bo przestal pierdolic i zaczal plakac ze o Boze przepraszam, przepraszam, ja nie chcialem, kocham Was bardzo. Trzymal mnie i kazal oddychac. Mialam ochote go udusic ale bylam taka bezsilna w tym momencie. Chyba w zyciu tak nie plakalam...zaniosl mnie do samochodu i powrot na IP, przyjeli mnie szybko i znowu KTG, skurcze byly wieksze, dostalam jakies zastrzyki i przeszlo. Nie mogli zatrzymac mnie w tym szpitalu bo od 34-35 tyg maja opieke dla wczesniakow, powiedzieli ze jak po tym nie przejdzie to mam jechac do takiego innego szpitala. Na szczescie przeszlo i to szybko. Jestem wsciekla na meza..wlazi mi dupe od tego skurczu a ja nie moge na niego patrzec! Powiedzialam mu ze jakby cos sie wczoraj stalo to bym mu tego nie wybaczyla, nasze malzenstwon by sie wczoraj skonczylo.
    O rany Madzia, całe szczęście, że tak dobrze się to wszystko skończyło! aż mi się włosy zjeżyły na głowie jak to czytałam

bzkxskf.png
‹‹ 1109 1110 1111 1112 1113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ